Inglourious Basterds

Igår kväll såg vi Inglourious Basterds av Quentin Tarantino med bla Brad Pitt, filmen var en typisk Quentin Tarantino-film. Alla hans signum fanns med, musiken, vinklarna, förklaringarna i text mitt i händelseförloppet, kapitelindelningen osv... Jag gillade den, den hade både spänning, kompedi och verklighetsförankring. Klart värd att se ^_^



//eVis

Näst sista dagen på året!

Både min bror och min mor fyller år idag, så nu ska det firas ^_^ middag hemma hos mor och jag får äntligen träffa mina brorsbarn igen, känns som om det var hundra år i bara söndagar som jag träffade dem.

Efter den här arbetsdagen är jag ledig till den 7:e januari, det ska bli sååå skönt. Jag behöver verkligen lite sovmorgonar och slapparkvällar.

Vad ska ni göra på det nya årets start?

//eVis


631

Middag hemma hos kusin vitamin som dessutom ska gifta sig i sommar, vi fick höra lite om planerna och om vart allt ska ta plats. Supermysigt ska det bli hur som helst :)

Stordottern är ju gudbarn till kusin så de bytte lite julkappar och snickelesnackade dem två o så fick vi se när fästmannen varit i Egypten i somras och fiskat. Han hade fått upp en Nilabbore på 41 kg och hans resekamrat hade fått upp en på 82 kg, rena rama monsterna.

Lilldottern skötte som en prinsessa under hela kvällen igår så det var jag extra noga med att tala om för henne, hon ansträngde sig nog en hel del för när vi kom hem så störtade hon in i säng o somnade ganska lätt.

I övrigt var det bara jobb jobb jobb igår.

Vad gjorde ni?

//eVis

630

De lediga dagarna efter jul har varit helt underbara - det innefattade mest mat och lugn. Trodde vi skulle hinna träffa kusin och faster men det vart snöoväder som gjorde det mer eller mindre omöjligt att ge sig ut på vägarna.

Tjejerna fick i alla fall åka skridskor, spark och njuta av MYCKET snö och härligt mörker, brasa varje dag och massor massor av god julmat.

Tack till hundra för en härlig helg mor o far.

   

// eVis


Julafton 2009

Julafton blev nog inte som många räknat med i år. Pappa åkte till bror i sista stund för att vara Tomte för barnen där, de skulle firat med sina morföräldrar och kusiner i Hässelby men alla blev sjuka och då stanna de hemma. Brorsdottern avslöjade sin farfar direkt och hon tror väl inte så mycket längre på Tomten hon heller med andra ord. Svärmor har gått och halkat när hon var ute med hunden och brutit axeln så hon är hög på morfin hela julhelgen, men såå tapper - hon var med från Kalle Anka till faktiskt sena kvällen och höll gott mod hela tiden dessutom. Våra tjejer blev utom sig av lycka för sina klappar, mormor höll för öronen när Lilldottern skrek av lycka för sitt årskort på badhuset. Stordottern är numera lika välutrustad som Zlatan själv då hon fick både matchtröjan med nr 9 och nya fotbollspjuk. Tack älskade svärisar och föräldrar för en härligt lugn och skön julafton, jag gör gärna om det på samma sätt igen :) //eVis

Vilka är ni ?!

Ibland lovar jag mig själv saker som jag inte kan hålla - händer tyvärr rätt ofta. Som när jag var liten så lovade jag mig själv massor av saker som jag inte skulle säga eller göra mot/med mina barn. Jag skrev till och med en lista på vad det var ... jag har dessvärre redan brutit även denna listan... *suck*

En annan sak som jag kan hata när jag ser det på andra bloggar är när författaren frågar vilka deras läsare är - vad har det för jävla betyldelse egentligen har jag undrar då - du skriver väl för din egen skull och jag vill gärna mena att jag gör det, men nu har även min egen nyfikenhet blivit alldeles för stor för att motstå frågan

Vilka är ni? Vill gärna tro att en del aldrig kommer ens erkänna att de läser min blogg för det vore ju mot deras natur att vilja veta vad jag har att säga om saker och ting - men er skiter jag i alla fall ^_^

