Melodifestivalen hos L

Efter en häftig dag så var det svårt att bryta upp bara så där så vi beslutade oss för att se på Melodifestivalen tillsammans. Vi åkte till Willys och köpte en del godis och sen hem till L och HP.

Så himla mysigt att umgås me L o hennes familj. L är ju bonusmamma åt två tonåringar som jag känt sedan de var bebisar ... supergoa ungar och att sedan L o HP har två gemensamma underbara ungar göra ju inte saken sämre.

Hoppas ni alla haft en bra dag för det har i alla fall jag haft ...
Kram






//eVis

"Friluftsare"?

Började med att åka och titta på när HP skulle träna cross ... han har inte kört på hela vintern så det var jätteroligt att få följa med och se på...





Sen åkte vi vidare in till Kungsträdgården och där var det full fart - sportlovsvecka, Friluftsfrämjandet var där och arrangerade massa roliga aktiviteter vid skridskobanan.

Lilldottern passade på att testa klätterväggen och stordottern grillade pinnbröd ...Skridskor åkte de oxå .. Tack L m barn för en härlig dag. Vi bestämde även att vi skulle åka över till dem ikväll och titta på Melodifestivalen så det blir mysigt ikväll oxå.








//eVis

Ingen träning ...

Idag har lilldottern varit med mig på jobbet hela dagen, hon har varit en pärla och  jag tror att hon gillar att umgås med vuxna.  Jag bestämer mig på vägen hem att jag inte tänker träna ikväll, ska försöka komma ner i tvättkorgens botten och kanske handla lite till vårat tomma kylskåp.

Stordottern kommer ned med plastkassarna (miljövänligt) och pantburkarna (oxå miljötänk) så att vi kan åka och handla, jag har skrivit en lista på jobbet innan vi åkte hem så nu är det bara att köra raka vägen igenom affären och sen hem igen. Trodde jag ja!! Ibland blir jag galen på mina små hjärtan till döttrar ... från det att de sitter tillsammans i bilen (å då har de inte träffats på hela dagen) så är det fullt slagsmål i princip - varför?! De verkligen ogillar varandra... o de visar det hela tiden vi är och handlar - svetten lakar i min panna när vi är klara och jag deklarerar att jag aldrig mer kommer att ta med mig dem och handla. De betedde sig som sexåringar bägge två hela tiden SÅÅÅÅåååå pinsamt.

Pallar inte laga mat så vi åker till Donken och fodrar ungarna (så känns det nu) och sen hem för att packa upp påsarna. Slänger en tvätt i maskinen - det blir fel program så nu hinner jag inte tvätta mer en den tvätten ikväll *suck*

Snacka om att en dag kan bli helt upp och ner vänd pga lite tjafs mellan två syskon. Så tröttsamt ..Det värsta är att jag vet inte hur vi ska kunna lösa det någonsin...

//eVis

Pannkaks torsdag

Idag serveras det pannkakor i köket ! alltid lika gott att ta sig en liten efterrätt ... vanliga fall tar jag alltid två pannkakor med sylt och grädde som efterrätt - idag ska jag nog bara ta en och bara keso o sylt (om det finns keso)

Lilldottern är med mig på jobbet bara för att det är just pannkakor - passar liksom rätt bra att ta med henne då, hon sitter på mitt kontor med vår gamla dator i knäet och tittar på film i sin nya tröja ... =) så fin...




//eVis

Onsdag - lillördag?! :)

Jag blev upphämtad på jobbet av familjen. Biljetterna var betalda och väntade bara på att få hämtas ut, bio var på schemat fast först skulle vi till Food Corner och äta lite middag.

Stordotter tråkig som hon är så beställde hon från Burger King, lilldottern och jag åt sushi, hjärtat åt kebab ... vi är rätt tråkiga allihopa. Det finns mat från de flesta hörn av världen där och vi väljer det gamla vanliga. Jag sa att näsa gång ska jag äta libanesiskt.

