584

jaha då har det gått en dag på helgen oxå ...

Träffade M och hans dotter igår och de stannade och kolla Idol och sen spelad vi lite brädspel - superroligt.

I morse gick hjärtat upp med lilldottern och körde henne till hallen för att hon skulle sitta som poängvändare på Riksmatcher som spelas över hela helgen... sen hämtade han henne vid 12 och körde henne direkt till kompisen L.

Jag och hjärtat åkte och käka lunch med stordottern och sen mötte vi upp P,M och H på en fika i Täby C. Sen bar det av hem till dem eftersom vi skulle få se hur det såg ut hemma hos dem nu - de bygger om hela sin undervåning :)

Lilldottern ville bli hämtad och när vi kom tillbaka till P&M så gick hon och H ut och Trick or Treat :) riktigt läskiga vart de då P sminkade dem :)



Nu slappar vi och snart ska vi gå hem till M och spela lite mer spel, vi fick helt enkelt mersmak igår ...

Gillar ni att spela sällskapspel och i så fall vilket är favoriten?!

//eVis

IFK - AIK

Det har väl inte undgått någon vid det här laget att på söndag kl15:00 så avgörs hela Allsvenskan. Matchen mellan topp två lagen ska alltså få avgöra vem som åker hem med guldet ... Jag hoppas ju givetvis på AIK ... :)

 

Vem tror du tar guldet?

//eVis

Tjejkväll på Madonna

Efter jobbet som för övrigt var relativt trögt så hade jag och M planerat in en middag på Madonna ... det skulle vara vi och alla tjejer. Hennes döttrar är ju exakt lika gamla som mina, det skiljer några månader/veckor på dem bara ...

Supertrevligt alla snickelesnackade om allt möjligt och vi uppdaterade oss under middagen om vad som försegått under de senaste tre åren :) En hel del visar det sig.

Efter tar vi en kaffe hemma hos oss och tjejerna hyr filmer som de tittar på under tiden. Jag och M fortsätter att snacka om allt möjligt och det hinner bli ganska sent innan de beger sig hemåt.

Skönt att vädra och få höra lite nytt ... trista saker har hänt och jag tror att det är lättare att se framåt nu när allt är upplagt på bordet och rensat.

Nu har jag slängt i mig en mango och ett par dl keso .. vad äter du till frukost?

//eVis

AW

Så var det dags för den aw som vi så länge har försökt att få till. Vår tidigare kollega A som har varit två vändor i NY var äntligen hemma och kunde ära oss med sin närvaro :). Vi gick till kvarterskrogen och det blev två glas rött och en Cesarsallad.

När jag kom hem hade hjärtat hyrt en film som vi såg efter att jag fått se på Arga Snickaren, han är sååå bra! Äntligen någon som förstår sig på att det är organisation och struktur som måste läras ut mer än just att bygga och förändra - sånt kan de flesta läsa sig till på något sätt idag.



Sen vart det då Johan Falk igen ... *suck* idag var det Vapenbröder som var på DVDn ... ja vad ska jag säga, det är svensk action som försöker vara bättre än vad den är ... Jakob Eklund har dessutom lagt till med någon släpande jobbig dialekt som gör honom nästintill enerverande, vi måste se någon annan film snart så jag slipper tänka på det :@



Vad gjorde ni igår?

//eVis

581

Kom hem från jobbet - fixade middagen. Äggpanerad fisk med ris och salsasås - jag måste lära mig att krydda ordentligt när det kommer till fisk, jag är alldeles för feg och resultatet är smaklös fisk .. så där kul.

Efter middagen åker vi och hämtar stordotterns kompis L och sen möter vi upp H och C vid Statoil, vi ska till Kista och klippa oss på ZAX ...

Lilldottern och C springer omkring i Kista C som två vettvillingar och känner sig stora :) Stordottern blir supersnygg igen och H och jag blir oxå tjusiga :) Innan har vi suttit på fiket som gör de godaste cafelatte i hela Kista C, måste kolla vad det heter nästa gång för de är verkligen bäst på cafelatte!!

Efter klippningen åker vi och lämnar lilldottern hos hennes kompis L, hon ska sova över där och ha det mysigt. Vi andra åker hem till mig och jag och H färgar varandras hår ... jag måste hitta någon bra fuktgivare till mina toppar - har du några tips?