Men av mina ca 20-30 läsare per dag så vore det roligt om åtminstone hälften ville göra sig synliga, jag får få kommentarer men det tror jag oxå har med en inre osäkerhet eller rädsla att göra. Men faktum är att jag anser mig inte kunna veta hur jag uppfattas om jag inte får veta det heller - sen om jag väljer att ändra på mig eller inte det är upp till mig själv. Har jag fel om något så är jag inte sen att be om ursäkt eller erkänna det, men först efter att jag har blivit överbevisad  ^_^

Så en eloge till mina läsare som faktiskt kommenterar och vill byta erfarenheter med mig TACK till er

Annika
Peggy
Lena
Liselott
MRS
Anna

//eVis

627

Igår fick jag ett sms uppläst på min jobb telefon?! Har du fått ett sånt meddelande någon gång... det märkliga var att det var från L som inte hört av sig sedan jag vet inte ens när - måste varit en felskickning. Så får det vara ...

Vi skulle varit till Resursteamet igår - men då bilar strulade och tiden rann iväg så fick vi lov att boka om tiden och så får vi ta det en annan gång, jajaja inte mycket att göra åt saken.

Kvällen led på och vi var både och handlade julmaten och hämtade paket på posten. Hämtade tjejerna hos varsin kompis och sen hem för att klä granen. Det blev lite småtjafs - men gick tillslut faktiskt riktigt bra, oengagerade ungar är inte på topplistan just nu kan jag meddela. Jul-lovs-huvudet har verkligen infunnit sig i stordottern, inget annant är mobilen, kompisar, tvn och sova som gäller för henne... haha morr.

Jag hämtade ut paket från nagelgiganten.se tidigare på kvällen för jag har nu tänkt att jag kanske kan fixa mina naglar själv framöver - borde inte vara så svårt (vill inte förminska någons arbete) jag tror helt enkelt att jag kan fixa det själv. Plockade i ordning alla flaskor och burkar och läste instruktionerna igen, har ju suttit och tittat på ett par gånger så litet hum har jag ju om hur det borde gå till, men jag har ju inte frågat i vilken ordning och vilken burk man använder först osv.

Men här har ni slutresultatet - inga tippar utan bara förstärkning till att börja med. Borde bli bättre o bättre för varje gång jag gör det, man kan ju inte alltid bara bäst från början :)



Idag är dagen före julafton och jag har faktiskt gjort det jag kan inför morgondagen - ska stryka duken och göra julskinkan ikväll. M kommer över senare och tar en öl eller två till den nygriljerade skinka och sen är det go natt ...

Har ni hunnit med allt?

God Jul på er alla

Kram
//eVis


626

Med risk för att göra bort mig så skriver jag detta inlägg men det är så många som lider av problematiken eller svagheten, kanske det är så att jag inte kan låta bli längre. Den som läser får väl utvärdera sig själv och sen ta åt sig eller inte, det är inte riktat till någon specifik person däremot blev jag ruskigt nog påminnd om fenomenet när jag kom till jobbet i morse.

Det finns de människor som trilskar sig in överallt, letar upp information och händelser - viktiga som oviktiga och lägger den i sin egen lilla "bank" av information och sen när man minst anar det så kommer det upp igen, det läggs upp på bordet som en höna från att ha varit en fjäder bara för den personens egen vinning.


Att människor ska trampa på andra för att komma högre själva är bland det svagaste och vidrigaste en människa kan göra i mina ögon.


Hos barn kallas dem för mobbare - bland vuxna kallas de för översittare!!



Hos barn kallas de mobbare - bland vuxna kallas dem översittare!!Om du känner igen dig - kan du inte kommentera detta inlägg, du får göra det anonymt och förklara för mig vad det är som känns så bra, att trycka ner någon annan i fotsulorna för att själv komma lite högre upp?

För egendel så sjunker jag hellre lägre för egen hand bara jag är ärlig och inte går över lik för att komma dit jag vill.

Vilket sätt har du valt?

//eVis

 


625

Klockan är halvtre på natten och jag har sovit i två timmar. Vaknar av att någon i lägenheten går upp för att gå på toaletten, sen är det kört. Ska det vara så, jag kommer inte att orka om det ska fortsätta så här. Sömn är något som jag måste ha och då pratar jag verkligen om mina sju till åtta timmar!! Tänk att man kan bli så besviken på en annan människa så att man slutar med något så grundläggande som att sova?! 

Ny taktik..

