Cabaret - Colin Nutley


Ikväll ska jag få gå på teater med min mamma - så himla gulligt av henne att fråga om jag vill följa med istället för pappa som inte kan helt plötsligt.

Sen att det är nytappning av Cabaret med bla Helena Bergström, Sven Wolter, Rikard Wolf och Siw Malmqvist gör ju inte saken sämre heller.

//eVis

Galenskaps arbetsplatser...

Tyvärr så tror jag att det finns många arbetsplatser som är helt fullkomligt galna.

Jag har haft mer tur än skicklighet senaste gången jag sökte jobb och har hamnat på en otroligt skön arbetsplats och har om än lite äldre men skickliga och trevliga arbetskamrater. Jag trivs otroligt bra där jag är och jag känner att jag har fullkomligt stöd av alla där jag jobbar och jag kommer att lära mig såååå mycket genom att de är så härliga och vill hjälpa mig och ge mig av deras erfarenheter!

Mötte en vän på tunnelbanan igår som berättade om sin arbetsplats och jag bara häpna - vi har jobbat ihop tidigare så jag känner till stämmningen som varit där förut och hur ledningen fungerar.

När jag arbetade där hade vi hur kul som helst, vi var ett stort gäng som var i ungefär samma ålder allihopa och vi hade AW rätt ofta och massor av roligt - skön stämmning och härligt folk.

Nu har det hänt massa skit och min vän trivs inte alls längre, det är en tjej som är superduktig på sitt jobb som har sökt nytt och slutar ganska snart och flera andra som oxå de söker nya tjänster. Allt pga en nyanställd som sagt att h-n "ska vandra över lik för att göra karriär", och så har det nästan blivit.

Flera på arbetsplatsen i fråga har fått gå till psykolog tillsammans med denna människa, de har fått ha samtal me cheferna för att utreda varför denna människa känner som h-n gör?! Cheferna säger att de övriga på arbetsplatsen inte behöver tala med människan för att slippa massa jobbiga diskussioner? är inte det att skapa vuxenmobbing? VA!! haha

Är det fel på en människa eller en hel grupp - kan det verkligen vara så många andra som det är fel på? som säger samma saker osv .....men nåt är det som inte stämmer med ledningen eftersom de ständigt  håller denna människa bakom ryggen ...

Fy fan för o ha det så ....

känner ni till några galna arbetsplatser?

Ju mer jag tänker på vad min vän sa så känner jag att jag är lyckligt lottad som slipper ha det som hon har, jag går faktiskt till jobbet för att jag vill. Jag känner att jag utvecklas som person, människa och definitivt som självständig kollega till mina kollegor. En dag kommer jag känna mig så säker så jag kanske kan hjälpa någon annan med "mitt jobb" än så länge så är jag lärling och JAG ÄLSKAR DET!


//eVis

Fick mail från min mor ....




Insider igår ....Pappor utan rätten till sina barn ?

Säkert många med mig så Insider igår på tv3. De tog upp det ökande problemet i Sverige med kvinnor som kidnappar sina egena barn och försvinner under jord med dem.

Har de rätt att göra så? Vem är att avgöra om vad som är rätt och fel?

Jag har tex läst Maria Ericssons berättelse från Gömdaav Liza Marklund till nu sista boken Emma, Mias dotter, av Maria Ericsson själv, där hennes liv som jagad kvinna i svenska samhället skildras.

Jag har själv ingen erfarenhet av anhörig eller vän som råkat ut för liknande händelser och därför vet jag inte hur proceduren är, vem som ska veta vad, vilka som utreder vad osv osv.

Uppenbarligen så är det ingen som vill ta ansvar för dem som behöver skydd och gömmar och i andra hand är det ingen som vill veta exakt varför, det var många kvinnor som var på "rymmen" med kidnappade barn där pappan har blivit friad från alla misstankar som kvinnan har anklagad mannen för. Hur är det möjligt? Hur kan de som inte ska gömma sig göra det när de som bör gömma sig har svårt att göra det?

Pusselbitarna går inte ihop för mig....

På Insider var en kvinna med i panelen som sa att de behöver ett bättre sätt att säkra rättssäkerheten, riktlinjer för hur de ska få fram sanningen.

Lögndetektortest vid anmälan då barn är inblandade?

Det är inte rätt mot varken mammor eller pappor som inte får träffa sina barn pga att den andra föräldern anser sig ha egenmäktig rätt till sitt barn. Hur kan man som förälder göra så mot sitt barn, varför bestämma att barnet inte har rätt till sin andra trygghet.

O sist - detta kanske jag får skit för men jag måste bara. Minns ni den lilla flickan som de hittade i nåt land långt borta tack vare efterlysningar via media - pappan hade kidnappat henne ett och ett halvt år tidigare, flickan var 6-7 år. Varför har man inte gjort så för dessa pappor som man visade inslag om på Insider igår? En pappa har inte träffat sin son på snart 3 år och mamman har alltså kidnappat sonen och gått under jorden.

hur är detta rättvist mot någon?



//eVis

Bloggkarta.se

Nu har jag lagt in min blogg på http://bloggkartan.se/registrera/24326/taeby/ för att få den PÅ kartan helt enkelt haha

//eVis

Två dagars seminarium är slut ...



och eVis är oxå slut .... ;-)

Det har varit roligt, spännande, häftigt, givande och helt fantastiskt.

Igår var vi i Vaxholm på Kastellet och hade konferans, senare åkte vi till Fem Små Hus och åt middag.

Idag har vi varit i Södertälje och jag har kört lastbil med släp på testbana - det var bland det häftigaste jag har gjort på länge.



Nu är det softish tajm och mys me familjen som jag knappt sett dessa dagar ...



//eVis

Letar motiv ...

