607

ja vad ska man säga - helgen var härlig, rolig och fartfylld. Tack superfina tonårstjejer som hjälpte mig på lördagen med att fixa inför festen :)

Lilldottern o jag var ju uppe med tuppen i lördags för att åka till Skogås på Gåsfjädern 09, det skulle bli tre matcher minst och lilldottern förlorade två och vann en - inget slutspel på söndagen. Ganska skönt faktiskt då kunde jag slappna av på lördagskvällen utan att behöva fundera på att gå upp i ottan på söndagen.

Gästerna kom i strö och stannade väldigt olika länge - de flesta längre än förväntat vilket var jätte roligt. Hjärtat fick en del bra och roliga presenter så han vart väldigt nöjd han oxå. Ni som inte kom - ni missade nåt :) !!

Söndagen gick åt till att städa undan från festen och sova ut - på eftermiddagen skulle jag i alla fall ut i mjölkdimman och titta när stordottern spelade match. Gick så där ... oavgjort så en poäng var i alla fall.  Lilldottern var i badhallen tillsammans med kompis - tror vi kommer att köpa en väldigt bra julklapp till henne i år :)

Hur var er helg?

//eVis


606

Jag är klart inne i en superfas - uppe på morgonen och det utan problem, trots att jag sover superdåligt. Kommer väl kolapsa snart.

Igår vart det att vara produktiv som attans igen. När jag kom hem hade hjärtat lagat mat så vi satt ner alla utom stordottern och åt middag. Efter det drog vi iväg och handlade - rakt av efter listan utan utsvävningar, klart på 30 min!!!

Hem packa upp allt och sen upp med lilldotterns gardin, adventsstjärnorna och sen plocka runt lite bara.

Ut och gå me M i en timme och sen hem o softa ... det var min kväll

Vad gjorde ni?

//eVis


605

Igår var en minst sagt superproduktiv dag - massor gjort på jobbet :) och sen hem för att fortsätta där.

Bytte gardiner i tre fönster och ska fortsätta i de andra fönstrena idag, ska hänga upp julstjärnor ikväll oxå. Sen när jag hade gjort det så drog jag iväg och köpte present till hjärtat och vin för kvällen, därifrån iväg för att fixa mina naglar. Här är resultatet ... fortfarande supernöjd med min nageltjej!!
Du hittar henne här
Yes 4 Beauty

  

Det vart presentkort på 55 min massage och en spikmatta i present till hjärtat ...



En bra dag :)

//eVis


Vaccinsprutan

Så har bägge döttrarna fått sina sprutor - båda hade jätteont i armen igår, ingen av dem ville träna varken igår eller idag. Alldeles nyss ringde även lilldottern och mådde dåligt så hjärtat fick åka o hämta henne denna gång ...

*suck*



//eVis

 

 


603

Idag åkte lilldottern till ishallen för att åka skridskor på "elevens val" själv - en buss och väska med skridskor och hjälm med sig. Hon fixa det galant och nästan tyckte jag var jobbig som ringde och fråga hur det gick innan hon hade gått av bussen.

Själv sitter jag på jobbet och känner att jag inte sovit mycket alls natten till idag.

Morgonen började så där bra - hjärtat fyller år och jag har missat att köpa presenten (som måste köpas dagtid) sen så missade vi dessutom att gå in me frukost och sjunga för honom oxå .... vi är hemska !! Det var inte det att jag inte mindes att han fyller år utan mer att jag inte ville störa honom för han sov heller inte så bra i natt ... hrm

Vi sjöng för honom i alla fall lite senare och pussades lite så jag tror han är på ganska bra humör trots vår tabbe på morgonen.  Annars blir det inte så mycket firande idag, mer på lördag :)

Idag kommer Anna hem från Turkiet - ska blir så skönt att få träffa henne igen, har ju saknat henne så ofantligt mycket. Det är konstigt hur mycket man märkar att man tycker om någon när den väl inte finns där i närheten som annars har varit en sån självklarthet varje dag i princip. Hon kommer till jobbet på tisdag tror jag innan det kommer hon nog att ha fullt upp att bara "landa" hemma i Svedala igen.

