Valborgsavkoppling

Nu sitter vi i bilen och är på väg till landet, det ska bli så skönt.

Började den här dagen med att gå en 50 minuters promenad tillsammans med stordottern. Vi följde lilldottern till skolan och sen gick vi den korta rundan som jag och L annars går.

Väl hemma igen var det bara att ta tag i städningen, så skönt när det är städat när man kommer hem igen :) Hoppas ni alla får en bra helg och va rädd om varandra.

Kram

//eVis

Attityd

Attityd är sättet jag tänker på. Min attityd är någonting som andra människor faktiskt kan se. De kan höra det på min röst, se det på det sättet jag rör mig, känna det när de är med mig.

Min inställning visar sig i allting jag gör hela tiden, varhelst jag är!

Positiv inställning inbjuder alltid till positiva resultat. Negativ inställning inbjuder alltid till negativa resultat.

Attityden förändras varje timme, varje dag, i allt som jag gör under hela livet.

Vad jag får ut av varje sak jag gör kommer att motsvara den inställning jag har, när jag gör det.

Allting som jag gör med positiv inställning, kommer att verka för mig, allting jag gör med negativ inställning verkar mot mig. Om jag har en positiv inställning ser jag utvägar för att lösa de problem jag kan lösa och låta bli de saker som jag inte har kontroll över.

Jag kan utveckla en positiv inställning, med betoning på positiv, genom att vara stark och vägra nederlag!



//eVis

Livsfunderingar just för tillfället

Känslan jag har är att jag begär för mycket av mina närmaste, jag har förväntningar som aldrig blir uppfyllda och det måste ju innebära att det är jag som har FÖR HÖGA förväntningar, eller begär för mycket av de mina.

Det är något som jag måste jobba hårt på. Det är ju ingen annan som kan ändra sig efter hur jag vill att saker ska vara och hur jag vill att saker ska gå till. Speciellt inte om jag inte ens har dem fastställda för mig själv ens en gång. Men känslan av uppgivenhet när jag blir besviken är så påtalig och jobbig att ha och göra med att jag måste verkligen jobba med det för min egen skull.

Jag vet tex när hjärtat var sjuk och var sängliggandes så hade jag ju ingen möjlighet att ha några förväntningar på honom utan jag fick ju ta tag i allt själv – det är dit jag måste ta mig igen. Jag har slappat till allt och förlitat mig på andra. Om jag ska lyckas med något eller om jag ska få något gjort på ett speciellt sätt så måste jag själv göra det. Kan man säga att jag har förlorat min självständighet genom att jag har hamnat här där jag är nu? '

Om jag samtidigt talar om mina önskningar så kanske jag kan få veta de andras önskningar och på så sätt blir det en kompromiss och en balansgång som väger jämt? Eller blir det bara ett evinnerligt tjat som jag lägger fram, ett tjat om hur jag skulle vilja ha det och vad jag strävar efter att lyckas med? Ska man hålla inne på önskningar och drömmar, hur man vill ha det och hur man vill att saker omkring en ska se ut, vara?!

Det finns så många olika möjligheter till att lyckas, både bra och dåliga, billiga och dyra – behöver man stänga dörren till det ena alternativet för att nå sitt mål eller kan man ha bägge dörrarna öppna för att ena stunden njuta av att ha kvalitet och nästa stund ha kvalitet av annat mått där bägge alternativen i slutändan gör mig lycklig.

Är jag egocentrisk som vill vara lycklig eller är jag egocentrisk som vill vara lycklig på mitt sätt eller handlar det bara om min egen integritet att få välja det sätt jag vill vara lycklig på?!

Eller är jag annorlunda som vill så mycket … varför vill jag så mycket med allt? Är min vision omöjlig eller är min vision onaturligt framåtsträvande? Det är väl där min begäran och förväntan kommer in, den är i samma storlek som min vision – måste bara placera dem på mig själv och inte på min omgivning.

Det är orättvist mot dem!

//eVis

wOw mina muskler lever....

...jag lovar, har nog inte känt mig så levande rent fysiskt som jag gör just nu. Igår körde jag Functional Moves på gymmet, det var inte samma instruktör som förra gången. Denna instruktör var mer intensiv, hetsigare och krävde mer av oss på ett snabbare sätt. Svetten lakade redan efter 10 minuter - härligt.

