Fläkten är på plats ...

Äntligen är fläkten på plats kolla va fint ...





//eVis

förbannade dåliga samvete ...

jag hanterar nog inte stress så himla bra just nu ... jag vet att pappa kommer snart och att mamma kommer för att åka in till stan med stordottern. Vill städa undan lite innan lilldotterns kalas och sen ska jag helst sticka iväg på parkeringsvakt på en cup dessutom - jo innan det borde jag åka o köpa en grej till fläkten som pappa ska sätta upp åt oss. Sen ska jag väl se till så att lilldottern får nåt i magen under dagen oxå.

SUCK

Blir galet irretterad på stordottern som bara skiter i allt jag säger och beter sig som en äkta tonåring ... himlar me ögonen o tittar trött på mig...suckar och stonkar ...

Ska sätta igång en tvätt för att kolla proppen åt pappa som påpekar att nåt ser fel ut i proppskåpet, tappar mjukmedelet bakom tvättmaskinen o då kommer pappa o drar ut den - säger åt mig att hämta dammsugaren o göra rent därbakom nu när maskinen ändå är framme ... men gud en sak till ...

Röret till fläkten är kvar - pappa åker hem igen för att hämta en annan borr, lilldottern vill ha lunch och spisen står halvvägs ute i köket, den är dessutom skitig så jag vet att pappa kommer säga åt mig att göra rent den innan han ställer tillbaka den igen - ber lilldottern göra det medans jag hämtar röret till fläkten. Börjar laga lunch åt lilldottern o pappa när jag kommer upp igen o det är ta mig fan en konst bara det när allt som pappa behöver till att sätta upp fläkten står i köket och spisen inte står på sin vanliga plats.

Ringer till hjärtat o kollar om jag kan slippa åka o stå parkeringsvakt o tillslut så säger jag att jag måste stanna hemma för att hjälpa pappa och för att se till så att allt blir klart för lilldotterns kalas. Han köper det o säger att han ska lösa det där borta.

Tack

Nu ska jag skicka ett sms till stordottern o be om ursäkt för att jag gapa på henne förut ...

Kanske ta det lite lungt o sen hänga tvätten ...

//eVis

Ny falon :)

Nu har jag köpt mig min nya mobil - äntligen, jag har längtat efter att få en flipplur igen. Nu har jag dessutom en som rymmer hur mycket musik som helst och som man kan koppla via FM sändare till bilen  wwwwwiiiiiieee.....

Stordottern har sin vän L hemma hos oss som ska sova över - de är fnittriga värre.

Hjärtat och jag åker och handlar inför lilldotterns kalas som är i morgon, hon ska ha en tjejmiddag med pyjamasparty, alla som kommer ska sova över (alla tre) så det blir dubbelsängsluftmadrassen som tar upp hela lilldotterns golvyta. Men kul kommer det att bli =)

Jag fixar mitt hår, lägger i en färg och sen drar stordottern slingor som jag bleker rätt ljusa ... Blir bra tror jag - har ju inte sett det i dagsljus än.

Nu är jag trött o ska sova - hoppas jag

en bild på min mobil bara  =)



//eVis

Pigg o glaaaa

kexchoklad - vilket jag oxå köpte till lilldotterns kalas, 4,95 st på Willys - hilma bra pris ...

Känner när jag är hos sjukgymnasten att jag pladdrar på och att jag känner mig som en mört, hahaha gla o pigg - hoppas det håller i sig.  Kan ju ha o göra med att jag somnade rätt tidigit igår, måste få det att funka att jag lägger mig i tid och verkligen försöker sova då oxå.

Tar bilen till jobbet och åker förbi Coop i RoslagsNäsby o hämtar mitt paket som ligger där o väntar - det är presenten jag har köpt till min guddotter. Har letat som en tok efter just denna önskade present men fick tillslut köpa den på nätet ... visst är den söt ... hoppas hon blir glad.



//eVis

Supertaggad

Vet inte varför men känner mig supertaggad ....

Lagar en god middag till familjen, stekt kycklilng i citronpeppar och gräddsås, kokt potatis och en god avokado sallad till som är spetsad med citron. Det är bara jag och lilldottern hemma, hjärtat och stordottern är i simhallen med fotbollen så det blir till att äta senare för dem.

Jag och lilldottern åker och handlar eftersom det är helt tomt i kylskåpet. 

Hem o så segnar jag ihop ... har hunnit fixa en tvätt i alla fall

Nu är det snart go natt ...

//eVis

Färgglada svampar

Idag var det segt värre att gå upp - men det gick till sist. Bägge tjejerna var redan i full fart när jag kom upp - skönt att de är så självgående som de är.

På bussen lyssnar jag på mammas Ipod som vi har fått låna - har laddat den med min favoritmusik, när jag lyssnar på Kate Perry så kommer jag alltid att tänka på en bok som jag relativt nyligen läste. Både boken och musiken har den där svampiga, färgglada och knasiga känslan i sig. Jag blir alltid glad när jag lyssnar på Kate Perry - men när jag läste boken så blev jag galet busig och ledsen.

Boken köpte jag när vi skulle åka till Egypten för jag tänkte att stordottern skulle ha nåt att läsa om hon hade litre tråkigt - nu underskattade jag Egypten och det blev jag istället som läste boken eftersom stordottern inte hade tid helt enkelt. Men glad är nog jag för det, eftersom boken var kanske lite för mycket om sex, droger och rock ´n roll för att hon skulle vara mogen att läsa den.

men ja rekomenderar starkt att lyssna på Kate Perry´s One of the boys album och att läsa boken Innan jag dör av Jenny Downham kanske till och med samtidigt ?!

  


//eVis

Kan du klockan?

Shit oxå, när vi kommer till gymmet så visar det sig att  passet som vi hade tänkt gå på har redan börjat ... jaha så vad nu då?

L börjar prata om att hon inte vill något alls då men jag ska minnsan träna så jag övertalar henne att häng på o styrketräna istället - det blir ett riktigt bra pass, vi kör på i nästan 1½ timme ...

Kommer hem o tjejerna har satt på en film som de tittar på och frågar om jag vill vara med ...hihi klart jag vill ...

snart är det go natt

//eVis

Ensam hemma ...

Idag kommer inte jag o hjärtat att ses alls - han sover bredvid mig när jag går upp på morgonen, han är borta när jag kommer hem från jobbet med lilldottern o äter middag ute. Och när jag kommer hem från träningen sen ikväll så är han redan på jobbet ...*suck* jaja bara en sån dag helt enkelt

Ikväll kommer L o hämtar mig så ska vi köra ett aerobicpass med vår favoritinstruktör *NOT* skit samma vi får träna i alla fall, måste hitta på nåt nytt på onsdagar som vi kan göra så vi håller våra två dagar i veckan.

Snart ska jag byta om o hoppas på att hjärtat och lilldottern kanske hinner hem innan jag måste åka igen ...

Puss


alltid en snus inne <3

//eVis

Igång me elakupunkturen igen ...

Hade sovmorgon idag eftersom jag ska till sjukgymnasten för att få min elchock haha - nej då, jag ska få elakupunktur. Slänger i mig lite frukost och på med kläderna, allt på 10 min :-) o så iväg till Täby C.

