Förbjuden kameraövervakning i skolorna ....

Jag blir mäkta förvånad när jag läser artikeln i DN debatt om att det alltså är en olaglig övervakning som skolor använder sig av idag när de har kameror inomhus på skolorna. Hrm jag trodde ju faktiskt att de var så smarta att de har kollat upp att det är lagligt - det är ju inte så att de skolor som jag besökt har hymlat med att de använder sig av kameraövervakning.

Vilken smäll på hand för dessa skolor - att de under viss tid har spelat in och granskat vissa filmer som från första början har varit olagliga!












Kommentarer
Postat av: tant t

Fast jag tycker inte att det ska vara olagligt. Tvärtom, det är väl jättebra att ha lite koll...

2008-10-02 @ 12:25:24
URL: http://tanttrapporterar.blogspot.com/
Postat av: Evis

det håller jag me om tant t ... men samtidigt så ska väl ändå våra skolors ledning vara mån om att göra saker och ting lagligt ... elle?

2008-10-02 @ 12:40:18
URL: http://evisevis.blogg.se/
Postat av: Magnus

Det borde vara som i T-banan. Full övervakning, men ingen får kolla på filmen innan det händer något och då är det bara viss personal som får kolla på det... Eller, jag vet inte. Men vi vill ju'nte ha någon finsk skolmasaker här hemma, eller hur.

2008-10-03 @ 08:19:22
URL: http://EvilSmith.spaces.live.com
Postat av: eVis eVis

Jag håller me dig Magnus - använd inspelad film då det behövs, lagra den fram tills dess. Skolmassakrar går nog inte att förhindra med hjälp av videoövervakningen, men medvetenheten i skolorna blir större och det tror jag är bra.

2008-10-03 @ 08:39:37
URL: http://evisevis.blogg.se/
Postat av: Kameraövervakning

Fast har inte det där förändrats rätt mycket sen du skrev inlägget. Tycker att kameraövervakning blivit allt vanligare och de flesta förhåller sig till reglerna numera.

2011-10-07 @ 11:50:53
URL: http://www.nortech-overvakning.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0