Nagelfix ..

Igårkväll så var jag till W och fixade mina naglar - så skönt, känner mig ren och fräsch igen. W är så himla snäll och go, hon fixade lack me glitter till både stordottern och hennes kompis L som var med och höll mig sällskap bara :)

Nu har jag även beställt tid för att lägga matrial på tårna nästa gång :) det är sååå snyggt när man har öppna skor. Längtar ...

Stordottern blir fixad av W



Glömde lägga in bild på mina naglar - har vanlig fransk med en sticker på bägge ringfingrarna, har världens sämsta kamera på mobilen så ni får låtsas att ni ser den :)



//eVis

Lilldottern ska bort

i helgen. Nu ringde hon och frågade om hon fick för hon vill så gärna följa med vännen med deras båt ut till deras landställe.

Pratade snabbt med hjärtat och vi kom överens om att hon absolut ska få följa med henne och ha roligt en helg.

Glad för dig älskade lilldottern - på foto nedanför är hon och hälsar på sin gudmors uppfödare ... hon hade fått en heldag med sin gudmor och bara mys pyste - sånt är lilldotterns gudmor bra på :)



//eVis

Älskade vän

Lilldottern kom hem från skolan igår och visade en namnskylt som hon gjort i träslöjden - till sin kompis, den e jättefin. Lila med rosa bokstäver och hjärtan. Frågan är nu bara när hon ska ge henne den :)

Tyvärr så kan jag räkna de gånger lilldotterns vän har ringt till lilldottern på en hand under hela deras uppväxt - de har känt varandra sedan de gick på dagis.  Det beror nog på fler olika omständigheter men ändå... lite trist att det blivit en envägskommunikation, det klart intresset kanske inte finns från vännen´s sida - men hur förklarar man det för lilldottern på ett enkelt och bra sätt utan att såra henne för mycket?

Det har varit jag och vännen´s mamma som har umgåtts och på sätt så har även då lilldottern och vännen träffats - nu har jag och mamman inte träffats på jättelänge och därför längtar väl lilldottern lite extra mycket, samtidigt som hon inte vill ringa bara för att se om vännen då någongång skulle vilja visa intresse för sin vän - jag hoppas och jag hoppas.

Jag personligen tror att man som förälder bär på ett ansvar att lära sina barn att kommunicera för att värna om sina nära och kära - på alla de möjliga sätt som finns i dag, via msn, via telefon, sms osv det är ju nutidens kommunikationsmedel. Annat var det när man var barn själv - då tog man cykeln och stack iväg till kompisen och chansade på att den skulle vara hemma, var den inte det då cykla man vidare eller hem :)

Själv kan man ju förstå att det finns mycket som händer i livet som gör att man som vuxen inte har tid att umgås och det är ändå trots det lika roligt när man väl får tid för varandra och kan ses. Men barnen är ju inte låsta av  "måsten" på samma sätt som vi vuxna så att man inte har tid eller ork för sina vänner,  vilket många gånger är orsakerna till att man som vuxen inte "leker" på samma sätt  :)

Men så i samma veva som jag satt och fundera på detta så ringer en annan (ny) vän till lilldottern, de har varit väldigt mysiga mot varandra sedan lilldottern började i den nya klassen för drygt två år sen. Hon undrade om lilldottern ville följa med till deras land med båten och bada och ha det mysigt. Ja men det låter ju underbart!! Men så står då lilldottern där och slits mellan att vänta på att den gamla vännen som aldrig ringer men som lilldottern känner stor lojalitet mot kanske ringer just denna helg eller ska hon följa med den nya vännen som faktiskt ringer. Jag vill inte styra men ....

//eVis

Kompis-softa-i-sängen-kväll

passade mig helt perfekt ikväll. Hjärtat me kompisgäng är på krogen och kollar CLfinalen, den är slut nu o Barca tog hem segern. Under tiden hade jag sällskap av A som oxå behövde koppla av och bara softa.

Perfekt avslutning på en apjobbig och tråkig dag.

//eVis

jaha *suck*

Så har jag varit på sjukan och läkaren trodde att det är hälsporre, har fått ut Voltaren och ska äta det i 10 dagar på maxdos...får inte träna under tiden heller så det känns ju roligt värre.

//eVis

VårdCentralen

Har så ont i foten så att i morse när vi gick till bussen, jag och lilldottern, var jag tvungen att stanna vartfemte steg - tillslut frågade lilldottern om vi inte skulle ta bilen istället, näe sa jag och fortsatte.  När jag stannade nästa gång fråga hon om hon skulle ringa ambulansen, haha. Jag svettades av smärtan och det är ju frustrerande att inte kunna gå. Har suttit still så mycket det går på jobbet men nu har tom kollegerna sagt åt mig att söka upp VC.