Ingen huvudvärk än så länge och det underlättar ju att vara som mest mottaglig för akupunturen, avslappnad och bara njuter av att känna elvågorna pulsera genom nålarna - den som inte har provat borde för det är så skönt.



På bilden här ovan ser man en Tensstimulator med "pads" jag får via nålar - men hjärtat kommer förmodligen att få en maskin liknande denna för att lindra sin smärta som han har, passar mig utmärkt eftersom då kan jag tjuvlåna den ibland

//eVis

Huvudvärken fortsätter ....*suck*

Hela sista delen av eftermiddagen hade jag huvudvärk - dricker massor av vatten för att försöka bota den, det fungerar inte ....kommer hem efter att ha nästan somnat på bussen och slänger mig på soffan. Jag får två alvedon av hjärtat och somnar nästan.

Lilldottern har en kompis över o de fnittrar runt lite men så fort som kompisen har åkt hem så sätter lilldotterns finaste humör igång *ironisk*

Det går givetvist över efter en del tjafs och lite kvällsmål .... jag har kommit fram till att mina barn är väldigt hungriga just nu, vet inte varför men det är väl bara att köpa läget helt enkelt. Måste se till så att det finns mycket bra mellis och kvällsmål åt dem.

Måste komma i säng tidigare för att få bort huvudvärken ....

Film med lite huvudvärk ...skön morgon

Har haft väldigt svårt att somna de senaste kvällarna så jag har försökt att hitta en strategi för att komma runt det hela. Igår provade jag att se på en film in i det längsta - filmen var superbra .... just min typ av sliskigt kärleksdrama. Jag tror dessutom att jag har fått en ny favoritskådis dessutom ... men är inte säker ... hrm ...

The Duchess


märkte halvvägs in i filmen att jag hade en sprängande huvudvärk - försökte bota den med vatten, det gick rätt bra för jag somnade ganska snabbt efter att jag hade stängt av filmen.

En skön morgon vart resultatet, allt var framlagt och framdukat så det gick supersmidigt .... Kan inte sluta tycka att det är helt underbart att kliva ut på ett snölager som knarrar under skorna - låt nu detta ligga ett par dagar, det är ju så mysigt. Mycket trevligare än när det bara är slask och grått.

//eVis

Kombi pass o lite stress ...

Direkt efter jobbet så åker jag och lilldottern för att handla lite innan jag ska träna tillsammans med L, det blir lite stressigt men till sist så blir det en lugn stund innan jag ska åka o träna.

Lilldottern följer med på träningen och sitter utanför salen och tittar på lite dvd medans jag svettas *ler*

Kommer hem o lilldotter värmer lite mat från igår till sig - jag slänger i mig en proteindrink... sen är helvetet löst, det är gap o skrik eftersom lilldottern inte får ta med sig den sortens matsäck som hon vill på deras lilla utflykt i morgon.

Tio minuter innan hon ska ligga i säng så börjar hon fixa med det hon ska istället för att tjafsa.

//eVis

Back on track - I think ....

Shit så trött man är ... !!!

För det första så verkar det som om jag har fått allvarliga sömnproblem - jag somnar inte ....?! Jag är hur trött som helst men ligger bara o vrider o vänder hela j-la nätterna.

jaja kommer upp och slänger på mig kläderna och äter frukost me tjejer ... går me lilldottern till bussen o det "piss" ner och är ett äkta "skitväder" ....

väl på jobbet så är det MASSOR som ligger o väntar så det är väl bara att hugga in .... *suck*

vi hörs
//evis

eVis e sjuk ... dålig uppdatering ...



//eVis

P O L I S examensfest ska vi på ikväll ...

Så otroligt tufft,  vår vän K har tagit examen och ska nu ut i det tuffa arbetsklimatet som råder i Sthlm just nu.

Häftigt värre!! Jag skulle aldrig göra det idag - men förut när jag var ensam och ung då ville jag ...




Nu kan jag inte sluta fundera på om det kommer att vara många poliser på festen och hur förhåller man sig då ... jag kom fram till att jag ska inte dricka i alla fall, utan vara nykter så sparar vi även in lite taxipengar på slutet av kvällen. Men tänk om det blir utryckning till festen för att nåt händer så står där ett helt gäng med nyexade poliser ... haha vilken syn ...det har ju faktiskt hänt ...

Jag tror i alla fall att vi kommer få trevligt, jag är stolt över K och glad för att hon ville att vi skulle vara med och dela hennes glädje ikväll.

Hjärtat ska åka till en väl utvald butik i stan och köpa någon rolig, bra och fin examenspresent åt henne idag - vi har blivit rekomemenderade denna speciella butik av en annan polis som vi känner. Hjärtats första fråga - får man handla där även fast man inte är polis? ... *söt*

//eVis

Nu vill jag gå hem ... F R E D A G

Det är ju dags nu känns det som - hela kroppen skriker H E L  G ! !

Mellis: En banan, ett päron kaffe me mjölk

Lilldottern kommer att sova över hos H&L, H´s äldsta son har inte kräkts mer och mår prima, han har ätit och druckit precis som vanlig och hans äldsta dotter har inga som helst symptom för att vara sjuk alls.

//eVis

jaha det var det ...

Just precis så ringde H och sa att hans äldsta son har kräkts imorse och att han ska hem till honom idag - vilket innebär att jag inte är så säker på att jag vill att lilldottern ska dit och sova över i natt. Var ju tanken eftersom vi ska på fest ikväll, men om det är vinterkräksjukan så tycker jag att den vända som lilldottern redan har haft räcker för henne ...

H ska ringa igen om ett par timmar och berätta läget för hans son och om hans äldsta dotter som oxå kommer dit ikväll har drabbats hon oxå eller inte.

jaja återstår att se med andra ord

Lunch: Laxpudding, sallad, tomater, majs, blomkålsstuvning, vitlöksdressing - kolsyrat vatten, kaffe me mjölk

Nu hoppas jag att hjärtat ringer snart och säger att han är på väg in till stan, jag vill att han ska komma förbi och pussa lite på mig innan ... *saknar* känns inte som om vi har haft tid för varandra alls denna vecka ....

//eVis

Svin kallt och hittar inte plånkan !!

Sovmorgon eftersom jag ska till sjukgymnasten - trots det så är jag hyperstressad när jag till sist ska gå hemifrån. Har gjort mig en

Frukost:  smothie - som jag tar på vägen till sjukgymnasten.

Men innan jag ens går hemifrån så virrar jag runt i lägenheten säkert 40 varv för att jag inte hittar plånkan!! va fan har jag glömt den i bilen sen igår ... hoppas då bara inte att jag haft inbrott oxå ... *hjälp*

Packar snabbt en övernattningsväska till lilldottern ifall att L bestämer sig för att hämta henne efter sitt jobb. Så nu är jag på väg ... kommer till bilen och ser att den är intakt och plånkan ligger fint mittemellan sätetna *suck* Skrapar rutorna och sen bär det av.