Hrm vi har börjat med ny taktik jag och hjärtat, den fungerar definitivt för mig, jag vet dock inte riktigt hur hjärtat ser på den. Vi får utvärdera ikväll. I morgon ska vi till resursteamet och få ännu mer hjälp förhoppningsvis.

Helgen har varit bra.

Fredag hade stordottern kompis som sov över, vi var och handlade lite, vi åt ute och sen softade vi hemma.

Lördag gick åt till att bara ta det lugnt härligt hemma - tvättade nästan bort all tvätt, tjejern med varsin kompis skjusade jag till badhuset så fick de spendera dagen där. Sen vart det kalas på kvällen, trevligt och god mat - sällskapet, O som fyllde 18 år blev ganska snabbt onyktert .. men det hör tydligen till?!

Söndag skön lugn dag, vi skulle koka julkola - men det gick inte riktigt så bra som vi hoppades på så det får hjärtat och lilldottern fortsätta med idag. Åkte över till mor o far för att bada lite bastu - superskönt, sen hem o slänga sig i sängen. Hjärtat blev dålig under natten och började feberyra och ha sig, får väl se hur han mår när jag kommer hem.

Hur har er helg varit?

//eVis

Nya rutiner - början på nåt bra?

Igår kväll gick jag en kort sväng själv i rask takt - tog kanske 40 min... men det var skönt. Enda som var jobbigt var att det var halt och jag fick känna på hur svag jag är i min tidigare skadade vrist, den fladdrade iväg ibland så jag trodde jag skulle ligga på marken som en skrikande säl igen. Men jag höll mig på benen. Ska köpa bråddar!

Kom till Solariholmarna och slänge mig ner på britsen och inslöp värmen och ljuset! Det är ju så ljuvligt skönt så det går inte ens att beskriva - somnade till och med till en stund. När jag hade ca 3 min kvar på min tid på britsen så hörde jag hur det kom ett gäng tjejer och fnittrade och snackade till omklädningsrummet - det är ju så klart min dotters fotbollslag som ska ha vattengympa för första gången.

När jag kommer ut så står hela gänget där - jag tar mina grejer och skyndar mig till Bastugårdarna för jag vill ju inte komma ur balans nu när mitt inre är i lugn fas... hehe. Då visar det sig att den Bastugård som jag helst vill vara i är avstängd så jag får välja en annan *suck* orkar med andra ord inte vara lika länge och det blir en kort dusch efter.

Ut till simhallen och kolla in tjejerna som har vatten gympa - det ser ut att ta och de har roligt :)



Så nu till morgonen - vilken morgon ... dessa rutiner måste jag bara hålla!! Kliver upp kvart över sex, en kvart senare än tänkt men ändå nästan en timme tidigare än vanligt. Viker undan en del kläder, klär på mig och sätter mig vid frukostbordet med tända ljus, äter min smörgås med sallad, paprika och skinka - dricker mitt the och sen fixar jag håret och sminkar mig. Möter hjärtat i dörren som kommer hem från sitt jobb - får ett par härliga pussar och sen går jag till bussen. Kliver av vid Danderyd och går resten av vägen - det är mörkt, Mix Megapol med Adam och Gry i örat och vindstilla. Att det är -1o grader, känns ganska snabbt på låren där kylan tar fäste direkt, men Adam, Gry och Anders får mig att le och det går lätt att komma till jobbet på 15 min.




Detta ska definitvit bli min nya rutin - nu har ungarna jullov i tre veckor - jag ska jobba hela tiden och då är det perfekt att sätta in nya rutiner ..

Idag ska även "planen" kontraktet lämnas till M ... jag kör benhårt...

Kram på er alla och njut nu av dagen - det ska jag
 
//eVis


623

I morse hade jag hoppats på att få en skön lung morgon som igår - men de gick inte riktigt som jag tänkte mig ... om jag ska få det så måste jag nog börja gå upp vid sex på morgonen och jag är ju alldeles för morgontrött för att orka det. Men jag har nog tänkt att få lite ändring på det framöver, ska få igång friskhetskänslan på mig själv igen - just nu deppar jag stenhårt och det tar för mycket energi.

Ikväll ska jag ut och gå en sväng - blir en kort eftersom jag får gå själv och det är ju lite läskigt nu när det är så mörkt och halt. Sen efter det så ska jag iväg till Solarieholmarna igen och ha det skönt, jag hoppas att jag får åka själv men jag vet inte ännu ...

