Abdul 16 år

Det är de här historierna vi vill se - de dem vi behöver få höra.

16 år och räddaren i ett butiksrån - med hjälp av en brandsläckare - är det inte fantastiskt !

 
    


//eVis

Sista spurten på jobbet innan semester...

Jag har en del kvar att göra - men glädjande nog så kom våra kära It supporters och hjälpte till med nyinstallationen som jag trodde skulle förstöra hela min dag.

Men nu är det bara att jobba på...

//eVis


Jag har bokat

tvättstugan för om i fall att det behövs tvättas något så kan jag ju göra det då... packning som gäller ikväll. Men jag skulle ju behöva en ny bikini - får fixa det först ...

vad mer ...

Täby C ....
*Stadium
*Intersport
*Lindex
*Twillfit
borde hitta en bikiniöverdel någonstans där i alla fall

Apoteket
*Dimor
*Allergitabletter
*Alvedon
*Nässpray

Sen tror jag att jag har resten hemma som jag kommer eventuellt behöva ha med mig ... mamma o pappa brukar ta med sig sin perkulator så då är ju morgon o kväll räddade ...

Nu börjar resfebern faktisk komma

//eVis

<3 HJÄRTAT FYLLER ÅR <3



//eVis

Måndag...

Efter en dag på jobbet åker jag hem o hämtar familjen förutom lilldottern som är kvar på skolan. Vi ska på utvecklingssamtal för lilldottern. Efter det ska vi till skoaffären och byta lilldotterns skor som redan har gått sönder.

Vi får för det första sitta o vänta i skolan i en halvtimme för att tidigare samtal med läraren har dragit ut på tiden, samtalet går bra och jag känner verkligen att lilldottern har fått en riktigt bra lärare - tror att det kan vara viktigt för henne att ha honom resten av skoltiden i denna skola. Det innebär att vi kanske inte ska tacka ja till musikskolan om hon får en plats....måste tänkas igenom läääänge.

Efter samtalet åker vi så mot Veddesta - träffar min pappa där och går in i butien o fixar med skorna. Pappa bjuder hem oss till dem på middag. Han åker o hämtar mamma som är på gympa.

Vi har en mysig kväll med mina föräldrar hela familjen och sitter och pratar mycket om Egyptenresan och massa annat - det var längesedan som vi kunde göra det, har bara varit massa annat som ska firas eller så har bror me familj alltid varit med.

Hem o får ungarna i säng och jag o hjärtat ska titta på film - jag somnar för det är nog en av de sämre filmer jag ens börjat att se på länge. Mark Wahlberg har börjat tappa fotfästet i sina val om roller känns det som - the Happening var inte bra och nu denna Max Payne - tror inte ens att jag vill se klart den....*suck*

//eVis

Helgen ...

Jag har städat städat och återigen städat ...veckorna som gått har jag ju inte hunnit göra någonting alls så nu har vi fått det fint igen.

I fredags hade stordottern två kompisar som sov över och de fnittra, snacka och smsa hela kvällen.

I lördags hade lilldottern sin bästa vän o sov över och de sjöng singstar, fnittra och snacka hela kvällen.

Hjärtat fyller år i morgon så igår var hans syskon med respektive och barn, föräldrar och farfar hos oss och firade hans födelsedag. Mina föräldrar kom oxå och firade honom med lite fika.

Hjärtats farfar är en så himla mysig farbror, han sitter bara o njuter av röster och rörelserna när han kommer o hälsar på.
Nu sitter jag och funderar på hur jag ska lägga upp veckan ...som e kvar ... för vi åker ju på torsdag morgon!!





//eVis

N O R M A L T ? !

Det har varit ett gäng hektiskta veckor här hos eVis med familj - förhoppningsvis så är de till ända och vi ska kunna bara ha det lite bra tillsammans.

