Vad tycks om min frisyr ... *puss*

Fick just ett sms från hjärtat

haha



hrm nja inte så va snälla fortsätt raka dig ...







Magnetröntgen

Idag ska hjärtat på magnetröntgen för att få veta om det är nåt knas med mjukdelarna i höften. Tidigare har han ju varit på vanlig röntgen och hos Otte för att han skulle kunna känna o klämma men det gav inget. Dessvärre så har hjärtat fortfarande ont och vill väl komma till ett slut med detta eftersom det inte alltid har gjort så här ont.

För er som vill läsa mer om hjärtats problem så finns det på tidigare blogg.









Tack Carolina Gynning ...

Den video som du har på din blogg var EXAKT vad jag behövde se just nu ... lägger ut den här oxå ''








Thats it!

Nu skiter jag i det ! Ingen ide att försöka då motståndet är hårt - ger upp alla eventuella försök till att tina upp situationen. Det är fan inte bara upp till mig ...









Vill ni ha botemedlet?!....

Jag blev förkyld lördag eftermiddag - men bara så där så det kändes men bröt inte ut helt och hållet.

Botemedlet är att tre dagar efter att förkylninen börjat, sola 12 min solarium, basta i en timme i ca 70-75 grader och sedan dricka 3-4 st sexor me någon starksprit. Vila och sedan när man ska sova ta två Ipren (inflamationshämande) och sen sova 7-8 timmar.

Jag mår prima idag jämfört med igår - om det utvecklas åt "fel" håll underrättar jag er direkt.










Ge mig botemedlet ...

För nu är det fan inte roligt längre .... trycker i mig lite mer alvedon o hoppas på bättring. Ögonen känns som öppnasår som får citron i sig och halsen känns som ett rivjärn ... näsan har någon boxat i så svullen känns den ...

va fan !
eVis e snuvig!








Feberfri...

Vaknar och känner mig som en svullen säl i halsen och huvudet är fyllt med bomull. Tar febern snabbt o konstaterar att jag är inte sjuk.

Upp dricker te och klär mig. Iväg till jobbet - pillar i mig en en Ipren innan jag åker och dricker en halv liter vatten på bussen för att rensa systemet. Jag tänker inte bli sjuk!









Idel förluster idag....

Bägge döttrarna har spelat match idag och bägge mötte Djursholm. Förluster för båda lagen/döttrarna och det är sura sura miner här hemma...

Jag börjar bli förkyld och känner mig tjock i halsen, nacken och näsan. Hoppas på att det är så här o inge mer ...orkar inte vara sjuk.

Ikväll ska jag o hjärtat dricka vin och äta osten som jag köpte på jobbet ...vinet har stått framme i en timme och osten i två timmar ...mums. Ska bara hämta lilldottern först som är hos en lagkamrat och fnissar.

Ha en skön söndag










Familjepizza och biokort....

Efter all fotboll på lördagen så åkte vi över till L o hennes familj, vi beställde familjepizzor och drack rödvin till ...kan det bli godare med pizza då?

Deras äldsta dotter J har fyllt år så vi gav henne ett biobesök me både biljett och lite snacks....på ett biokort vill säga ...kan hon själv välja vilken film hon vill se osv.

Liter bilder från kvällen

Nybliven 16 åring o pojkvän



Fyrbarnspappan me näst minsta



Ansträngt leende ...L min älskade vän



Minstingen spexar



Tonåringarna chillar, Stordottern o J



För att hålla mig på säker avstånd har de skaffat ett elakt djur










Domar debut ...

Idag efter stordotterns match (som de spelade oavgjort i) hade de ingen domare till matchen efter, så tränare där frågade stordottern om hon ville ställa upp o samtidigt tjäna 150 kr. Efter noggrant övervägande så tackade hon ja. O då ska man veta att stordottern är inte den tuffaste tjejen när det kommer till att stå i centrum - hon står gärna nära men inte i mitten.