Är grymt sugen på att komplettera mina tattueringar som jag har ... vill få en helhet på dem som jag inte känner att jag har ännu.

Det kommer väl sluta med att jag har hela ryggen full - what the heck ... det är inte så många som ser min rygg ...

åååå jag vill

    

//eVis

Senaste filmen ...

Innan helgen såg jag en film i min ensamhet (eftersom hjärtat jobba)

STOP-LOSS 



//evis

 


Ny dag på jobbet ....

Massor av mail - men ändå inte så jag känner mig överstressad. Äter frukost på jobbet eftersom alla andra tre hemma ligger och snusar i sina sängar när jag går. Det är höstlov och hjärtat har ledig vecka.

Det är fantastiskt väder ute så jag hoppas att de hittar på nåt roligt och njuter av solen - speciellt hjärtat som får så lite ljus den veckan han jobbar nu när det är höst och mörkt tidigt.

Jag kommer att jobba måndag, torsdag och fredag denna vecka - resten av veckan är jag på seminarium med min största kund. Det ska bli både roligt och spännande, vi är totalt 12 st från Europa som kommer att träffas, diskutera, lära oss och ha massor av trevligt ihop. Vi ska bla vara på Castellet i Vaxholm - där har jag aldrig varit även fast jag bor nära och jag har gjort det de senaste 14 åren.

//eVis

Trots falsk krupp ....

så åker vi till landet.

Jag har längtat så fruktansvärt efter att få komma upp till landet och njuta av det lugn som råder.

Bonus är ju att kusin C och R har fått en son för tre veckor sedan och honom ska jag få träffa för första gången =) ska bli mysigt.

Tidigare idag drog lilldottern ut en av sina förmodligen sista mjölktänder ...hon fick en otrolig kick och sprang omkring o tjoa o tjimma...haha.

Idag har vi fixat det sista inför avfärden och just i skivandes stund står två kladdkakor i ugnen - en som vi ska ta med oss och en som vi lämnar till hjärtat och stordottern som de ska få njuta av i helgen.

Vid tre ska vi hämta min mamma och sen bär det av.



//eVis

För ett par dagar sedan ....

Så var det mer eller mindre kris här hemma - det hade uppstått en situation med stordottern som gjorde att vi hade ett långt och allvarligt samtal hela familjen.

ja jag vet - det "brukar" handla om lilldottern, men helt plötsligt så har stordottern verkligen blommat ...eller vad man ska kalla det  ....kan ha o göra med att hon fyller 13 om några månader ?!

Hur som helst så har vi alltid sagt att vi vill ha hennes lösenord till de sidor som hon hänger på datorn för att inget ska hända henne eller så hon kan bli lurad till något som hon inte förstår själv. Jag var inne o kollade hennes mejl och ser att hon har en bilddagbok och kollar in den, där har hon skrivit ett inlägg i dagboken

jag har utegångs förbud........Blä  

om jag kunde åka tillbaka i tiden skulle jag åka
tillbak den dagen, jag gjorde nåt så JÄVLA dumt....
ni vet inte hur dumt det var.....asså jag skäms sååå JÄVLA mycket. jag har förlorat mina föräldrars till lillt och respekt.
just nu skulle jag vilja vara på en annan plats än här!!

Jag blir så glad över att hon skriver av sig och jag har inte sagt något till henne om att jag har läst det  vet inte om hon läser min blogg men jag hoppas att hon förstår att jag respekterar henne och älskar henne så otroligt mycket. Jag är glad över att hon har förstått och det gör mig säker på att hon aldrig kommer begå samma misstag en gång till.

Som mamma har man rätt att älska sina barn så att det gör ont fysiskt ont i kroppen - jag kan gråta över hur glad mina barn gör mig och jag kan gråta över hur arg och ledsen mina barn gör mig. Det finns ingenting som de eller någon annan skulle kunna göra så att jag skulle svika dem eller ge upp hoppet om att de får ett bra liv, jag skulle kämpa mig blodig för deras skull och ALDRIG ge upp.

Samtidigt får man ALDRIG glömma att om man inte respekterar sina barn så kommer de heller aldrig att respektera dig. De är till låns - de kommer att lämna dig och skaffa sin egen familj senare i livet och det måste de få lov att göra, bara att förbereda sig mentalt.

Älskar er mina fina fina tjejer ...




//eVis



Chilenska Piroger ...

Ingredienser för ca 16 st


2 msk russin

1 dl vatten

1 st lök, liten gul

1 st vitlöksklyfta

250 g köttfärs

1 msk olivolja

1,5 msk tomatpuré

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar, nymald

1 krm cayennepeppar

4 st ägg

32 st oliver, urkärnade svarta

Deg

5 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

150 g smör

russinvattnet (inte för mycket)

Pensling

1 st ägg


Gör så här

1. Blötlägg russinen i vattnet ca 2 timmar. Låt russinen rinna av men spara vätskan till degen. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn köttfärsen i oljan under omrörning. Tillsätt de båda löksorterna och låt fräsa med 2-3 min. Blanda i tomatpuré och russin. Krydda med salt och de båda pepparsorterna. Låt fräset kallna.
3. Hårdkoka äggen. Skala och skär dem i 4 klyftor vardera.
4. Hacka samman mjöl, bakpulver och smör, delat i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt russinvattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
5. Dela degen i 16 bitar. Kavla ut degbitarna till rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela köttfärsen på rundlarna och lägg på en äggklyfta och 2 oliver på varje. Vik ihop till halvcirklar och tryck till ordentligt i kanterna. Lägg pirogerna på bakpappersklädda plåtar och pensla med uppvispat ägg.
6. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Servera pirogerna ljumma med sallad.



ps jag brukar hoppa över russin och ägg om jag vet att barn ska äta dem - inte helt uppskattat med russin och ägg då ds

Bra mellanmål...