I morgon är det äntligen dags för att fixa naglarna och jag ska även försöka att få komma iväg dit själv. Vi har en lite ny strategi - jag ska inte spendera så mycket tid som jag gjort hitintills med lilldottern för hon äter upp mig och dessutom så blir hon så beroende av mig.

hrm vi får väl se hur det går ..

Vad gör ni när ni känner er trötta och tråkiga så här på vinterhalvåret?

//eVis

Low point!

Igår kväll vill jag inte ens prata om - mitt livs lowest point.

Hjärtat skickade ut mig på promenad med M och jag gjorde det - tur var nog det. Tack M för att du lyssnar och ger bra tips och råd, ska försöka ta dem till mig oxå men måste först försöka den vägen jag själv valt innan jag går vidare på nästa väg.

Känner just nu att jag helst inte vill åka hem, vill vara borta från alla problem och bara försöka överleva tills i morgon, orken tryter sååå snabbt nu. Det är lite för mycket hela tiden.

Inatt sov lilldottern bredvid mig i sängen hela natten, snusade på som en liten ängel... själv låg jag och vred o vände, när jag väl hade somnat ja då kom så klart plogbilen och plogade utanför mitt sovrumsfönster - tack för det!

Tog en liten sovmorgon och hjärtat fixade iväg tjejerna till skolan och allt vad nu behövdes, jag fick gå upp helt ensam i lägenheten och duscha i lugn och ro, klä mig utan att någon behövde något av mig och sen ta mig till jobbet. Tack för en skön morgon!!

Möte på morgonen på jobbet - fått en utmaning som jag antar och hoppas på ska ge mig massor av energi! Pratat med chefen som kommer kolla om det inte tar för mycket tid och sen får vi väl se om jag kommer att ingå i projektet eller inte. *hoppas*

Hur har ni det där ute?

//eVis

Hjärtat slår så hårt ...

Ibland så bankar mitt hjärta så hårt att jag tror det ska hoppa ur sin plats i bröstkorgen. Det är för stort för att få plats? Det är för hårt arbetande och vuxit ur sin plats? Det är så stressat att det vill ifrån sin plats?

När jag känner så mycket så blir jag rädd för mig själv, vart ska jag göra av alla känslor? Vem ska jag lägga dem över utan att kväva den stackaren?

Gråten bränner bakom mina ögonlock som brännjärn, den vill fram och jag skulle gärna släppa fram den om jag inte hela tiden var någonstans där det inte lämpar sig eller om jag inte vore så uppe i allt som händer så jag inte har tid att släppa fram den.

Att fina ro är något som jag måste ta itu med, jag vet just nu inte hur jag ska göra det, när jag ska göra det. I vaket tillstånd måste jag försöka göra det, för när jag väl sover så måste jag bara få sova. Sömnbristen kommer att knäcka mig före gråten så när jag bryter ihop, vem är där och tar upp bitarna av mig? Vem plockar upp mig och pusslar ihop mig igen?

Jag behöver inte bli exakt som förut – mitt hjärta får gärna bytas ut till ett som inte bankar sönder min bröstkorg, mitt huvud får gärna vara ett som kan hantera saker annorlunda som inte bryr sig så mycket om sin omgivnings åsikter, min fysik i övrigt får gärna vara likt en fitness modell så kanske jag rent fysiskt orkar bära upp allt jag har i mitt bankande hjärta.

Just nu försöker jag gå med huvudet högt – jag har glömt bort hur man frågar om hjälp och jag vet att jag kommer att behöva göra det, det snart dessutom. Annars kommer vattenytan vara ovanför näsan hur högt jag än håller näsan.

Ge mig en semester med familjen som ger oss lugn – eller vem vet det kanske inte hjälper att fly?



//eVis

Solarieholmarna - how wonderful you are

Igår efter middagen bestämde jag mig för att ta min bil till Solarieholmarna i Tibblehallen! O gissa om jag blev glad då det dessutom visade sig att dem hade ett speciallerbjudande just nu för just att ta sig till Solarieholmarna. 129 kr för 3 ggr!! UNDERBART!!! 



Stannade även förbi på Bastugården och slappnade i av i den otroligt härliga fuktiga värmen där, blev så länge att jag nästan trodde att barnen skulle sova när jag kom hem men de gjorde dem inte ...

Otroligt skönt att få rå för sig själv ett par timmar och bara koppla av både i huvudet och kroppen... Nu har jag fem gånger kvar... ska bli skönt och jag ser fram emot nästa gång.