Kommer in o får mig mina elnålar och njuter av massagen ... sen iväg till jobbet ... näehä ... då har jag fått smspåminnelse om att jag har ett paket på Coop från Ellos ... wiiie då kan jag ha nya kläder ikväll när vi ska på fest ...*glad*

nu är jag på jobbet och vår efterlängtade E är tillbaka efter operation och hej o hå - hon ser oförskämt pigg och kry ut och det är så härligt att hon är tillbaka, hade aldrig trott att jag skulle sakna henne så men det har jag faktistk.

//eVis

sov eVis sov ...

jag åkte hem o hämtade lilldottern så stack vi iväg för att köpa födelsedagspresent till stodottern. Lilldottern hittade det som hon ville köpa och jag köpte det som jag och hjärtat hade bestämt.

Tänk att medans lilldottern sitter och äter mat på Donken så tittar jag på med en mellanstor latte i handen, kan ni tänka er!! Det har nog aldrig hänt förut i hela mitt liv, det bästa var att jag var verkligen supersugen på att äta men inte hungrig så jag lät bli helt enkelt! Jag åt när jag kom hem istället.

Middag:  Smothie, knäckesmörgås me skinka och en orange paprika

Tittar på Lara Croft me lilldottern en stund o nu är det snart dags att sova själv oxå - hjärtat står och klär på sig för att åka till jobbet i skrivande stund.

Kvällsmål: En avokado

Jag är otroligt nöjd med dagen - inte haft någon större smärta i axeln och fått massor av jobb gjort. Hittat presenter, hållt mig borta från Donkenmat och umgåtts med både döttrarna och hjärtat... Men nu är det dags att sova ...

//eVis

Bägge ringer samtidigt :-)

Döttrarna har planer - de ringer bägge två för att kolla om det är ok att göra som de vill - himla mysigt att de är så pass me att de kollar fortfarande, snart kan man väl inte räkna med det längre.

Mellis: en mandarin, en banan kaffe me mjölk

Blir nog till att åka och köpa den där presenten i alla fall - ååå som jag har tänkt o tänk på det.

//eVis


L U N C H ....

Har gjort massor på förmiddagen och känner att jag är värd en härlig promenad i det fina fina vädret ... äter lite snabbare och sticker iväg på en promenad

Lunch: tandorikycklilng, sallad, tomater, majs, champinjoner, svarta bönor och vitlöksdressing. Två pannkakor me sylt o grädde, kolsyrat vatten att dricka och kaffe me mjölk

wOw vilken kall promenad det vart - vinden är stilla men det är nog ett par minusgrader och jag har inte vinterjacka på mig ... det vart bara västen i morse och det känns... men sååå skönt ändå!

//eVis


Så ringde läraren igen ...

Får autmatiskt panik när jag ser hans nummer - men han är bäst, min lilldotters lärare!! Han har "haft samtal" med de inblandade idag och det är en fjäder som blev till en höna för att det inte gick att backa på det som de andra tjejerna gjort.

jag förklarade att jag tycker det mest vidriga i allt är att föräldrar till barn inte kan hålla sin käft inför sina egna barn. Säg inget som barnet i sin tur kan snacka om eller ta upp med vedebörande senare och lägga en förbannad tyngd på det stackars barnet.

Vuxna måste för i hel-ete vara så pass vuxna så de kan föra ett samtal mellan vuxna om det är något som illa berör dem eller som de ser är upprörande. gaaaa *kokar*

såååå lung o fin ... lilldotterns lärare håller med mig och säger att han ska försöka att grotta vidare i just det eftersom detta nu blir andra gången som lilldottern är utsatt för detta betende från V U X N A föräldrar i klassen !!! *svär hejdlöst*

tack lilldotterns lärare för att du är förstående och verkligen ser

//eVis

God morgon ...

Vaknar innan klockan ringer första gången och ställer om den till sista möjliga tid att gå upp utan att behöva stressa ihjäl mig. Stordottern har supersovmorgon eftersom hennes första dubbellektion är inställd idag.

Lilldottern är lika trött som mig och ber mig väcka henne när jag har duschat så går hon upp då.

Frukost: Smothie, knäckesmörgås me skinka te me honung och mjölk

Jag lyckas bränna lilldotterns två rostade mackor så det luktar brännt i hela köket .... *suck* Pratar massor med lilldottern om hur hon ska agera idag i skolan om det blir samma visa igen som igår - och så skriver jag en lapp om att hon ska slippa gymnastiken eftersom hon fortfarande har ont i ryggen.

//eVis


va f-n då !!!

kommer hem från jobbet och stordottern har en kompis över hos oss - de sitter och äter middag med lilldottern och hjärtat när jag kommer hem.

Middag: Smothie, knäckesmörgås me skinka x 2, kaffe me mjölk

Jag hjärtat och lilldottern åker iväg för att kika på lite grejer inför lördag ... *stordotterns födelsedag* men det blir inget. På vägen dit så pratar vi lite om vad som hände i skolan för lilldottern idag och då brister hon i baksätet. Det visar sig att hon känner sig utpekad och att tom en av tjejerna i parallelklassen har sagt till lilldottern att hennes mamma är förbannad på lilldottern. Ingen vuxen har varit med om något som sagts eller gjorts, alltså är det nåt som har hänt mellan dessa tre tjejer och sen har de två som "hoppat" på lilldottern snackat med hela sin klass som sen går och trycker på allt de hört på lilldottern  V A    F A N !!!

Jag blir så arg när jag hört hälften av det som lilldottern har berättat så jag frågar om det är ok att jag ringer hennes lärare och pratar med honom - det är ok för lilldottern. Ingen som svarar - jag lämnar ett meddelande och ber honom ringa upp mig.

När väl läraren ringer mig så har han redan kollat med parallelklassens lärare om hon har hört nåt under dagen om det som hänt o det visar sig att hon har det. Hon i sin tur säger att hon har pratat med tjejerna i sin klass om detta - men uppenbart så har det inte tagit skruv, så lilldotterns lärare är arg och säger till mig att han inte accepterar detta och att han ska prata vidare med parallelklassen i morgon om det här så det blir ett slut på det. Han förstår oxå att lilldottern har tagit hårt på detta. Så nu väntar vi och ser var dom händer ...

*suck*


Det är fortfarande ljust ute !!!

Klockan är halv fyra och det är ljust ute!! såååå underbart - det ligger ingen snö på marken så det måste vara det klara vädret och att det börjar ljusna till ?!

Mellis: te me mjölk, en banan, en mandarin

Tror inte det blir någon träning för mig idag - känner för att hänga me familjen ikväll bara! Tror att vi behöver det ...

//eVis

Skolk ?? press och stress ?? L E D S E N lilldotter !

Nu ringde lilldotterns lärare mig och undrade om hon har pratat med mig och sen undrade han vart hon var !! Hon har alltså ringt till mig, sagt att hon har gjort illa sig och att hon ska berätta för läraren att hon går hem eftersom hon har gjort illa sig.

Läraren säger att hon inget har sagt och att hennes kompisar säger att hon har lekt som vanligt på rasten utan att säga något om att hon hade ont i ryggen - hon har alltså gjort sig illa på förmiddagen innan lunch och lekt som vanligt efter det.