När H o C har åkt hem blir det film och sen go natt ... hjärtat har snöat in på Johan Falk filmerna och idag var det GSI som visades ... Det är svensk action, blir inte bättre än så här... inga budskap, inga baktankar men en massa försök till att vara cool ... hrm inte Beck, inte Wallander utan Johan Falk ... tycker si så där ... gillar Beck och Wallander mer faktikst ...



//eVis

580

En hel vecka har gått och jag tycker inte foten ser nå bättre eller sämre ut ... det gör inte lika ont längre men svullnaden är besvärande då jag inte kan ha några vanliga skor på mig. Blir Uggkopiorna och uppknutna joggingskor ...

  

//eVis


Varför ska det vara så svårt?

Jag minns väldigt lite av min egen sexualundervisning jag fick i skolan. Det var ett par timmar under biologilektionen så sent som i högstadiet. Vi fick se overhead bilder på en genomskuren kvinno- och mans-kropp. Hur genetalierna såg ut och hur de fungerade, hur ett barn blev till sen var det klart!

Vi pratade inte alls om porrfilmer, olika ställningar, sex med samma kön osv ... det var rent, kliniskt och verkligen sakligt. Jag förstår att en biologilärare kanske inte har tänkt sig att behöva ha sexualundervisning med diskutioner som är det ok att vara fler på samma gång, kan man ta den i tvåan, hur har två tjejer egentligen sex osv osv...

Därför är program som "Fråga Olle" så bra och undervisande på ett annat plan, nu går även Manne Forsberg ut och berättar att han föreläser om frågor som ungdomar idag kanske inte vågar ta med sina egna lärare eller föräldrar.... BRA !!

                                Foto: Nils Petter Nilsson

Själv hoppas jag (och det gör väl alla föräldrar) att mina barn ska våga fråga mig om det är något de undrar - sen vet jag ju inte om jag kan svara på det dem frågar men jag ska då banne mig göra mitt bästa.

Att lägga locket på är ju som att säga fy skäms!

Näe fram med fler filmer i undervisningssyfte, bra människor som ungdomarna kan vända sig till och mer öppenhet i allmänt.

Hur vill du att det ska vara ?

//eVis

UPP!!

Blev hämtad på jobbet av hjärtat och barnen, stordottern hade med sig sin vän E och vi skulle alla gå på bio och äta middag innan på FoodCorner. Jag har sagt det förut och jag säger det igen JAG FULLKOMLIGT ÄLSKAR KISTA CENTRUM OCH FOODCORNER!!!

Vi kollar in filmen UPP - hur bra som helst, massor av bra budskap och humor... måste även se den med engelskt tal - idag vart det med svenskt tal eftersom lilldottern ville det idag.



Nu är vi hemma och stodotterns kompis E ska sova över här i natt...och jag är helt slut nu ... snart blir det go natt

puss på er och tack för en BRA dag :)

//eVis

Kan vi kan dom !

Idag fick jag ett mail från en gammal vän M, hon ville att vi skulle ta en fika och prata lite. Våra döttrar går i samma klass och vi har samma arbetsplats - så det finns mycket som kan diskuteras. Vi har kännt varandra sedan våra stora tjejer var pyttisar men för tre år sen mådde varken M eller jag bra och det gick åt helskotta! Vi bröt..

Idag gjorde vi upp - sa våra förlåt och kom fram till att bägge hade saknat varandra och att vi skulle glömma det som varit. Vi är bägge på ett bättre ställe än för tre år sedan och kan hantera situationerna annorlunda mot då. Vi behöver även vara där som vänner för våra döttrars skull oxå, de två gillar varandra väldigt mycket men har svårt att vara starka tillsammans det finns en del yttre påverkan som vi ska försöka göra lite mindre påfrestande.

Jag tror att kan vi så kan även de yngre - vi måste bara vägleda dem rätt ....

Känns skönt och ser fram emot vad framtiden har att utvisa :)

//eVis


Helgen

Fredag vi åkte och hämtade mamma på hennes jobb innan vi åkte till landet och sen full fart upp. Det regnade hela vägen o var väl så där roligt. När vi kom fram stod pappa och grillade fläskkotletter och hade gjort mysigt med brasa och vin.

