Spinning min nya grej?

Efter att ha firat bägge döttrarnas födelsedagar och ätit klart kakor för året som ska komma så är det dags att börja sitt "nya" liv igen ^_^

I fredags var jag med och testade när f96 tränade spinning på Sats, det var en halvtimme och sedan Core i en halvtimme. Magen fick träningsvärk men rumpan klarade sig förvånade bra så jag bestämde mig för att testa spinning här på jobbet. Sagt och gjort - anmälde mig till gårdagens pass och nu kommer utvärderingen.

50 min spinning på jobbet är en supermöjlighet för mig att förbränna massor av ernergi och kalorier, att dessutom ha möjligheten att göra det just på jobbet är en fantastisk förmån och man får ju inte låta det passera. Jag kände av fredagens pass i 2 min i början sen gick det över - jag vart klart svettig och kände mjölksyran flera gånger i låren. I morse när jag duscha så kände jag i triceps att jag har hållt emot med armarna (även fast man inte ska det) jag har även lite träningsvärk i magen eftersom den skulle man suga in hela tiden. Summa sumarum är att detta fortsätter vi med :) sätter upp mig på torsdagspasset och då gäller ett 60 min pass!!



//eVis

Sherlock Holmes vs Avatar

ja men så har vi ju haft stora diskutioner här hemma om vi ska se Sherlock Holmes, av Madonnas ex man Guy Ritchie med bland annat Robert Downey Jr och Jude Law,  eller Avatar - hjärtat har röstat för Sherlock Holmes och jag har röstat för Avatar.

Det blev Sherlock Holmes och ett glas vin :)

Hjärtat fnittrade i början av filmen som en annan tonårstjej, en film helt i hans smak med andra ord ... Den har både humor, spänning och lite anspänningar på sex och kärlek - KLART värd att se !! Men nästa film blir klart Avatar (om jag får bestämma) är grymt sugen på att se den då jag har hört av massor av människor att den ska vara såååå bra!! 



//eVis

Galet vidrig skräckfilm!!

Både jag och stordottern är ju lite knäppa i att titta på skräckfilm :) roligt att vi har något gemensamt hon och jag, annars är ju hon pappas flicka ut i fingertopparna...

Igår tittade vi i alla fall på en film som vi trilla över då vi satt och tittade på SFs nyheter, Instängd 2, men bägge ville se ettan innan vi såg tvåan så sagt och gjort. Hittade ettan som heter The Descent och förmodligen så heter även tvåan The Descent som originaltitel...men det är en gissning bara ...?!

The Descent från 2005 av Neil Marshall med bland annat Shauna Macdonald den skrämde skiten ur båda, den är överraskande äcklig och nervpirrande ... men jag vågar nog inte gå o se den på bion - då kan man ju inte gömma sig bakom någon kudde eller skricka hur som helst ^_^



//eVis

Helgen!

Fredag -  Let´s Dance med familjen och soft mys i soffan ... ett glas vin och sen snark ...

Lördag -  skön sovmorgon och vaknade helt av mig själv, började genast fundera på kvällen som lilldottern skulle få till sin ära helt och hållet. Tjejmiddag för att fira hennes födelsedag som är på måndag (läs idag). Maten preppareras, lägenheten städas. Lilldottern springer ut med grannen och hennes hund som hon ska börja gå ut med efter skolan och dessutom få betalt för :) sen ringer en klasskompis och frågar om de ska gå ut tillsammans och sälja tulpanabonnemang för klassens resa nästa år.

Sen börjar tjejerna trilla in och det är party för lilldottern - hela dagen kvällen går suveränt bra, alla tjejerna kommer överens och lilldottern får bara ett litet setback när hon tror att hon kan trampa på mig och hjärtat men vi säger ifrån och sen är det inget mer sånt på hela kvällen *såååå skönt* Alla tjejerna sover i vardagsrummet på stora madrassen och i soffan - de somnar runt halvfyra på morgonen och fnittrar in i det sista ...