Det gick väldigt bra och hon blev säkrare och säkrare för varje minut som gick. Att dessutom tjäna 150 kr på 50 min gjorde ju inte saken sämre ...










Före och efter Louise P


Innan färgen och saxen har kommit fram.....



På vägen till slutresultat...




Frippan är på plats ...



Vad tycks?







Snart ska jag till salong Louise P....

Louise ringde mig i morse o vi ordna så jag fick en tid i dag. Ska tona och klippa topparna, men jag känner för att klippa mer än topparna, orkar inte med detta slitna tunna trasiga hår ... får se vad Louise säger.
















Aerobic Konditionspasset i gårkväll ...

Börjar me att L kommer o hämtar mig, jag kräks ut lite om min otroligt trevliga tränarekollega som skickat mysiga (not) mail till mig idag...så då var det avklarat. Vi ska parkera utanför gymmet och L håller att köra in i bilen bredvids dörr som står öppen. Inte en människa i närheten, det ligger glasögon, väskor o kassar i bilen men den är öppen ....hrm jag ringer polisen.

Polisen säger att de ska försöka få tag på ägaren o jag stänger bildörren. För säkerhetsskull med ärmen för jag vill inte lämna några fingeravtryck om den är stulen ...hehe - jag har nog sett för mycket på CSI. Säger till killarna i receptionen på gymmet o de tar reg nr o lite uppgifter så de kan gå ut i högtalarsystemet o säga till om att bilen står olåst.

Nu till passet !!!!
Älskade älskade älskade K, det finns ett par instruktörer som jag bara beundrar för deras energi, utstrålning och härliga personlighet. Idag innan vi ska köra igång så säger K precis det som jag behöver höra idag.

- Här släpper vi allt, glömmer all skit som händer under dagen, allt som borde göras osv DETTA är din timme!!! nu kör vi!

Jag har så kul så jag glömmer bort att jag blir trött - musiken var så där idag, men det spelar ingen roll när man ser K bara köra gärnet och ler och ser så förbannat uppmuntrande ut. Det går att vrida ur mina kläder efter passet - o det känns som om jag, hela jag är överhettad. Sitter en stund efter duschen i bastun och bara njuter.

När jag kommer hem är jag så trött att jag går o lägger mig vid halvtio tiden på kvällen, slumrar mig igenom So you Think You can Dance och sen somnar jag.

såååååååå skönt !!!



va f-n då ...hatar kedjebrev o skit ....

Men nu har jag fått en utmaning Sara så då är det väl bara att fixa då ..*suck* ;-)

REGLER:
Svara på alla frågorna, utmana 4 personer som ska svara på samma frågor. Lägg sedan ut denna text med svaren på din blogg. Svara sedan till den som utmanade dig.

1. Vilken mat äter du ofta?
pasta av alla olika sorter ...

2. Vilken tv-kanal tittar du mest på?
Kanal 5 eller Tv3

3. Köper du ofta Trisslotter?
Nej, i princip aldrig

4. Var sitter du helst när du bloggar?
I sängen

5. När du är på kalas eller fest, är du den som hjälper till att duka av eller den som sitter kvar och pratar?
Beror självklart på men hjälper oftast till ...men på Noblemiddagen får de duka av själva ;-)

6. I vilket land har du haft din bästa semester?
Alltid Grekland - Lefkas me familjen o Kreta, Korfu me Sandra

Jag utmanar:
Tant T rapporterar
Lise-Lott
Frida
Anne





Om jag skaffar en paj...



Så skulle det i så fall vara en liknande denna



jag är inte speciellt svag för skinnpaj men den här gilla jag faktiskt riktigt mycket ....







Aerobic Konditionspass ikväll ...

Ikväll kommer L o hämtar mig vid 18 tiden o så åker vi iväg och ska träna. Det är K som håller i denna träning (inte samma K som på måndagar) och det är bland de roligaste pass jag har tränat på väldigt länge. Jag har fortfarande tränignsvärk i vänster skinka och jag ska verkligen träna bort det idag.