Ikväll blir det promenad med M ... härligt i vintervädret  :)

//eVis

619

Måndag- helgen har rusat ifrån mig, förmodligen för att det var så roligt emellanåt att jag riktigt kopplade av för en gångs skull.

Fredag var pubkväll på jobbet - supertrevligt anordnat och lagom stort. Träffade fd kolleger och snacka och myste, hjärtat hämtade mig lagom till att jag skulle hinna hem och se Idol finalen som så klart Erik vann. Pinsamaste tvögonblicket 2009 hände då hans flickvän vägrade att gå av scenen!! haha o va pinsamt!!

Lördag shoppade lite julklappar och lite nya kläder - galet mycket folk, men vi hann med en god lunch tillsammans med några kompisar, skönt. Lilldottern badade i badhuset med vänner och hade det bra, stordottern var med oss - likaså lillprinsen M. Han gick mest o klagade över att det var så svårt att hitta på julklappar till sin sambo... hihi. Hjärtat fick böter på centrumparkeringen - vi var längre än 3 timmar och då är de kvicka som attan att lappa. #00 kr som man kunde göra roligare saker för.. jaja

På kvällen var vi hos de underbara vännerna P&M som hade bjudit in oss och en hög till med fotbollsföräldrar - supertrevligt med god mat och sköna tonårs-barns-diskutioner blandat med Barcelona och ungarnas fotboll. Tack för en skön kväll som tog slut alldeles för snabbt enligt mig - fast kanske lika bra det:)...mådde så där på morgonen efter kan jag lätt meddela hihi.

Söndag - sover läääänge, det gör även lilldottern och stordottern stannade på festen och sov över där - hon gick inte o la sig förrän halv fem fick jag veta senare :) Partybrudarna !!!  Hjärtat hade match som han skulle coacha på söndagsmorgonen så han fick inte sova så mycket som oss andra. Jag gick inte ur sängen förrän halv tolv och då ner till ICA för att köpa lite glass ta ut pengar till lilldottern som skulle iväg till badet igen.

soft dag soft dag ...

Men ack så svårt att komma upp i morse - kände direkt hur ett grått moln har lagt sig över mitt huvud och att orken är som bortblåst, var är jag påväg ...

Hur ska jag få ork och kraft och vart ifrån, alla omkring mig är just nu i det gråa molnet lika mycket som jag och då blir det svårt att hålla varandra uppe, snarare tvärtom - man drar ner varandra mer och mer ...

GAaaaaaa

//eVis

Eld under baken?

Nu skiter jag i allt - tar tag med alla medel. Känner att jag börjar bli snurrig av olika besked och vill veta mer vad vi har för rättigheter och vad vi faktiskt kan få hjälp med utan att behöva känna oss dumma.

Har kontaktat BUP för att få gå en utbildning som heter SNAP (Stop Now And Plan) det handlar om social träning och "att inte ljuga" " att undvika bråk", det är en sorts gruppterapi.

Skall även kontakta mitt försäkringsbolag för att se om vi kan få ersättning för att vi är borta mycket från jobb, köper glasögon, löser ut självrisker för mobilen titt som tätt och köper nya kläder och saker som försvinner eller glöms vart dem läggs från början. Saker som inte borde hände men som händer stup i kvarten hemma hos oss. Saker går sönder och försvinner jämt!

Har kontaktat resursteamet för att få hjälp med allt som jag inte vet hur jag ska hantera - ska be dem berätta hur jag hanterar kontakten med skolan eftersom skolpsykologen säger en sak och läraren + specialläraren säger en annan, vem har rätt och vad säger rektorn osv osv.

Ska ringa till rektorn och meddela att allt detta är på vår planhalva nu och så får vi se vad hon kan presentera att hon har på sin?!

Lilldottern och hjärtat var hos husläkaren idag och fick en remiss till öron näsa hals läkaren eftersom hon behöver ha en större utredning av sin hörsel än vad de kan göra där. Husläkaren trodde att hon borde gå till en helt annan instans från början men hon får inte skriva remissen till dem direkt utan hon måste först till en öron läkare som kollar och sen kanske hon får gå till dem som kan kolla om det inte "kopplar" rätt. Vi har ju som sagt även fixat glasögon åt henne nu så jag känner att VI GÖR VÅR DEL så jag hoppas bara att resten av dem som är en del av vår lilldotters uppväxt vill bidra med sin del oxå.