Det som är planerat är fira hjärtats födelsedag på söndag

Åka till Egypten på torsdag

//eVis


Tittade in hos min fd chef o hittade detta ....

tror att många med oss har samma bekymmer ....

Livet
Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också ta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!

Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa). Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa! Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, du kommer inte ens märka det.

Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag - en hel mängd nötter/bönor/ärter. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!

Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs. borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.

Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).

Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.

Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dagstidningar och några stycken kvällstidningar, bara för att kunna ha en kritisk inställning i livet. Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex. Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.

När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar. Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt! T ex duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv. Då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer att behöva det).

Med andra ord - lev livet :D


Bloggande vid extrema behov

Som idag - vill inte göra annat än att blogga. Men det blir nog inte mer än så här idag. Jag hoppas på att ha tid för att lägga in lite mer krut här snart igen ...men just nu är jag så uppbokad så det är pinsamt.

//eVis


Kaos i tidsfabriken...

Jag har just lagt in en order om två timmar extra långa dygn och Pigg och Sova knappar på mig själv. Därför är det lite kaos i tidsfabriken.

Om fler vill lämna in samma order vänligen vänd er till

[email protected]

//eVis




Söndagen...Fars dag..!!

Vaknar  vid niotiden och äter en lugn och skön frukost tillsammans med tjejerna sen åker jag och lilldottern till badmintontältet för att anmäla henne till grupperna som hon vill delta i. Det är dessutom träning idag.

Lilldottern gör väldigt bra ifrån sig på träningen och jag blir glatt överraskad när jag ser hur hon lyser och verkligen tycker att det är roligt. Gruppen är på ca 15 st, lilldottern är ensam tjej och jag tror att det är bra för henne.

Efter badmintonträningen åker vi hem och jag börjar städ, och tjejerna rensar upp i sina rum så jag kan städa där oxå - det går väldigt lätt denna gång eftersom det inte har hunnit bli så himla stökigt för dem denna gång.

Jag fixar pannkakor till lunch och hjärtat kommer upp och får ta den första pannkakan eftersom det är fars dag =)

Efter lunchen byter stordottern om och vi andra klär oss lite varmt för snart är det dags för att åka till Stuvsta för att spela match. Stordotterns kompis M kommer till oss för att få skjuts dit.

Matchen går otroligt dåligt, trots att stordottern själv gör ett mål. Riktigt snyggt mål dessutom, hon dribblar och får stor press på sig av motståndarna - till den mängd att hon skriker - släpp min tröja - till motståndaren. De förlorar matchen med 3-2 vilket känns rättvist - de andra hade en tanke bakom varje passning precis så som de själva spelade igår.

Nu har vi varit på kalas och firat hjärtats bror och brorson! Sitter och tittar på det avskyvärt dåliga men ändå vidrigt intressant programmet I Sanningens Ögoncblick.

I morgon blir det kurs hela dagen och sedan utvecklingssamtal me stordotterns mentor ... ha det gott ..


Lördagen

Börjar dagen med att äta frukost i lugn o ro med tjejerna - så skönt o bara sitta o prata med dem och äta frukost, på vardagarna är det alltid någon av oss som är stressad, grinig eller bara trött.

Jag och lilldottern går till Näsbydalsskolan för att hon ska få vara med på informatiosdagen för Täby Musikklasser. Vi kommer dit och får lite snabbt veta hur dagen ska se ut och sen får jag lov att gå därifrån. Senare ska jag komma tillbaka för att få lite information rent formellt och sen en konsert som de har knåpat ihop på de två timmar som de varit där själva.

De är superduktiga - både lärarna och alla som deltagit under dagen. Häftigt att få ihop det så bra under så kort tid.

När vi kommer hem så har stordottern och hjärtat redan åkt till Vaxholm för att stordottern ska på match. Vi åker dit efter att ha gjort ett snabbt stopp på Donken på vägen.