Det kändes ordentligt att jag hade gått min promenad dagen innan så jag pallade inte helt och hållet alla benövningar som vi gjorde, men jag försökte. Efter passet satt jag i bastun länge och pratade med andra deltagare från passet och vi delade många uppfattningar - en del gillade det snabba och del inte. Skönt tyckte alla att det var i alla fall. Försökte att stretscha lite i bastun för att verkligen få ut syre och blod i alla smådelar av kroppen.

Träffade S och M i omklädningsrummet efter bastun, kunde för en gång skull prata lite och tog mig tid att göra det - var längesen som vi sågs och det händer minst lika mycket i deras liv som i alla andras. S ska ut och resa igen om ett år med sin karl, och innan dess ska hon helst hinna med lite sista minutenresor oxå, härligt med målmedvetenhet.

Tog en kort promenad hem och fick återigen en känsla av att jag gör rätt just nu, som fortsätter träningen och gör det som jag känner är bäst för mig just nu. Hälsade snabbt på hos M och träffade tjejernas kusiner som jag även sprang på, på vägen till gymmet men inte hade tid att prata med då. När jag är hemma hos M så börjar jag eftersvettas nåt kopiöst så jag tar min väska och går långsamt hemåt ... det är svalt men inte kallt ute så jag hinner blir lite nerkyld den sista biten hem.

Hänger en tvätt och sen är det sängläge som gäller - hade önskat att hjärtat varit hemma och kunde ge mig massage men han är o ser på fotboll.

//eVis

Nu börjar här gå trögt...

...dagen borde vara slut nu - har fått massor gjort och känner mig nöjd, då kan väl jag gå hem *hihi*  ska faktiskt gå om 50 min för då har jag gjort mina timmar gott o väl.

Hem och starta tvätten som jag förberett i morse för att sedan hänga den när jag kommer hem efter träningen ikväll.

Ikväll är det Functional Moves som gäller - när jag körde det sist så hittade jag muskler på ställen där jag inte ens trodde det fanns muskler *ler helt underbart att ha träningsvärk igen. Så jag hoppas att det blir minst lika bra ikväll.




Annars är jag gräsänklilng ikväll igen, ikväll ska hjärtat till krogen o kolla fotboll med kompisarna hans. Tycker det är superroligt att de är ett gäng som ses över en eller två öl och kollar fotboll, där kan de ju gorma hur de vill utan att de stör någon av oss ... så det är ju en vinn vinn situation för alla :)

//eVis

Lite ont i fötterna ... men va gör de

Gårdagens promenad har definitivt satt sina spår på mina fötter - det liksom brinner under trampdynorna men jag har inte fått några blåsor ...?! och idag hade jag tänkt att jag skulle trampa ut mina nya skor som jag ska ha på jubileumsfesten den 8 maj.... jätte smart Eva !!!

men va fan - man lever en gång eller?

Snygga e de i alla fall eller va säger ni?





//eVis

Måndag med lååååång promenad

Går tillsammans med lilldottern på morgonen, jag tar tåget och hon går vidare till sin skola. Jag hoppar av vid Mörby station och går den sista biten till jobbet - jag har ombyte med mig  i ryggsäcken och det är riktigt varmt och skönt att gå på morgonen. Det tar mig ca 20 min att komma fram till jobbet.

Hela dagen bara rusar fram - jag tycker jag hinner med det jag bör göra samtidigt som det alltid finns massor kvar att göra. Som tur är kanske - annars skulle ju jag vara överflödig :),

Bestämmer mig någon gång runt lunch för att även gå hem från jobbet - vill hitta den väg som alla säger ska vara så bra att gå, längs med tåget. Jag har suttit och tittat lite extra när jag åkte till stan varje morgon förra veckan och jag tror mig veta hur jag ska gå. Faktum är att när jag väl är på väg hem så känns denna väg betydligt trevligare att gå än den jag tidigare har gått. Det är inte alls samma trafik samtidigt som det är både flat mark som backar :) Jag blir ordentligt svettig eftersom det är så varmt ute men oxå av tempot jag försöker att hålla. När jag kommer hem har jag "trampat" sönder hål på bägge strumporna och jag har lite ont i trampdynorna på bägge fötterna. Det är nog dags att köpa nya skor igen, går så pass mycket så det kräver nog en bättre sko till och med. hrm fyller iofs år snart så varför inte önska en ny sko i år igen ;)


Här är skon jag vill ha ...