Rusa runt i lite affärer innan vi gick till bion, hittade en jättefin dress till lilldottern och ett par mjukisbyxor som stordottern ville ha - perfekt.

Sen gick vi för att se filmen ... - alla blev supernöjda efteråt, så jag rekomenderar verkligen denna film och då på bio !!

Bedtime Stories



//eVis

Fick just ett mms

Från lilldotterns faster - de är och har mysdag med valpar ute på Värmdö...




//eVis

Igår kväll

K.A.O.S när jag kommer hem från jobbet - som att det inte räckte med att jag har haft ont i huvudet hela eftermiddagen ... näe då ska det tjafsas och läggas skuld ... *suck*

Stordottern kommer hem med ett gäng kompisar - vilket jag tycker är superhärligt, roligt att hon vill vara hemma med sina kompisar hos oss istället för att alltid vara borta hos andra (som det var förut). Alla tre ska sova över så det blir väl inte så mycket sömn för mig inatt heller.

Jag sticker och tränar ett kombipass tillsammans med L, så härligt att få umgås igen - vi har knappt träffats sedan vår Göteborghelg .... snickelesnackar och bara har det bra. Kommer hem tidigt ändå och det är nästan knäpptyst i lägenheten - nästan så jag undrar om någon alls är hemma. Hjärtat ligger och sover och alla ungarna är inne i stordotterns rum. Härligt ...

Vaknar sista gången vid halv två två av att det fnittras i stordotterns rum - säger åt dem en sista gång o det räcker .... skönt. Hoppas nu bara att de sköter sig idag så att hjärtat får sova oxå ...

Lilldottern ska följa med sin faster tillika gudmor och titta på massa härliga valpar idag efter det ska de till fasterns väninnas hem (slott) och bada jacuzzi och ha det bra. Skönt att lilldottern oxå får lite extra uppmärksamhet.

//eVis

Bilder från helgen !!!













//eVis

Helgen i Hälsningland ...

Var helt underbar - massor av snö, ungar som vill vara ute och ha det skoj och en hel del motion ...

Jag hade ju givetvist glömt nycklarna till stugan hemma så det första vi fick göra var att vända hem och hämta dem, som tur var så kom jag på det när de alla kom till mitt jobb och skulle hämta mig. Blev en liten omväg bara ...

Superimponerad av bilen vart jag - vilket lyxåk. Alla hade gott om plats och det var bekvämt och inte alls hög ljudnivå för att vara en så "öppen" bil. Bagaget däremot var man tvungen att vara snål med, men allt fick plats.

Väl framme kunde alla tjejerna inte hålla sig - de ville ut i snön direkt och det vart med besked

Ingen kunde sova längre än till klockan nio på morgonen trots att vi alla är lediga och kan ta ordentlig sovmorgon om vi vill. Äter en härlig frukost och beger oss ut i snön .. de fem tjejerna fördelar de fyra sparkarna och så ger vi oss iväg. Hjärtat har tagit skridkskorna i bilen, under tiden vi går ner - laddar han brasan, vedkorgen och ställer in grillen i tvättstugan för att vi ska grilla korv när vi kommer hem igen.

Det är hockeyträning när vi kommer till rinken så vi får vänta en halvtimme innan vi kan gå ut på isen. Vi tar då en promenad till hästarna och njuter lite extra av vinterlandskapet.

Efter skridskotimmen åker/går vi hem för att grilla korv.

Kusin C med son A och min faster BM kommer över och snickelesnackar och fikar på eftermiddagen - vi passar på att visa lite bilder från Egypten och så bestämmer jag o faster att vi ska fira jul i stugan i år.  *längtar redan*

Myser framför brasan och äter en härlig middag på kvällen, kollar in Melodifestivalen och sen blir det Hot Chick!

Söndagsförmiddagen går åt till att packa ihop, städa och få det att gå ihop - tjejerna är ute en sista sväng för att få den sista vinterkänslan att stanna längre ...