Skolkar hon eller har hon fått ont i ryggen efteråt ?? Läraren sa att när hon skulle sitta still o jobba så vart det väldigt påtagligt att hon fick ont i ryggen....

jag vete fan vad jag ska tro - ska ringa läraren och fråga igen vad det var för lektion, jag vet att lilldottern har haft många funderingar kring hur hon ligger till i matteboken. Det snackas massor i klasserna om vart alla ligger och pressen är nog rätt stor tror jag ...o den tävlingsinstinkten som hon har så kanske hon inte pallar tryckt just nu ... hrm Hon pratar oxå väldigt mycket om att hon ska söka till musikklass eller inte och känner oro över att hon ska göra intagningsprov ... måste nog ta ett ordentligt snack med henne om allt nu ...

återkommer

försökt att ringa till lilldotterns lärare, får inget svar - även försökt att ringa till rektorn på skolan - inget svar där heller.

Ringer hem till lilldottern som berättar andra saker som hänt i skolan och de har väl egentligen inget med att hon går hem att göra men hon har blivit upprörd av detta, så jag förstår att hon inte har tänkt så mycket på att informera alla när hon går. Hon har pratat med fritidsfröken som hon förmodligen känner störts förtroende för och sen gått hem.

Jag tänker inte ifrågasätta detta mer och får väl prata med läraren i morgon eller senare idag  ... *suck*

//eVis

Känner mig otroligt pigg ...

En kollega berättar att hennes en vän har oxå fått akupuntur, hans sömnproblem löstes på samma gång som hans axel blev bra, så det fick han på köpet. Jag har då inte märkt det - men vi får väl se om jag får nåt på köpet oxå.

Lunch: Kolja me saffran, sallad tomater majs champinjoner med vitlöksdressin, kolsyrat vatten och kaffe me mjölk

Lilldottern ringde precis o sa att hon har ramlat på skolgården och fått ont i ryggen, hon ville gå hem o vila. Jag sa att det var ok och att hon då får lov att vara i sitt rum eftersom hjärtat ligger och sover efter att ha jobbat hela natten. Hoppas det går över ...

//eVis

wOw eLAkuPunKtur ....

Har ju lite sovmorgon eftersom jag ska till sjukgymansten idag - men vaknar o känner att nåt inte stämmer. Ingen av tjejerna har gått upp så jag säger åt hjärtat som just klev innanför lägenheten att han ska väcka dem.

Somnar om en liten stund

Frukost: Smothie, knäckesmörgås me skinak te med honung och mjölk

Går till sjukgymnasten - tar ca 10-15 min - rätt skönt, det är redan ljust ute. Klockan är bara strax över åtta så det kanske börjar bli ljusare tider redan wiiiiiee som jag längtar.

Slänger mig på britsen för att få nålarna i mig när jag kommer fram - då säger hon att hon ska sätta el i dem oxå ... haha *hysteriskt fnitter* okej ... *skakis* ....Jag är superrädd för el så att jag ska ha nålar i kroppen med el i känns så där kul, men jag är beredd att göra vad som för att den här förbannade axeln ska bli bra. Sätt igång!!

Nålarna guppar runt av elvågorna och det är faktiskt riktigt skönt - sjukgymnasten lägger på lite ICE Power kräm, oxå riktigt skön ...

tar tåget till jobbet o nu sitter jag här. Jag har hunnit städa ur kylen eftersom jag spillde ut halva mjölkpaketer när jag skulle ta det i mitt te - men det behövdes ändå göra rent, bara j-vligt irreterande att det "alltid" är jag som gör det!!

Måste köpa



//eVis

Kollar massa och fnittrar massor ..

Lilldottern och jag åker iväg för att kolla lite presenter - har ju en kvar som jag så gärna skulle vilja få till, men det blir nog inget av det.

Vi åker runt lite här o var och tillsist så hamnar vi på Coop som har 50% på alla skor - hittar mina vinterkängor som jag har velat köpa men tyckt att det är onödigt dyrt ... *skönt*

Hämtar stordottern som har varit hos en kompis och sen bär det av till biltvätten ... åker o hämtar hjärtats bil oxå o tvättar även den. Saxen och Sally behövde verkligen få bli lite omskötta.

Synd  bara att det inte var en sån här biltvätt jag var på  ... *ler*



//eVis


Hemma o behöver göra massor ...

vart ska man börja?

Ingenstans alls just nu - struntar i detta ett tag framöver ... ska nog ta lilldottern o åka till Täby C en snabbis så fort jag har skrivit klart detta

Middag: Smothie, knäckesmörgås me skinka och lite colwslaw...

Det blir en liten vända fram o tillbaka - får se om stordottern åker med hem sen eller om jag får åka o hämta henne igen senare...

Kram så länge

//eVis

Ibland ...

tycker jag att det blir så fel fel fel utan att det var meningen. Jag säger en sak och det blir galet - jag ville bara ha hjälp, men du fattade inte med vad eller så bad jag på fel sätt?!  Tror att det löser sig ändå - men varför lägga på!? Det blir så abrupt och elakt på nåt sätt ...förlåt om jag sa på fel ...

Mellis: grönt te me mjölk, två päron och en kvist vindruvor

Måste fundera ut vad jag/vi ska bjuda på - på lördag ... vet ju inte vilka som kommer och nu orkar jag inte ringa och be om mer hjälp, fixar själv på nåt j-la sätt, det runkiga är att jag sitter här och jobbar när jag inte skriver här och kan inte direkt ställa mig och baka eller handla eller gå på banken eller du vet sånt som man helst vill göra när det är öppet eller då det inte är massa andra aktiviteter för en själv eller andra.

jaja som sagt det löser sig alltid

//eVis

ROBERT GUSTAVSSON

Han är så grymt bra på dialekter - här har ni beviset !!!



 




//eVis

Mamma ringde ...

o påminde mig om att stordottern fyller år ...haha jo det vet jag ju men jag har ju inte sagt nåt om nåt firande till någon ännu....*suck*

Chefen är här idag och hälsar på - trevligt, hoppas på en liten pratstund då det är sällan han är här. Han har sin arbetsplats i Göteborg. Äter lunch ihop med oss alla en gång i veckan när han har möjlighet i alla fall.

Lunch: Dansk sjömansbiff (utan potatisen) sallad, tomater, svarta bönor, majs och vitlöksdressing, annanas och mandarin till efterrätt - dricker kolsyrat vatten och kaffe me mjölk.

Ser ute att det är helt ok väder ute - det blir så ljust när himlen blir klar, nu fattas bara solen och 15 plusgrader till, så är eVis nöjd ...

//eVis

Sega förbannade morgon ...

Vill inte vill inte ... varför känns det alltid som om jag precis har somnat när jag ska gå upp? Jag måste antingen sova jättedjupt eller jättelätt ... nån som vet hur det ligger till?

Kastar mig i duschen och sen sätter jag stordottern att göra min smothie ... går jättebra TACK älskling  =)

Frukost: Smothie, knäckesmörgås me skinka te me honung och mjölk

I går läste jag på Josefina Ballerina ´s blogg att man blir hård i magen av te utan socker - kan stämma mycket väl, jag väljer att lägga min röst på "tror på" sidan på det påstende i alla fall, tur är väl att jag har honung i teét på morgonen ;-)

Jag stängde aldrig fönstret igår kväll och jag gjorde bara axelövningarna på den onda axeln igår ... fuskade alltså, hrm o i morse så gjorde jag dem inte alls ... wtf måste skärpa mig!!