Hur ser er lillördag ut?

//eVis

Mitt hjärta är 100 kg lättare

Idag träffade vi skolpskykologen igen, vi fick ju från början en stabil och varm känsla av henne då vi träffade henne första gången och jag måste vidhålla att hon inger en trygghet och ett lugn som jag själv förmodligen inte alls förmedlar just nu.

Hon gick igenom resultaten med oss och vi fick veta massor som gjorde oss häpnade och otroligt förvånade. Det finns en tanke bakom hur vi ska gå vidare men lilldottern kommer inte att behöva träffa skolspykologen igen, däremot kommer det att bli fler tester bla för dyslexi, hörseln ska kollas och jag tror samtidigt att vi ska gå till en optiker. Skolspykologen kommer att lägga mycket av jobbet att göras på mig och hjärtat men oxå på skolans ledning. En åtgärdsplan ska finnas och förhoppningsvis kommer den att presenteras redan på utvecklingssamtalet den 3:e december. Nu rullar det på.

Jag kommer till jobbet och det känns som om jag har brinnande eldklot i ögonhålorna och en stenbumling ligger i halsen och guppar - ringer mamma - och börjar störtböla och hon pratar mig igenom allt och nu känns det bara skönt, bra, enkelt och hjärtat mitt är 100 kg lättare. Kan det vara så här enkelt? Varför har vi inte gjort detta tidigare? Nu kan jag börja leva livet igen och arbeta med min lilldotter mot ett bättre mål för henne och oss som familj - där det handlar om att prata på ett enkelt sätt och på ett beskrivande sätt i framtiden.

djupt andetag och en lång skön suck

//eVis

601

Måndag morgon - orkar knappt gå upp ur sängen, men jag vet att jag har en del på jobbet som väntar *skönt* kommer så upp och sticker iväg. Första gången på länge som jag och lilldottern har sällskap den bit vi kan ha det, hon klagar på att hon mår lite illa men jag förklarar att det går nog över under dagen. Hon har just ätit lite frukost, ibland tror jag att det blir för lite till frukost och att det gör att hon mår illa. Lilldottern är nämligen en skalman i miniatyr, har egen ät-o-sova-klocka ...

Kommer till jobbet - systemet ligger nere, jaha - bara för att jag har liiite att göra idag eller :)

Lilldottern ringer - hon håller på att kräkas så hon vill att jag ska komma o hämta. Åker och hämtar hem henne och nu sitter hon och tittar på film i soffan med hinken bredvid sig, än så länge har det bara kommit lite väl mycket saliv och en del sura uppstötningar. Det blir rostat bröd och the under dagen och sen till middag fisk och ris ...

Det var den måndagen :)

//eVis

Adventspyssel ...

Det blev faktiskt bättre än förväntat och roligt enkelt var det oxå .. här ser ni resultaten ..


//eVis

Adventspynta ...redan?

Jag har min lilla lista med bloggar som jag läser varje dag, ni ser den här till höger. En av mina favoriter har stängt ner och jag kände en vägran att ta bort bloggen för jag hoppas fortfarande på att hon ska komma tillbaka med sina tokigt härligt och ärliga inlägg, men jag får nog ge mig och ta bort länken snart.

En annan av favoriterna Mom to Four gjorde mig påmind om att det faktiskt är första advent om inte allt för lång tid, rättare sagt om två helger ... och vad har jag att göra innan dess - MASSOR så nu är det bara att börja planera och pynt i förväg. Ska nog försöka få till fönsterputs nästa vecka helst måndag och sen pynta efter att Wilaj har varit hos oss på tisdag, sen är det fest för hjärtat på lördag och då vill jag ju slippa gå upp på söndagen och börja pynta då...

Hrm hur pyntar ni?

Vad ställer ni fram första advent, allt, alla tomtar och grejs eller bara ljusstakar och stjärnorna?

I år känner jag mig lite vilsen och vill nog hitta på lite mer roligt - blev helt klart inspererad av Mom to Four ...

//eVi


Grälsjuk?!