Söndag - fixar lite frulle, småtjejerna har redan fixat åt sig själv och sitter återigen och fnittrar och leker charader igen. Sen är det dags att få iväg kompisarna för snart kommer släkten. Blir ett lugnt skönt kalas denna söndag oxå - hjärtats farfar är med och han får sin stående whiskey av mig ;)

Mina föräldrar och bror med familj stannar på middag - det spelas Wii (som lilldottern fick i present) och det snackas renoveringar (pappa är snickare) en skön avslutning på veckan och helgen.

Tack alla för att ni gjorde helgen så bra för oss

//eVis


2010-01-21

Hjärtat hade handlat och fixat o trixat med födelsedagspresent till lilldottern när jag kom hem (hela dagen har han ränt runt) och så kommer jag ändå hem till dukat bord med färdiga pannkakor och äggsmörgås till middag.

Igår hade vi det så soft och skönt hemma allihopa - lilldottern tjafsade lite så där uppstudsigt men det la sig rätt snabbt när hon hade testat och kommit fram till att det inte är någon idé ...

Vi tittade på

G Force av Hoyt Yeatman en film om marsvin som jobbar som superagenter åt FBI - det säger allt...




och vi tittade på 2012 av Roland Emmerich med bla John Cusack, en "världens undergångs film" som jag har varit superskeptisk till och tack och lov så tittade jag inte på den på bio, för usch vilken dåligt gjord film, jag hade förmodligen krävt pengarna tillbaka om jag varit på bio och sett den!



Sen åkte jag och hämtade min vän M i stan, som hade varit på bankett - hennes avdelning på vårat jobb har vunnit SM i telefoni, med juryns motivering: I en positiv anda och med glatt tonfall förmedlar dessa telefonister tydlig information. I samma goda stil slussar de fram kunden till rätt anknytning. För sin effektiva och förträffliga samtalshantering utses XXXX till vinnare i klassen. De fick en supercool pokal, den kommer att stå i vår reception framöver ... GRATTIS !!



//eVis


En bit på väg ...

så här såg det ut för en stund sen

 

och nu ser det ut så här ^_^ för tillfället - nu är det bara sängbygge kvar sen är det nästan klart... ska målas lite väggar som är belamrade med möbler nu...

 



//eVis


643

Igår hade hjärtat åkt och bytt byrå med M´s mamma, vi fick en stor 6 lådors 160 cm bred malm i ek och K fick en liten 3 lådors 80 cm vit - precis vad bägge ville ha därför gick det så bra att göra den dealen TACK K!! Hjärtat hade oxå åkt och köpt tapeten som var slut igår när han skulle köpa och lim till easy covern. Så nu var det bara dags att fixa upp easy covern på väggen. Vanligtvis så samarbetar inte jag och hjärtat så himla bra - men igår gick det superbra, jag limma, hjärtat mätte och sen hjälptes vi åt att sätta upp och fast den. Inte helt enkelt när man aldrig har tapetserat eller gjort något liknande själv förut. Så en eloge till det goda samarbetet som jag och hjärtat lyckades med igår!

Ikväll kommer papsen hem till oss när hjärtat och stordottern är på träning - han ska mönsterpassa tapeten och äta lite middag med mig och lilldottern :)

Det ska bli sååå roligt när stordotterns rum är klart och jag tror även att hon själv längtar massor tills dess.

Är du duktig på att samarbeta?

Jag ska försöka att lägga upp lite bilder så ni ser hur arbetet framskrider i stordotterns rum ...

//eVis


Grannen under!

I går hade lilldottern tre kompisar hemma hos sig efter skolan. Hjärtat åkte på ett möte med den firman som han har sökt jobb hos och stordottern var hemma. Lilldottern och kompisarna skulle öva på en dans och hade musik och körde sitt program - då ringer grannen underifrån på! Varken lilldotter eller stordottern öppnade - de ringde mig och jag sa att dem inte skulle öppna om han ringde på igen. Tog bussen och åkte hem det var ändå nästan dags att åka hem. Tjejerna hade blivit ordentligt rädda och ville inte gå ut efter - ni vet hur tjejer är, skrämmer upp varandra till tänderna, men o andra sidan är de mista bara 10 år och det är klart att det kanske är lite läskigt när ingen vuxen är hemma och det ringer på någon som ser arg ut.