//eVis

Vad är det med mina bakterier ..?

Helt plötsligt igen så känner jag mig förkyld, hela dagen har gått och jag har inte mått dåligt en liten stund. Men så nu efter min promenad på 1½ timme så mår jag apa ...nacken stramar igen och ögonen svider. Axeln har jag så ont i så jag vet inte vad - A L V E D O N tack ...

Middag: Blir resterna av lasagnen idag igen, lilldottern gör en supergod colwslaw till sin frusna mamma...

jag är supersvettig o samtidigt alldeles iskall, tar en snabbdusch och in i mysdressen och under täcket. Lilldottern och jag ligger i sängen och äter mat *ibland får man det* och tittar på tv. Hjärtat och stodottern är på träning och kommer hem när vi gottar oss som bäst

Kvällsmål: en bit kladdkaka och vaniljglass

Nu har lilldottern haft sitt lilla avundsjukedrama när jag och stordottern titta på tv i sängen tillsammans efter att lilldottern gått o lagt sig haha...hon e ju för söt mitt lilla kardborreband.

Hjärtat har åkt till jobbet - vilket innebär att jag inte kommer att kunna sova, för nu har stordottern gått o lagt sig i sin säng ...

Nu vägrar jag att må dåligt i morgonbitti - bara så alla vet!! Ska gå upp o fixa ordning för frukosten och sen göra mina axelövningar - stänga fönstret i sovrummet och sen gå o lägga mig för att förhoppningsvis somna !!!

//eVis

M e l l i s

Har fått en del gjort - men det är typisk måndag idag ...

Mellis: En banan, ett päron och grönt te me mjölk

Nu hoppas jag att eftermiddagen går fort för jag har ingen större lust att vara här mer - tänk va skönt det kommer bli snart när det är ljust ute igen ... nu håller det på o mörknar som bäst  .... kommer vara bäcksvart när jag ska gå hem

//eVis

Snabb lunch

Idag är vi en kvinna kort, eller två egentligen, men den ena är sjukskriven pga operation och den andra är "bara" förkyld och sjuk för tillfället, så det blev en kort snabb lunch idag.

Lunch: Blomkålsgratäng, sallad me champinjoner, tomater, rödlök, en fjärdedels liten paj me vitlöksdressing till. Kolsyrat vatten och kaffe me mjölk

Nu är min vän A hemma igen från Turkiet - hon ska flytta dit och jobba på ett hotell som instruktör och ledare för de hotellets barnaktiviteter (chef alltså) jag tycker det låter som en himla rolig grej att göra. Hon har ju även sin pojkvän boende i turkiet så det passar superbra att hon har fått jobb där nu. Jag hoppas bara att hon kommer tillbaka hem till Sverige och inte bosätter sig där för alltid *egoist*

ska fika me henne så fort vi har tid bägge två - hade hoppats på att hon ville följa me o gå hem idag, men det kunde hon inte ... *suck*

//eVis

Äntligen så är nya designen klar!!

Som jag har hållt på o trixat fram och tillbaka

MEN

Nu får det vara nog ...

//eVis

Måndag 090112

för det första så känns det otroligt konstigt att skriva 09, för det andra så går jag nu in i min andra vecka med nyårslöftet intakt.

Frukost: Smothie, en knäckesmörgås me skinka, te me mjölk

Träffade en fd kollega på bussen som jag gått en kurs under en längre tid tillsammans med, LG. Han bytte jobb i somras och jag beundrar honom för det - han är någonstans kring 50 år (yngre eller äldre vet jag inte) och vågade satsa på nytt, vilket jag inte känner många som vågar göra. Han trivs fortfarande och känner sig utmanad av sina nya arbetsuppgifter - kul tycker jag.

Är supertörstig när jag kommer till jobbet så jag häller i mig en halvliter vatten direkt när jag sitter vid skrivbordet ...idag har jag tänkt att försöka gå hem från jobbet . Har världens skavsår på vänster hälsena men jag har satt på plåster så jag ska försöka i alla fall.

//eVis

Seg söndag

Usch vad tröttsamt att vara så trött - klart att det är fördel att man är ledig men ändå så blir man så uttråkad av att vara trött. Känns konstigt att skriva så men jag känner så - jag tror att även stordottern har känt så idag.

Lildottern blev så rastlös så hon fixa en polare att åka grillor med på skolgården, så var hon borta ....

Middag: rester av lasagnen som blev kvar sen igår

Lilldottern ringer och har ramlat på knät och vill bli hämtar - jag och stordotter åker och hämtar henne och sen hem igen. Alla vill vi göra nåt men vi kan inte komma på nåt ...*suck*

Vi bakar - en kladdkaka och äter den tillsammans med lite vanlijglass och ännu mer kaffe me mjölk....

//eVis

Fotbollscup i Solna

Vi går upp okristligt tidigt för att komma iväg ordentlig och även hinna äta frukost innan vi åker.  Kaffe o pastasalladen är packad och det är bara att ge sig av

Frukost: Smothie, knäckesmörgås me skinka te me honung och mjölk

Första matchen börjar 08:20, o samlingen är halv åtta ...

Det är full fart och tjejerna är taggade - de vinner sina första matcher och går vidare till slutspel. Dessvärre så förlorar de första matchen i slutspelet och de gör att de åker ur turneringen.

Lunch: Pastasallad, me kassler, ost och thousand island dressing. Massor av kaffe me mjölk

Jag och tjejerna åker hem medans hjärtat och hans tränarkollegor stannar för att se resten av slutspelet. Segt värre hemma, alla är trötta och lagom griniga.

//eVis


Resten av dagen ....

Har jag tagit alvedon - huvudet kändes som sönderslaget så fort jag höjde det lite. Har trots detta varit iväg och handlat, fixat middag och gjort klart inför cupen vi ska på i morgon.

Lunch:
Smothie, vitlöksdip och grönsaker

Middag: Lasagne, colwslaw, tomater, paprika, gurka o bönor, kolsyrat vatten och kaffe m mjölk

Det tjafsas hejvilt hemma, lilldottern och stordotter går varandra på nerverna och ljudnivån är på topp hemma - humören blir sämre och sämre men va fan ... ingen som har gjort någonting alls idag egentligen förutom stordottern och hjärtat då i morse ...

Tittar på tv och snart ska jag äta upp den glass som jag inte åt upp igår...

//eVis

Dagens morgon !

Jag hade sagt till alla hemma att jag skulle ta sovmorgon idag och jag helst inte ville bli väckt alls. De gick jättebra, stordottern och hjärtat har åkt iväg på match som stordottern ska spela och lilldottern har gjort sig sin egen frukost och fastnat framför Disney Chanel :-)

Fick sova fram till lite över tio och sen slumrade jag en stund till, nu har jag ätit

Frukost: Smothie och lilldotterns överblivna fyra sushi bitar från middagen igår

Jag har oxå varit uppe och gjort mina axelövningar, gjorde på bägge armarna - lika bra så jag inte får samma skada på andra axeln oxå senare.

Planerna för dagen är superenkla - slappa ...

//eVis

Tvättstugan ...glass...och mys ...