Blir jättetrött på kvällen och lilldottern gör mig sällskap i sängen - jag slumrar till och hon väcker mig och jag kommer förmodligen inte att kunna sova inatt, även fast jag bara slumra en liten liten stund...jaja ett senare problem.

Nu väntar jag på att hjärtat ska komma hem från ett fotbollsmöte - han släppte bara av stordottern efter träningen och stack vidare på ett ledarmöte som de skulle ha ikväll. Skulle ta en timme max - haha jo tjena - jag vet hur det blir så jag är inte förvånad....han kommer väl lagom hem tills jag har somnat *ler*

//eVis

Supersöndag

Började med att jag åkte med lilldottern på badmintonträning - det var kallare inne i hallen än vad det var ute ... *ler*

Efter lilldotterns träning åkte vi ner till Tibblevallen för att se Familjen E´s son spela en "derby" match - alla var supertaggade, publik som spelare och ledare. Men det vart förlust för familjen E´s sons slag tyvärr. De hade inte samma go i sig som motståndarna helt enkelt. Hjärtats brorson var oxå där och tittade på matchen så vi åkte till centrum med honom sen för han skulle köpa två nya tröjor. Lilldottern fick spelet när vi var där och jag var hungrig som få - så jag fick oxå spelet och gick därifrån och gick hem.

Kände bara att jag ville vara ute ute ute eftersom det var så fint väder och där satt vi inomhus och jag vet inte vad - blev fel. Gick hem och gjorde mig en liten couscous sallad och tog med mig en filt och bok och gick ner på gården och la mig på gräset och njöt av solen. Där låg jag tills jag skulle iväg och träna.

Körde ett Aerobic konditionspass och det var superroligt - instruktören hade ny musik och ny koreografi, det gjorde susen för mig och min huvudvärk var som bortblåst. La mig i solariumet ett tag och sen även i bastun en stund. Tog en promenad hem och njöt av lugnet och känslan av att vara ensam och ha gjort "ett bra val" ... :)

När jag kommer hem har hjärtat fixat inför vår egen premiärgrillning nere på gården - det är inte så jättefint väder längre men vi njuter - jag lovar - av den grillade maten och av att våren och sommaren är på stormstegsintågande ...

//eVis

Superlördag

Dagen börjar med att vi åker och tittar på när stordottern spelar match i Sollentuna. Dessvärre blir det en förlust, matchen börjar stenhårt inom de första fem minuterna står det 2-1 till Sollentuna. Matchen slutar 4-1.

Efter matchen åker jag och lilldottern till Stockholm outlet i Barkarby. Hittar inget speciellt, köper bara en hög med hälstrumpor på Puma. Sen vidare till Kappahl, där jag hittar ett par jeans var till tjejerna och lite små söta smycken.

Därifrån åker vi sen till Arninge Centrum, lilldottern ville till Lekit och köpa någon "studslera". Jag går in på Skopunkten och hittar direkt mina sommarskor, ett par vita och ett par svarta. Dessutom så hittar jag ett par "gladiator" skor, som jag letat efter ett tag....köper oxå ett par nya byxor och sen hem. Näe inte riktigt, först till ICA Stop och köper sushi.

Efter maten fixar jag balkongen, sen åker vi till hjätats syster och fikar lite... Vi får se bilder från när hon och hennes sambo var i Thailand. //eVis

Talang 2009´s jury

Vilka förbannade dinosaurier de är som sitter i juryn för Talang 2009!!!

Ikvällens program har det varit massor av olika duktiga dansare och juryn har dödat alla deras chanser på studsen .... så tråkigt!

Sätt in lite nytt folk i juryn - några som faktiskt lyssnar på annat än dansbandsmusik eller tittar på Hem till gården.

//eVis

Måndag - nej fredag ...

Idag när jag kom till jobbet så kändes det som måndag - bara för att jag varit borta från kontoret hela veckan. Lilldottern är med mig på jobbet idag eftersom de har studiedag på hennes skola.