Dollar Store i Söderhamn nästa - det blir en ganska kort visit o sen bär det av hem ....

En underbar helg - tack för det alla tjejer och hjärtat, hoppas det blir fler gånger

//eVis

Packning för att åka till vintern ...

Som jag tidigare nämnt så åker vi till landet i helgen och igår packade vi inför det.

Pratade med min kusin som bor där uppe och hon berättade att igår hade de -15 grader på morgonen och senare på dagen vart det "bara" -5 grader haha. Så det är termobyxor och hela balunsen som gäller.

Det är faktiskt inte världens lättaste att övertala en 13-åring att ta med sig termobyxor, varför vet jag inte - men tydligen så är det inte snyggt .... hihi jag minns faktiskt själv hur jag vägrade att använda vissa klädesplagg för att det inte var snyggt. Hon får väl gå ut i bara jeans så får vi se vem som kommer att gå in o klä på sig sen när alla andra har hur roligt som helst i snön och inte fryser ....

Kommer att uppdatera er efter helgen med bilder och allt vad det innebär att vara på landet med nu fem tjejer allt från 15 år till 10 år ....stackars hjärtat ensam karl....

//eVis

Filmeran fortsätter

Igår vart det en kritikerrosad film, både jag och hjärtat har varit väldigt skeptiska. Vi minns väl alla 9½ vecka och andra kalkoner som Mickey Rourke har deltagit i? Han är ju inte direkt en skönhet efter alla operationer heller så det skulle bli ett intressant nöje att se.

Jag blev glatt överraskad - kanske inte av Mickey´s skådespelartalang men över filmens berättelse och regin. Klart värd att se - men vänta till den kommer på dvd och hyr den.

The Wrestler



//eVis


Onsdag - ska det inte vara lill-lördag ...?

Vart tog mitt liv vägen? När jag hade almenackan fullbokad av roliga aktiviteter, fester och träffar med kompisar? Eller var tvungen att säga shit jag kan inte dubbelboka mig ....

åååååååhh så tröttsamt det är på hösten/vintern .... har inte gjort någonting speciellt alls på hela veckan. Fortsätter äta mitt penicilin och är hemma på kvällarna....Blir iofs mycket familjetid men ändå ... hrm är man någonsin nöjd?

Nu har jag i alla fall börjat få vårkänslor, även fastän det är superkallt. Men ni hör väl fåglarna på morgonen? o ni ser väl att det är ljust fortfarande vid fem på kvällen!!!

Snart klär vi av oss vinterjackorna, kängorna och mössorna och byter till linnen, kjolar och sandaler ...

Då ska jag ha almenackan fullbokad igen ... av roligheter - inte en tråkig sak ska jag göra i vår och sommar så nu vet ni det!




//eVis

Vi är nog inne i en äkta filmperiod

Iförrgår när jag kom hem så förväntade jag mig att få träffa två killkompisar till stordottern - men till min besvikelse så hade de hunnit dra när jag kom hem. Vi som hade fixat storkok med köttfärssås bara för att vi visste att de skulle komma. De hade tydligen träning på kvällen och var därför tvugna att åka hem - det är ju ok :)

Så idag hade jag inga som helst förväntningar alls på kvällen - jag vill ju inte träna nu när jag äter penicilin så det är bara rena rama hemmakvällarna, vilket kan vara skönt men det blir rätt långrandigt.

Men så säger hjärtat att vi ska se på film ... =) det blev

Patrik 1,5



Helt klart värd att se - Gustaf Skarsgård gör en så underbar roll och han ger verkligen allt för rollen, hans salighet i vissa scener är så uppenbar. Underbart skådespel!!


och sen blev det


The house Bunny



Helt annorlunda mot den film vi så först - men det var nog att roa sig med en stund - inga superskådisar och inget som man behövde fundera över alls ..bara vila ögon och hjärna en stund och dra lite på mungiporna ...

//eVis

Vi åker på fredag ...