Blir hämtad på jobbet eftersom hjärtat har skjussat sina föräldrar till båten - de ska åka till Tallin o bo på hotell och ha lite mysigt som present på svärmors födelsedag.

Vi åker till Täby C o hämtar upp stordottern som har hängt där på eftermiddagen med sina polare, sen vidare till ICA Stop för att inhandla lite middag till de andra - själv ska jag ju inte äta så mycket ....lunchen räcker gott o väl.

Middag: Smothie, två knäckesmörgåsar med julskinka och senap, en kiwi, en mandarin

Åker och hämtar lilldottern som är hos en kompis och sen direkt ner till tvättstugan när vi kommit ner. Emellan tvättarna så äter jag lite glass och just nu sitter jag o tittar på Let´s Dance när jag har varit och hängt tvätten i torkskåpen.

Har ont som F-N i axeln värre än någonsin - men som sagt så sa ju sjukgymnasten att det kunde bli en sån reaktion på akupunturen.

//eVis

Ingen bra dag alls ...

Fan va jag hatar att vara osäker på folk - om de ändå kunde tala klarspråk iställt för att gå kring som fån o bara säga lite här o lite där.

När ska människan förstå att man kommer längst med att säga det man menar och inte låta folk försöka tolka eller tyda? Om man säger det man vill ha sagt så slipper det ju bli en massa missförstånd. Jag känner en person som gör det till mig, om h*n inte säger nåt så kommer det senare, då behöver jag inte heller försöka dra det ut personen utan det kommer h*n är mogen att tala om det.

Mellis: kaffe me mjölk, en banan

Tror att jag ska unna mig lite glass ikväll, frågan är bara om den finns den jag vill ha Ben & Jerry Baked Alaska



//eVis

Idag har hjärtat varit duktig <3

Han körde mig till sjukgymnasten i morse, sen hämtade han mig där och körde mig till jobbet. Därifrån åkte han till Skärholmen och köpte fläkten eftersom den fanns där - men då fanns inge kolfilter där så det fick han inte med sig hem.

Nu när jag pratade med han på telefon så sa han att vi inte kan äta hemma eftersom han har målat skåpsidorna vid spisen - så färgen måste torka. hrm undra jag om han önskar sig någon belöning för allt det hårda arbete han gjort idag ;-)

Älskar dig hjärtat



//eVis


Känner mig lite deppig ...

Kan ha o göra med att jag var hos sjukgymnasten och hon inte trodde att jag skulle kunna bli helt återställd. Men jag får väl se det positiva i att hon trodde jag skulle kunna ha mindre smärta.

Fått lite gjort idag men jag hoppas att kreativiteten släpper snart så jag kommer igång ...

Lunch: Ugnsbakad lax, sallad, tomater, paprika och en örtdressing, en halv tomat  ostpaj och honungsmelon kolsyrat vatten att dricka och kaffe me mjölk

Just nu känner jag inte alls för detta - vill hem o slänga mig i sängen och dra täcket över mig, tror att förkylningen är på väg att bryta ut ordentligt nu, täppt i näsan och stramar i nacken ...

Nu värker det i axel, förmodligen pga akupunkturen, sjukgymnasten sa att jag nog kommer att känna mig en aningens öm efter att jag varit där. Värre blir det väl nästa gång.

//eVis


Efter besök hos sjukgymnasten

Så har jag kommit fram till att jag inte ska fortsätta med The Evil Russian - nu ska jag koncentrera mig på axeln.

Jag hade väldigt svårt att komma upp i morse men till slut så gick det

Frukost: Smothi som jag tog med mig till sjukgymnaste och drack på vägen dit.

När jag kom fram fick jag berätta allt som jag har känt och som har hänt med axeln. Hon sa vad hon trodde skadan var direkt, sen kände hon o klämde och kom fortfarande fram till samma sak. Sen säger hon att hon vill sätta akupunktur på mig - jag har aldrig gjort det förut. Hon satte fem sex nålar o snurra lite på dem. En som satt i axel gjorde så att det kittlade i handleden  - ganska häftigt faktiskt!

Fick tre övningar som jag ska göra med gummiband två ggr om dagen 3x10 rep, så trodde hon att jag skulle vara bättre men säkert inte helt smärtfri inom en månad. Hade jag gått till läkare direkt när smärtan kom så hade säkerligen den antiinflamatoriska medicinen hjälpt men nu är det försent.

Om jag hade smärta så skulle jag lägga kyla på - inte värme som jag har gjort hitintills - kan jag ha gjort mer fel än jag har liksom. gaaa blir så trött på mig själv.

//eVis

Dagens sista timmar

Kom hem från jobbet o lilldottern har en annan kompis med sig hem idag från skolan, hjärtat och stordottern har redan åkt iväg på träning. Så bio blir det nog inte ändå - den gick så sent och jag mår inte helt prima.

Middag: Smothie, te me mjölk o honung, två knäckesmörgåsar med julskinka och senap, en kiwi och en mandarin

Efter att jag har fixa middag till tjejerna som är hemma så slänger jag mig i sängen o sappar - tjejerna tittar på film i lilldotterns rum och surfar på msn.

Hjärtat och stordottern kommer hem - de har inte haft träning utan mer ett förberedelsemöte mellan lagledningen och spelarna - seriöst värre!!! :-)

Surfar runt lite nu på sentimmarna och har gjort mina set på The Evil Russian, det blev fem hela set till sen senaste inlägget så totalt borde det vara 13 st - vilket är 2 för lite...jaja får se om jag ens kan resa mig ur sängen i morron.

Go natt

//eVis


Blir nog förkyld lagom till helgen ...

jag känner hur bakterierna äter i mig ... ögonen svider, halsen kliar, näsan blir täppt ... nacken stramar ...

skulle som sagt inte förvåna mig om jag ligger nerbäddad i helgen som en urlakad lovikavante och svettas o hostar.

Har i alla fall kört mina åtta set hitintills, nu är det bara sju kvar ... börjar kännas faktiskt, frågan är om jag kan göra några alls i morgon ... ska iofs bara göra hälften av idag men ändå ...

Mellis:  en banan, en mandarin och te me mjölk

Ikväll har jag ingenting inplanerat, ska se om jag kanske kan hitta på nåt me min sambo ... va tror ni om bio kanske? Jag fick ju biokort av honom i julklapp och vi är överens om vilken film vi ska se. Om det inte är så att han ska träna stordottern såklart - kom på att jag tror att det är så ... jaja vad är väl en bio i Täby ...

//eVis

jaha så har halva dagen gått ...

Återigen fått en hel del gjort - men det finns alltid mer (tur e väl de annars vore man ju arbetslös)

Lunch: Rydbergsbiff, me skysås, sallad, böngroddar, bönor, ärtor, couscous, tomater och vinegrettdressing, kolsyrat vatten att dricka till. Kaffe me mjölk

En skön kall kort luftig promenad efter lunchen - skönt o stressa av skallen och få syre.

Ska snart ringa till L, hon pratade igår om att hon tyckte vi skulle åka till Göteborg och bo hos hennes syster istället för att åka till landet i februari (som var the gameplan tidigare). hrm det vore väl trevligt men det blir ju inte alls samma sak som att sitta i stugan, dricka vin, läsa böcker och äta när vi vill.

jaja vi får väl la se ..