Otroligt nog så låg det inte så mycket på mitt skrivbord och inte heller så många mail som var nåt svårhanterade - så redan nu känner jag att jag har kontroll och kan fortsätta det dagliga arbetet, känns riktigt bra.

I natt hade jag svårt att somna så jag kommer förmodligen somna som en stock i kväll i stället - det gör nog inget eftersom hjärtat har fått lov att åka till jobbet lite tidigare än vanligt i två dagar för att de har strul på tryckeriet. Det jag menar är att han ändå inte är hemma och tycker jag är tråkig som går och lägger mig *ler*

Jag har noll koll på hur denna helg ser ut - jag skulle så gärna vilja hämta upp brorsans barn och ta dem en dag och bara vara med dem o ha lite roligt. Speciellt nu när det är som det är hemma hos dem. Fick idag veta att svägerskan kommer hem från sjukan idag förmodligen...så jag vet inte om de kanske vill ha barnen hemma i helgen då eftersom hon legat nästan en vecka på sjukhuset och inte träffat dem så mycket.

Vi får se - jag ska ringa svägerskan snart och prata lite med henne...

Annars så känns livet lite upp och nervänt just nu - jag ifrågasätter mig själv rätt mycket och vet inte om jag ska vända mig utochin eller om jag ska vara den jag är och hoppas på att andra accepterar mig för den jag är. Typisk frågeställning som jag kan hamna i rätt ofta - vet inte riktigt vad det beror på. Tror att det kan ha o göra med att jag mer hoppas på att göra min omgivning lycklig mer än att hoppas på att jag ska göra mig själv lycklig - eller är det rent av så att jag blir lycklig av att min omgivning är lycklig? Försakar jag mig själv då och tappar min identitet? jag vet inte...

//eVis

Aerobic kondition

C hade utvecklat passet lite mer och lagt på ett block - det gjorde det mycket roligare men samtidigt enkel koreografi, enkela steg och lite folk vilket gör det superbra för den som har mindre bra minne och ändå vill ta ut sig ordentligt på ett pass. Jag hade roligt och jag blev svettigare än jag varit på länge ... skönt.

Nu har jag hittat två pass som jag gillar på bra tider och dagar.

Hjärtat åker till jobbet när jag kommer hem så nu får jag snart gå o lägga mig eftersom det är jobb i morron ...

//eVis

Kort kursdag

Det vart bara två föreläsare idag - sen hemgång. Kursen har varit lite trist på så sätt att den föreläsare som jag såg mest fram att få höra inte kom pga sjukdom, så klart inget man kan göra nåt åt. Men trist ändå!!

Åkte hem i det fina vädret och satte mig i solen utanför Täby C och väntade på att hjärtat skulle komma och hålla mig sällskap. Lilldottern är hos en kompis och kommer inte hem förrän senare ikväll och snart ska stordottern åka på träning tillsammans med hjärtat.

Själv ska jag träna ett Aerobic konditonspass idag, jag vet inte ännu ifall L kommer med eller inte men jag SKA åka o träna själv om inte annat - jag måste ju lära mig att komma iväg ensam någon gång?!!!

Nu får jag helt plötsligt en timme helt ensam - känns alltid lika konstigt, tur jag har som har en tvätt att hänga :) hihihi

//eVis

Rival & Kursmiddag

Nu är jag väg hem med tåget .... efter dagens föreläsningar var det så dags för det traditionella kursmiddagen det är alltid lika trevligt o spännande att höra allt det nya som hänt och att få höra samma berättelser som förra året, det är bara att låtsas som om man inte har hört det förut.

Idag hade jag så en jurist ( morgondagens föreläsare) till bordet + två kolleger. Samtalsämnet förvånade mig, vi diskuterade skillnaden mellan prestationerna på kvinnliga kontra manliga heltidsarbetare. Middagen var i sig fantastisk, precis som sist.

Hjätat har åkt till jobbet o tjejerna är ensamma hemma, ska bli skönt att komma hem, blev en lång dag idag.

//eVis

Kursat på dagen o tränat på kvällen

Idag var kursen lite seg - först var det en lugn skön man som hade första föreläsningen, han var nog en van föreläsare för det fanns inte en nervös partikel i honom. Sen kom en tjej/dam som var seg/svamlande men fick fram sitt budskap om på ett långsammare sätt. Sist men inte minst hade vi en supersvamlig dam som förmodligen dessutom inte var någon van föreläsaren - det nästan blommade rött på halsen på henne och jag tyckte synd om henne, hennes ämne var väldigt likt det som vi tidigare hade fått höra om från vår första föreläsare och det var nog hennes räddning.