Täby VårdCentral är nog den bästa som finns (enligt mig). Ringde 11:25,  hamnade hos den automatiska telefonrösten som fråga vad jag ville, knappade in mitt telefonnummer och fick till svar att jag skulle bli uppringd ca 11:30 och blir det - får en tid 13:30 för att besöka läkare E.H. SKÖNT ...

Hjärtat kommer och hämtar mig på jobbet eftersom det blir svårt att gå till bussen på foten - hoppas att jag får veta vad allt beror på och att jag slipper smärtan. Tänker inte göra samma misstag som jag gjorde med axeln och försöka leva med smärtan och hoppas att det går över.

Försöke komma underfund med varför jag har fått ont - inget som smällde till under träningen igår men jag kände smärta efter träningen men inte så här ... Där femman är - fast lite längre upp och ut på kanten ....där har jag ont,

 


//eVis

Va enkelt men ändå sååå roligt

I går på eftermiddagen så frågade A ifall vi skulle köra cirkelträningen efter jobbet, jag hakade på och som tur är så har jag ju alltid en uppsättning träningskläder på jobbet för just sånna här tillfällen.

Passet var superroligt och superhärligt - jobbigt men lagom för att man skulle hinna hämta andan och känna att man orkar köra på i lite mer än medelfart *skönt*, instruktören var samma kille som höll det brottnings MMA pass som jag gick på tidigare i vår och han är väldigt inne på brottningsfys och det gör ju att man får träna muskler som man tidigare inte är van vid att träna :)

Efter det åkte jag in och träffade A på Friday´s, såååå härligt, det bra vädret hade stuckit men det var inte kallt eller så. Där satt de ett gammalt arbetslag från Danderyd och jag *ler* beställde in lite mat och en latte efter och njöt av att bara få känna pulsen i stan.



Körde hem A och sen åkte jag hem till min egen familj, var hemma runt nio och det var skönt att det inte blev allt för sent - det blev en lagom lång dag så jag somnade rätt enkelt när jag luta huvudet mot kudden.

//eVis

Stans störta misstag kanske

men jag känner att information måste ut på något sätt - jag har blivit utestängd, avpoliterad, bortskrapad och jag vet inte vad känner mig som en fluga på bilrutan som bara ska bort för den är ivägen ser äcklig ut och skymmer synfältet...



Behöver få ut mina tankar och mina känslor men jag vill ju samtidigt inte såra någon annan, vi är ju fler om detta - så hur bär jag mig åt? Begår jag stans misstag och lägger ut allt här eller låter jag bli för att trycka ner det jag känner till hänsyn för andra?

Det är dessa saker jag fortfarande måste lära mig att ta ställning till innan jag kan känna mig helt fri, helt oberoende och självständig!

Behöver jag ha bekräftelse för mina egna tankar och åsikter sååå mycket att jag inte kan behålla dem för mig själv, det är kanske där jag raggar folk? Hrm där trillade den polleten ner - skönt, nu är det bara några till kvar.

Fast o andra sidan så har jag ju spridit mina tankar och åsikter till allmän beskådning och tolkning (här) - vill man inte så behöver man ju inte gå in (här) och läsa - det är bara att låta bli. Det är ju inte så att jag prakar på någon det jag skriver, så många är det inte som kommenterar eller läser så det är ju inte direkt till  någon hjälp haha.

Enligt min statestik så har jag som regel runt 10 läsare / dag på bloggen, varav hjärtat och jag är väl två :).

Näe bara därför så behåller jag dessa dagens tankar för mig själv - kommer kanske att lägga ut dem senare ikväll men inte nu!!

Ha en bra och trevlig kväll - hoppas den blir som du önskar

//eVis

Film uppdateringar

Har sett en del film på sista tiden men glömt att lägga upp det här ... så nu kommer en samling med vad jag sett på senaste tiden.

Allt flyter av Måns Herngren, jag är ingen fan av Herngrenbröderna men denna film tilltalade mig helt klart. Bra budskap och sköna skådisar som vanligt - Sverige har faktiskt en bra grund av komiker helt enkelt. Älskar  Jonas Inde !!!



Mirical at St. Anna av Spike Lee, WOW - här kommer budskapet som ett ånglok i sista scenen....lite långrandigt men svartkomedi på hög nivå.



Defiance av Edward Zwick, först tänkte jag att detta måste vara en kalkon. Men, och förmodligen tackvare, de tre halvstora amerikanska skådisarna så klarar sig filmen väldigt bra. Den har en sann berättelse som bakgrund vilket ofta gör att filmen lämnar ett starkt intryck och många timmars funderingar och eftertankar - så även denna gång. Lite korthugget ibland men ändå kommer filmen fram och får sina rätta vinklingar på ett bra sätt.



//eVis

Näe nu jädrans

Tangerade personrekordet på vägen hem igår, solen värmde så där lagom mycket och det var helt UNDERBART att vara ute och röra på sig. Tycker det är så skönt att kunna kombinera både gymmet och sköna långa promenader.
 