Hjärtat och jag möttes upp hemma innan vi gick ner till grannen för att fråga vad han hade velat - han menade på att det lät som om det hade kastats möbler i vårt golv?!! haha han är helt klart obehaglig - han berättade att han hade spelat in de tidigare grannarna när de spelade musik för att sedan redovisa för dem hur högt det lät i hans lägenhet!!  Vi förklarade för grannen att han hade skrämt upp tjejerna och att vi har sagt åt dem att de inte får öppna dörren om det är någon som de inte känner som ringer på om de är ensamma - det förstod han och mende själv på att han inte ville skrämmas.

Så nu kommer jag skriva upp så fort han är hos oss vilka tider och vad som skett då .. Så han får en egen kategori här på bloggen :) Faktiskt bästa sättet att ha koll!!

//eVis

Öppet brev från Polisen i Roslagen!!

Tydliga föräldrar kan påverka!

Det här är ett brev till dig som är tonårsförälder i Norrtälje, Österåker, Vallentuna, Vaxholm, Täby och Danderyd. Vi vill uppmärksamma dig på drogsituationen bland unga i Roslagen. Kanske har du läst i lokaltidningen att alltfler unga i nordost använder narkotika.

Så hur ser situationen egentligen ut? Polisen har sett en stor ökning av drogproblem bland unga i Roslagens Polismästardistrikt. Det handlar både om användning av narkotikaklassade preparat och ”Internet-droger” som ännu inte är klassade som narkotika.

Aktuella narkotikautredningar visar att ungdomarna köper och säljer droger via chatt-sidor på nätet och sms i mobiltelefonen. Kontaktnätet är ofta stort och spänner över hela Storstockholm. Många unga menar att det är lättare att skaffa narkotika än alkohol.

Vid de insatser som har utförts i Roslagen har polisen påträffat många tjejer och killar i övre tonåren som varit påverkade av narkotika, oberoende av veckodag.

Som förälder blir du nog oroad och kanske skrämd av en verklighetsbild som den här. Kan det verkligen vara så illa? Handlar det inte om väldigt få unga människor? Handlar det här verkligen om mig och mitt barn?

Var fjärde elev i gymnasiet har provat cannabis! Undersökningar av ungas drogvanor genomförs regelbundet. Där har man för första gången på många år kunnat se en ökning av ungas användning av cannabis. I Stockholm uppger 12 procent av niondeklassarna och 25 procent av gymnasieeleverna i årskurs två att de prövat narkotika. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att de flesta ungdomar som har möjligheten att prova droger tackar nej.

Cannabis är den absolut vanligaste narkotikan i Sverige och en rad vetenskapliga studier visar att det långtifrån är en harmlös drog. Cannabisrökning är särskilt förödande för en tonåring som befinner sig mitt i identitetsutvecklingen och där hjärnan är i en mognadsprocess.

Alkoholkonsumtionen ligger kvar på en hög nivå och tobaksrökningen har ökat stort bland unga i Roslagen. Det finns ett starkt samband mellan tobaksrökning och användning av andra droger, en tidig rökdebut ökar risken för utveckling av alkohol- och narkotikaproblem senare i livet. Vägen till cannabis går via tobak och alkohol.

Vad kan jag göra för att förhindra att mitt barn testar tobak, alkohol och andra droger? Tonårstiden kan vara ganska omtumlande. Det kan kännas som att tonåringar inte lyssnar särskilt mycket på vad föräldrar säger. Men det gör de faktiskt. Föräldrar är viktiga. Din uppgift är att visa var gränserna går, och att stå på dig. Om du som förälder förbjuder din tonåring att dricka alkohol och inte köper ut, så börjar han eller hon dricka senare än andra och dricker dessutom mindre, vilket är viktigt.. För varje år som debuten skjuts fram så minskar risken för framtida alkoholberoende med 14%.