Annika - tack, du är verkligen mitt stöd i detta, känner dig inte, har aldrig träffat dig, men ack vad skulle jag gjort utan dig.
TACK! Hundra gånger om !! *kram*

//eVis


617

Fixade fram Lucialinne och grejer till lilldottern som ska gå Luciatåg på måndag - sakerna ska vara klara i skolan över helgen så blir de hämtade på måndag morgon. Det är hos Polisen i Täby som de ska lucca så de blir hämtade i polisbilar - roligt än så länge ^_^

Hjärtat hade hyrt film, själv somnade han och jag höll på att somna ... hrm inte alls vår typ av film men säkert bra för den som gillar trög-amerikansk-rånar-historia ..

Public Enemies av Michael Mann med bla Jonny Depp



Kanske värd att se på DVD men inte mer än så  ... kanske

//eVis


616

Morgonen börjar med ett mindre världskrig den enda krigföraren på plats är iofs lilldottern men hon ser fiender överallt!

Det blir lugnt efter en timme och jag passar på att ringa lilldotterns lärare och förklara hennes läge och hur hon har haft det på morgonen, han uppskattar det och berättar även att det som utlöst världskriget inte kommer de inte behöva göra alls - det vill säga lämna in läxan!

Så jag ringer till lilldottern som hunnit gå sin väg till skolan o berättar att det är lugnt att hon kan släppa allt hon funderar på o är orolig för.

Kommer så iväg till jobbet - en timme sent, kommer fram till jobbet precis en timme senare än jag borde, mina kolleger var på vippen att efterlysa mig men ser att jag haft en smärre bra morgon så jag går in på mitt rum o gör mitt, sätter på musik och de låter mig vara helt enkelt - skönt. TACK :)

Idag kanske jag ska åka ut till Arlanda efter jobbet - beror lite på om jag hinner och om C som är här från Halmstad har tid oxå. Vore roligt för jag har inte träffat honom på väldigt länge. Men jag kommer definitivt inte att kunna gå tidigare från jobbet eftersom jag kom hit så sent idag.

Min promenadkompis smsa i morse o sa att hon är hemma från jobbet pga huvudvärk så vi får se om det blir något sällskapp i kväll eller inte - annars har ju lilldottern fått nya skor som hon säkert vill inviga :)

Vad ska ni göra idag/ikväll?

KRAM till alla som förtjänar det

//eVis


Trampa på mig - G Ö R D E T ! ! !

Om man är sårad – får man bete sig hur som helst då eller ska man fortfarande vara hänsynsfull mot den som faktiskt har sårat dig? Ska man vara den ”bättre” personen i fallet för att visa sig stark eller ska man tillåta sig själv att visa hur man faktiskt mår och hur ont det faktiskt gör.

Ska man få vara ledsen och arg, ska man få vara otrevlig och ska man få kräva tid? Ska man skaka av sig och gå vidare och hoppas på att tiden läker alla sår eller vad ska man göra?!

Nätterna är långa när men tänker på saker som är outredda och fortfarande öppna sår som varar och inte riktigt vill läka alls… det tar otroligt mycket kraft att försöka glömma, eller bearbeta i bästa fall.

Hur ska man kunna lita på en människa som sårat dig och som inte eller knappt har bett om ursäkt för det och tycker att man ska börja om igen för att gå vidare trots att hålet i hjärtat är så stort så att hjärtat knappt finns kvar längre. Eller när det inte finns någon som förstår det som hänt eller ens någon som vet om vad det är som gör att man känner sig sårad – vad gör man då? Vem vänder man sig till för att få prata, hjälp, tröst eller någon att bara skrika åt för att man inte kan få ut något annat än bara just skrik.

Kudden som kvävt skriken och gråten hitintills börjar bli slabbig och äcklig – är det så en vän känner sig när det blir för mycket motgångar och aldrig några medgångar? Ska man kunna begära det av en vän eller får man bita ihop för att underlätta även för vännen.



Kommer livet någonsin att vara enkelt?

//eVis

614

Igår när jag hade hämtat hjärtat i Vaxholm efter promenaden i supertempo - kände jag mig en aningens spänd så jag la mig på spikmattan. Det är ju fantastiskt skönt efteråt... just där o då är det si så där men man känner att blodet rusar till och lugn och avslappnad.