Har ätit en apelsin nu på eftermiddagen och jag hoppas på att hinna äta lite middag innan jag sticker ikväll - då orkar jag så mycket mer.


Vilka är starkast ikväll ??

    eller 




Carolina Gynning ... i all ära

Jag har läst en del på Linda Rosings blogg men jag måste säga utan att ha läst  Carolinas blogg så älskar jag trots allt henne - hon är så ärlig o skön, inget ont om Linda för det, det förtjänar hon inte.

Se bara på artikeln i Expressen idag, och jag blir så härligt varm av hennes genuina säregenhet - hon är verkligen kärringen som går sin egen väg ...

härligt underbart och upplyftande !!









Energitjuv....

Stick o brinn !
Wtf säger jag bara

Jag skcikar mail, jag kontaktar kansli, jag flyttar matcher, jag anlitar domare, jag kollar träningstider, jag planerar träningar, jag lägger upp coachning på matcherna. Jag fixar enkäter, jag fixar sponsorer, jag fixar så vi har bra kontakt med föräldrarna, jag försöker så gott jag kan att få tjejerna att må bra, jag vill att tjejerna ska bli bra fotbollsspelare och jag känner ett ansvar för det. O va fan gör han .. kommer till träningen, kommer till matcherna - o vad mer? nada ...

Vuxen karl att tycka synd om sig själv - otroligt !
Jag skiter i den fan!











Fiaskoträning!

Började bra, vi var 19 st tjejer som kom KUL! vi snackade lite om vad fotboll betyder för tjejerna och sedan körde vi "apan i mitten", lite nedtagningar, nickar, och sen trodde jag att vi skulle kunna spela match sista kvarten.

INGEN BELYSNING!!!

Det var precis kolsvart på planen men tjejerna spela ändå - det blev dock lite svårare än i vanliga fall men det gick ganska bra.

Gick väl hyfsat trots omständigheterna men jag är inte nöjd med upplägget ...

*suck*


Fotbollsträning ikväll....

Ikväll blir jag ensam som tränare på träningen. Det känns som en hyfsad utmaning. Det brukar komma ca 20 st tjejer varje gång och jag har inte ens bollar så det räcker till alla...håll tummarna åt mig ...


Grymt duktiga brudar .....

Läste tidigare i år om dessa härliga BP tjejer som spelar mot killarna i samma ålder. De står nu inför guldmatch i Sanktan! så förbaskat läckert tycker jag.

Jag hoppas att de vinner inte för att jag inte tror på killarna men för att det vore så tufft av ett tjejlag att ta hela killserien !

Artikeln i Expressen


Panikmiddag - hjälp mig!

Jag har fördelen av att som oftast komma hem till dukat bord och färdig middag. Idag har jag inte den lyxen - hjärtat är dålig och ligger i sängen o har frågat mig om jag kan tänka mig att laga middag idag.

Klart jag gör, säger jag ...men jag har ont om tid och noll idéer !!

Vet knappt vad vi har i frysen eller kylen heller för den delen så jag behöver så mycket tips som möjligt.... hjälp mig snälla ni !!


Skolmassaker....

Jag trodde länge som många andra att de skolmassaker som hände - att de bara hände i USA. Vi har fått bevis på bevis att det inte är så, det är inte enbart vapenlagarna i USA som gör det möjligt eller som är orsaken till dessa händelser.

Jag läste för inte så längesedan en bok "Vi måste prata om Kevin" av   Shriver, Lionel där man får följa en mamma som vars son är gärningsmannen i en skolmassaker. Det är väldigt sent i boken som man förstår vad det var som drev denna pojke att genomföra sitt dåd, men det är en otroligt intressant, äcklande och fängslande berättelse på vägen dit. Jag rekomenderar varmt alla att läsa denna bok då den är otroligt bra.

Möte inför ett möte ....hihi

Ibland kan jag tycka att denna värld som vi lever i är så fantastiskt krånglig och samtidigt helt underbar!