När jag kom hem så hade lilldottern fått brev från sin badmintonklubb, det stod att de ville flytta upp henne i en tävlingsgrupp som ska få speciallträningar under en tid nu innan sommaren :) De skrev att hon har visat på stor talang och vilja att utvecklas och att de ville premiera det. Lilldottern blev superglad då hon såg vilka tränare som kommer att ha hand om hennes U3 grupp och kände en extra bost för sitt självförtroende – något hon definitivt behöver. Idag är hennes första träning i nya U3 gruppen.

O sist men inte minst idag kommer vår städerska och röjer av vårat hem – hon kommer att komma varannan vecka framöver och hjärtat är den som fixat kontraktet. HUR skönt är inte det då!! Ytterligare en sak att slippa bråka o tjafsa om :)
Stordottern är på Eriksdalsbadet idag och har ”friluftsdag” med sin skola …

Det går bra nu :)
 
//eVis

Lunchkoma

*suck*

alltid så här mitt på dagen - runt lunch då tappar jag all koncentration helt och hållet ....fokuset glider länge o längre bort, hur ska jag göra för att behålla det?!

Jag har på något konsitgt sätt sträckt mig i halsen/hakan, varje gång jag tittar lite uppåt så gör det apont i halsen ... hur får man bort det

" - älskling kan du massera min hals?!"



haha

jaja det fina vädret lockar ju inte alls *ironisk* ska bli sååå skönt att ta promenaden hem idag.


//eVis

Nya friska tag - ny vecka

...som dessutom börjar med sol - kan det bli bättre?

Just nu känns det inte som det, ska röja upp lite på jobbet och sen ser jag fram emot en låååång skön promenad hem.

//eVis

liiiite kärlek i helgen

jag och hjärtat gömde oss i vårat rum ett par timmar - tjejerna fick sitt godis och sen var det både Disneydags och Robinson på tv så vi fick vara liiiiite för oss själva och bara umgås. Innan har hjärtats tränarkollega varit här och kollat på fotboll, Hammarby - Halmstad (på tvn).

Nu har hjärtat sovit klart för dagen och ska snart åka till jobbet *stackars han* - jag har hur som helst skickat tjejerna i sängen för de har varit på varandra och bara retats hela tiden, det är väl straffet för att man har tagit sig lite egentid med kärleken.

jaja snart får jag gå o lägga mig själv och försöka somna ensam ... i morron är det match för stordottern och lilldottern har badmintonträning ...fullt ös

//eVis

Pannkakorna "vann"








//eVis

Det är så skönt med ordning och reda

Har fixat akvariet och fiskarna mår nog betydligt bättre nu, det var verkligen på tiden att göra rent om jag säger så ...



Lilldottern har röjt ur sitt rum så det blev en hel del som bars ner till grovsoporna idag och sen ska brorsdottern T få lite leksaker som lilldottern inte längre vill ha.

Jag trodde jag skulle lyckas med att fixa spegeln som hade lossnat från skåpdörren, men det gick inte, hade fått lim av pappa men jag hängde upp dörren för tidigt så spegel lossnade och låg i tusen bitar på badrumsgolvet igårkväll... 7 års olycka here I come :(

Nu är stordottern iväg med en kompis och hjärtat sover (som vanligt känns det som just nu) och jag och lilldottern ska snart börja med lunchen  ... det står mellan pizza och pannkakor ... hrm vi får se vem som "vinner"

ja just det - var på konsultation hos Yngve i Åkersbergas Heavenly Ink igår och bokade tid och pratade om hur tatueringen jag ska göra denna gång ska sitta och se ut ... vi har bokat en heldag i september och Yngve tror inte att det kommer att räcka så det blev ett tillfälle till inbokat på ytterligare 4 timmar.

Wiiiie jag riktigt längtar !!!

//eVis

Klämfredag och jag är ledig :)

Börjar morron me en skön frukost med tjejerna, sätter på en tvätt och sen gör jag rent åt fiskarna. Hjärtat har planerat sin dag och jag och tjejerna får hitta på nåt själva. Blir kanske en tripp till IKEA, dit vill ju aldrig hjärtat åka med ändå som det är.

Vad ska ni göra idag?

//eVis

Ut på middag ..

Vi lurades lite med tjejerna och åkte iväg och åt middag på en restaurang i närheten där vi bor. Det var mysigt och vi åt riktigt god mat.






//eVis

Kristihimmelsfärdsdagen

Vad är det ? Var tvungen att söka på google för att få en förklaring då jag har totalt hjärnsläpp och inte minns vad det är man hyllar eller firar med denna röda dag - säg mig vet du?

Fick bara massa träffar på olika städers butiksöppetstider och kyrkliga möten som skulle inträffa denna torsdag - inte ens på Wikipedia hittade jag någon förklaring... hrm

Annars så har stordottern stuckit iväg med en kompis för att äta lunch och sen skulle de hem till henne - vill INTE att de hänger i centrum en dag som denna ....