Ibland blir jag rent ut sagt totalt vansinnig ... !!!

Trubbel i skolan för lilldottern och hon ringer hysteriskt upprörd och säger åt mig att jag ska komma och hämta henne på skolan för hon vill inte vara kvar. Jag försöker få ur henne vad som hänt och jag hör hur den ena lögnen avlöser den andra medans hon försöker hitta på nåt nytt som låter bra så allt blir bara ett enda virrvarr ...

Får luren kastad i örat två ggr och känner bara att jag kan f-n inte göra nåt, sitter på jobbet och kan inte vara medlare för henne överallt när hon känner för att ställa till det för sig själv. För det kommer ju sist och slutligen fram att hon själv har satt sig den situationen hon är i och hon finner den helt plötsligt obehaglig och mer komplicerad än vad hon hade planerat ... eller spontant hoppats på.

Jag får tag på hennes lärare och försäkrar mig om att han ser till så att hon stannar i skolan eftersom hon sa att hon skulle dra därifrån. Han säger att han ska försöka hinna prata med henne om vad som hänt för han ser att hon är lite ledsen när hon kommer in i klassrummet medans vi pratar han och jag.

Nu ringde lilldottern precis igen och säger att hon ska vara med en kompis efter skolan och att hon vet att jag har ringt till hennes lärare - men de har inte pratat och hon är påväg till en annan klass nu och sen har hon inte honom mer under dagen ... jaha så var det överspelat och själv sitter man här och är ett kaos av känslor.

Egoistiskt kanske ja visst men VA FAN!!! jag vill inte ha det så här .. det är otroligt enarverande att ha en dotter som tror att hon kan knäppa med fingrarna och att vi ska göra som hon vill då. Vi gör det inte så jag förstår inte varför hon försöker gång efter gång och sätter igång massor av gräl, för det är det totala slutresultatet av allt med alla när det kommer till lilldottern.

Jag har försökt att se krasst på situationerna förut men jag har nog inte gjort det alls - hon bråkar med allt och alla om hon får motstånd som hon inte förväntar sig. Hon grälar med mina föräldrar, hon grälar med hjärtats föräldrar, hon grälar med skolkompisar, hon grälar med närmaste familjen (oss) de enda jag inte vet att hon har grälat med ännu är dem på badmintonen... Hon har inga hämningar alls när det kommer till att ställa till bråk. O jag menar det kan inte vara för att få uppmärksamhet för någon som får uppmärksamhet det är hon .... både postivit och negativ så klart eftersom det som oftast blir som det blir  ...

Just nu är jag galen av okunskap, ovetskap och frustration över vår situation med lilldottern.  Hade tänkt att skriva om alla situationer som uppstår men jag orkar inte ens.

//eVis


597

Om någon skulle fråga mig idag hur min dag har varit så skulle jag ha svarat med att göra en rörelse som innebär att stoppa två fingrar i halsen vilket skulle betyda att det har varit skit-tråkigt-medelmåttigt-lagom-curling-äckligt!

Usch vad jag ogillar att det regnar! Usch vad jag ogillar att inte träna mig svettig och skakig i kroppen! Usch vad jag ogillar att bara göra saker för andras skull! Usch vad jag ogillar att jag är så JÄVLA GNÄLLIG!!!

Idag har hjärtat haft en bra dag - sovit länge efter en natts jobb, vaknat fixat lite bra praktiska saker åt mig :) *tack älskling*, haft en bra träning trots oväder, fått tid för en intervju till ett jobb som han dessutom är intresserad av, ätit middag som jag lagat åt honom, tagit med sig lotter och kakor till jobbet som jag har tagit hem för att sälja åt stordotterns Barcelona resa ... shit nu lät det som om jag börja gnälla igen ....

Vilken tur att det vankas lite fest och fart snart - livet måste livas upp lite mer känner jag. Nästa vecka är sista veckan av rehabträning sen ska jag köra igång utav bara helvete - slita ut mig själv igen O_O



//eVis

596

idag är det 1 månad och 3 dagar kvar tills ljuset åter börjar komma till oss ... detta ständiga regnande och mörker gör mig så låg. Idag är det hyfsat fint väder ute, det är lite blå himell som man skymtar mellan alla moln men framförallt så regnar det inte (än).