Idag har jag varit på ett möte för att vi ska veta vad som vi ska gå igenom på ett annat möte är det inte såå svenskt som det kan bli. Jag menar det finns noll utrymme för spontanitet - det ska bara vara så effektivt som möjligt, gå så stramts som möjligt efter mötets agenda osv.

Hrm jajaja hoppas det kommer något roligt ur det trots allt.



Muskelstep passet igår ...

Usch vad dåligt det gick igår på passet. Jag hann inte äta annat än en banan innan träningen så jag hade ingen som helst ork på passet. Det värsta är att passet är så grymt bra men jag pallade inte - hade ingen energi, blir så irreterad på mig själv för jag kan få ut så mycket av detta pass om jag bara vill.

De övningar som K gör med armarna är så härligt mjölksyrande och eftersom det är intervallträning så ligger pulsen i princip på högre takter hela tiden. Jag hinner då inte ner i puls i alla fall.

Lilldottern har lånat min necessär från min träningsväska så jag hade varken shampoo, balsam eller deo med mig ... fick ta tvål till allt - jaja....


På onsdag blir det Aerobicpass igen, det är faktiskt det roligaste just nu.



Älskar mina döttrar ....

fast ibland har man god lust att hänga dem på tork tills de blivit torr bakom öronen o har fått lite vett.

men tills dess så får jag nog ha dessa berg-o-dal-bano-känslo-dagar och bara avvakta att deras ålder o mognad kommer i fatt deras viljor o kroppar ...

lite kul e det faktiskt ändå

Försäljning - ja visst ...*suck*

Jaha då har man en himla massa kakor och godis hemma då - men inte får jag ens smaka en liten bit ... Allt ska nämligen säljas så fort som möjligt,. Vinsten går till stordotterns fotbollslag, de ska på ett träningsläger utomlands 2010 och det krävs ju en o två kronor för ca 35 st tjejer att åka på ett sånt läger.

Bara att hugga i o sälja - sugen?




Varför har inte alla bloggkoll.com på sin blogg??

Jag förstår inte varför inte alla har bloggkoll "knapp" på sin blogg!!! Det underlättare ju så otroligt att bli stammisläsare på en blogg då!!

Prenumerant heter det jag vet =)

Men jag kan sitta o surfa runt bland massor av bra bloggar o så finns det inte blogg-koll-knappar på dem, ska jag då lägga till alla dess bloggar som favoriter eller helt enkelt minnas alla adresser?!

NÄE LÄGG IN ER SJÄLVA PÅ BLOGGKOLL.COM KOM IGEN NU !!!


Huvudvärk ....

Idag har jag sån där äckel huvudvärk som man har när man börjar bli förkyld - så irreterande att känna så här ...men va f-n det är bara att härda ut.



Matchkallelser ....

Nu har jag lagt ut kallelser till nästa helgs matcher - bägge två. Det är otroligt klantigt av fotbollsförbundet att ha lagt in bägge våra lags matcher på samma tider, det gör ju att vi inte har så många spelare som kan "dubbelspela" utan att vi som oftast står med en eller ingen avbytare.

Har även lagt ut om SOLNA CENTRUM CUP som ska gå av stapeln 3+4 oktober. Vi har ett lag anmält och vi kommer får rätt tufft motstånd - men det är kul, det behöver vi oxå få.


Sängen var ju så sköööön

så jag försov mig idag - vet inte om det var helt emot min vilja eller om jag med flit flyttade fram larmtiden flera gånger. Dessutom då när hjärtat kommer hem från jobbet, kall o lägger sig bredvid och somnar direkt ... då vill ju inte jag gå upp heller...hrm

Kastade på mig kläderna och gick till bussen, när jag sitter på bussen ser jag att jag har en kaffefläck på jeansen o jag som ska på ett hyfsat stort/viktigt möte idag ...va f-n jajaja

Nu är jag på jobbet i alla fall o jag blev mer eller mindre attackerad av jobb känns det som ... men så är det väl när man försover sig då.

Hammarby Familjedag på Söderstadion ...