Lilldottern har invigt min farmors staffli och ligger nu i soffan o glor på Disney Channel ... hjärtat sover men ska väl snart upp tror jag. Själv har jag ätit (tillsammans med tjejerna) en stadig frukost och satt på en tvättmaskin, plockat lite och funderar på vad mer som ska hända idag  :)

I morgon vet jag att jag ska städa mitt akvarium i alla fall - jag har försakat mina älskade fiskar alldeles för länge nu, vi har dessutom fått en mördarsnigel i akvariet ... naturens gilla gång.



Vi hörs nog snart igen ...

//eVis

fort ... onsdag

helt galen dag - tror att allt gick fel för alla så vi pratar inte mer om denna dag, den är raderad vi behöver bara leva med konsekvenserna av den ...

//eVis

Onsdag ...

Idag blir en hetsig dag - börjar med att tjafsa med lilldottern på morgonen. Helt klart mitt eget fel - jag tar bilen till jobbet och stannar vid lilldotterns skola en stund och vi sitter och pratar igenom det som hände hemma för 3 min sedan och är vänner när vi skiljs, så skönt att kunna göra så numera. Tidigare vart det inte bra förrän flera timmar senare och först när lilldottern kanske hade glömt allt.

Kommer till jobbet och känner att magen kurrar - jag har inte ätit någon frukost, till kafeterian och köper mig en latte och en smörgås. Möte med lunch innan idag vilket gör att det blir sen lunch idag.

Återkommer när fler timmar på dygnet har passerat

//eVis

Helgen i bilder











//eVis

Bloggdesign?!

Nu har både Sara och Stordottern ny design på sina bloggar - blir så sugen på att byta själv, har bara inte hittat någon ännu som jag vill ha ... ska leta vidare och forma runt lite .. :)

//eVis

....

Trodde känslan var ömsesidig

Trodde vi fanns för varandra I alla situationer både de jobbiga och de roliga

Om man ger upp under det jobbiga och ger efter för sorg och mörker

Vad finns då kvar för den andra

Hoppet försvinner till slut


Vad man tål är det bara en som kan bestämma

Hur mycket man vill ge och tåla avgör slutet

Slutet eller fortsättningen på det ömsesidiga


Helgen har varit rätt soft men ändå hektisk

kommer i bilder senare när jag kommer hem ..

//eVis

JAG HAR BLIVIT MED BIL

Nu har jag bett återförsäljaren att fixa papprena på nya bilen, ska hämta den nästa vecka ... här har ni skönheten ... frågan är nu bara vad hon ska heta ...



//eVis

Bilspekulationer & Alvedon is the shit

Var i väg och tittade på en bil efter samtalet i skolan. Den eee så fin, men ack så mycket pengar och min "Sally" får jag ju så lite för så jag tvekar tvekar tvekar ....

efter det så åkte vi hem och jag slängde mig i säng - har en förkylning som knackar på och vill ta över min kropp - vill inte vill inte vill inte

Alvedon is the shit helt enkelt ... nu ska jag överleva denna helg utan att bli övertagen

//eVis

Utvecklingssamtal me lilldotterns lärare ...

Jag blir aldrig riktigt klok på lärare - endera stunden säger de att lilldottern är superduktig i skolan och nästa säger de att hon kommer nog inte klara alla kraven om hon fortsätter som hon gör?!  Är det "hot" för att göra så att lilldottern reagerar, är det för att vi alla ska vakna upp och haja till eller vad är det?!

Hur som haver så har vi definitivt en liten flicka på 10 år som har massor av spring i benen, massor av funderingar som hoppar ut ur munnen lite när som och självklart en stark ledare som gärna styr och ställer - men allt detta var ju ingen nyhet. Ska vi motarbeta allt eller ska vi försöka stryra allt till det positiva för så är det ju inte idag. Min önskan är ju att lilldottern ska fortsätta vara allt fast på ett positivt och givande sätt. HUR får jag fram det - hur får jag henne att köpa argumenten, hur får jag henne att se det viktiga i att vara positiv?

Det togs upp att det finns ett resursteam för oss föräldrar - vet att dem har nämnt det tidigare, det finns även en skolpsykolog som kan prata med lilldottern om det är saker som hon går och funderar på ...

Hur som så ska det försökas blir lite mer struktur på hur vi hanterar lilldotterns skolgång framöver.

Så både ris och ros alltså ... men så ska det väl vara?!

//eVis

Vart är man på väg i sina mellersta 30 år ...?

Jag började lite tidigare än de flesta i min umgängeskrets med att skaffa familj - jag fick jobb direkt efter gymnasiet, även om det inte var det jag verkligen ville jobba med. Jag vet ju fortfarande inte vad jag VERKLIGEN vill jobba med, har inte funnit det där som jag verkligen brinner för än. Det innebär ju i alla fal att jag idag lever ett liv som jag kanske skulle levt om säg ca 10 år? Men jag står här och har mina tonårsbarn som jag fullkomligt älskar och som jag är så stolt över - de ger mig så mycket tillbaka genom att jag ser hur de utvecklas och blir de självständiga och "frigående" varelser jag och hjärtat vill att de ska bli.