Lördag  upp ganska tidigt och iväg till Hudiksvall för att lilldottern skulle spela cup, hon fick silvermedalj och blev "utlagd" på sin klubbs hemsida. Hon kommer oxå att bli utlagd på Enångers klubbsida. Efter det åkte vi till stan och träffade kusin, jag haltade runt men jag gick väldigt lite ändå. Handlade lite på ÖB och sen hem. Mor och far hade gjort en supergod middag som vi hade ett passande vin med oss till och återigen en skön kväll.



Söndag upp och plocka ihop, städa och byta lite sängkläder. Lilldottern och hjärtat spelade en schackmatch - blir nog till att köpa ett schackbräde för de satt lugna och hade det bra tillsammans längre än jag kan minnas dem två tillsammans!! :) Hem och packa upp allt, hjärtat slängde igång en tvätt och lilldottern fick en kompis på besök. Hyrde två filmer och tittade på dem sen zzzzzzzova!!

//eVis


576

Väcktes av att lilldottern ringde och berättade att hon hade fått oönskat sällskap av en man till skolan - mannen hade pratat med lilldottern hela tiden och dessutom om saker som skulle hända i deras skola, men trots det så vart lilldottern lite rädd och nu då hon ringde var hon och deras vaktmästare ute för att se om de kunde hitta mannen igen för att även vaktis skulle få se honom.

Håller på och fixar ihop lite grejer som vi ska ha med oss till landet - bland annat lite mat och kläder. Helgen kommer ju att bli väldigt lugn för mig pga foten, men jag vet att vi ska till Hudik i morgon eftersom lilldottern har en cup där då. Hon kommer att få spela två matcher inge mer. Men det är ändå roligt för henne att få möta andra än "samma gamla vanliga" ...

Kommer troligtvis inte att skriva nåt i helgen men uppdaterar efter :)
Hoppas ni får en trevlig helg

//eVis

575

Det är inte så mycket att säga om den här dagen. Jag har sovit, haft foten högt, sovit igen, ätit lite lunch och då gick jag faktiskt till köket utan kryckor och tillbaka till sängen utan kryckor. Det gick bra men jag flåsade och var helt slut, svettig och sov i en halvtimme efteråt ...HERREGUD - det är som om jag vore helt slut på krafter. Har i alla fall inte ätit några smärtlindrande idag, tycker inte om att behöva det alls så jag är rätt lycklig över att slippa det.

Så här ser foten ut idag, svullnaden har spridit sig och foten är tjock över hela foten och inte bara i vristen, det har blivit lite blånad under knölen annars är det faktiskt ok



Vad har ni gjort idag?

//eVis

574

jaha vad ska man säga?

I morse fick jag tydligen väldigt bråttom till jobbet - så när jag sprang till bussen (som går vart tionde min) såg jag inte den sten som låg och lurade på mig, elakt väntade på att jag skulle trampa på den och sedan vidare vricka min fot ner i gropen som den låg i.

Faller pladask som en fura och skriker - jag skriker inte vanligtvist om jag gör illa mig, men jag skrek, så pass att det kommer två st personer från busshållsplatsen och hjälper mig TACK !! de ser till så att jag kommer upp på ena foten och kan sätta mig vid en släpvagn, kollar att jag är ok. Killen säger tom att det bara ropa igen om jag behöver mer hjälp. Då har jag redan ringt till hjärtat som är på väg och lilldottern har hunnit ner från lägenheten och står vid min sida, gråtfärdig för att hennes starka mamma är skadad och gråter av smärta.

Vi åker till Danderyd och det går otroligt fort, får komma in på eget rum med två "syrror" som kollar mig, två Citadon och en kudde under benet för att få upp foten i högläge. Tar av mig skorna och strumporna och får en chock - vristen är så svullen och för mig ser den helt missbildad ut ... så här såg den ut efter ca 40 min efter att jag ramlat.





Nu har jag faktiskt sovit en timme och så fort jag rör mig så känns foten och jag undrar hur jag kommer att någonsin kunna gå på foten igen ... O när kommer jag att kunna träna igen :¨(

Har du gjort dig illa på liknande sätt nångång?

//eVis

573

Cirkelträningen gick halvbra, har tydligen sträckt mig i söndags när jag värmde upp lilldottern, så det var svårt att ta ut rörelserna helt. Men det är hur som helst riktigt skönt att köra slut på sig så gott det går. Idag stod dessutom Christian och passa på mig vid en del stationer och puschade på extra hårt :)

Dessvärre så blir det inge bus som jag skrev tidigare, har nämligen fått veta att chefen inte kommer vara chef så länge till, vilket kom som en chock och gjorde oss alla på gruppen väldigt ledsna.