Vi kommer till Söderstadion vid halvtolv tiden ungefär - hela familjen plus tjejernas kusin S och hennes pojkvän A. Det är ganska lite folk först men sen blir det HYSTERISKT mycket folk. Mest barn...men det är bara massa grönklädda människor överallt. Jag har min underbara nya AIK tshirt på mig så jag är trygg ....

Tjejerna fick tag på en hel del autografer hihi...

             

De Oliveiras flyttar ...

o vi försöker att hjälpa till så gott det går ... kvällen slutade med go mat och en hel del vin. Men vi hade fixat så familjen hade bäddade sängar att lägga sig i innan vi åkte därfrån =)


   

Lilldotterns lärare ringde idag oxå ....

Idag har lilldottern saboterat musikklassen, så pass illa att hon är i riskzonen för att inte få delta i dessa lektioner mer ... va gör man... vad säger man .....varför fattar hon inte vad hon gör?!

Vi kommer att ha ett möte med klassläraren, musikläraren oss föräldrar och lilldottern så snart det går att få alla på samma tid och plats.

Jag vet inte vad man ska göra ....blir helt rådlös ...

FAN oxå!!


Stordotterns matematik problem..

När stordottern skulle sluta femman var det dags för att få veta om hon blivit godkänd i de Nationella proven som de jobbat med under första terminen av femman. Det kom då fram att hon inte blivit godkänd och att hon den sista terminen skulle få jobba extra hårt med matten. Det var ca 3 månader kvar av sista terminenen när vi fick veta detta.

Jag själv har alltid varit sämst i hela världen på matte så jag har så stor förståelse för hur det känns att suga i matte. Jag hade lämnat över ansvaret för matteläxorna helt till hjärtat - att hjälpa bägge döttrarna.

Nu tänkte jag att stordottern kanske inte hänger med på det sätt som hjärtat och läraren förklarar så jag får väl försöka för att få henne på samma banor som jag har fått tagit till eftersom jag aldrig har förstått de "färdiga" sättet ... jag har helt enkelt kommit på egna lösningar. Vips så förstod stordottern matten och sättet att tänka .....jippie

Nu när hon kommer hem från skolan (hon går första terminen på sexan nu) så är matteläxorna inga problem, hon sätter sig gärna och gör dem, hon hittar på matteprojekt tillsammans med lilldottern ute på löparbanan osv...

Så skönt att det lossna då det ändå blir så viktigt med matten senare i livet - även om man inte tycker det när man går i skolan ....


Det blir nog av att vi åker ....

Pratade med hjärtat och ett kompis par som har två söner kommer nog oxå att åka med till Mariehamns badhus sist vi var där så hade vi så himla mysigt med ungarna nu kan vi få lite trevligt med ett par kompisar oxå.

Jag riktigt längtar !

Ofantlig otur ?

Igår skulle jag o hjärtat titta på en film via på vår nya tv i sovrummet. Vi köpte den för ca 2 veckor sedan och har hitintills varit väldigt nöjda.

Men så igår när vi hade kopplat upp datorn och tittat kanske i en timme? då försvinner helt plötsligt bilden. Jag tänkte att datorns skärmsläckare hade satt igång men det var det inte ....datorns skärm var i full fart men bilden kom inte över till tvn.

Ok nu börjar sökandet efter felet ...

kopplar loss datorn från data-överförings-sladden - ingen bild
tar loss data-överförings-sladden helt och hållet - ingen bild

hrm

Kollar i bruksanvisningen hur man gör för att byta källa för tvn, hittar beskrivningen och går som blinda fram på skärmen och hoppas hoppas hoppas ....näe - ingen bild

Stänger av strömmen för att se om det kan vara som med en hel del andra data-elektroniska-makapärrer ... att det återställer sig "lagar sig" självt ....- ingen bild ....

gaaaa

Vi fortsätter att titta på filmen på datorn och hjärtat åker iväg till butiken där vi köpte tvn som idag då .... han är asförbannad och irreterad över att sånt här i princip alltid händer oss ...