Lunch idag var rena katastrofen. Sist när jag var o kursade i samma lokaler så levde jag på Cesarsallad, hrm den finns kvar och jag tog den igår, men så tänkte jag idag att jag skulle vara lite modig och prova på något annat. Vilken miss, fick något som smakade blomma - diskmedel, tror det är koriander som jag inte riktigt uppskattar. Rätten hette BI BIP BAM?? att jag ens tänkte på att gå utanför min egen säkerhetszon ... - klantigt.

Fick ont i magen o det ville inte släppa för resten av dagen - åkte hem o fick i mig lite middag, ingen skillnad, fortfarande ont i magen.

L kom o hämta mig och jag skulle få prova på Functional Moves, som tur är är det en instruktör som jag känner och gillar så jag frågar om hur jag ska göra med min axel - hon säger att hon ska funder och så ses vi senare. Precis innan vi ska gå in i salen så mimar hon till mig att hon ändrade hela klassen för min axel ... - men jösses !! hihi ok ...detta ska bli intressant tänkte jag.  Faktum är att passet är både roligt och krävande - mycket roligt, jag kan mycket väl tänka mig att fortsätta på det ...hrm...

//eVis

igår och idag ...

Igår var jag o L på ett Aerobic dans pass - jag vart mer svettig i solariet efter än under själva passet, vilket säger allt om hur det var.

Idag har jag varit på kurs i stan hela dagen, vilket jag även kommer att vara i morgon,  onsdag och torsdag. Det är superkul att träffa alla människor och få gå på föreläsningar, problemet är bara att jag alltid blir så osäker på vilket som är viktigt att anteckna och inte. Vi kommer ju att få göra tenta på detta och tentan är grundad på föreläsningarna eftersom i denna kurs har vi ingen bok att läsa ... gaaaa jaja jag hoppas på att det kommer att gå bra..

Ikväll har jag vaxat det sista på mina egna ben eftersom vaxet inte räckte till helt o hållet igår.

Nu ska jag sova för i morgon blir en tuff dag ..

Kram
//eVis

Helgen ...

På fredagen hade vi sagt ok till lilldottern som skulle på Wild & Crazy disco på sin skola men nej till stordottern som ville gå på Storis i Vaxholm eftersom vi hade fått mail från hennes mentor som inte var det bästa. Istället bjöd stordottern hem en kompis som hon hade mys med.



Lilldottern fick åka limosin med sin kille till och från discot ... superhäftigt att få gör det som 10 åring ... :) Chauffören gick till och med ut och öppnade dörren för henne när hon skulle kliva ut hihi



På lördagen var det dags för Skogås 08 Cup o badminton som lilldottern var anmäld till - hennes andra tävling någonsin. Vi gick upp tidigt och åt en långsam frukost - lilldottern var lagom nervös men blev nog mer o mer nervös ju närmre vi kom.



Lilldottern spelar första matchen mot J E från Skogås. Första set till 21 vinner lilldottern, sen vinner J E de andra två seten och hela matchen. Lilldottern spelar bra men har lite svårt att behålla koncentrationen hela seten. Nästa match spelar hon mot L E från Sollentuna, första set förlorar lilldottern stort andra set lika stort. L E slår riktigt snabba o hårda slag jätteduktig tjej. Tredje matchen vinner lilldottern på WO eftersom S F inte kom till cupen alls. Det blir inget slutspel för lilldottern eftersom det är bara ettan o tvåan som går vidare. Vi får senare veta att L E har bara spelat i 6 månader och J E har spelat i 1 år, så det vart rättvist med de resultat som vart - lilldottern har ju bara spelat i 4 månader =)

Men prispallsplats vart det... tredje plats i sin pool.



Lilldotterns bästa kompis M sov över hos oss från lördag till söndag och följde med lilldottern på hennes badmintonträning som hon har på söndagar, nu sitter lilldotter och tittar på film tillsammans med sin kille D... de är så söta ;) de har fått pannkakor och glass.