Nu är det äntligen klart - vi åker till landet på fredag. Jag har fixat hyrbil till oss för att vi alla ska få plats oxå, jag o hjärtat + fyra sprudlande tjejer ...

Vi kommer att åka i en Ford Galaxy sjusitsig som vi hyrt hos Hertz i UpplandsVäsby - super bra service och så tillmötsegående. Killen som hjälpte oss letade upp en bil på mindre än ett par timmar och fixade ett superpbra pris dessutom. TACK



//eVis

Igår kväll ... *galet*

Vill äta upp allt i hela köket och bara slänga mig på soffan o klappa mig om magen ... men serru det blir det inget av med. Går o lägger mig i sängen vid åtta för att slippa tänka på mat, godis, delikatesser och allt annat som skulle göra så jag mådde bättre.

Blir en otroligt mysig stund med hjärtat som jag knapps sett skymten av förra veckan. Han följer oxå med och vi ligger tätt tätt och värmer varandra och bara njuter av att känna närheten. aaaaahh äntligen ...

Idag har jag fixat så att vi ska kunna åka till landet med två kompisar till tjejerna - vi kommer att hyra en sjusitsig bil och packa in oss alla i, det ska bli riktigt roligt och mysigt.

Såg en matematisk film igår - den var så där, men helt klart värd att se.




//eVis

Clint Eastwood

Igår skulle vi se en film - jag hade inga som helst förväntningar men hjärtat hade fått för sig att den var grymt bra, jag blev glatt överraskad och hjärtat somnade ... haha





//eVis





 


Adidaslagret

som finns i Hammarbysjöstad är så grymt bra. Vi åkte dit idag och kom hem ca 1000 kr fattigare. Men då har hjärtat köpt sig ett par nya skor som vanligtvis kostar 1300kr (han betala 450 tror jag) fotbollsskor till stordottern som kostat 700 kr (vi betalade 160 kr !!) och en apsnygg tröja/jacka för 360 kr ....som ute i vanlig butik kostar omkring 900 kr.

Kan det bli bättre?



//eVis

Bästa film på länge!!

SEVEN POUNDS






//eVis

Vilka skitprogram

det går på dagarna - vem f-n är det som sätter tvtablån på dagarna....gaaa

ge mig min hälsa tillbaka så jag slipper sitta och glo på denna skit och kan jobba istället ...
*snyft*

//eVis


Gbg bilderna ....som utlovat











 
//eVis

Halsfluss ...

Jag vet inte hur jag ska bete mig för att slippa alla j-la bakterier, jag råkar ju ut för all skit som flyger runt i luften nu. Jag har legat i feber och svettats mellan lakanen, idag orkade jag ta mig till sjukhuset och fick penicilin mot halsfluss.

Stordottern är oxå sjuk men hon har virus så hon får bara svettas ut allt, jag vet ju att jag kommer att bli bra ganska snart tackvare penicilinet.

Ska ladda upp bilderna från Gbg nu o sen kolla in serien om Knutby.

//eVis

Helgen i Gbg

har varit helt underbar.

Vi besökte och promenerade i Slottsskogen, åkte en heldel spårvagn. Fikade i Haga och festade i stan.

Den som inte har varit i Gbg och festat så rekomenderar jag helt klart HardRockCafé - grymt trevligt ställe, och härliga människor har vi stött på vart vi än har varit.

Lägger upp bilder i kväll

Uppdatering: Dessvärre så hittar jag inte kameran just nu och jag är alldeles för trött för att orka leta vidare, får göra det i morgon istället. Go natt

//eVis

Jag älskar film

Film gör sig klart bäst på bio !

Det spelar ingen roll om jag tittar på en dålig film eller en bra film, jag måste se den till slutet - det är sällan jag somnar från en film, stänger av gör jag ALDRIG

Igår såg vi Changeling med Angelina Jolie och John Malkovich - regisserad av Clint Estwood, det är en sann historia vilket gör filmen ännu bättre.



i förrgår såg vi The Curios Case of Benjamin Button med Brad Pitt och Kate Blanchett - regisserad av David Fincher, historien i sig var väl ingenting jag tyckte var överväldigande - men filmen är bra gjord och speglar de viktiga aspekterna i våra liv och vad som egentligen borde vara viktigt.