Nu e jag på väg hem för att äta lite middag och softa med familjen. Både lilldottern och hjärtat har varit hemma och sjuka idag så vi får väl se hur pigga de e...



//eVis

Cirkelträning och bus :)

har provat kesoplättarna tillsammans med färsk-frysta blåbär till frukost, det var helt ok.

Idag blir det Cirkelträning efter jobbet - ska bli sååå skönt!! Direkt efter ska jag upp på kontoret igen och busa igen mot dem som tejpade fast min penna bla ... hihi killarna som gjorde det är medvetna om att hämnd kommer så snart har snöbollseffekten satt igång ordentligt :)

Vad ska ni göra idag?!

//eVis


Långsamma dag

idag har det nog varit den långsammaste dagen på lääänge ... men snart får jag åka hem och då ska jag göra Kesoplättar, ett expriment som jag ska ha till frukost. Ska göra många och styckfrysa dem (hoppas det fungerar) så det är lätt att ta fram och äta varje morgon ...

Håll tummarna

Vad äter du och din familj till frukost?



//eVis

570

Helgen har varit hektisk - riktigt tung faktiskt!

Lördag upp kl:06:00 för att väcka tjejerna, äta frukost och se till att allt är packat för avresa mot Västerås och McDonalds Cup i ösregnet. Som tur är så ju närmre Västerås vi kommer desto ljusare och klarare blir det. Väl framme så är det svinkallt och blåser satan.... De spelar tre matcher och ligger lika med ett annat lag som har åkt därifrån och det innebär enligt mig WO för våra tjejer. Tävlignsledningen hittar på att det ska bli straffar på morgonen efter som avgör och sen åker vi hem. Familjen E har ordnat med middag och vi blir upphämtade av P vid halvsju, då har vi hunnit slänga av oss ler-åker-kläderna och tagit en t-rkdusch. Får en god stark värmande gryta och massor av annat mysgott, blir halvsent och sen hem med taxi.

Söndag lilldottern och jag får sovmorgon medans hjärtat och stordottern är uppe samma tid som igår för att återvända till Västerås. Lilldottern och jag ska på hennes KM och vara där hela dagen. Hon "kickar ass" med alla utom en tjej i klubben vilket gör att hon får silverplatsen! och då spelade hon mot dem som var 3 år äldre ... :) Vi får oxå veta att hon har blivit uttagen till U13 mix lagets seriematcher senare i höst. hihi går bra för henne i badminton - så himla kul.

Åker direkt till barnens kusin S för att fira hennes födelsedag som är på onsdag - hon är gravid och börjar få mage som man gärna vill klappa på. Träffar lite släkt men måste dra hemåt eftersom vi inte ätit någon middag.  Väl hemma däckar jag totalt och känner mig som en klubbad säl.

Vad har du gjort i helgen?

//eVis

När det klickar så KLICKAR det :)

Sitter på jobbet - datasystemen är nere för uppdatering för andra dagen i rad, vilket ger gott om utrymme för att göra massa annat nyttigt. Som att ringa och kolla bilförsäkringen som går ut inom en månad. Hamnar efter en del samtal hos en fd kollega som det klickade med för 7 år sedan! och det kändes som igår - som hon sa själv!

Surrar på om gammal och nytt och blir glad - hoppas vi hörs snart igen eller att hon är kvar när det är dags för vårfesten på jobbet :)

Kram

//eVis

568

Boxades i gårkväll, efter jobbet. Skönt som attans - men nu börjar det nästan bli för lätt efteråt. Under själva passet är jag trött och musklerna producerar massor av mjölksyra men efter passet är jag som så lätt ... skulle nog kunna gå ett pass till eller åtminstone ett halvt pass till direkt efter. Hrm ska jag behöva byta träningspass ett tag för att träna lite andra muskler igen?! Har kroppen vant sig vid detta redan?!