Det lönar sig alltså att vara tydlig och konsekvent. Prata med andra föräldrar och gör en överenskommelse om vilka gemensamma regler som gäller. Visa att du är intresserad och prata med ditt barn.

Förebyggande arbete i kommunen Kommunerna i Roslagen bedriver sedan många år ett förebyggande arbete riktat mot barn och unga. Tillsammans med dig som förälder har vi ett ansvar för att barnen får en trygg uppväxt med goda förutsättningar för god hälsa och utveckling. Vi bidrar till en trygg utemiljö genom fältarbetande personal och nattvandrare under helgkvällar. Vi gör insatser för att begränsa tillgängligheten av tobak, alkohol och narkotika genom utbildning av restaurangpersonal och kontroll av butiker med folköls- och tobaksförsäljning. Vi gör föräldrastödjande insatser genom att erbjuda föräldraföreläsningar och föräldrastödsprogram.

Polisen gör hembesök Det är mycket viktigt att upptäcka missbruk i tid. För att upptäcka missbruk och risk för kommande missbruk i tid arbetar polisen tillsammans med bl a fältassistenter. Man söker upp ungdomar utomhus på kända riskplatser och i krogmiljö. Många tips lämnas till polisen både från vuxna och ungdomar. Med dessa tips om narkotikabruk som grund gör man ett hembesök i syfte att få prata med föräldrar och tonåringen. Samtalet går ut på att informera föräldrarna om att det finns tips om narkotikaanvändning och att fråga tonåringen hur det ligger till med dessa uppgifter. Om det visar sig finnas grund för påståendena får tonåring och föräldrar följa med till polisstationen för provtagning och vidare utredning.

Hit vänder du dig för att få råd och hjälp
www.danderyd.se,
www.taby.se,
www.vallentuna.se,
www.osteraker.se,
www.vaxholm.se,
www.norrtalje.se,

Pia Sjunnegård-Dahlbom Polismästare i Roslagens polismästardistrikt

Du hittar mer information på Din egen närpolisstation på www.polisen.se Chefssamrådet i Roslagen, vilka står bakom det här brevet, leds av polismästaren för att skapa en gemensam grund för polisen och kommunerna i det brottsförebyggande arbetet.

I chefssamrådet ingår polisen, åklagare samt representanter för kommunerna.

Faktaansvarig: Anders Olsson, informationsansvarig Roslagen Nyhet från Polismyndigheten i Stockholms län


Helgen!

Fredag - hjärtat och M var och hämtade en ny tv möbel som vi köpt av M´s mamma. M o hjärtat åt lite och sen spelade vi poker. Stordottern var ute med kompisar och skulle bli hämtad av min vän M senare på kvällen. Lilldottern somnade tidigt i soffan.

Massa skit hade hänt när stordottern var ute så nu är det utegångsförbud, mobilförbud och stor koll på hennes fritid ett tag framöver. *suck*

Lördag -  samtal mellan föräldrar vars barn som varit inblandade i gårdagens aktiviteter. Röj av stordotterns rum för att flytta ut lite möbler och för att förbereda för nya sängen och tapetsering. Två av stordotterns kompisar kommer över och sover över. Lilldottern är på en kompis pappas innebandymatch och sover över borta hos dem.

Söndag - bakning, och kalas.

//eVis


Så där ja!!

Att tatuera sig är ungefär som att föda barn, man glömmer snabbt bort hur ont det gör för att man är så överlycklig över resultatet :)

Shit villken smärta den första halvtimmen - timmen, sen gick det som en dans på rosor. Att Jimmy är grymt skicklig och dessutom en skön snubbe gör ju inte saken svårare. Helt underbar upplevelse och resultatet ja det ser ni ju här och ni får tycka vad ni vill ...