Har gjort tre set me The Evil Russian hitintills - ska snart göra mitt fjärde ... *pjuh*

det var visst fel - hade gjort fyra set och nu har jag gjort det femte ;-) bara nio kvar  .... ojoj

//eVis


Förkyld?

Vaknade någongång mitt i natten och var helt varm och ont i huvudet - bad hjärtat att hämta alvedon och sen somna jag om, drack som en giraff först. Ska jag bli förkyld nu? Det är väldigt många som har råkat ut för den där förbannade influensan - den slipper jag helst. Tant T - jag lovar att jag inte ska komma och hångla upp dig ;-)

vill helst inte gå upp när mobilen ringer men va fan - i morgon får jag lite sovmorgon ...

Frukost: Onakafil m nötmüsli, en mandarin, en kiwi, en banan, te me mjölk och honung

Lilldottern packar med sig skridskor då de har spolat is på fotbollsplanen på skolgården - så himla fint att de gör så fortfarande, vissa skolor har ju inte möjligheten till det längre.

Börjar The Evil Russian programet, eftersom det är första gången jag kör det så går jag inte så hårt ut. Börjar med situps så nu ska jag göra situps en gång i timmen i tre veckor framöver. Ska mäta mig idag på jobbet så jag vet hur/om det blir någon skillnad.

//eVis

I gårkväll ...kombipass

När jag kom hem från jobbet så hade lilldottern en kompis med sig hem, de två hade kurat ner sig i min o hjärtats säng och tittade på film från datorn =).

Alla utom jag och hjärtat hade ätit middag - han var och tränade och jag skulle åka och träna.

Stordottern hade varit i Täby C med sina kompisar hela dagen så hon satt som en utvriden disktrasa i soffan o sappa på tvn där.

Middag: ett glas te och en knäckesmörgås med julskinka och senap, tog med mig en mandarin som jag tänkte äta i bastun efter tränigen.

Idag är det en vikarie på passet igen, ingen som jag vet vem det är eller har gått pass för tidigare så det ska bli spännande. Det är ett kombipass i alla fall.

Passet var helt grymt bra, mycket lår och axlar - går faktiskt bra att träna axeln om jag bara tar lite mindre vikter på den högra så att jag inte överanstränger den, på fredag ska jag till sjukgymnasten så jag hoppas att de kan fixa detta åt mig nu. Instruktören var underbart bra och jag kan verkligen tänka mig att gå på hennes pass framöver - ett äkta energiknippe!!

Kvällsmål: Smothi, knäckssmörgås m julskinka, en mandarin och en kiwi.

Bums i säng nu är jag trött ...

//eVis

The Evil Russian ....

tänkte försöka mig på ett superhetsigt träningprogram som jag hittat på nätet ... för att se om det gör någon skillnad ...

se länken

The Evil Russian



//eVis

Dagen har ju bara sprungit förbi ...

och skrivbordet har blivit en stor hög mindre :-) så skönt när man verkligen är produktiv och får undan saker. Ska dock snart gå till skrivaren och hämta nytt jobb att tynga skrivbordet med igen.

Mellis: Kaffe me mjölk, en banan och ett päron

Pratat en del med lilldotterns bästa kompis på msn, lite roligt. Hon håller på att utredas för dyslexi och kämpar på med stavning och läsning så jag försöker peppa henne extra mycket via msn och skriver med henne där - superbra träning faktiskt.

Mina händer har blivit kalla, det lustiga är att jag är ojämnt kall om händerna. Högerhanden är mycket kallare än vad vänsterhanden är - hur kommer det sig? Ska det vara så bara för att hjärtat sitter på vänster sida?

//eVis


När det är sol och 7 minus ...

Då trivs jag - herrejösses det är så man blir religiös. Vilket väder och vilken luft!! Tog en promenad direkt efter lunchen - kände för att få lite luft helt enkelt

Lunch: Sallad, böngroddar, inlagd kronärtskocka, tomater, couscous och fisk panerad i paprika och ägg. Kolsyrat vatten, kaffe me mjölk

Så här snygg är jag när jag är ute o får mina ben bortdomnade av kylan



O jag tror att fåglarn som stannar här över vintern mår nog relativt bra ... se bara på denna han har ett tak över tallriken som han dessutom sitter i


//evis

Visst är vi väl ändå

ganska lika allesammans ..

Om man riktigt tittar på hur alla fungerar i ett samhälle så är vi inte så olika varandra. Det finns moral, normer och etik som är grundläggande. Utanpå det så lägger man till sina egna värderinar och erfarenheter så börjar den lilla lilla skillnaden synas.

Sen finns ju även arv och miljö - de är nästan lika viktigt som genetiken (enligt mig) hur man får sina värderingar och sina erfarenheter.

Det finns de som får allt på ett silverfat - e de bättre?
Det finns de som får kämpa sig till allt - e de bättre?

Sen finns de dem som fått lite och kämpat lite oxå - e de bäst?

Men utöver det så är vi grundläggande väldigt lika varandra - eller?

Det finns givetvist alltid de som är fanatiska och fundamentalister.... men jag anser väl inte dem tillhöra majoriteten kanske ... men är det majoriteten som är normen?

vad är normen? ska det vara mallar för hur vi är och gör?

vem bestämmer vad som är rätt och fel?

Ibland blir jag så fundersam att jag nästan blir galen - måste alla vara likadana? ska det vara likadant hela livet, inga förändringar alls, ingen galenskap alls? Bara samma visa dag ut och dag in, dag ut och dag in ....

Gå till jobbet, hem o umgås me familjen, skjutsa hit o dit, hämta där och lämna där

Träna själv samma pass som alltid, umgås me samma människor som alltid

Prata om samma saker som förut och aldrig uppleva något nytt ...


Bild på silversmycke av smed Peter Carlstedt


Vilket sidospår det blev i detta inlägg - men jag är nog kvar i hamsterhjulet ovanför här ....

Tilläggas bör att bara för att jag har dessa funderingar så innebär det inte att jag är olycklig - jag trivs med min familj med mitt jobb med min sambo är jag lycklig. Undrar bara ibland om livet för alltid ska vara på samma sätt. Rena framtidsfunderingar alltså.

//eVis


Onsdag o man jobbar igen ...

Vaknar innan ringt första gången, ställer om den så jag får en halvtimme till. Hinner inte somna om utan bara ligger o slumrar. 

Äter frukost med lilldottern
Frukost: Smothie, knäckesmörgås, te me mjölk och honung

Går ut i kylan och tar bussen till jobbet - vilken skillnad det på mörkret så fort det ligger lite snö på marken, man blir inte alls lika deprimerad.

//eVis


Forrest Gump

Tittar just på Forrest Gump världens finaste film


//eVis

Det vart en lite tripp

till Ikea fram o tillbaka - jösses så mycket folk det var där !!! man vart ju galen redan på parkeringen .... =)

vi gick direkt till köksavdelningen för o se om det fanns någon fläkt som skulle passa till vårat kök (vi har varit utan nu i snart ett halvår) och hittade den på en gång.

Problemet som vanligt när det gäller oss och vi ska köpa nåt så var det slut och de skulle inte få in några nya på över två veckor. Det fanns dock sju st i Skärholmen - andra sidan stan hallå! så nu får det vänta igen tills det blir nåt köpt.