Matchen är sagolikt bra och tjejerna vinner med 1-2 efter att ha legat under med 1-0 i nästan hela första halvlek. Stordottern sätter nästan ett skott i krysset men målvakten räddar i sista stunden ....

Kvällen spenderas i soffan o vi tittar på Camp Rock.

Förbannade virus .....

När jag hade ätit upp morotskakan och tvättat klart så tänkte jag gå o lägga mig tidigt så jag fick sova. Sa till stordottern att när lilldottern går o lägger sig så skulle jag oxå göra det. Så fick vi virus på datorn.

Stordottern sitter på datorn o snackar via msn, helt plötsligt "skickar" en av hennes kompisar en länk o sen får datorn fnatt....jag stänger av den på direkten och bara 2 min senare så ringer tjejernas kusin o frågar om vi har problem med datorn för vi har skickat virus till honom.....*suck*  Han är ju data hacker så han lyckades åtgärda virusattak innan det sabbade datorn, men han lova komma o hjälpa hjärtat idag o fixa våran dator. TACK ...

Jag gick o la mig vid elva o vaknar tio över fem av att lilldottern är uppe o springer ...gå o lägg dig ... aha men --- men --- gå o lägg dig ...

Vår lilldotter är sömngångare nämligen...




//eVis

Ikväll ska jag....

ha tvättstugan .. mellan 17-19 så jag måste nog gå hem nu så jag hinner ladda första maskinen. När jag har tvättat klart ska jag sätta mig och äta morotskakan som jag och lilldottern bakade tillsammans igår ... ska bli mumsigt.

japp nu går jag hem ..

kram
//eVis

Death Race

Igår såg jag Death Race när jag inte kunde sova - den var lagom att se när man inte kunde sova ..



//eVis

Fjärde natten....

jag har inte sovit knappt något alls, fick en kommentar om att det känns likadant för en annan som om det vore fullmåne -  02:00 tittade jag på klockan sist i natt ....

Såå trött nu, men det är bara att genomlida dagen och hoppas på en god natts somn ikväll istället.






//eVis

Varför är dagarna så olika ...

jag vet faktiskt inte om jag tycker det är så himla bra att alla dagar är så olika.

Idag har jag haft massor av känslor på en o samma gång, ledsen för att jag slutar träna tjejerna, glad för att träffa vänner över lunch, nervös över försäljning på jobbet, äcklad av en supersmutsig kopp i pentryt och euforisk över tanken på mig och hjärtat  vi som har det så bra nu.

Igår var jag bara trött och låg ....det måste ha nåt med sömnen att göra - se mitt tidigare inlägg om mina sömnproblem när hjärtat jobbar.




//eVis

Amerikanska presidentvalet ...

Hur ointresserad jag än må vara och hur oinsatt jag än må vara så måste jag bara nämna detta världsomskakande resultat.

Obama vann!

Nu är bara frågan kommer han att överleva sin vinst eller kommer han att gå ett tragiskt slut till mötes? Jag tror tyvärr inte på att den den av den amerikanska befolkningen som inte röstat på honom kommer att låta det bero. På radion i morse så skulle två killar som är yngre än mig och förmodligen ungefär lika bra insatta i amerikansk politik som jag försöka att förklara vad republikanerna och demokraterna är i jämförelse med våra svenska politiska partier.

Enligt dem skulle det gå o jämställa ungefär så här ...Obama - Moderaterna och McCain - Sverigedemokraterna

Häftigt är det trots allt att USA har fått sin första färgade president




//evis


Det är slut med IFK Täby f-98 för eVis del... :´(

Idag innan träningen kom lilldottern o sa att hon har bestämt sig för att sluta med fotbollen. Vi har vetat om att hon har funderat och tvekat en längre tid (sen innan sommaren) men nu hade hon bestämt sig sa hon.

Badminton är sporten som hon vill hålla på med nu - hon har provat en gång och blev såld.