Ny tid är bokad till i maj, då ska det färgläggas, läggas skuggor och sen börja på grodan :) *längtar*

//eVis

I morgon är det så ÄNTLIGEN dags för mig

att få besöka tatueraren !! ^_^

Jag ska till Märstas Ancient Art Tattoo & Piercing och få ytterligare en del av mitt projekt fullföljt. Det blir kanske bara konturerna och idén lagd på de tre timmar jag har bokat men det är helt ok - det får ta den tid det tar. Jag kommer att lägga upp bilder här så ni få följa hur det går och ser ut ...

Jag längtar redan massor :)

Ikväll ska det förberedas med massor av proteiner och kolhydrater och vatten, god sömn och sen borde jag fixa de timmar med smärta som jag har att vänta mig ...



//eVis


Sjuk --- har inte haft någon ork!

Har legat i sängen i två dagar och inte orkat göra varken det ena eller det andra. Nu är jag åter på jobbet och har en del att ta igen - men kände att jag måste höra av mig lite här!

Helgen som var gick i ganska lugnt tempo, fredagen var soft lite Let´s Dance där jag blev besviken på Sauk som var stel som en pinne men han har skön stil ^_^

Lördagen kom lillyster S på middag, jag och hjärtat hade haft en blastout innan som inte riktigt lagt sig men när väl M,S och O kom så hade det lagt säg rätt bra. God mat och lite poker.

Söndag vart det tidig uppgång och jag frös som en hund - badminton för lilldottern som gick så där. Förlorade alla matcher och laget alla sina de oxå.

Vad har ni gjort i helgen som var?

Vet ni vad jag ska göra i morgon .... hihi kommer ett eget inlägg om det senare <3

//eVis

Let´s Dance 2010

Så är det premiär ikväll ...

Jag tror stenhårt på Stefan Sauk, utan att ha sett honom dansa ännu. Han har den där självklara hållningen och pondusen som krävs... Andra som kommer lyckas med det tack vare sin proffsdansare är Elin Kling ... även Agneta Sjödin kommer att komma långt tackvare sin proffsdansare - så där har du mina finaldansare för årets Let´s Dance :)

  

Vilka dansare tror ni på utan att ha sett dem?


//eVis

635

Igår efter jobbet skulle vi hem till M & M för en liten fika, lilldottern hade spenderat hela eftermiddagen där tillsammans med M & E - alla är lika gamla och har hur kul som helst tillsammans.

Väl där så stack stordottern in till Ls rum och lilldotterns såg man inte heller så mycket av. Hjärtat och M började spela Wiii. Jag och M mofflade kladdkaka, bullar och snackade massa husköp, inredning och annat snickelesnack!

Tack för ett skönt avbrott och lite nya inputs till oss ...



//eVis

634

Oj va fort denna ledighet gick ... har inte fått något gjort alls känns det som, men det är inte riktigt sant.

Hur har ni alla haft det där ute, själv har jag sovit sovit och sovit. Det var välbehövligt eftersom jag tidigare har haft superproblem med just sömnen :)

I morse när jag skulle till jobbet var det dessvärre väldigt svårt att komma upp så jag försov mig en timme. Ikväll ska jag iväg och sola, bada bastu och förhoppningsvis slänga mig i sängen när jag kommer hem - eller så blir det till att måla i stordotterns rum igen (om inte hjärtat har gjort det på dagen idag).

Dags för rutiner igen i alla fall - lilldottern är ledig hela denna vecka men stordottern har börjat skolan idag. Hjärtat är mellan två jobb och ledig (hur länge vet vi inte än) men förhoppningsvis så blir det inte mer än kanske 10 dgr till ...

Kalendern för 2010 är nedladdad och ifylld för januari, nu är det matlistorna kvar sen är jag safe ett tag framöver!


Om ni oxå vill ha den så finns den här hos Pimli

Är ni rutinbundna?

//eVis

RSS 2.0