Stordottern och hjärtat är på match i Jakan. Jag fick just samtal från min mamma som sa att de hade varit och hälsat på hos svägerskan på sjukan - hon är bättre men kommer att få ligga kvar tills de vet vad allt beror på. Bara hålla tummarna, fick ett nr till henne så jag tänkte ringa henne ikväll om det inte blir för sent och se hur hon har det.

Halv fyra kommer L o hämtar mig så ska vi åka o träna, ska bli skönt.

//eVis

Pigg morgon ..

Vaknar utan problem och slänger mig själv i duschen - lilldottern ska på disco ikväll så hon far runt o packar grejer som hon ska ha med sig till skolan då hon inte kommer hem emellan så vitt jag vet. Stordottern är sne för att hon inte får gå på Storis i Vaxholm ( inte skött skolan som hon ska) och har kludrat ned kalendern i köket med stora bokstäver TRÅKA ...stackars liten ...  :-/

Idag är det full galopp som gäller - skrivbordet är halvtomt nu och jag vill så gärna få bort resten innan jag går på kurs nästa vecka - det värsta/bästa är att jag har möte efter ett som kommer att ta resten av dagen, sen är det som oftast jag som skriver minnesanteckningarna från dessa möten och det gör jag helst direkt efter - så risken är att det blir lite övertid idag till och med. Hm få se hur det ser ut innan dagen är slut ...

Hörs vi inte mer så ha en skön dag/kväll

//eVis


Nagelfix ...

Direkt efter jobbet åkte jag hem och hämtade lilldottern o sen iväg för att fixa mina naglar - dealen var att hon skulle göra sina läsläxa undertiden. Yeah right !! haha lilldottern var så superintresserad så hon "hann" inte göra någon läsläxa alls :)

Wirge som gör mina naglar är helt underbart trevlig och duktig, noggrann är hon dessutom. Wirge lät lilldottern titta på alla stickers och pärlor mm som hon hade för att göra lite roligare skulpteringar. Sen ur det blå säger Wirge att hon kan fixa lilldotterns naglar efter mig *ler* Själv fick jag brunt glitter som fransk manikyr ... me like, det glittarar i guld och svart :)




//eVis

För i hel-ete!!!

Nu ringde mamma o berätta att min svägerska ligger på hjärtintensiven på Uppsala Akademiska och är under observation ... nu räcker det för idag, orkar inte med fler jobbiga besked.

//eVis


Men herre jösses!!

Fick ett samtal från lilldotterns lärare som berättar att han i sin tur har fått ett samtal från en orolig förälder på skolan. Ingen han ville namnge vilket genast gjorde att jag misstänkte att lilldottern har lyckats med något mindre bra.

Han berättar att hon har varit ute o sprungit bland bilarna på en ganska hårt trafikerad 70 väg precis utanför skolan, efter skolan (alltså på väg hem från skolan) och att hon har som den oroliga föräldern hade uttryckt sig jamsat runt i mitten av vägen. Jag tycker det låter konstigt eftersom lilldottern ändå har en bra respekt för bilar och bilvägar.

Ringer till lilldottern som säger att hon inte har gjort det. Jag ringer tillbaka till läraren och förklarar för honom hur lilldottern har upplevt det hela, han säger i sin tur att han ska undersöka saken närmare och sedan återkomma till mig.

Lilldotterns lärare ringer och säger att både den oroliga föräldern och den tjej som följde med lilldottern hem igår har bekräftat att lilldottern har varit ute på vägen och sprungit bland bilarna när det har varit grönt.

Vad gör man?

Lilldottern ringde nu och sa att hon inte alls har varit ute på vägen och sprungit runt och att de andra ljuger - jag tycker bara att det är konstigt att två personer säger samma sak oberoende av varandra, då slänger lilldottern på luren ...

*suck*


//eVis

Ny jacka ?!

En kompis skicka sms igår och fråga om jag var intresserad av att köpa två jackor av henne, den ena har jag redan själv men den andra har jag inte - har tittat på den tidigare och då hon nu har en som hon inte längre vill ha så tänkte jag passa på för en lite billigare peng oxå. Hon är sjukskriven men skulle höra av sig när hon är i närheten så kan jag prova den och så får vi se om det blir ett köp av eller inte. Det är en vanlig H&M vårjacka så det är inget speciellt egentligen.