Hjärtats senaste tatuering

Både jag och hjärtat har tatueringar och vi trivs med dem, det är ju en del människor i vår omkrets som inte är av samma åsikt när det handlar om tatueringar. Men vi är dem vi är och vi gillar verkligen tatueringar. Jag funderar redan på hur jag ska komplettera vidare på dem jag har och hjärtat gjorde senast en coverup på en gammal örn som han var missnöjd med.


Gammal örn som blir en koidrake

eVis

Jag har ju inte gjort någon närmare presentation här ännu ... tänkte kanske att det var dags då.

Två barns mamma, sambo med hjärtat sedan ett gäng år tillbaka - vi har hängt ihop till och från sedan jag var 17 år. Nu är jag 33 år och han är 36 år.

Har en lilldotter som är 9 år - hetlevrad tjej med mycket hjärta och mycket åsikter.
Har en stordotter som är 12 år - lugn och avvaktande tjej med mycket hjärta och mycket funderingar.

Bägge döttrarna spelar fotboll i varsitt lag - jag tränar lilldotterns lag och hjärtat tränar stordotterns lag, så vi är en fotbollsfamilj kan man säga. Är det inte matcher i St:Eriks cupen så är det helgcuper eller liknande.

Jag är uppvuxen med en findlandssvensk mamma, hälsingepappa och en storebror. Fram tills jag flyttade hemifrån bodde jag i en Nordvästlig förort och sedan flyttade jag till en mer Nordostlig förort till Stockholm. Jag jobbar ganska nära hemma och spenderar väl total kanske 1 timme om dagen på de lokala kommunikationsmedlena, något jag idag finner ganska avslappnande.

Min bästa vän L och jag försöker så gott vi kan att träna 3 ggr i veckan på gym, vi har hållt på nu i snart 2 år. Det blir inte varje vecka vi får till 3 ggr men det händer. Vi har vår terapi för varandra i bastun efter passen och det är då vi snackar skit om allt och alla för att få tömma oss på massa dålig energi. Det har gått så långt att vi har abstinens efter varandra om vi inte setts på länge - en härlig känsla för en vän.

Jag är en rättfram, öppen och som oftast glad tjej - man kan fråga mig allt och som jag säger till mina tjejer.

- är man inte beredd på både ett negativt så väl som ett positivt svar så ska man inte ställa en fråga.


thats me
<3

Uppdrag Barn ett samarbete mellan Vattenfall & Childhood



Vattenfall har gått in i ett samarbete med Childhood - där de skänker 20 kr till varje person som skriver ett inlägg i sin blogg om just detta samarbete. Jag vill inte vara den som inte skriver om detta så på mitt egna lilla sätt bidrar jag med en hjälpande hand till denna insamling.

Här hittar du uppgifter om hur du kan göra för att hjälpa till du oxå

Uppdrag Barns Blogg


Mariehamns badhus

Jag tycker som oftast att det blir lite trist så här på höstkanten. Det är så mycket som ska göras på hösten, det är föräldrarmöten för skolan, föräldrarmöten för fritidsaktiviteterna, det är utvecklingssamtal i skolan, det är kick off på jobbet osv osv.

Det gör ju att den fritid man har blir oftast lämpad till att koppla av och bara ta igen sig, umgås me familjen på ett hemma-lugnt-sätt.

Vi har en planerad resa i slutet av November som vi ska på men jag känner ändå att det är för långt tills dess. Till o med tjejerna sa igår att de ville göra nåt. Vi sa innan sommaren att vi skulle ta en heldag på Grönan iår, men av någon anledning så vart det inte av - o nu är det inte direkt väder och läge för att åka dit öven om de skulle ha öppet (som jag inte vet om de har ens).

Så vi börja prata om att åka till Mariehamns badhus, vi har varit där förut och det var sååå skönt och mysigt. Det kostar inte hela garderoben att åka dit bara skjortan ;-) så det är nog inte helt omöjligt att det blir av.