Jag träffade för massor av år sedan hjärtats lagledare i fotboll från Chile - Louie - hans fru hade bakat chilenska piroger och jag vart förälskad. Jag har haft en tanke om att försöka baka ett gäng o frysa för att tjejerna ska ha ett lätt och bra mellanmål att ta fram när det behövs.

Så idag då när jag är hemma o övervakar min host-skällande dotter med falsk krupp så bakar jag Chilinska Piroger, utan russin.

Ska bli gott hoppas jag - första försöket - så man vet ju inte resultatet än.

//eVis

Måndagkväll - Tisdagmorgon....

Inget blev riktigt som jag tänkt ...

Kvällen blev kaos då det blev krig här hemma och lilldottern skulle behövt vara ensam en timme själv om jag gick o träna - jag hoppa över träningen o vi röjde hennes rum istället. Det blev super fint och vi kastade sammanlagt saker i fyra stora pappkassar och tre plastkassar bara skit alltihop.

Jag fick undan tvätten som stått framme men sen hann jag inte mer.

Lilldotterns falska krupp kommer fram på kvällen och hon får sin medicin - hoppas hon kan sova.

Nja sova har hon nog gjort men det hjälps inte - hon blir hemma - låter som en skällande hund hela tiden och har stora slemklumpar som vill upp i halsen *stackare*

Så idag vabbar jag - kanske kan fixa lilldotterns garderob idag då eftersom den gjorde vi inte igår. Ska se om jag kanske ska se över stordotterns oxå ...

//eVis

Måndagkväll ....

När jag väl kommer hem från jobbet så ska jag förhoppningsvis äta något lite lätt innan träning, kanske hinna slänga undan en massa tvätt som legat i tvättkassarna sedan i torsdags.

Efter det får jag åka ensam till träningen idag eftersom L är förkyld, jaja men jag måste faktiskt!

När jag kommer hem från träningen ska jag hjälpa lilldottern o fixa hennes garderob - den är så stökig igen så hon hittar ingenting. Hrm kanske dags att ta ut en massa som är försmått oxå. Skulle vilja röja ur bägge döttrarnas bokhyllor oxå, de har så mycket struntsaker i dem som vi lika görna kunde slänga o göra plats för annat bra som idag inte har något bra plats... hrm otydlig?

Organisatören eVis


//eVis

Jag vill ha

Nu när det börjar bli höst o snart vinter så funderar jag lite över hur vinterkläderna ligger till i förrådet .. jag vet att jag behöver nya kängor ...

dessa vill jag ha



Timberland Hollace

//eVis

The mini weekend is over ....

ja ha så var man tillbaka till måndagströtthet och jobb ....så fort det går att glömma hur roligt och härligt det var - men jag kommer ju genast ihåg det igen då jag skriver det här. Ska gå in o läsa detta inlägg många gånger så jag kommer ihåg.

Lördag morron börjar med färskbakade frallor och te - jag åt ingen fralla dock men det luktar ju så gott i köket.

Ner med väskorna i bilen och sen iväg

Framme vid båten fick vi så vänta på familjen knas men de kom sist o slutligen med andan i halsen - de hade startat lite sent fick vi senare veta =p hahah

På båten så blir både stordottern och mamma knas lite åksjuka så de var inte speciellt lyckliga under resan - det köptes lite mat och lite godis på vägen över o även lite drickbartsnarr till kvällen.

Incheckningen gick bra o så direkt iväg till badhuset - det är såååå ljuvligt och mysigt där. Minstingensonen i familjen knas, han har varit mer eller mindre livrädd för vatten och när vi var i Portugal tex så såg jag inte honom bada under hela veckan. Detta skulle pappa knas råda bot på direkt hade han bestämt.

Det var armpuffar och flytbygel på och sen ner i vattnet - minstingsonen i familjen knas skrek som en stuken gris och alla stirrar ohejdat på dem - pappa knas är van - så till slut så slutar minstinsonen knas skrika o allt är bra.

Minstingsonen knas har hur kul som helst och glömmer bort att vara rädd. Bra jobbat pappa knas!!

Efter badhuset är alla lite sega och hungriga. Stordottern och mamma knas har ju inte ätit nåt sedan frukost så de speciellt är hungiga - vi går till en rockbar, papporna tar några öl även mamma knas och ungarna dricker cola - själv smuttar jag Ramlösa *tråkig* och sen lite nötter och tortilla chips med dippar av olika slag.

Stället är supermysigt så vi beställer bord för kvällen, deras kvällsmeny ser lockande ut - jag får nog släppa tanken på att vara nyttig fortsättningsvis.

Tillbaka till hotellet och siesta 2 timmar - sen ska vi käka middag.

Alla har svidat om och vi promenerar ner till Dinos - rockklubben - det är lagom me folk och förmodligen tur att vi förbokade bordet. Servitörerna är piercade och har lite udda stil.

Maten är ok och drickan är god - vi sitter o snickele snackar rätt länge o då helt plötsligt ser vi två av dörrvakterna som kommer runt bland borden och ska ta betalt för inträde. haha de måste ju skämta tänker vi - men icke sa nicke. Det visar sig att det är ett större band som ska spela vid 11 och då måste vi antingen ha gått eller snart gå i alla fall. Vi har ju alla barnen med oss så vi bestämmer för att vi ska nog vara klara då och slipper betala inträde.

På vägen mellan Dinos och hotellet finns en lekparksgrej som jag inte vet vad den kallas men de finns bilder på den här snart och den skulle knaspappan sätta fart på när vi var påväg hem från Dinos på kvällen - han vurpa ju givetvist vilket i sin tur gjorde att alla brast ut i gapflabb. Knaspappan är även känd som klunso. Väl tillbaka på hotellet så sitter vi i hotellbaren ett tag o sen går vi o lägger oss.