Men igår som ni förstår så rev jag mig på spikmattan, så nu har jag rivmärken på armbågen ... de svider och är inte alls skönt ... ska man behöva ha långärmat på sig för att slippa skador?!  O_o

Idag är det jullunch på jobbet - ska bli smaskigt värre faktiskt .. nu börjar julkänslan infinna sig mer o mer för varje dag. Snart ska jag byta ut de hyacinter som har blommat ut - jag gillar verkligen den doft som de sprider. Amaryllisen måste jag stadga upp oxå så den inte faller mer åt sidan än vad den redan har gjort ...

Vad är jul för dig?

//eVis

Så där ja!!

så var man igång igen - fixade sista juklappen till guddottern idag, hämtade min älskade nya iPhone. Tappade ju den andra i golvet och då har dem bytt ut den till en ny istället ... passade på att köpa silikonskydd till den så att jag förhoppningsvis inte ska behöva lämna in denna på en gång oxå. Exakt ett sånt här har jag nu :) visst är den fin - jag är kär ... <3



Problemet är att nu är alla mina kontakter borta IGEN så den som känner sig manad - lämna era uppgifter i ett mail, finns möjlighet för det här på sidan oxå om du inte har min mail. ^_^

Har varit ute och gått i 1 timme o 15 min i värsta supertempot tillsammans med M o J, det var superskönt och gav mig mersmak så nu ska vi ut igen på torsdag .. senare ska jag till Vaxholm o hämta hjärtat som varit på julbord på Kastellet...

Vad har ni gjort ikväll?

//eVis

612

Fått lite eller nästan ingenting gjort på jobbet, varför kan jag inte analysera ens en gång - bara en sån dag *usch*

Åker hem, hjärtat kommer ner med lilldotterns bågar som lånat av optikern över helgen och åker tillbaka med dem för att oxå beställa hennes glasögon. Kostar nästan ingenting bara 2800 kr ... som tur är ingår försäkringen, tack för det! *suck*

Vidare för att köpa julklappar till tjejerna och kollar runt i Täby C, när vi är på badhuset så går brandlarmet i sporthallen så där blir vi inte långrandiga för då hade vi väl blivit inringade av brandbilar. Snabbt iväg o hämtar lilldottern som är hos kompis o så iväg på utvecklingssamtal.

Blir så trött - hjärtat går o lägger sig när vi kommer hem kl21:00, blir kallad för pensionär av stordottern och jag är nog lite benägen att hålla med henne hahaha!!!

I morgon kommer en fönsterputsare och städerska hem till oss - nu ska det bli fint inför julen ... åååå så skönt! så nu är fönstrena tömda på grejer och alla adventsljusstakar borttagna för tillfället.



Än så länge så vet jag inte hur vår jul ser ut - men jag hoppas fortfarande på att det blir bra och mysigt...

Hur många blir ni till jul?

//eVis

611

Sprängande huvudvärk men ingen feber i alla fall, ont i armen där jag blev stucken - det sa dem att man kunde ha i ca en vecka efter.  Näsan är helt igentäppt och hjärtat har glömt två ggr att köpa huvudvärkstabletter så nu jag drar mig för att ta den sista Ipren vi har hemma ...

Mår bättre men helt klart inte helt bra, bävar för att åka me lilldottern till matchen i morgonbitti till Skogås, men vad ska man göra, hjärtat jobbar o kommer hem o sover på dagen ...*suck* jag längtar så otroligt mycket tills han slutar på detta jobb !! Han har verkligen gjort sina 17 år och gjort dem bra så nu räcker det!

Stordottern kryper väl snart på väggarna eftersom hon går på rehabträning just nu och har inte varit på en fotbollsplan på ca 1½ vecka. Får hitta på nåt i helgen som aktiverar dem bägge.

I eftermiddag är det synundersökning på lilldottern som gäller - hon har klagat länge på att hon ser suddigt när hon ändrar fokus snabbt och att det svider i ögonen ibland. Så nu är det bokad tid och vi får väl se vad dem säger.

Vad har ni för planer för helgen?

//eVis

Svinspruta - stordotter - julafton

jaha - läget med stordottern är stabilt, det har varit många samtal, många timmars funderingar och grubbel. Vi är alla inblandade rörande överens och det känns otroligt skönt - vi har mer eller mindre en plan och vi finns där för varandra och stöttar varandra emellan familjerna och tjejerna!