Det är oxå bara 36 dagar kvar till julafton!?

har ni köpt alla julklappar klart?

Jag har inte det kan jag lätt säga - vi har så många som fyller år nu oxå - så det är liksom det som kommer lite före än så länge, men jag har tänkt ut de flesta julklappar i alla fall :)

men vart är snön - den får gärna komma, men det gör den nog inte så länge det är +10 grader om dagarna ...

jaja
suck

Kram på er !!

//eVis

595

Känner mig totalt oinspirerad ... kan någon ta mig hit så kanske jag får lite mer inspiration. Jag mår verkligen inte bra av att inte träna så är det bara. Hade jag kunna börja som jag hade tänkt mig så hade det varit helt annorlunda - det är ju så roligt att göra den träningen som man tycker är kul. Men näe nu måste jag rehab träna igen - varför alltid jag ..?! usch




//eVis

Sjukgymnastik !

Så har man varit på jobbets gym, träffat nya instruktören Tim som även gett mig massa övningar som jag ska göra på balansplatta bland annat. Sen gick han igenom gymmet i övrigt med mig eftersom han inte tycker jag ska delta i Cirketräningen eller boxningen på ett tag. Han gav mig massor med bra övningar som jag inte visste om och som jag måste testa snarast :)



I morgonkväll ska jag dessutom ut och gå med M, blir antingen sjön runt eller Enstaspåret - ska bli skönt att komma igång igen !!! Har verkligen hatat att inte kunnat träna. Nu får jag hitta andra vägar så länge bara ... ett tag framöver ...

Hur går det för dig och din träning ... ?

//eVis

593

Lördag skön soft dag, sovit hyfsat och sen iväg till Mörbybadet med lilldotter. Supermysigt ställe, lagom stort ingen hetsig kö till bubbelpoolen (man måste betala extra för den) och sen en skön avslappnad miljö. Att de dessutom inte säljer något godis, glass eller läsk i kiosken underlättar sååå mycket under dagen.

Söndag Lunch/middag hos mor och far för att fira fars födelsedag som är på onsdag + farsdag, träffade bror med familj och det var på tiden, har inte sett dem på länge - Kul. Direkt därifrån till hjärtats brorson som fyllde år i fredags för att fira hans födelsedag och det var oxå mysigt, träffade alla på hjärtats sida och det var lugnt och skönt... Hem o slappa och förbereda för veckan som kommer.

Vad gjorde ni i helgen?

//eVis

F R E D A G ! ! !

Känns skönt - veckan är snart slut, bara 8 timmar kvar att jobb sen är det helg. För en gångs skull så slipper jag fundera på att gå upp på morronen oxå - inget som kräver att jag går upp tidigt, så  jag kommer sova tills jag vaknar ... vilket förmodligen blir typ nio i alla fall :)

Veckan som gått har varit galen - helt enkelt galen. Nu är den vecka till enda och jag hoppas att nästa blir lite mer som vanligt - alltså även till det bättre.

Kram på er alla

//eVis

Livet på paus?

Just nu känns det som om mitt liv är på paus.

Det är alla andra som räknas och jag finns bara där ... hjärtat som har blivit varslad sedan skrivit på papper om uppsägning och nu börjat leta nytt jobb.

Lilldottern som behöver hämtas och lämnas igen, som när de var små och gick på dagis ...

Stordottern hankar sig fram och behöver lite handfast vägledning nån gång i veckan med några ord som får henne på rätt tankar och vägar igen...och ibland fast bara ibland får man en sån där kram som man längtat efter men inte längre bara kan "ta" ... *suck*



Hrm - nästa vecka, nästa vecka då ska jag leva igen, mitt träningsliv på sidan av vårat gemensamma liv. Träna, träna, träna, träna ... bara jag får träna så mår jag JÄTTEBRA ... har fixat så jag ska få sjukgymnastik av jobbgymmets instruktör... *tummen upp*


jävla sten

jävla grop

jävla fot



//eVis





590

Igår beställde jag lite kläder till mig - måste ju hedra och bidra till SM guldslaget när de nu har lyckats efter 11 år!!