Hotellfrukost dagen efter var för första gången en mindre besvikelse. F-N oxå!!

Lilldotter är hysteriskt rastlös så hon och jag går en promenad på fm medans stordottern badar badkar på hotellrummet och hjärtat sover - han ska ju trots allt hem och sen jobba i natt.

Vi åker till sjöbodarna vid hamnen innan vi åker på båten och där har faktiskt Saltkråkan spelat in ett par avsnitt så lite kulturellt utbyte fick på samma gång. Terminalen bjuder på åksjuketabletter eftersom vi ser att det kommer bli sjögång på vägen över. Tar tabletten en halvtimme innan båten avgår och med facit i handen kan jag säga att de fungerade.

Smörgåsbordet var oxå en mindre besvikelse - va f-n igen! Det är vilt tema och det är väl det som är felet - varmrätterna är sega o tråkiga men det kallskurna och fisken är som vanligt otroligt gott.

Taxfree, snus, sprit, parfym och godis ...

Rekomenderar varmt att gå in på www.eckerolinjen.se och titta under deras paketresor - finns massor av roligt, billigt och otroligt prisvärt att hitta på där.

//eVis

Förbannade FredagsFika !!!

Jag har ju faktiskt lovat mig själv att inte äta massa strunt o så kommer kollegan vid kvart över två - nu ska vi fika och jag har köpt chokladbollar ...!!!

Helvete

Jag tar min vattenflaska, ett päron och två satsumas och sätter mig i andra änden av bordet för att slippa känna doften av chokladbollarna. Det fungerar, jag tar ingen !!!

Jag är bäst !

Idag har jag inte ätit något onyttigt alls, och jag har inte varit hungrig heller. Jag har iofs haft tuggummi som jag har tagit då jag har blivit sugen på nåt sött eller velat ha kaffe m mjölk. Ont i huvet har jag haft de senste två dagarna men det är nog för att jag inte druckit något som helst med koffein.

Ikväll blir det taco middag - ölen till maten är vad jag kommer att unna mig. Chipsen och det andra får de behålla för sig själv, jag hoppas verkligen att jag klarar det ...

Nu blir det nog ingen mer blogg i helgen - återkommer efter vår lilla miniweekend

KRAM
//eVis

Gubb j-el att skrika

Jag får ju inte ens ha min mobil med ljud på o så sitter han inne i ett konferansrum och hörs i hela j-la korridoren ändå. Spö skulle han ha för att han stör oss.
 
*galen*

Vissa människor vet inte vad ordet hänsyn betyder. Att barn lär sig och utforskar gränser och ändå komma undan det är naturligt - men när en vuxen människa börjar hålla på med samma stil då blir jag fanimej vansinnig. IDIOT

Jag sitter alltså med min dörr stängd till mitt rum och spelar Katy Perry och tvingas att höra på den fan ändå ...







Nu måste jag få tillbaka min kreativitet och släppa den gubbj-eln


//eVis

Tvättstugan - all ära ...

Visst jag har en egen tvättmaskin i lägenheten - en liten toppmatad smal sak, den har jag som backup, reserv eller akutmaskin.

Men jösses så skönt det är med tvättstugan! Man slänger in all tvätt i de fyra maskiner som man bokat, programet tar ca 45 min. Dessutom så bokar jag alltid grovmaskinen så tvättar jag handdukar och lakan i den - den sväljer ju typ 10 kg tvätt hihi =)

Om jag bokar hela tvättstugan så har jag alltså 4 vanliga maskiner + grovtvättmaskinen, jag har 3 torkskåp och två torktumlare.

Min tvätt är klar på 2 timmar ...torr och vikt. Lite skillnad mot om jag bara skulle använda  min toppmatade som det knappt går ner tre par jeans i.

Så skönt!!


//eVis




 



Lite AW med jobbet ...

Det har planerats en öl efter jobbet idag och jag har glömt det helt. Hjärtat och stordottern har träning och lilldottern är bortlånad hos kompis och jag ska ha tvättstugan först kl19, så det passar väl ganska bra att följa  med en snabbis och ta en RAmlösa.

ja jag tänker inte ta någon öl - det blir en ramlösa, så duktig ska jag vara i alla fall.



//eVis

Torsdag = pannkaka

Jag åt en kycklingklubba (lår och klubba) med sallad, tomater, gurka, zucchini, broccoli, paprika utan dressing till lunch. Men sen är det ju som sagt torsdag och då är det pannkaka - vad ska jag säga - de blev pannkaka till efterrätt idag med lite sylt och grädde tillsammans med en kopp kaffe med mjölk ... kanske ska börja i morgon istället me mitt nya liv ...

*patetiska evis*



//eVis

Morgonmöte på jobbet ....

jaha det började ju inte så bra med min nya livsstil

Värsta huvudvärken när jag vaknade i morse så jag försökte sova en stund till och gick upp lite senare. Gjorde mig klar för att äta och slängde i mig lite frukost en knäckesmörgås me leverpastej och ett stort glas grönt te utan någonting i.

Tar bilen till jobbet eftersom jag inte har köpt nåt nytt busskort och kommer alltså lite senare till jobbet. Vi har ett inplanerat möte på morron som jag hade glömt bort och där bjuds på smörgås ... gaa min mage skriker.

Tar en grov fralla me sallad, tomat, gurka och skinka och ett glas grönt te -rent

jaja va fan

Igår var det vikarie på Aerobic konditionen o det kändes helt meningslöst att gå på det passet - tänkte gå en timme ikväll medans tvätten håller på.

//eVis

Planer inför Egyptenresan...

Jag ska försöka göra lite ändringar på min kost framöver - så kanske bikini sitter som den ska när vi åker till Egypten.