Hjärtat hämtar mig på jobbet - vi har smsat massor under dagen, lite kärleksbekymer som har pratats om på det sätt som fungerar för oss bäst - skriftligen. Vi har en tendens att annars avbryta varandra och sen är det fullt bråk. Detta är mer sansat och bägge får sagt det man vill, vilket oftast ger bästa resultat. Tur att man hittar olika vägar i livet som fungerar, speciellt om de funkar för bägge dessutom :)

Hemma så har jag bägge döttrarna hemma. Jag äter lite middag och uppdaterar mig om hur tjejernas dagar har varit - det kommer fram att lilldottern, F och J har varit "jagade" av två killar i området och tjejernas försvar blev inte det bästa sättet för att hålla killarna på avstånd. Killarna är modiga och kommer till hjärtat och berättar vad som hänt varvid han inte försvarar tjejernas beteende men samtidigt förklarar att killarna nog skulle ha lyssnat på tjejerna och inte följt efter. Sen frågar han även om killarna har varit och pratat med de andra tjejernas föräldrar, men det har dem ju inte, men skulle det sa dem...*så söta*

En eloge till hjärtat som höll sig lugn och sansad och fick fram ett bra budskap till killarna.

Efter att jag har ätit så lägger jag mig och hjärtat i sängen och pratar vidare om det som sagts via sms under dagen - kommer fram till massor av bra saker och sen helt plötsligt så är bägge döttrarna i sängen oxå. Vi tittar på inlåst tillsammans alla fyra och sen är det dags för lilldottern att hoppa i säng.

Så var den dagen slut - vad gjorde du?

//eVis

567

Kom hem från jobbet igår - haft en skitdag på jobbet fast ändå lyckats vara produktiv, förstår inte hur jag själv fungerar men jajaha

Det är fiskgratäng på matlistan och jag ska laga - börjar göra mos av potatisen som hjärtat har kokat under dagen åt mig. Stordottern hjälper till och sen lägger hon ut moset i formen medans jag gör såsen. Skär upp torskblocken och lägger innanför moset och sen på med såsen och massor av dill. Ska servera lyxräkor till när det stått i ugnen.

Gratängen blir fantastiskt god och alla glupskar i sig. Hjärtat har varit på träning medans jag och tjejerna har varit hemma, hängt tvätt och bara haft det bra tillsammans vi tre för en gångskull.

Hjärtat kommer hem och äter, tittar på tv en stund sen ska han över till M för att se på Sverige - Albanien matchen, själv ska jag passa på att titta på Arga Snickaren. Den killen skulle jag vilja ha på min och hjärtats axlar dagligen! Detta avsnitt kändes helt plötsligt som det amerikanska programmet Extreme Home makeover. Men vilken värme Snickaren besitter.... *gillar*.

Har lite svårt att somna men tack och lov får jag sova i natt. Vaknade i morse och vet att jag ska träna men slänger mig i duschen ändå ... skönare sätt finns det inte att vakna på.

Frukost och iväg till jobbet.

När jag kommer till jobbet så märker jag direkt att någon har busat med mitt skrivbord - penna är fasttejpad på bordet och när jag ska tända skrivbordslampan så är knappen oxå förtejpad ... undrar vem den "skyldige" är :) jag gissar på en halvgalen engelsman på "grannavdelningen" .... återkommer om jag får ett erkännande ...

haha - jag gillar småbus och det förgyller faktiskt dagen att få sig ett litet skratt så TACK :)



//eVis


566

Mötet går bra - får en bra känsla av psykologen, stabil och lugn. Får se vad lilldottern tycker. Vi pratar på i en halvtimme sen kommer lilldotterns lärare och fyller i lite luckor, han är oxå bra - ser potentialen bakom fasaden.

Jag känner gråten bakom ögonlocken hela tiden, igår när jag körde bil till mor & far, idag hos skolpsykologen och nu på jobbet - va fan!!!

Kan inte nån komma och bara trolla lite ...

*f-ck*

//eVis

Crappigaste dagen på länge

...men har ändå varit både produktiv och tränat på kvällen!

I morgon ska jag och hjärtat till skolpsykologen för att få höra vad som är tänkt för lilldottern i framtiden - det är verkligen dags nu.

Andra som oxå behöver ta lite proffshjälp - GÖR det NU  ... !!! blir alldeles för jobbigt för omgivningen annars ... om en månad ska det finnas en plan som ska hjälpa denna familj som jag ingår i... förhoppningsvis som hjälper alla på alla sätt och vis.

Var hem till mor och far och tankade lite kärlek - de har längtat efter oss och även stordottern som ständigt är upptagen och inte träffat sin mormor och morfar på länge, men de förstår så det finns inga hardfeelings .. skönt. Skönt för mig att få träffa dem hur som helst - ibland glömmer man att man behöver sina föräldrar rent mentalt så även som rent fysiskt. Det räcker inte bara med email och sms helt enkelt!