På morron nu var det lite kyligt men jag är ändå varm nu när jag sitter här o skriver - idag blir det lite kundbesök och fortsätta att försöka röja skrivbordet ... just nu ser det ut så här ... jag vill ju att det ska vara tomt ... jaja vi får se hur det går under dagen ...



 



//eVis


step up 2 the streets

kände för att se en soft film med lite mer energi än vanliga rullar har - drog i rätt bandit i alla fall och såg Step up 2 the Streets av Jon Chu med Briana Evigan och Robert Hoffman Nu måste jag bara hitta filmmusiken oxå - jösses vilket drag, me like....hihi



//eVis

FELON

Filmen Felon av Ric Roman Waugh med Stephen Dorff och Val Kilmer tittade jag på igår medans hjärtat och hans kompis M tittade på fotbollen, var precis lagom efter en arbetsdag och långledigt.

Filmens skådespelare hade man väl kunnat önska mer om men berättelsen och budskapet kommer fram trots bristfälliga skådisar.

Hyr den när den kommer ut på dvd  helt klart värd att se ...



//eVis

Halva veckan har gått redan

Det är faktiskt onsdag idag och det innebär ju faktiskt att halva veckan har redan gått, skönt med korta veckor. Kommer ha ett möte med min största kund på fredag och i morgon kommer en representant därifrån hit för att få se hela våran kedja - de har förnyelse av sitt konrtakt med oss om sju månader så det gäller kanske att göra detta bra eller rent av bättre så vi får behålla denna kund.


Idag ska jag / måste jag röja upp ordentligt på skrivbordet eftersom det är upptaget värre framöver - kommer vara borta mycket och det är ju inte direkt någon som tar hand om mitt när jag inte är här ... *suck* men det ska nog gå bra.

By the way - någon som känner en städerska som vill komma hem till mig för en billig peng två ggr i månaden .... är så trött på att städa.

//eVis

Solen skiner över Stockholm

och jag längtar tillbaka till Sälen - jösses så skönt det var att få uppleva AfterSki och gott sällskap under ett gäng dagar. Tack så otroligt mycket för det familjen E.

Jag svävar bort i tankarna hela tiden när jag försöker koncentrera mig på jobbet - jag har fått undan nästan allt som legat och väntat på mig så det känns väldigt bra. I morgon ska jag ta de tungrodda delarna så är det nästan tomt inför nästa veckas kurs. Men det har varit svårt att sitta på stolen framför datorn hela dagen - jag måste komma igång med träningen igen för att slippa ha så mycket kryp i kroppen.

Jag kommer att vara borta från måndag tom torsdag nästa vecka och sitta i skolbänken igen - inget jag riktigt gillar men jag vet ju att jag kommer att få bra resultat av mitt slit inom ett par år. Jag ska inte ge upp ...

Hoppas på att träna på onsdag då jag inte kan på torsdag - ska kolla vad det är för pass på onsdag och försöka övertala L att hänga på. Både hon och jag tycker ju att det är sååå trevligt med våren och att vara utomhus nu när det är så fint och härligt. Men träna bör man annars dör man ?!

//eVis

Måndag - nej Tisdag ...

och jag har massor av mail som ligger i inboxen - bara att hugga in.

Hörs väl igen i eftermiddag om jag överlevt ..

//eVis

Lammet, Grisen - och jag känner mig som en KO!!

Efter en helt underbar heldag i skidbacken kom vi hem till stugan och det var på plats med lite avkoppling. Hjärtat har testat att köra två åk, vilket gick alldeles strålande!! Så himla glad för hans skull att han fixat att krossa ytterligare en kraftig barriär. Tog en del kort som jag kommer att lägga ut när vi kommer hem.

Lilldottern och jag fick tillfälle att bada i jaccuzzin i går eftermiddag, bland det skönaste och välbehövligaste efter en heldag I backen.

Pappa E och mamma E hade beställt bord på Lammer & Grisen, en superhärlig krog med ett kök utan desslike. Maten var underbar, servisen trevlig och kvick. Dessutom har dem tänkt till och fixat ett spel och lekrum för alla otåligsa barn som har myror i hela kroppen.