Hur som helst - du vet när barnen flyttar ut och föräldrarna helt plötsligt "måste" umgås med varandra för att de slipper skjutsa sina barn över allt, för att de inte har massa åtagande för barnens aktiviteter eller skolor utan bara en massa fritid!?

JAG LÄNGTAR EFTER DEN TIDEN

Idag har vi fullt upp allihop, med oss själva, med tjejernas åtaganden, skolor och utbildningar och möten som vi alla ska gå och klara av. Jag började ett jobb som krävde en hel del utbildningar och som jag förmodligen kommer att tycka är jätteroligt när jag väl kan det. Men den som känner mig vet att jag fullkomligt HATAR att inte vara självständig, just nu är jag definitivt inte självständig på jobbet och det gör mig GALEN ... fullkomligt GALEN att jag inte har koll, att jag inte kan allt, att jag inte har svaren på allt själv, att jag inte kan ta besluten själv ....men alla säger att det tar tid och att jag ska ta det lugnt. Hjärtat har tagit på sig att vara tränare/ledare för stordotterns fotbollslag, vilket har blivit en jättestor del i hans liv och som kräver rätt mycket av honom både mentalt och rent fysiskt, han är ju inte riktigt som alla andra (han är unik) och det gör det lite jobbigare vissa gånger för honom.

Vi har tagit ett gemensamt beslut i dagarna som kommer att underlätta massor för oss som familj, det kommer att kosta en del men det får det lov att vara värt. Jag bara hoppas att det verkligen kommer att vara värt det så att vi inte står där sen med skägget i brevlådan och har sura miner.

Det känns ändå som om vi som familj är på väg åt samma håll för det mesta - vi har samma sätt att se på det flesta situationer det är bara när vi har två tjejer som vill mer än de förmår eller helt enkelt får som vi kan blir lite oense. Men det reder sig som oftast.

Känns som om livet är rätt ok just nu ... men frågan är som sagt var är vi på väg?

För vägen dit vi ska, vart det nu är, den vet jag inte vart den går och inte hur heller - det är nog tjusningen i allt

//eVis

God middag och film

Medans stordottern och hjärtat var på träning så fixade jag middagen - i vanliga fall är det ju alltid hjärtat som lagar mat hemma hos oss.

Blev grillstekt kyckling, fläskkotletter och pommes, med beaneissås och grillad majskolv. Mums

Sen vart det Grey´s och en film ...

Push av Paul McGuigan med bla Dakota Fanning som alltid varit en liten favoritskådis för mig .... filmen var lite som Heroes men givetvist kompaktare. Vänta tills den kommer på DVD ...



//eVis

Mjuka upp musklerna ?!

Har fått för mig att man tränar bort träningsvärk precis som att man fortsätter trots att man har håll. Gick så ner för att köra ett litet pass i gymmet på jobbet innan lunch för att försöka mjuka upp lite muskler sen gårdagens FM pass. Gick på bandet för att få upp värmen och det är vad jag kommer att utsätta mina ben för idag, sen körde jag lite mage och armar en halvtimme.

Nu när jag har ätit lunch och känner efter så är jag inte direkt mjukare än vad jag var innan, så det blir till att stretcha kalla muskler ikväll tillsammans med stordottern som oxå behöver bli lite mjukare.

Eller har du något tips på hur man kan mjuka upp träningsvärken i benen och rumpan?

//eVis

Febrig av träning

Vet att förra gången jag var på Functional Moves så hade jag en grym träningsvärk i benen, det känns idag att jag var på FM igår men nu har jag som en febrig känsla i hela kroppen. Det kryper i varje muskel och jag känner mig stel - ska gå ner och träna lite innan lunchen så jag känner mig lite mjukare förhoppningsvis. Blir ett kort pass, med bara armar och mage då jag känner att benen är genomkörda sen igår.

//eVis

Nattligt underhållsarbete ...?!

När jag kommer hem efter träningen så är det ganska sent så jag sätter mig och ser på Desperata hemmafruar tillsammans med hjärtat. Efter det ska vi se ett avsnitt av Heroes, det gör vi oxå men sen slocknar jag som en klubbad säl.

Efter ett par timmars sömn vaknar jag av att jag tror mig höra ett moppegäng, orkar inte ens fundera mer och försöker somna om, tittar inte ens på klockan. Mopederna ger sig inte, nu låter det som en som står typ och slirar med motor utanför vårat fönster. Hjärtat har oxå vaknat och kan inte heller somna om - han går upp och kollar vad som händer och kommer tillbaka och säger att det är någon med motorsåg på tågvallen mitt i natten klockan är tre!?!!