Fobier

Det finns en hel del människor runt omkring mig som lider av Klaustrofobi, jag vet inte om jag gör det själv egentligen. Min morbror ska lida av denna fobi enligt min mamma, men samtidig så tjänstegjorde han sin militära tjänst ombord på en ubåt ... går inte riktigt ihop.  

Jag klara av att åka hiss, de gånger jag har fastnat med hiss så har jag inte fått panik. Det finns som oftast en nödsignals knapp eller ett nr som man kan ringa för att få hjälp.  

Min yngsta dotter har fastnat med hissen ett par ggr sedan vi flyttade till detta höga hus som kräver hiss. Hon har blivit ledsen men samtidigt så har hon tänkt logiskt och tryckt på nödstoppsknappen och sen igen på den nr knapp som hennes våning är - detta har ALLA gånger gjort att hissen "lossnat" och hon har kommit fram direkt. Hon har inte slutat åka hiss och är inte rädd för att göra det.  

Läste i Expressen om en ettåring som satt i sin vagn och fastnade med hissen mellan första och botten våningen, för det första så kan jag undra hur vagnen och barnet kommer in i hissen av sig självt utan att någon vuxen är med och för det andra så försvårar ju det faktum att flickan var så liten hela situationen. Efter att ha läst artikeln så kan jag inte tycka att bostadsbolaget har något att be om ursäkt för (annat än att de hade fel nr) men jag tycker att föräldrarna ska vara lite mer uppmärksamma på vad sina barn gör. Kan tänka mig att den lilla flickan har kört in vagnen i hissen och sen åkt iväg helt enkelt ...?!  

Sen finns det ju de som gillar att utmana ödet, i mina ögon handlar det bara om det - adrenalinkickar utan dess like. Att dyka i vattenfyllda grottor tex, det måste ju vara klaustrofobiskt framkallande ... tänk dig att knappt se något för det är mörkt och dyigt, inte kunna andas fritt för du har ett munstycke och tuber som reglerar mängden syre och tillförsel, sen utöver de på parametrarna så befinner du dig i trånga näst intill omöjliga utrymmen att ta dig fram i. Vad kan det vara annat än en adrenalinkick ...?!  

Så varför får man klaustrofobi, är det av trauma, är det ärfligt? Ungefär som när en mamma är rädd för en geting och skriker och springer runt helt hysteriskt och tror att det räcker att hon säger till sitt barn, getingar är inte farligt. Jag menar alltså inte Genetiskt ärftligt utan ärftligt via miljö. Ursäkta alla rädda mammor och pappor men jag tror på det senare i alla hänseenden.  

Om jag bevarar min sinnesnärvaro då det uppstår den läskig, hotande eller jobbig situation - då visar jag oxå för mina barn att det inte är så hemskt, så jobbigt eller så läskigt .... eller? Borde gälla för alla sorters fobier ... eller?

Tatuering - Japansk körsbärsblomma

Jag har tre tatueringar, två som jag fortfarande är nöjd med och en som jag är mindre nöjd med. Jag skulle gärna vilja göra en cover up på den jag är mindre nöjd med men jag vet inte hur bara ... får nog strunta i det.

Jag gjorde den senaste i maj i år (2008) och har redan fått abstinens och vill göra mer ... komplettera den Japanska körsbärsblomman som jag har nu, med koifiskar, kanske en geisha, drake eller nåt annat. Jag är helt såld på det Japanska temat när det gäller tatueringar, det känns som ursprunget på nåt sätt.


Japansk körsbärsblomma

Morgonrutiner eller kaos

Det är helt sanslöst vad mycket lättare livet är med rutiner, jag skulle fasen inte orkar leva i kaos om jag gjorde det jämt och ständigt. Det finns de människor som inte klarar av rutiner, kan inte hålla dem eller glömmer bort dem helt enkelt från gång till gång. Vad jobbigt de måste ha det, vad konstigt det måste kännas att varje gång man ska göra samma sak som igår så ska man försöka komma ihåg vad det var man gjorde!