Tack Familjen E för en grym helg och nästa sväng kanske vi kan njuta av Hälsinge tillsammans med Familjen LB
 
//eVis

Halvvägs till Sälen

Nu har vi kommit ca halvvägs till Sälen, alla mår bra - lilldottern har lite hosta, men vi är förberedda med kruppmedicinen. Solen har följt med oss hela vägen, men nu verkar det som om den ville leka kurragömma en stund. Hoppas den blir hittad av de som vi ska till Sälen med, familjen E och familjen LB. Efter helgen har jag nog döpt om dem till något roligare... :)

Hoppas ni alla får en trevlig Långfredag
 
//eVis

Blev väckt på ett otäckt sätt i morse

I morse hörde jag först brandbilen komma, den stängde av sirenen utanför oss, sen kom polisen och sist ambulansen - alla stängde av sirenerna utanför oss. Jag låg i sängen o kände hur oron växte i kroppen på mig så jag gick upp för att se efter vad som hänt. Då ser jag alla bilar står utanför oss, våran port och hur brandmännen kastar sig ur bilarna för nu är de tre och drar fram slangarna. Jag springer till vår ytterdörr för att se om jag ser något utanför - där ligger redan massa slangar och jag springer in till stordottern för att väcka henne så hon är beredd på att springa ut om det kommer att behövas. Hjärtat har kommit upp och står på balkongen - det är på vår våning det brinner. Jag går till ytterdörren igen för att se vad som händer där - men nu är det alldeles rökigt så man ser inget genom titthålet längre. Springer in på toan o blöter en liten handduk som jag lägger i brevinkastet för att slippa få in så mycket rök.

Brandmännen nere på marken säger att vi ska stanna inne i lägenheten om ingen av brandmännen på vår våning kommer och säger något annat ...Vi stänger alla vädringsfönster och avvaktar.

Vår vän T kommer med akutbilen efter ett tag o Hjärtat ringer honom o han säger att det är en kvinna som varit ensam i lägenheten som börjat brinna - men hon har klarat sig förvånandesvärt bra.

Efter ett tag så ser vi hur brandbilarna börjar packa ihop och åker en efter en. När jag så ska köra stordottern till hennes kompisar så möter vi en polis i trapphuset - han berättade att kvinnan förmodligen var blind och hade brutit lårbenet medans hon gjorde nåt med spisen. Stackaren - kan mer gå fel på samma gång?!

Nu luktar det inte längre brandrök i lägenheten men i trapphuset riktigt stinker det ....blir nog mycket sanering ett tag framöver.

Tack o lov så klarade vi oss utan några skador alls


//eVis

Marley & Me

Tittade på det senaste av Owen Wilson och Jennifer Aniston tillsammans - Marley & Me - var väl så där. Ursäkta att jag skriver detta men det kändes som en ren återhämtningsfilm för Owen, han har ju haft det lite tufft de senaste åren och jag kan väl tycka att han gör en bra insats - men inte den bästa jag sett honom göra. Han är inte helt trovärdig i den roll han fått. Jennifer är som vanligt sockersöt och offrar sig för ett högre ändamål. Helylle ..!!

nja den får inte se-på-bio-betyget men helt klart värd att vänta på tills den går att hyra ...



//eVis

Heavenly Ink - Åkersberga

Jag har gjort två av mina tatueringar hos Heavenly Ink i Åkersberga. Jag har blivit otroligt nöjd varje gång så nu var jag dit igår för jag tänkte se om jag kan få till min dröm om hur jag vill se ut på ryggen ...

Träffade Heavenly Ink´s egen Yoji och kände mig väldigt väl omhändertagen plus att jag fick den service jag verkligen vill ha - där har du gjort bra Jens som fixat nytt ställe och lite mer personal!

Fick en tid hos Yngve för konsultation eftersom Kir tyckte att det förmodligen skulle vara ett tema på mina kommande tatueringar som passar just Yngve. Hittade en tatuering som han gjort tidigare som jag blev smått förälskad i men med lite modifiering så passar den nog mig perfekt ...så den 22/5 kommer jag att träffa Yngve för att gå igenom planen :)

så pirrigt ....skulle vara roligt o ha gjort en del av det innan sommaren ... får se om Yngve har tid för det  :)


//eVis

RSS 2.0