Igår tog jag svinsprutan på jobbet - kände ingenting förrän på kvällen när jag skulle gå o lägga  mig. Vi åkte till mina förädrar för att bada lite bastu och sen hem då hade jag superont i armen som jag blev stucken i och ont i huvudet. Vaknade nu på morgonene med superhuvudvärk som gick ner i nacken och feber - blev hemma från jobbet. Har pratat med vårdguiden och jag smittar inte av vaccinet och reaktionen är vanlig.

oså var det julaftonplaneringen då - vi hade planerat att fira jul på landet med mina föräldrar (vi firar varannat år med mina föräldrar och vartannat år med hjärtats föräldrar) men så blir det inte i år. Allt tack vare att hjärtats syskon inte anser sig ha ett "ansvar" för sina föräldrars julfirande, näe det må så vara - men o andra sidan vill varken jag eller hjärtat att hans föräldrar ska behöva sitta ensamma bara för det. Vi har under alla år firat hos hjärtats föräldrar och de har stått för plats och planering under alla år för alla sina barn, tyvärr så betyde det väldigt lite för dem andra så nu blir det julafton hemma hos mig och hjärtat istället, jag hoppas att mina föräldrar tycker att sista minutenändringen är ok och vill fira med oss annars blir ju de ensamma istället - jag har ingen lust med det heller ... kan faktiskt inte låta bli att bli lite förbannad.

Det är ingen nyhet att vi firar som vi gör och ingen - ingen har pratat med oss om hur de ska göra, men nu är det ju inte ens upp till mig att ha någon åsikt om det egentligen för det är ju inte mina föräldrar och inte mina syskona. Det är bara jag och mina föräldrar som blir påverkade och det är VI som får ändra våra traditioner som vi nu har haft i över 17 år!!

O älskade svärisar det är inte er jag är arg på :) *kram*

Tack!

//eVis

helvetes helvetes helvete!!!!

När i hela djävla helvete ska livet bli enkelt ?! Just nu känner jag bara att alla kan dra o hoppa högt eller att de kommande veckorna kan försvinna.

Tack kära kolleger för att ni orkar med att jag försvinner titt som tätt och att ni orkar med att lyssna på mig - hur skulle jag annars orka om jag inte kunde prata med er och få vädra lite erfarenheter med er som gått igenom det jag går igenom varje dag just nu.

Mina organiserade dagar efter kalendrar och möten spricker för varje timme som går, händer det inte det ena så händer det andra.

Att jag har bekymer som släpper sakteliga med lilldottern det vet ni redan - men då är det så klart stordotterns tur istället, ja för varför ska som sagt livet vara enkelt någon gång?

Att ha två döttrar som är supersjälvständiga och starka individer är jag stolt över men att dem ibland brakar rakt ner i dikena längs livets väg - ja det är väl bara att räkna med. Finnas där och hjälpa dem upp så att vi kan få bort smutsen och de våta kläderna att torka så smidigt som möjligt. Varsamt får man gå fram och vara beredd på ett steg fram och två bakåt.

Nu skulle en två veckors semesterresa till något varmt land med all inclusive sitta såååå bra!!!

aj aj mitt stackars huvud ... nu orkar jag nog inte så mycket mer tyvärr ...

//eVis

608

Såå var några av julklapparna inköpta - åkte iväg direkt efter jobbet igår och köpte lite och slog in dem när jag kom hem, tjejerna köpte till sina vänner. Jag har några kvar att köpa men jag vet mer eller mindre vad jag ska köpa så det blir bra :)



Har ni köpt alla julklappar än? Jag har aldrig varit så sent ute som jag är i år - men det är som om allt som hänt runt omkring oss som familj har gjort att jag inte ens har tänkt tanken på att göra det ... det har bara snurrat runt i huvudet hela tiden.

I går kväll satt jag med lilldottern och gjorde svenska läxa - det tog över en timme att göra klart den men det gick lugnt till hela tiden vilket var jätteskönt, annars har det tagit två timmar och varit massa bråk under tiden så det är en klar förbättring :)



Ikväll ska vi till biblioteket och hitta lite andra hjälpmedel till lilldottern - CD spel som hon kan köra i datorn och kanske skivor som hon kan lyssna på.

Planen finns där nu i alla fall..

//eVis

RSS 2.0