Har din dag varit crappig eller rent av bra?!

ps jag tror inte att jag kommer kunna blogga på jobbet längre eller så var det bara nåt skit idag ... det visar sig ds

Puss

//eVis

Helveteshelgen :@

Fredag - kaos
Lördag - lugnt
Söndag - kaos

Somnade aldrig på söndagen och gick upp utan någon sömn på måndagen efter att ha haft myrornaskrig i huvudet hela natten. Men jag gick inte upp förrän sent. Hade meddelat jobbet att jag inte skulle komma till jobbet. Men självklart hade jag skickat till fel personer och deras privata mail, som tur var hade de ändå plockat upp mitt meddelande.

Känner mörkret lägga sig över mig och jag vette fan var öppningen är - pratar pratar och pratar. Jag kan inte göra mer, men det blir ingen skillnad....

*suck*

//eVis

Midja smalare än huvud!!

Nu får det väl ändå vara nog - hur långt ska modejättarna få gå när det kommer till att retuschera modellerna som redan innan är onormalt smala?! Återigen tar Wendela upp fenomenet ...

Ralph Lauren har i en annons gjort modellen Filippa Hamiltons midja smalare än hennes huvud med hjälp av retuscheringsprogram  - varför kan man ju undra?

Snacka om att förvrida bilden av hur en kvinnokropp ser ut .. !! Jag blir otroligt upprörd över att det verkligen går till så här - tänk alla de unga påverkningsbara tjejer och killar som inte förstår att detta är retuscherade bilder och som försöker efterleva de mått som modellerna får på bilderna !!

GALENSKAP!!

Tacka vet jag Lizzie Miller som jag tidigare skrivit om - där är verkligheten och den är fortfarande VACKER ... det som Ralph Lauren försöker prestera med Filippa Hamiltons bild är otäckt och fult, enligt mig.

Vad tycker du ?

 eller

//eVis

Glömt hälften!

Kom ner till gymmet och ska byta om - tar fram sportbhn och det visar sig vara min 13åriga dotters sportbh. Den passar runt mitt ena lår ungefär ... så det var bara att boxas i vanlig bygelbh och försöka glömma att det skaver illa.

Kör ett grymt skönt pass med D som ger gärnet men vågar inte riktigt ta i av full kraft - jag driver på honom och han tar i lite till. Jag tror iofs att om han skulle mosa på allt vad han orkar och kan så skulle jag sitta som ett slickat frimärke i väggen :) D är grymt stark och jag skulle inte mucka me honom om jag inte kände han. Nu är det lite roligt att driva på honom och se hur svetten rinner från hans skägget :)

Jag vart grymt bra driven av D oxå, han puschade mig och jag gjorde nog mer än vad jag skulle gjort annars, känner mig så där härligt nöjd över passet när jag står i duschen och knappt får upp armarna till håret när jag ska schamponera mig, de bara skakar ....nice!!

Väl ute ur duschen så har jag inga nya strumpor heller så jag åker inte direkt representabel hemåt.

jaja - jag är ren o luktar gott i alla fall och härligt mör :)

//eVis


561

Tror tyvärr att jag kommer att skriva antalet inlägg som är gjorda i bloggen som rubrik i fortsättningen ... Jag har alldels för dålig fantasi ibland så när den tryter då blir det ett nr som rubrik helt enkelt ! :)

Igår var det en hektisk dag med massor av nyttiga saker som blev gjorda. Först hem, plocka upp stordottern som behövde skjuts till träningen, hämta paket på Coop - till lilldotterns träning, tittade på den i en kvart. Sen fort vidare med stordottern till hennes träning och sen skjutsa hem lilldotterns kompis som varit med på hennes träning.... pjuh... nu börjar jag lugna ner mig. Snabbt in på Donken köpte en kaffe och en burgare till lilldottern, vidare till de olika butikerna som kan tänkas erbjuda jackor. Hittade en på Intersport som vi hängde undan och så vidare till nästa och nästa och nästa. Tillbaka till Intersport och köper jackan! :)

Den ser lite orange ut men den är KLARRÖD :)


Till Willys och handlar lite mjölk och annat jox, hämta upp stordottern från hennes träning, hämta pizza och sen hem. Äter middag tillsammans allihopa idag oxå :)

Slänger mig i sängen och kopplar av efter att ha umgåtts lite med tjejerna och sett till så att de duschar bägge två.