Detta vart det

  

//eVis


Hata parkeringsautomater!!!

Idag skjutsade jag lilldottern till skolan och måste hämta henne där senare igen, så jag tog bilen till jobbet helt enkelt. Det värsta är inte att det inte finns parkeringsplatser (som borde vara det största problemet) utan det är att automaten som man ska ticka i pengar tar bara femmor och tior, inte kort och inte ens enkronor!! Hur omöjligt blir det inte ... vem fan sparar på femmor och tior menar jag!

Har pratat med parkeringsbolaget som har hand om auotmaten förut och de säger att det är bostadsrättsföreningen som har parkeringen som vägrar att betala för en ny mordernare automat och därför får vi dras med denna JAG BOR INTE DÄR- jag jobbar där ... skitförening!!

Så nu måste jag på med jackan, gå flera hundra meter i snålblåsten och lägga i mer pengar i automaten eftersom jag bara hade en femma - först måste jag så klart växla ... *suck*

//eVis

Svaga fötter ?!

Vad ska man säga vad ska man göra ...dagen vart inte alls som jag tänkt eller planerat, vilket gör att man blir helt vilse i pannkakan direkt.

De ringer till mig på jobbet från lilldotterns skola och berättar att hon har gjort sig illa på gympan och att vi bör hämta henne för att ta henne till sjukhuset. Inget som blöder eller är på nåt sätt dödande men hon har vrickat foten ordentligt och behöver få den röntgad. Jaha en till som ska halt omkring här hemma då :)

Vi åker in till Astrid Lindgrens och det är supermycket sjuka och skadade barn där så vi blir kvar i ca 4 timmar. Hur som helst så kommer läkaren fram till att inget är brutet eller av, däremot så behöver lilldottern vila i ca 2 veckor för att det ska bli riktigt bra. Kryckor i en vecka och sen ska det nog gå bra.

Hem ... sätter på en tvätt och plockar undan skräpet efter möbelmontering som vi inte fått undan förut. Hänger tvätten och då ringer de från lilldotterns badmintonförening, hon är uttagen till match på söndag och hon måste tacka nej ... ledsamt och jag meddelar lagledaren att vi hör av oss så snart vi sett en förbättring av lilldotterns fot för hon vill så gärna spela själv oxå.

Håll nu tummarna på att hon får göra det ...


//eVis

587

Lyssnar på radion och då säger de helt plötsligt vad klockan är och jag får mig en chock. Halva dagen har gått och jag känner inte att jag gjort någonting ... högarna ligger kvar och jag sitter mitt i dem :)

Snart tillbaka med mer uppdateringar - just nu hinns det inte med mer ...




//eVis

Allmäna Idrotts Klubben

Tog ju självklart SM guld igår ... det är ju något som kommer att omnämnas ett gäng gånger framöver i bloggen så bara slå för öronen om det blir för jobbigt :)




//eVis

 

 


585

Det har hänt en hel del i helgen ... vi har varit me vänner och haft trelivgt både fredag, lördag och söndag. Lilldottern har gått bus eller godis, så även stordottern - men jag tror att de mest busade .... Vi yhar spelat spel och tittat på fotboll.

Höstlovet är slut och tjejerna var superduktiga och kom upp helt själva på morron - till skillnad från deras gamla mor som tog lite sovmorgon.

Det nya barbordet är monterat och på plats, spaklat väggen en gång och ska göra så en gång till och sen måla. Två av fyra stolar är monterade så jag har att roa mig med i morgon för ikväll ska jag till Virge och få mina naglar fixade! *avkoppling*

Igår var vi och firade hjärtats bror som har fyllt år - han var ovanligt glad måste jag få tillstå, han är annars en man som man märker direkt på om han inte är glad eller inte mår så himla bra, så det var glädjande och supertrevligt att se honom så glad.

Vad har ni gjort i helgen?!

//eVis

RSS 2.0