//eVis

Ja jag säger då det ....

När jag och lilldottern precis ska lämna lägenheten så kommer stordottern ut i hallen och frågar vart vi har alla sommarjackor ?!

Jag: - öööh i förrådet i någon av kartongerna - hur så?
Stordottern: -Näe jag bara undrar ...

Jag och lilldottern går och när jag har kommit 10 meter från huset så plingar det ett sms i mobilen, det lyder
- vilken kartong!

haha jag ringer upp stordottern och försöker förklara för henne vilken kartong och då har hon bestämt sig för att hon ska ha sin tunna skinnjacka på sig idag ...

Jag : - det är ju bara +1 grad ute! - du kommer nog att frysa ....
Stordottern: - näe då det kommer jag inte ...

Får ett sms när jag kommit fram till jobbet som lyder 
- Det var inte kallt x) Pussw <33



//eVis

Sicken lurifax ...

I morse när vi håll på som bäst att fara runt och göra oss klara för dagen kommer lilldottern till mig med febertermometern i högsta hugg o säger med pigga ögon
Lilldottern: - jag har 40 graders feber ... !!

Febertermometern visade faktiskt 40 grader men .... hahaha jo tjena!

Frågade lilldottern om hon kunde ta febern en gång till så jag fick se eftersom om hon hade 40 graders feber så var hon den enda som var så pigg och hade så pigga ögon.

Hon struttar iväg och kommer tillbaka med febertermometern i munnen och jag kollar den från början, sen visar den 37,3
Lilldottern: -
... näe ok jag har ingen feber säger hon då.

haha



//eVis

Landet lagom ..

Jag tar på mig min vinterjacka från Stadium, svart med konstpälskrage, mina denimblåa jeans och svarta sneakers och går till bussen, har mp3lurarna i öronen och bigga väskan hängandes på armen.

Kliver på bussen och ser att merparten av bussen är full, sätter mig vid barnvagnsdelen - man har ganska bra översikt över bussen därifrån. Ser väl kanske en eller två jackor som inte är svarta.

Kliver av vid Danderyds Sjukhus och strömmen av människor går ner i tunnelbanenedgången, jag går vidare på busshållsplatsen och ställer mig i min kö till nästa buss, förbi mig går fler svarta vinterjackor och ett eller två par röda.

Helt plötsligt kommer en dam i 45-55 års åldern med en härligt skrikande grön mönstrad jacka, hon har en lika grön mössa men i övrigt ser hon ut som oss andra. Jag är nästan på väg och tar upp mobilen för att fota henne - ASCOOL!! hur kommer det sig att vi har blivit så lagom, lika = tråkiga?!

Jag verkligen älskar min vän A för att hon vågar vara annorlunda - det värsta är att det är inte många som förstår sig på henne och då dessutom inte gillar henne.

Rädsla = fientlighet ...

Mer färg och mod åt folket
 





//eVis

Inget bloggande - men löss

Igår vart det inget bloggande - jag och lilldottern hade mys hela dagen.

Vi började dagen med luskamning o behandling sen satt vi o tittade på film nästan hela dagen o bara hade det bra

Räknade ut idag att jag luskammade henne sju gånger igår - men det gav resultat oxå, nu är hon lusfri o går i skolan idag.


 

//eVis

Städa, gå promenad, tvätta, hämta stordottern

Jag vet inte om det bara är jag eller om alla föräldrar har så förbannat mycket att göra hela tiden och att allt ska helst göras på helgerna för det är då man har tid.

Läääängtar så fruktansvärt tills nästa helg då jag lämnar skeppet och åker på min lilla weekend med L till Göteborg.

//eVis

RSS 2.0