* Endast en knäckesmörgås till frukost annars inget bröd
* Inget smör på knäckesmörgåsen
* Så lite kolhydrater som möjligt men inte utesluta helt

* Ingen mjölk
* Ingen ost

* Inga nötter
* Ingen läsk
* Inge chips
* Inget godis - bara frukt
* Ingen alkohol

* Ingen banan
* Inga vindruvor

De dagar jag inte tränar på gymmet med L så ska jag antingen gå en promenad på minst 35 min eller göra en hel del magträning.

Idag är det 43 dagar kvar tills vi ska åka .. så det blir lite mer än en månad som jag ska försöka klara av att hålla detta ...

//eVis

Längtar så grymt ....

Ska bli så skönt med lite miljöombyte! Umgås me knasiga vuxna och mysiga barn. Gå i lite taxfree sniffa parfymer och köpa båtgodis ... samtidigt bara vara på båten i 2 timmar - kan det bli bättre.

Checka in - åka till badhuset och softa, softa, softa och bada, bada, bada, bada och basta, basta, bast och smörja in mig smörja in mig smörja in mig - äta god middag, drika lite drinkar i hotellbaren och sen sova i sköna sängar.

Äta hotellfrukost - checka ut och åkta till båten, äta Östersjöns bästa smörgåsbord som har vilttema !!!! jumy jumy

Kan det bli bättre?

     

//eVis

Hektiska kvällar?

Jag tror att det är så att mina kvällar är hyfsat hektiska - kom fram till det nu på morgonen då jag ser över min blogg och ser att jag som oftast skriver i rubriken "igår"....betyder ju att jag inte hinner skriva samma kväll/dag. *suck*

Så här ser mina kvällar ur om inget oförutsägbart som föräldrarmöte för någon skola eller aktivitet

Måndag - jobbar 8-17 + egen träning 18-20, Stordottern + hjärtat träning 17-19, lilldottern ensam hemma

Tisdag - jobar 8-17 Lilldottern + jag fotbollsträning 18:30 -20:00 Stordottern akademiträning 17-19

Onsdag - jobbar 8-17 + egen träning

Torsdag - jobbar 8-17, Stordottern + hjärtat träning 18-20, jag tvättar eller städar

Fredag - jobbar 8-17 Idol o en annan massa skit på tvn

Jag bokar träffar med mina vänner...som i fredags då bokade jag med lillyster för att vi skulle kunna umgås ... det är sjukt?! Spontaniteten  är helt borta -----heeeeelt borta

Just nu är helgerna ok, annars under St:Eriks cupen då är det galet - upp 7 på morron för att sticka på samling och spela matcher ALLA helger .... nu är det uppehåll så det blir bara landet o njuta av att vara lediga.

gnäller jag eller är det hektiskt ?



//eVis

Fotbollsträning igår kväll...

Hade hand om fotbollsträningen tillsammans med min favorit ledare *not* och det gick faktiskt förvånandesvärt bra! jag är själv alldeles häpen - det kan ha varit för att han var med ena gruppen tjejer och jag med den andra haha

Skämt osidå. Träningen var superbra, han tog hand om uppvärmningen och sedan delade vi upp oss på två, min grupp körde väggspel och sedan passningar och skott ALLT i en övning. Tjejerna hajade ganska snabbt och de fick igång spelet otroligt bra. Jag personligen tror att detta är superviktigt för dem för då får de upp ögonen, de klarar att föra bollen och sedan även avslut.

Vi avsluta med match de sista 30 min - lite många spelare på planen men det är ok för en del är ju inte lika aktiva som en del andra.  MATCHEN SPELADE DE SUPER BRA!! hade ett helt enkelt grymt passningsspel och en del bra avslut - träning ger färdighet ;-)

Möte med de två ledare som inte var med på träningen nere hos vår sponsor - Rösjö Pizzeria - tog en kaffe.  Sen hem o mys me hjärtat.



//eVis

Igår kväll ....

Tittade jag och hjärtat på en film ... stor skådisar så jag hade höga förväntningar ... jag blev nöjd kan jag säga =)

Righteous Kill











Okända idoler ...

Jag tror att det finns mycket att lära sig av varandra, det är något jag alltid kommer att hålla fast vid. Jag ser bloggvärlden som en godisaffär av intryck och nya erfarenheter. 

Jag har nu hittar en blogg som jag definitivt kommer att följa och jag rekomenderar fler att göra det.

Honsa Hansa

Det är en blogg som har blivit ett pars möjlighet till förståelse till hur olika deras världar är - hur olika de uppfattar saker, miljöer och värderingar men samtidigt som de ska kunna leva som en familj med hund och barn.

O om honsa/hansa läser detta - ni är mina okända idoler ...
kram

//eVis

Barbord och barstolar som jag vill ha *egentligen*



 













forts 2 Barstolarna ....

I morse så skulle jag så sätta mig på den "nya" barstolen för att äta frukost me mina tjejer. Va fan! Vilken jobbig sits - den lutar bakåt ... det gjorde inte våra gamla stolar ... hrm. Vi måste göra nåt åt detta, dessa stolar få bli extra stolar så ska vi köpa dem stolar och bord som vi verkligen vill ha istället för att hålla på o köpa begagnade möbler WTF!!

eller så vänjer jag mig ... vi får se ...aaaa

// eVis

forts 1...Barstolarna...

....jag åkte till Tungelsta och hämtade de tre barstolarna så nu är de hemma och allt är helt och komplett. Nu ska bara barbordet fixas och så får vi köpa en ny skiva så småningom.

Go natt

// eVis

Barstolar ....

Vi har ett barbord i köket med fyra barstolar, två av stolarna är trasig och förstör våran matta i köket mer och mer för varje dag som går. Idag hittar jag 3 st exakt sådana stolar som vi har på blocket för 300 kr - de är kvar och vi kan hämta dem ikväll eller under dagen men mellan halv fem och halv sju är de inte hemma.