Nu när jag skriver ner det så känns det inte som så mycket men fasiken vad jag var uppjagad när jag kom hem och kunde andas ut.

Vad gjorde ni igår?

Idag blir det boxning hoppas jag - förutsatt att inte hjärtat blir helt knäckt av sitt möte med sina chefer i eftermiddag. Håll tummarna för hjärtat !!
//eVis

Måste hitta på ett bra sätt att sätta rubriker

för just nu känns det som om det inte riktigt blir någon substans i rubrikerna alls. Jag skriver ju mer eller mindre alltid om dagen som var dagen efter så att säga ... och varje rubrik kan ju inte hitta igår, eller veckodagens namn. ...  *suck*

Det är alltså det här som jag kommer att falla på när det gäller blogging eller?! :)

Hjälp mig  ... hur gör ni?

//eVis

Arbetslivet idag ...

jag är lyckligt lottad - jag har både en bra arbetsplats, en bra chef och trevliga arbetskamrater. Vi har högt i tak och en stark respekt för varandras olika personligheter, vilket jag uppskattar otroligt mycket.

Men alla har inte den lyckan

En del blir avskedade för att de anmäler fel som sker under sina vardagliga rutiner, brister som finns på arbetsplatsen eller rent av för att företaget ska spara pengar och varslar folk för att senare återanställa dem på nya tjänster med lägre löner.

Får ett företag vara så "elakt" och svaret är dessvärre JA - företag har idag många regler och lagar att följa, men de är väldigt sällan som de gör något rent olagligt. Fackföreningarna idag är dem jag egentligen vill ifrågasätta - vilka jobbar DE egentligen för?

Minns ni för fler år sedan då det var en ung kvinna som anmälde fel och brister på ett ålderdomshem, där de låg i sina sängar längre än de skulle och missköttes helt enkelt. Hon fick priser och hyllades av många.

Idag har vi samma situation med Peter Magnusson på Södertälje sjukhus, man kan läsa om honom på expressen.se. Skillnaden i detta är att det är inte företaget som är anmält utan Peters kolleger. De har använt sig av främlingsfientliga kommentarer och detta har Peter protesterat mot via media då inte ledningen har tagit tag i problemen då han anmält dem dit. Sjukhusledningen med VD Mikael Runsiö har gått ut offentligt och tackat honom och sagt att han gjort rätt. Trots detta vill de tvinga honom att byta arbetsplats och tjänst. 

                                Foto: Sören Andersson

Så där har ni det - han har sin anställning, företaget tackar honom för hans insatser men vill ha honom på en annan plats. Vad gör facket, dem som ska hjälpa anställda i dessa situtationer?  

Hur ska svensken våga visa civilkurage när inte stora företagen gör det?!

//eVis

...

Hittade på en del praktiska saker igår för att underlätta framöver ett tag hemma. Fixade en matlista för två veckor framöver, fyllde i allt som inte var iskrivet i kalendern för månaden ut och bestämde att jag skulle laga mat till middag.

Det blev räkpaj som kvällstugg. Hjärtat och stordottern stack iväg på träning när jag kom hem och sen lagade jag och lilldottern pajen som vi åt då de andra kom hem - så en middag tillsammans igen :)

Pratade med mamma på telefon - hon hade haft en bra och lite väl händelserik helg tyckte hon men bara på ett positivt sätt. Pappa har varit på landet själv och fixat med golvet och det hade gått över förväntan.  Bror skulle ha varit md honom men han stannade hemma med sin sambo som hade fått kristallfel på öronen och var konstant sjösjuk, stackare det händer nåt med henne hela tiden just nu känns det som. Håller tummarna på att detta är det sista ...

Slängde mig i säng efter middagen och fick dunderont i huvudet - hade det på dagen oxå men då botade jag det med tabletter och så fick jag även göra på kvällen. Slockande som en klubbad säl efter Anna Anka och sov läääänge på morgonen oxå - tog sovmorgon i 20 min.

Men nu är jag på jobbet igen och hoppas på att hitta lite produktivitet i mig själv och komma loss och köra stenhårt!

I eftermiddag blir det Cirkelträning, så jag måste fylla på vätskedipåerna ordentligt under dagen.