Vi har fått in så himla sköna rutiner hemma, jag dukar allt som går att duka kvällen innan. Stordottern går upp först av alla nästan jämt - hon dukar resten, kylvaror och bröd och sätter på vattenkokaren. Lilldottern är ju ingen morgonprinsessa så hon går omkring och gör sitt utan att bli störd - då slipper vi massa bråk.  Sen dukar jag av frukost bordet medans tjejerna borstar tänderna och håret. På så sätt får jag oftast badrummet för mig själv till sist.

Rutinerna har blivit så viktiga för lilldottern att hon tom struntar i att hon har sovmorgon på torsdagar - hon går upp samma tid och går till fritids en timme innan skolan istället för att sova. Hrm både på ont och gott kanske.

Förbannade besöksräknare

Det verkar som om jag sätter koden fel i kodmallen för jag får den inte att summera, varje gång jag går in o kollar på sidan så står det att jag har haft 1 besökare ...hrm det känns ju som om jag kanske skulle haft fer ändå med tanke på den statestik som finns i själva blogg.se.....

Någon som vet hur o exakt vart jag ska lägga in besöksräknarens kod för att få det att fungera?!

Aerobic Konditionspass

L kom o hämtade mig och vi åkte iväg till gymmet för att köra ett Aerobic konditionspass - jag har fortfarande träningsvärk efter måndagens muskelstep pass men det ska väl gå. Efter tio min in på passet så är jag varm och kan köra på - men det var tungt på vägen dit.

Nu sitter jag i sängen för att koppla av och förhoppningsvis så kommer det inte att kännas alltför mycket de närmsta dagarna. Risken för att jag inte kan gå alls i morron är övervägande dock.

Lilldotterns lärare .....

Talade just med lilldotterns lärare eftersom igår hade det blivit lite kontroverser i skolan se inlägg i tidgare blogg. Det hade tydligen gjort susen att tala med lilldottern både idag på morron och igårkväll innan träningen. Jag tror att det var vikgtigt att jag poängterade att lilldotterns lärare inte är ute efter att trakassera henne utan att han vill hennes bästa genom att vara på o diskutera med henne.

Lilldottern är otroligt verbal och kan många gånger hamna i diskutioner som hon tror att hon kan hantera men som sist och slutligen blir för svåra - men då är det försent och det blir stolthet som tar emot och hon vill inte gärna ge med sig då. Men det är en mognads fråga, hon är trots allt bara 9 år så det kommer det kommer .....

Skönt dock att läraren är på samma våglängd och håller med om att det är frågan om en tränings - mognads -sak.

Bloggkoll.com

Följ min blogg med bloggkoll

Tydligen så måste bloggkoll.com verifiera min blogg genom att jag har en ogiltig länkadress i min blogg, inte för att jag förstår hur det ska göra saken bättre men jag gör väl som de vill så får vi se om det fungerar eller inte ....hrm som sagt det vore skönt om man var ett datasnille ....

Att jag var ett datasnille ...

Jag önskar verkligen ibland att jag kunde allt - vad man ska skriva för koder och hej o hå för att få till besöksräknare o allt annat. Men jag kan verkligen inte fatta... försöker o försöker men får f-n inte till det.

grrr blir så grymt irreterad.

haha nu har jag fått till besöksräknaren på plats i alla fall - hoppas den fungerar oxå

Gör ett nytt försök ....

Jag har letat ett tag efter en blogsida som jag känner mig bekväm i och som samtidigt når ut till så många som möjligt och även som har de funktioner som jag önskar ... en del krav med andra ord som jag vill få uppfyllda för att vara nöjd.

Här ska jag testa ett tag innan jag går ut och officiellt byter blogsida, just nu finner man mig på eVis där har jag hållt till ganska länge nu och jag har mina regelbundna besökare där. Är väl inte helt redo att släppa dem och eventuellt bli av med dem för att jag byter blogsida.

så nu testas här för fullt för att se om måttet håller för enkelhet och funktion.

RSS 2.0