Jag kan inte åka, hjärtat kan inte åka och nu är han inte heller tillgänglig för att kunna åka o köpa dem ... va fan !!! Vi kommer att missa dem och jag kommer få vänta yttligare ett halvår på att hitta "nya" igen.

Blir smått galen ...

// eVis

Achmed the Dead Terrorist - Jeff Dunham



// eVis





Söndagsmiddag hos mor o far

Igår när jag hade hämtat upp bägge döttrarna så åkte vi ut till min mamma och skulle spendera dagen med henne och mina brorsbarn. Pappa är på landet och förbereder inför älgjakten så han var inte hemma.

Vi börja med att äta lite lunch och sen kom de små, supermysa brorsbarnen. Vi packade ihop en liten picnic efter att ha fikat med min bror och sambo en stund o så gick vi till lekparken alla utom bror och sambo - de skulle till IKEA och spendera en massa pengar.

Vi lekte i lekparken i över två timmar och drack lite sagt och åt smörgås. Sen när vi gick hem så var nog alla lite trötta för då trillade brorsdottern och slog sig, sedan fick hon en crockettklubba i ansiktet så det blev lite tandagnisslan men inga större skador.

Mamma hade föreberett en god köttgryta som hon började fixa i ordning lite tillbehör till. Bror o sambo kom och vi skulle precis duka då pappa kom hem oxå. Alla pappas barnbarn blev överlyckliga och pappa tårögd. Nu vart det en äkta söndagsmiddag - den enda som saknades var hjärtat men han har jobbat en vecka så han var förlåten.

Efter middagen gick bror och brorsson in i bastun och på tur var jag, lilldottern och brorsdottern .... ljuvligt skönt.

Hem o mysa vidare med hjärtat och somna i hans famn - första gången på en vecka så skönt när han är hemma på nätterna.

//eVis


Höstpromenad i Engelska parken....

Idag efter träningen så kände jag inte alls för att vara inomhus, så jag ringde L o undra om vi inte skulle packa lite picnic och ge oss ut i skogen. Hon hade samma plan för eftermiddagen så vi stråla oss samman me lite gott i ryggsäckarna.

Underbart skönt höstväder och härliga färger mötte oss när vi släppte ungarna på höstbete...*ler* drygt två timmar var vi ute och vandra och njöt av den svenska hösten.

         
 




//eVis




Pizzakvällen i bilder ....

A kom till mitt jobb och mötte upp mig så tog vi sällskap hem, tänkte fika men hon stannade oxå och åt pizza och drack vin med mig o lillyster....

     

Efter massa pizza och vin en fredagkväll så är alla trötta och sega så det blev inte så sen ...tack mina vänner för en underbar kväll. Puss







Pizza och vin kväll me lillyster ....

Ikväll kommer "lillyster" till oss och ska mysa.

Vi startade en tradition när jag bodde ensam att hon kom över och vi bakade en pizza med massor av ost och massor av vitök och sen drack vi vin, pratade massor och bara hade mysigt.

Ikväll ska vi göra det igen ... det var hundra år sedan och det ska verkligen bli härligt ... lillyster har ju träffat pojke så nu är både jag och hon upptagen med massa hela tiden, förut var det bara jag som hade massa måsten ... så gla för lillyster ...

Upptäcker till min förskräckelse att jag inte har några aktuella kort ens en gång så det får bli uppdatering efter ikväll ...



Vin Disel

Jag såg Babylon A.D igår - den var så där ... o Vin Disel var fet i filmen ... har aldrig sett honom så otränad som i den ... jag vet inte alls hur jag ska ställa mig till detta men jajaja det sjunker väl in snart ...









Igår hände mycket o samtidigt ingenting ...

Efter att jag kommit hem från jobbet så satt jag och lilldottern o bara slappa i soffan, supermysigt - känns inte som att vi har gjort det på evigheter. Numera har jag ingenting som händer på torsdagskvällarna så det kommer att bli fler sånna här kvällar hoppas jag.

Vi åt inget förrän stordottern och hjärtat kom hem från sin träning, det blev kulinariskt nog köttbullar, pasta och grönsallad. Efter middagen kom fd svåger M hem till oss och drack kaffe - supertrevligt, vi prata massa o sen gick han hem.

Jag hängde tvätten som jag hade satt på när jag kom hem från jobbet och sen hopp i duschen. Hjärtat har börjat raka mina ben vilket jag uppskattar massor eftersom det är såååååå tråkigt att göra själv. Han tycker det är supermysigt och benen blir otroligt lena när han gör det. hihi så det gjorde han igårkväll    TACK <3

Bägge döttrarna var rätt så trötta på kvällen så de hamna i säng rätt enkelt och utan krusiduller - själv gick jag o la mig för att titta på en film .. o den e ju min favvo skådis så jag hoppas.




Ordern är ivägskickad ....

Vi ska som jag tidigare nämnt till MarieBad på Åland inom kort och jag har ju ingen bikini att ha på mig då eftersom min gick sönder i somras på semester.

Nu har jag beställt en eller två blev det och det blev även lite andra kläder ...

Här nedan ser du min order ...

  

   












Aerobic konditions pass igår ...

L kom och hämta mig igår och vi åker till gymmet för att vi ska träna me K - tror vi. Vi kommer in och killen i receptionen frågar om vi har bokat passet ... va? Det brukar vi inte behöva så vi har inte gjort det.

Då kliver Wille fram och jag tappar hakan - va gör du här! Han ska köra passet istället för K !!! WOW så förbannat roligt.
 
Wille var tidigare intstruktör på vårat gym (precis då vi börja gå där) och vi älskade hans pass - vi blev väldigt ledsna när han fick anställning på något gym i stan och lämnade vårat.