Suck ... jajaja ingen sömn denna natt heller då ... hjärtat går ut i vardagsrummet och tittar på tv, jag somnar faktiskt om efter ett tag men vaknar med halsont. Va fan!!!

Näe jag ska träna på lunchen idag !!

Hoppas ni har sovit gott
 
//eVis


Köpa köpa kööööpa kööööööpa

just nu har jag så mycket som jag vill göra, som jag vill köpa för att bli klar, för att göra klart för att få ett avslut för att komma vidare 

vill köpa en eller två tavelhylloratt ha kokböckerna på i köket, vill köpa en låååång lackhylla att ha alla böcker på i sovrummet, vill köpa spackel till hallen för att kunna köpa tapet för att kunna lägga nytt golv för att kunna måla taket för att kunna köpa möbler för att bli klar i hallen

vill köpa nya möbler till badrummet för att kunna få det som jag vill ha det, jag vill köpa en nyare bil för att kunna åka bekvämt till Göteborg i sommar, jag vill köpa nya träningsskor för att inte få ont i trampdynorna när jag går hem från jobbet, jag vill köpa nya cyklar till bägge döttrarna för att de börjar cykla mer än vad de gör, jag vill köpa våra resor till Åland med mor o far till hösten

jag vill jag vill jag vill jag vill

//eVis

X-men Origins: Wolverine

Tittade igår på X-men Origins: Wolverine av Gavin Hood, den var faktiskt en av de bättre - jag är väl mer för en persons historia än ett evigt hattande fram och tillbaka mellan de olika karaktärerna som det kan bli (enligt mig) i de övriga filmerna om X-men. Klart värd att se - mycket effekter och mycket känslor.



//eVis

Titta på bil ...

Har varit iväg och tittat på bil åt både mig och hjärtat - det är dags igen. Mest för hjärtats skull men även för mig.

så vad ska jag välja tycker ni??

s 40                               s60                           Outlander
  


//eVis

Fast & Furious 2009

Originalskådisar i Fast & Furious 2009 av Justin Lin och samma lika som första filmen - helt ok men vänta tills den kommer på DVD ...



//eVis

Gårdagen

Börjde som vanligt på söndagar med att jag och lilldottern åkte till hennes badmintonträning fast idag cyklade vi, ett beslut som senare skulle visa sig var lite korkat.

Efter träningen ska vi cykla hem och då regnar det ju självklart - lagom kallt med hård vind och regn i ansiktet. Jag som hade tänkt åka ner till Tibble Vallen och kolla fotboll direkt efter - men nu fryser jag så vi bestämde oss för att åka hem och äta lunch. Det blev uppvärmda pannkakor och keso.

Stordotterns match börjar snart och nu lyser solen igen så det blir till att gå ner och kolla in matchen - som är superspännande och det slutar med oavgjort mot BP, riktigt bra!!

Efter matchen ska stordottern och H in till Grönan och köra ett varv, vi blir hembjudan till Familjen E på fika. Det slutar med att vi käkar middag där och får grillad kyckling me supergod sallad och potatisskruvar. Lilldottern har superroligt tillsammans med pojkarna H och H. När sen papporna ska åka och hämta döttrarna på Grönan så blir det lite utrymme för mig och P att snacka lite i lugn o ro. Familjen E är supermysig allihopa och det känns kul att få lära känna dem.

Stordöttrarna kommer hem och är snurriga, H kan åtminstone äta lite middag medans min stordottern är alldeles snurrig så hon tror hon kommer spy om hon försöker äta nåt ... hihi finns alltid någon nackdel med alla fördelar :)

Hem och i säng
Tack familjen E för en mysig eftermiddag

//eVis

Guldkort och mys i Kista

Överraskade stordottern med att åka in till Djurgården och köpa ett Guldkort på Gröna Lund åt henne. Hon vart superglad - det hon inte heller visste var att jag hade koll på att två av hennes polare oxå skulle till Grönan just idag och att de skulle möta upp henne :). Jag och lilldottern följde med in så fick lilldottern testa på PopExpressen oxå nu när hon har blivit tillräckligt lång för att få åka allt.

  



Därifrån åkte så jag och lilldottern till Kista för att ha en supermysig dag (för att det skulle bli rättvist då lilldottern inte får något Guldkort). Det vart bio, klippa håret och äta på foodcorner Libanesiskt och en del shopping ...


 



//eVis


Festen

i bilder ... det var grymt roligt och en sann upplevelse !!



Bussarna som ska ta oss till Globen



Med dessa skor dansades det en hel del !!



Dukningen innan alla tog plats - ca 900 sittplatser



Magnus Karlsson kom och sjöng för oss



Galet rolig konfrensier ..



//eVis

P A R T Y T I M E ! ! !



Fler bilder från festen kommer säkert efter helgen då jag har glömt min kamera och får vänta på andras bilder ... hej svejs ...

//eVis

After



Tack Louise - du gjorde just så att jag slipper åka till Göteborg för att klippa mig - du e bäst! *kram*

//eVis

J O R D G U B B A R ! !

på bussen på väg till louise P - de första för i år ...