//eVis

oj oj va hände ...

... har inte skrivit på fler dagar ...

Torsdag hade möte med en kund som jag gillar att arbeta med väldigt mycket, vi hade ett bra och produktivt möte som vi senare avslutade på ll Conte på Grevgatan 9, en jättefin middag åt vi och jag åkte hem då de andra gick in på Rich

Fredag  var jag hemma med lilldottern som vaknade och mådde illa och hade ont i huvudet, visade sig senare vara ett bra beslut då två av hennes klasskamrater gick hem och kräktes den dagen. Lilldottern klarade sig dock helskinnad :) Vi bakade bullar och hade det faktiskt oförskämt bra hemma tillsammans. På kvällen kom A&T, M och hans dotter S och förgyllde vår kväll. Lilldottern och S låg i vårat sovrum och tittade på tv hela kvällen och lilldottern somnade till Idol. Stordottern sov över hos sin kompis L.

Lördag då spelade lilldotten badminton - jag var lite orolig för hur hon skulle orka med det med tanke på att hon inte mådde så bra dagen innan men det gick strålande. Hon förlorade sina matcher men var glad och nöjd - hon hade haft roligt och fick många bra tips av sin klubbkamrat som var där. Kul !!

På kvällen kom så familjen Knas över och vi fick träffa dem, vi har inte setts sen innan sommaren och det var verkligen på plats att få ses.  De ska få sitt tredje barn nästa år och det kändes mysigt att sitta och prata om sånt som berör bebisar igen :)  Småkillarna deras var helt fascinerad av vårat akvarium och stordottern vart så glad att se dem alla så hon nästan började gråta .. hihi.

Söndag då var det lugnt på förmiddagen, samling på stadshagen vid halvtvå, pissväder och åttondelsfinal i Sanktan. Matchen mot Stuvsta var superspännande och bägge lagen lirade bra och trevlig fotboll. Efter full tid stod det 2-2 och det vart förlängning, inga mål i förlängningen och matchen fick avgöras på straffar. Likt tidigare tillfällen så håller inte IFK Täby när det kommer till straffläggning så tjejerna förlorade tyvärr även denna gång på straffar. Nu är det inga matcher förrän den 18:e oktober och sen blir det ett ännu längre uppehåll så att tjejerna ska få tanka lite längtan till match igen.

Helgen har med andra ord haft inslag av det mesta och jag är superseg så här på måndagsförmiddgen - men med tanke på vad helgen har bjudit på så kan jag ta den smällen.

vad har ni gjort?

//eVis

Shit va nice :)

jag och lilldottern åkte och handla lite direkt när jag kom hem från jobbet - hon har friluftsdag och ville ha en STOR matsäck med sig, curlingmorsan som är så fixar man ju det direkt då :)

Sen bytte vi om efter att ha lagt in lite självgående mat i ugnen och gav oss av mot Mosstorpsbacken. Powerwalking med stavar på vägen dit och sen försökte jag hålla samma tempo upp för backen, den är seg riktigt seg. Först i början är det en brant backe på kanske 5 meter, sen planar det ut lite i 10 meter, sen blir det brant igen men nu i ca 20 meter och sist är det som om man går baklänges för då blir det ännu brantare i ca 3 meter.

Shit jag trodde hjärtat skulle hoppa ur bröstet på mig, och jag kände hur mjölksyran började komma i benen innan jag andades ok igen. Så pressa mot och ta sig långsamt ner för att slippa skador eller halka och sen upp igen. Andra varvet drog jag ner lite på tempot och vart tvungen att stanna 5 sekunder innan sista 3 metersbranten men jag kom upp sen!!

Lilldottern tyckte det var roligt och tyckte att vi kunde fortsätta med detta och göra det varje onsdag :) och kanske någon gång på helgen hihi - härligt, skadar inte att ha någon med sig och det är kul att hon oxå vill köra samma träning, kan vara bra för hennes badminton att bygga lite benmuskler och få hjärtat att springa lite :)

Nästa gång ska jag försöka palla med 3 varv upp och ner - men jag lovar inget ...

Hem och käka middag och vi satt ner alla fyra tillsammans för första gången på läge ... hatar att inte äta middag varje dag tillsammans, vi försöker med det är inte alltid det fungerar med alla aktiviteter.

Äter ni middag tillsammans jämt?

//eVis

RSS 2.0