Men igårkväll skulle han köra på vårat - inte konstigt att det var fullt.  Vi får tillsist trots allt varsin biljett och vi blir fånigt lyckliga, L blir till och med nervöskissnödig och jag bara glider fram med ett leende och känner myrornaskrig i kroppen.

wiiiie

Passet är hur roligt som helst och jag skulle förmodligen kunna vrida ur kläderna om jag hade försökt så svettigt blir det. Sitter i bastun efter passet och får massa bra tips inför stordotterns val av språk osv i framtiden, prata med en mamma och hennes dotter som går första året på gymnasiet.

Åker hem - gör lite potatisbullar och en tomatsallad och sen bums i säng ... slut som artist

Tack Wille!!!


Dumma vuxna människor ....

Jag kan bli så otroligt irreterad på dumma vuxna människor som inte ser konsikvenserna av sitt beteende. Att de inte förstår att barn ser, lär och tar efter. 

1.) Om en vuxen snackar skit om ett barn inför sitt eget barn - vem är först och berättar det eller säger exakt samma sak till det omtalade barnet?
Svar:
2.) Om ett möte för föräldrar går ut på att prata om fritidsverksamheten men helt plötsligt blir det snack om barnen som går där och flera omnämns med namn, varför griper inte pedagogen in o bryter det tillvägagångssättet då?
Svar:
3.) Varför kan inte vuxna människor vara modiga nog och fejsa en situation utan att snacka skit i 3 månader innan?
Svar:
4.) Varför kan inte vuxna människor se att deras välmående inte alltid är det viktigaste i ALLA situationer?
Svar:

Kan det vara så förbannat svårt att tänka efter INNAN man kläcker ur sig saker ..?!











Frost - skrapa rutorna ...

Det är så skönt att slippa ha problemet med att skrapa rutorna på morgonen. Jag går till bussen, sätter mig i en varm buss och låter chauffören ta mig dit jag ska.

Jag behöver inte skrapa rutorna, jag behöver inte vänta på att bilen ska bli imfri inuti så att man ser nåt ut när man ska köra, jag behöver inte sitta på helspänn o undra om bilen bakom mig ska köra in i mig för att han inte håller avståndet och det kan ju vara halt på vägen och jag behöver inte leta efter en parkering eller få böter för att jag parkerar fel.

Hrm SL är bra trots sina små brister ibland - dem står jag gärna ut med istället för varjedagsproblemen här ovan.










Varför gör klädstilen det mer ok?

Kom igen, nu hjälps vi åt

- Var med och förändra synen på våldtäkt!


 

I senaste numret av VeckoRevyn har det gjorts en landsomfattande undersökning om svenska tjejer och sexuellt våld. Den visar att:

  • Endast var femte våldtagen tjej polisanmäler våldtäkten. Den största anledningen? Hon är rädd för att inte bli trodd eller tagen på allvar.
  • Av de tjejer som faktiskt anmält en våldtäkt upplever många att polis och/eller åklagare agerat oförstående, dumförklarande eller anklagande inför hennes historia.
  • 42% av våldtäktsanmälningarna lades ner direkt, utan åtal.

Nu vill de på VeckoRevyn förändra attityden kring våldtäkt. De kräver därför att:

Alla våldtäktsanmälningar ska, där det faktiskt är möjligt, undergå en ordentlig polisutredning.
Faktorer hos kvinnan, såsom påverkan av alkohol, klädval, beteende eller tid från våldtäkt till anmälan, gör henne inte mindre värd att få en ordentlig polisutredning.

Gå in här och skriv under du oxå!  NU FÅR DET VARA NOG








BARN & SMINK ...

Kan jag få ha viljan att mina barn ska kunna se skillnaden på att
* jag är vuxen
* stordottern är tonåring och
* lilldottern är barn

Jag använder lite lite smink, mascara, kajal på sin höjd och eventuellt lite foundation - om jag känner mig glåmig. Kan jag få säga till dem att de inte får använda dessa saker trots att jag själv gör det eller är jag helt ute och cyklar. Måste jag sluta sminka mig bara för att jag inte vill att mina döttrar ska sminka sig så mycket ännu.

Jag har sagt att det är ok för dem att använda mascara, stordottern får sträcka sig till kajal - men de får inte lilldottern OCH INGEN av dem får använda foundation - för jag anser att det är dåligt för deras hy ...

snälla snälla kom gärna med era åsikter för jag känner bara att jag inte vet hur fan jag ska betee mig !!









Svenska gangsterlivet ....

Jag tror att många med mig har läst boken Svensk Maffia av Matti Larsson & Lasse Wierup, där kan man få en ganska bra uppfattning om de olika gängens struktur och agenda.

På något sätt så kan jag ändå fastän det är otroligt kriminella människor som man läser om så har jag någonstans en liten medlidande känsla för dem. På samma sätt som jag fick det för Jonas då jag läste El Choco av Markus Lutteman, deras öde som de går till möte utan att egentligen förstå konsekvenserna av dem eller med rädsla för sina egna liv som är så höga att de inte kan göra andra val i livet än dem de redan har börjat göra.

Hur svårt det måste vara för dem som verkligen bryter sig ut och som dessutom går i ledet mot dessa gäng.

Vilka öden man kan läsa om i dagspressen, och i den litteratur som idag börjar bli mer vanlig och mer läst av "svensken". Frågan jag vill ställa mig i de många fall  man läser om, vart gick det fel? Vem ska man skylla på?

Gangsterlivet - artikel i Expressen


 








Helgen ...

Fredagkväll - fotbollscup i Solna, förluster i de tre matcher vi spela, vilket innebär att det inte blir mer spel

Lördag - snurra runt me Sordottern i Täby C och kom hem med två kompisar till Stordottern som sov över. Lilldottern har varit med mormor i stan och sover över där.