Det är ändå massa annat som måste göras så fort tid finns ...




//eVis

idag ...

Börjar me frukost tillsammans med hela familjen ... sen en dusch - ska väl snart ta ner julen. Väntar väl en stund till bara så får jag se hur det blir ..

//eVis

kontroll

Frukost: Onakafil m en mandarin, nötmüsli och te me honung och mjölk

Lunch:
ingenting latte

Mellis: 
ingenting

Middag:
prinskorv, äggröra, rökt lax o kokt potatis

Kvällsmål:
skinksmörgås (om jag orkar göra skinkan)



Idag ...

har vi inte gjort någonting alls  o det har varit väldigt trevligt.

Pratade med L om vi skulle träna ikväll, men så blev det inte eftersom gymmet stänger redan kl 14 idag... *suck* funderar på om jag skulle ta en långpromenad istället, men det är ju så kallt ....hrm tåls att fundera på i alla fall.

Vi åkte och handla och hälsade på hos hjärtats föräldrar innan.

Nu sitter jag här o väntar på att fixa lite middag, maten har varit kusligt svårt att få till i dessa lediga dagar så nu har jag hoppat över lunchen för att bli hungrig till normal middagstid. Ska ju faktiskt börja jobba igen på onsdag så det vore ju bra om man är tillbaka till de normala rutinerna igen då.

Sömnen har det även varit lite jobbigt med - hur kommer det sig att man alltid vänder på dygnet när man är ledig?

Stordottern är förmodligen på väg hem tillsammans med en kompis som kommer att sova över här eller så kommer hon ensam, vi får väl se. Mat ska de ha i alla fall.

Lilldottern ligger i vår säng o tittar på tv o har det rätt skönt tror jag ... säkert uttråkad men hon behöver även ha lite tråkigt ibland.

//eVis

Bastu o mys me föräldrarna ...

Efter att ha åkt och hämtat lilldottern hos hennes kompis så frågade jag tjejerna om vi skulle åka till mina föräldrar och bada lite bastu o mysa me dem. O de svarade ja :-)

Vi åkte efter att vi ätit lite lunch med hjärtat som legat och sovit till dess. Dessa arbetstider tar hårt på honom ...

Det är så skönt att bara komma hem till mamma o pappa och slappa, prata och ha det gott. Älskar er så mycket mamma och pappa ..

//eVis

ååååå nej ...

Jag vet inte om det är bara jag som ser att min blogg har bytt skepnad eller om det syns för alla - jag har försökt och försökt att få tillbaka den som den var med mina tidigare sparade kodmallar ... men inget ändras ....

*ledsen*

//eVis

tillägg -
måste vara nåt fel för jag får inte ens se detta inlägg hur mycket jag än uppdaterar sidan ...

kontroll

Frukost: Onakafil m en mandarin, en halv banan, nötmüsli och te me mjölk och honung

Lunch: Köttbullar m makaroner, brunsås och sallad

Mellis:

Middag:
Spagetti o köttfärssås, sallad och ugnspannkaka me hallonsylt

Kvällsmål:



kontroll

Frukost: te med honung

Lunch:
Sandwich o Yalla yoghurt

Mellis:
Subway classic tonfisk cola light

Middag:

Kvällsmål:



Forbollscup och lilldotterledig...

Vaknar av att väckarklockan ringer - de var ju jobbigt bara det, har verkligen gått in för att vara ledig :-)

Äter lite frukost (dricker mest te) tillsammans med lilldottern efter en skön dusch - stordotter har ätit redan och håller på o byter om inför cupen. Hjärtat sover till sista stund för att orka hela dagen.

Efter att hjärtat och stordottern har åkt kör jag över lilldottern till hennes kompis O, sen raka vägen till hallen där cupen är.

Cupen går inte så bra som man skulle önska..

Åker hem och ringer lilldottern för att åka o hämta henne men hon svarar inte så jag får väl hämta henne senare - då ringer hon o säger att hon ska sova kvar där och vill att jag kommer med lite ombyte och andra nödvändigheter ... haha jaja ok då!

//eVis

En underbar dag .... i solsken och kylig vind

Vi tog bilen till Rönningesjön och konstaterade att det var många med oss som hade tänkt ut samma ide för dagens aktiviteter. Tjejerna börja byta om till skridskor då konstaterar stordottern att hennes skridskor är för små så hon tar mina, vilket gör att jag står utan - gör mig ingenting eftersom jag ändå skulle fått ont i fötterna.

C och hennes barn A o A kommer och gör oss sällskap, vi tar oss runt hela sjön och håller oss i solen som skiner. Avslutar med en korv i grillstugan vid Rönningeby, där var vi inte heller ensamma haha!!

Lite bilder ...
















//eVis

kontroll

Frukost: Onakafil en banan, en mandarin och nötmüsli, te me mjölk o honung

Lunch: 
Grillad korv m korvbröd, kaffe me mjölk, två små kakor

Mellis:
Nötter russin

Middag:
Kyckling, ugnpommes, sallad och vitlökssås

Kvällsmål:
morötter o dipp

//eVis


Ledig fredag ....

Börjar med en skön sovmorgon och avslappnad "frukost-lunch" med tjejerna...

Sitter och tittar på tv och sen bestämmer vi oss för att vi ska åka till Rönningesjön för att åka lite skridskor, grilla korv och barra njuta av det fina  vädret och varandras sällskap (förhoppningsvis)

Hjärtat har jobbat och behöver sova så han stannar hemma ...lungt och skönt för honom när vi åker härifrån oxå så att han verkligen får den sömn som han verkligen behöver ha efter att ha jobbat. Fortfarande så kan jag förundras över hur han orkar jobba på nätterna.

Snart åker vi ... ha en skön dag...

Kram
//eVis

Nyårsaftons firande

Hela dagen planerar och fixar jag inför kvällen - har tänkt att jag ska slippa stressa.

Städar och gör det jag kan i förväg

Tillagar limepanacottan tillsammans med tjejerna, sätter björnbären på tining utan socker för att senare kunna hälla av den onödiga mängden vätska som blir när de har varit frusna.

Sätter in rostbiffen i ugnen så som kusin Ms man M har sagt att jag ska  - 100 grader till ca 60 grader på köttermometern...

Fixar bönsalladen o grönsalladen

Tjejerna hjälper till att duka bordet och gör fint - hjärtat och tjejerna åker till bolaget medans jag dammsuger och får undan sånt som inte behöver ligga framme.

Så kommer gästerna
A & T wiiiieho nu ska v i ha kul

Hjärtats systerson ringer vid tolvslaget och undrar om han o hans flickvän kan komma för att skåla in nyaåret med oss - hjärtat blir superstolt och glad och de kommer över...*mysigt*

T ska jobba dagen efter direkt på morgonen så han blir inte så sen som vi andra, hjärtat åker till sitt jobb vid tvåtiden och precis innan det så har svågern M kommit från den fest han varit på.

Jag A o M sitter uppe till kvart över sex på morron och snackar och dricker drinkar ... A sover över medans M går hem precis innan hjärtat kommer hem från jobbet hahaha ....

Lite bilder ...















//eVis

RSS 2.0