Smarrigt!!

//evis

Before




//eVis

Idag smäller det - louise P

jag ska till Louise P och klippa mig ... har inte klippt mig sen i början av februari och nu är det ta mig f-n dags...



Senare ikväll är det fest på jobbet :)

//eVis

No-foundation-trend



Stordottern
- mamma vi har skapat en trend i vår skola, eller i vår klass i alla fall

Jag - aha vaddåå för trend?

Stordottern - Att vi inte ska ha nåt smink !

Jag - men du har ju smink, du har ju mascara på dig nu...

Stordottern - ja men alltså ingen foundation daaa, eller alla utom L för hon känner sig så blek utan ...

Tummen upp säger jag :)

Halvstressig kväll...

På vägen hem från jobbet kollar jag passchemat för att extrakolla vilken tid passet börjar och tur var väl det. Passet börjar nämligen en halvtimme tidigare än jag trodde, så det blir bara till att gå hem och byta om och gå iväg till gymmet direkt. 

Lilldottern är så där nöjd över att få vara ensam men det brukar lösa sig ändå, det handlar om max en timme som hon är helt själv. Jag sticker iväg och kör mitt pass - aerobic kondition med K,  helt suveränt rolig koreografi. I slutet av passet har jag nästan lite kramkänsla i ena vaden men jag sätter i hälen mer istället så löser det sig oxå.

Kommer hem och gör mig lite äggsmörgåsar med kaviar - har ett saltsug som inte är att leka med just nu.

Lilldottern vill att jag fixar hennes hår med fyra inbakade flätor så det gör jag och sen går hon o lägger sig.

//eVis

Konspirationsteorier

Ibland får jag för mig att det finns massor av konspirationer runt omkring mig - vet att det är helt osannolikt men samtidigt så kan jag inte skaka av mig den känslan av ren jävla paranoia...

Är man (läs jag) galen eller är man (läs jag) osäker.

Blir "on top of all" lite knäpp






//eVis

Kvällens dag eller var det dagens kväll?!

Vet knappt längre själv när dagarna börjar eller slutar känns det som - det bara flyter på, rätt skönt iofs. Idag har det varit trögt som attans på jobbet, fått undan liiiite men inte mycket alls hehe wtf liksom har ingen ork eller lust alls.

Var och tränade m C på lunchen superskönt, träffade T och P där och de har nog ätit mycket mat för oj oj vad de har blivit stora och musklliga :O ser inte knappt bra ut ... du vet massor av överkropp och knappt några ben - påpekade det lite fint då de sprang runt i stora fluffiga byggarbyxor men det var inget de la någon större notis om *ler* bara de själva är nöjda så är ju allt bra.

Efter jobbet var det iväg på utvecklingssamtal och det gick superbra som ni kanske redan sett. Därefter körde vi stordottern på träning och sen stack jag och lilldottern till W för att fixa mina naglar. Idag vart det bara vanlig fransk eftersom jag inte vill ha något för i ögonfallande på festen. Känns som om allt just nu planeras och funderas kring denna fest - vilket förmodligen kommer att resultera i att den blir aptråkig helt enkelt. Har man för höga förväntningar så blir man ju oftast besviken. jaja ska försöka dämpa mina förväntningar *som vanligt* *ler*

Värsta i allt är att jag har inte fixat någon barnvakt tills fredag *gaaa* har missat det helt och hållet så i morgon ska jag ringa svärmor och kolla om hon vill låna mina änglar över natten *håller tummarna*. Mina egna föräldrar drar ju till Kreta på torsdag, annars hade jag bett dem.

Nu är jag sååå trött men kan nog ändå inte riktigt koppla av så jag får väl snurra runt bland tvkanalerna en stund sen ska jag försöka sova ...

Kram
//eVis

Utvecklingssamtal för Stordottern

var ju en ljuvlig upplevelse :) idel med beröm sååå skönt

älskar dig min stora lilla flicka

Här tillsammans med sin barndomsvän L


//eVis


Ulrika Gabriel - Inspiratör

Hittade en text (ett stycke som säger allt) hos Ulrika som jag måste få delge er andra ...


Genom att inte acceptera att du kan misslyckas, utan istället hela tiden acceptera att förutsättningar ändras på vägen och dessutom att hitta nya alternativa lösningar när så behövs, så har du alla möjligheter i världen att LYCKAS!


ÅÅÅåååå så den meningen talar just till mig just nu...det är inte fel att ha flera dörrar öppna, det är inte fel att se alternativen som passar mig även om de inte passar alla andra. Vi är inga modeller som är skapta i en och samma form och dessutom så formas vi om hela tiden, vi är som lera som aldrig stelnar och glad för det är jag.