Både jag och hjärtat tror att det kan vara en sport som hon kommer att gilla och lyckas med, men samtidigt så behöver vår älskade lilldotter lära sig att jobba i grupp, hur blir det med det nu när hon ska börja med en individuell sport.

Hur som så har vi sagt att hon får prova under hösten nu o ägna sig åt badmintonen - förhoppningsvis så kanske hon får igen suget efter fotbollen till våren. Om inte så får vi acceptera det ..shit shit shit ... jag kan ingenting om badminton och inte hjärtat heller. Vi kommer stå där som två rookieföräldrar haha kanske e nyttigt för oss oxå.

Det otroligt jobbiga i det hela är ju att jag inte kommer att träna dessa häftiga tjejer nåt mer under hösten heller - jag kommer att sakna dem så otroligt mycket. Jag har lärt mig att uppskatta alla dessa tjejers små egenheter och knycker. Att skicka ett mail är det minsta jag kan göra eftersom det är svårt att få ut informationen till alla samtidigt på nåt annat sätt. Men vad jobbigt det känns att inte åka ner på tisdagarna och veta att jag ska köra fotboll med dem .... kommer sakna det.



//eVis

Nytt soffbord ...

nästan gratis

Blodbussen

Idag ska jag lämna blod - jag är äntligen "good to go" sas

Jag har inte tatuerat mig inom sex månader, jag är inte förkyld och jag har inte varit utanför Norden inom sex månader , jag äter inga mediciner heller.

wiiihooo

Idag får jag lämna blod ... det gör jag gladeligen eftersom det all som oftast är blodsbrist i Stockholm. Ska nog gå nu så jag har det gjort och klart.

Om du vill veta hur du ska göra för att ge blod - gå i n på http://www.geblod.nu/ och läs hur du kanske kan rädda ett eller flera liv.




//eVis

Härtat <3


 

Första natten då jag är ensam igen efter en vecka tillsammans
då kan absolut inte sova

Andra natten är jag som en klubbad säl 
trött av sömnbrist

Tredje natten är det samma visa igen
saknar din kropp bredvid mig

Fjärde natten återigen som en  klubbad säl

Femte natten oftast åker du lite senare och jag hinner få ha dig
bredvid mig en liten stund

Sjätte natten nu är du hemma ännu längre och jag hinner nog
precis somna tills när du ska åka till jobbet

Sjunde natten och sista då är jag matt och längtar
tills imorgon natt

Jag förstår inte hur du orkar  - det värsta är att jag glömmer av mig ibland och blir irreterad på dig för att du är trött ...

Älskar dig mitt hjärta



//eVis

Det slog mig ....

att vi åker faktiskt till Egypten om 24 dagar ... wiiie

När jag skulle packa fram alla vinterkläder och packa undan sommarkläderna och kom på att jag inte kunde lägga undan allt eftersom vi kommer behöva en del när vi är i Egypten....

hihi 24 dagar kvar ...



//eVis

Min recension av Cabaret

Det pirrar i magen och jag läääängtar efter att få se alla dessa skådespelare live... vi pratar inte om några småspelare här utan om Siw Malmqvist, Sven Wolter, Helena Bergström och Rikard Wolf för att nämna de mest kända.

Allt börjar med att Rikard Wolf gör entre - mummel mummel ....häftigt energi - det blir nog bättre ...Han presenterar (i showen) Helena Bergström - sensuellt, förvånade bra röst och klang.

Så kommer räddarna i nöden de störtsta och mest erfarna så klart Siwan och Svenne. Siw - vilken artikulering, vilken närvaro och vilken tonsäkerhet. Svenne pndusen är magnefik, ser ut som ett barn i en godisaffär...nu njuter eVis.

Showen hade inte varit bra om inte Siwan och Svenne varit med.

Men helt klart värd att se - den får 4 av 5 eVisar - tack vare Siwan o Svenne!!

//eVis

RSS 2.0