Söndag - hämtar lilldottern, lagar söndagsmiddag och myser me vänner o familj på kvällen



Solna Centrum Cup

Nu snart sticker vi iväg till Solna - Skytteholm för att delta i Solna Centrum Cup. Vi ska spela tre matcher idag och om vi hamnar två eller etta i vår grupp så blir det finalspel i morron. Trist att det inte är något Bslutspel men jajaja...håll tummarna

Kram o Trevlig helg allesammans











Taken - Liam Neeson

Tittade på filmen igår efter att blivit rekomenderad att se den för länge länge sen. Gillade historien men det är fel man i fel roll fast samtidigt inte. Viktigt samhällsämne som tas upp.









- FARMOR !! Arvid har kommit ...

När jag kom till jobbet i morse så ringde min mor o berättade att min kusin C har äntligen fått sin ARVID. Han bestämde sig för att till oss på min farmors (min kusins mormor) födelsedag av alla dagar ... snacka om mystiskt.

Älskade Farmor på din dag kommer så din dotter-dotter-son

ÅÅÅ jag är så lycklig och samtidigt känns det som om gråten sitter i halsen och jag saknar min farmor såååå mycket och längtar efter att få se den lille och krama på C och R som är stolta föräldrar.










Ingen latte men pizza....

Blev upphämtad vid bussen av familjen. De hade bestämt att vi skulle åka och äta pizza till middag idag. Torsdagar är den enda dagen i veckan som vi inte har något att göra på kvällen, annars är det träningar för hela familjen resten av veckan och på helgerna är det som oftast matcher för tjejerna.

Så vi åkte till VTS och åt pizza och sen ringde vi svärmor och kolla om hon bjöd på lite kaffe .... det gör hon gärna så vi åkte dit efteråt. Svärmors lilla bebis Tyra har varit hos frisören och blivit fin och mjuk.

Vi satt och prata en stund och nu sitter hjärtat och lilldottern och gör hennes matteläxa tills i morgon. Jag har gjort klart laguppställningen tills i morgon - det är dags för Solna Centrum Cup för lilldotterns lag.

Jag och lilldottern








Nu vill jag ha ....









Amy Whinehouse - Me and Mr Jones


Vilket stil är bäst ??

Har funnit att man kan variera min nya frilla rätt mycke ... men jag  vet inte riktigt vilken jag trivs bäst med ännu ... vilken tycker du är "bäst"


   







Förbjuden kameraövervakning i skolorna ....

Jag blir mäkta förvånad när jag läser artikeln i DN debatt om att det alltså är en olaglig övervakning som skolor använder sig av idag när de har kameror inomhus på skolorna. Hrm jag trodde ju faktiskt att de var så smarta att de har kollat upp att det är lagligt - det är ju inte så att de skolor som jag besökt har hymlat med att de använder sig av kameraövervakning.

Vilken smäll på hand för dessa skolor - att de under viss tid har spelat in och granskat vissa filmer som från första början har varit olagliga!












Tjejernas Farmor ringde...

För att höra att vi mådde bra.

Det är rätt lustigt, vi bor ca 10 min med bil ifrån varandra och vi ses nästan bara om vi åker över för att fika eller bara för att hälsa på. Sen kan hon ringa haha o säga det vara så längesen vi sågs och jag måste ju få höra hur ni mår.

Vi pratade i säkert en halvtimme, det är mysigt att ha en skön o avslappnad relation till svärmor.

De hade varit och tittat på en lägenhet - vilken i ordningen vet jag inte, men det var nog något fel på den här oxå. Sen är det ju inte direkt läge att sälja villan nu, så de avvaktar lite till

känner ni ironin i mitt inlägg ...

hihi

Jag önska att de kunde sälja snart - självklart ska de göra det när det är läge säger inget om det. Jag önskar att de skulle få ett skönt och avkopplande, men ändå händelserikt pensionärsliv tillsammans utan massa skvaller och "byasnack", det snacket har redan satt sina sorgsna spår hos dem bägge, de är dem inte värda.


Puss på er mina svärisar .... jag älskar er







Besked från KS ....

Hjärtat blev uppringd av överläkare Otte Brosjö idag, han meddelade att magnetröntgen såg lysande bra ut ... inget fel där heller.

Smärtan får hjärtat leva med - han kunde få en remiss till smärtkliniken för att prova ut rätt smärtlindring, vilket hjärtat själv ville vänta med.

Skönt ändå att allt ser bra ut och att det inte är något skit som kommit tillbaka ...









Ida e e däppd dag ...

Jag har otroligt svårt att andas idag - jag är så täppt i näsan så jag kan knappt andas .... blir ju så torr i halsen efter ett tag efter att ha andast med öppen mun ... blääää

O eftersom jag fick jobba i två veckor för att bli helt oberoende från Nässparay så tänker jag då inte bli beroende igen genom att börja igen ... har provat Renässans Menthol o den fungerar så där bra --- men den tog ju slut .. så jag måste nog till apoteket hur lite jag än vill ....gaaaa

Ge mig min hälsa tillbaka !! Jag vill bli helt frisk ...










Panik trögt ...

Vet itne vad som är fel men nu är det panik trögt på nätet och dessutom så kommer inte mitt kusinbarn .... Kusin C har gått över tiden och vi vill att lilleman ska komma nu.

Jag o hjärtat har sagt att vi tycker han ska heta ARVID

Kusin C o hennes hjärtat kommer inte alls överens om vad lilleman ska hete, de namn som varit på tapeten är Valton, Eddie och sen var det nåt mer som jag inte minns längre ...

Jag ska snart till S-hamn o då kommer förhoppningsvis lilleman att vara hemma och må gott. Jag hoppas innerligt att jag får komma och hälsa på hos kusin C då och att de orkar med besök från oss för jag längtar så efter att få hålla och snusa på den lille ....








RSS 2.0