//eVis

Glutaeus Maximus

Jag måste vara otroligt otränad i glutaeus maximus eftersom varje gång jag har gått hem från jobbet så får jag en otrolig träningsvärk just där. Hrm ger mig bara ännu mer lust att träna hårdare så jag slipper få träningsvärk ... vill ju få starka muskler och klara av all sorts träning (helst utan träningsvärk) men det klart det känns ju att man gjort nytta när man får träningsvärk oxå :) så jag är lite klyven det erkänner jag villigt.

Igår fick jag testa en jacka av T som inte vill ha den längre - skulle få köpa den billigt av henne om den passa. Provade den och till min glädje så kunde jag ha den. Så nu har jag en snygg vårjacka, tack T :) den gör mig väldigt bra, känner mig som en annan tjej.

Här är en bild på jackan som jag har köpt inte världens bästa bild men jajaja o min är inte röd den är silvergrå... :)





//eVis

Jag fryser

mest hela tiden tycker jag. Sitter här med linne, tjocktröja och en ullkofta över för att jag fryser så förbannat. I morse var det paraply som gällde hela vägen till tåget. Lillldottern sprang sista biten till skolan för att slippa bli helt dyngblöt.

Jag har ryggan med gå-hem-kläderna i, har planerat att promenara min 1½ timme från jobbet idag. Eftersom jag inte kommer att kunna träna på gymmet i morgon så blir det till att träna på jobbet på lunchen istället. Sen onsdag på gymmet och kanske fredag oxå .... då får jag FM med P som jag gillar :) Söndagspasset var ju sista gången igår så det blir till att hitta någon ny ornding på tränigen.

Är inte speciellt sugen på att jobba alls men har ändå lyckats få iordning det absolut viktigaste redan - i morgon blir det bättre tag och mer struktur. Brukar vara lite slött på måndagar och speciellt idag då man har varit långledig.

//eVis

Superhelg....på helgen :)

Vi åkte upp till landet på torsdagen efter att lilldottern hade haft talangjakt på skolan vid tvåtiden ungefär - vi gjorde ett stop vid Gävlebro och sen körde vi på. Var framme på ca 3 timmar, så skönt nu när nya vägen är klar. Vi stannade till vid E-center och köpte oss det vi skulle behöva över helgen.

Superväder när vi kommer fram och alla är ute och njuter av det. Jag fixar middag och efter det beger vi oss till vad vi hoppas på ska bli en brasa. Dessvärre så har de blivit eldningsförbud eftersom det har varit så bra väder länge och det är torrt i skogarna. Men det blir en alternativ brasa på sidan av den stora och de har grillning av både hamburgare och korv.




Mitt i allt så kommer mina föräldrar till brasan och de har med sig mina brorsbarn så nu blir det kanske inte så mycket lung o ro som vi hade hoppats på men däremot så blir det massa mys med familjen min :)

Första maj är väl arbetarens dag eller hur - fredagen ägnades åt härliga vädret och trädgårdsarbete och blåsor i handen efter krattan. Alla hjälptes åt och vi hade roligt samtidigt som vi fick nytta gjord. Det är alltid roligt att göra saker som man inte måste men som man alltid var tvungen att göra när man hade hus. Hrm livet är bra märkligt ibland men det är väl det som är meningen.


Morfar fixade en "snickarboa" som det hamrades glatt ifrån, där utvecklades även klotteregenskaper och grupptryck utövades för vilket allsvenskt lag man bör hejja på inom familjen.  Efter ett tag var det dags för lunch och då var det en del av deltagarna som däckade relativt snabbt efter ... hann inte ens få av sig skorna :)


När det var dags för eftermiddagsfika kom så kusin C och hennes son A - skönt att få träffa dem. Faster BM hade just fått hem en katt från jourhemmet så hon kunde inte riktigt följa med och C´s hund som jag saknat massor har fått en hel del besvär av sin allergi. Kusins sambo R jobbade på huset och kunde inte heller komma. A hade massa roliga ljud för sig som sig bör.



Lördagen ägnade vi tjejer till att shoppa lite i Hudik - det blev nya klänningar till alla tjejerna och ett par jeansshorts till T. Innan vi åkte till Hudik så duschade vi alla - jag fick äran att hjälpa brorsdottern T som tydligen är lite kinkig i vanliga fall. Det gick strålande och jag fick även föna håret och sätta upp luggen i fina hårspännen (vilket vanligtvist är helt förbjudet för andra att göra) se så fin hon blev .. :)


Lördagskvällen ägnades åt godisskålarna och Robinson...och att packa klart inför hemfärden på söndag morgon. Alla hade vi något som skulle göras på söndageftermiddagen så det var skönt att komma iväg redan direkt efter frukost.

När vi kom hem fixade alla sina väskor på en gång så vi slippr ha dem ståendes i flera dagar. Alla de andra tre åkte till Djursholm för att stordottern skulle spela match och jag gick till gymmet för att träna.

Nu är helgen över och alla gör sig klara för en ny vecka.

//eVis

RSS 2.0