GALEN vecka!!

Jösses - jag har jobbat som ett as denna vecka, känns som om allt jag någonsin glömt - det har jag gjort denna vecka + lite till!!

Så nu när helgen kommer så kommer det vara såååå skönt att bara koppla av - i morgonbitti börjar det bra med en helkroppslerinpackning som jag fick av N i presentkort för evigheter sedan, den ska nu inkasseras, efter det ska jag åka till N´s systers jobb och få på vinterdäcken för en korv och en hundring, efter det ska vi försöka hinna med att åka till Berga för att gratulera en kompis som öppnar egen fotvårdssalong ... sen efter det så ska jag koppla av, dricka vin, laga pizza och bara babbla massa skit med S som kommer o stannar över natten hos oss. Det var evigheter sedan så det ska bli supermysigt, hon har ju oxå varit i Spanien precis så vi har massor att prata om.

Känns som om helgen blir lite hektisk den oxå - men på söndag då får jag några timmar för mig själv på kvällen, då ska jag äta glass och titta på film och njuta av tystnaden ^^

Vad ska ni göra i helgen?

//eVis

Killers

Efter träningen så var jag rätt slut men kunde ändå tänka mig att se en film så det blev Killers av Robert Luketic med bla Ashton Kutcher, Katherine Heigl, Tom Sellec med flera den var som igår lite av ett axplock av olika filmer som Mission Impossible och till och med James Bond ... men med mycket mycket humor. Bra kombinerat faktiskt, klart värd att se men som förra filmen - vrid upp bioljudet hemma!!







//eVis

Träna me Stordottern

Jaha vi har kommit hem som sagt och Stordottern har inte tränat/spelat sedan i torsdags - så nu fick hon ville följa med mig på jobbet och konditionsträna lite. Vi tog me en av hennes kompisar oxå så det vart full rulle.

20 min löpning, 10 min på crosstrainern och sist 10 rodd - inte illa för att inte ha tränat på över två veckor (jag alltså).. Badade bastu efter och kom hem ganska sent - men nöjd med kvällen i alla fall

//eVis


R.E.D

Hamnade framför film igår - trots att det kanske var så att jag var för trött för att faktiskt se filmen. Men den höll mig vaken - R.E.D av Robert Schwentke med massor av stora bra skådisar som bla Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren, John Malkovich med många fler.

Det var en blandning av Ocens Eleven och Wanted... mycket bra effekter och supersnyggt filmat, manus är som vanligt i Hollywoodfilmer - sann "save my countrie" stil, men med mycket mycket humor!! ^^

Värd att se men vänta på DVD o kräma på bioljudet!!







//eVis

Hemma!!

Nu är vi hemma igen och det var ju väldigt trist! I morse fick jag slita baken av mig för att skrapa rutorna, hade mössa o vantar på mig för det är ju så förbannat kallt!

Vi har i alla fall haft en underbar vecka i Spanien. Vi bodde på ett ställe som heter Malgrat de Mar och spelade matcherna i närheten hela veckan. Tjejerna kom 3:a i sin grupp, obesegrade i full tid under hela turneringen. Förlorade en straffläggning och sedan vann de matchen om 3:e eller 4:e plats mot ett danskt lag.

Jag och lilldottern kunde åka iväg på en utflykt en dag tilllsammans med några andra familjer - det blev till Tossa de Mar ... de Mar betyder typ stranden kusten .... Jag kommer lägga upp bilder lite senare, har inte fått dem till min dator ännu bara.

Senare i veckan var vi även på Camp Nou och såg Champions Leauge matchen mellan Barcelona och FC Köpenhamn, som Barca vann med 2-0. Har tagit riktigt bra bilder på både Messi och Piké. Vi satt ju praktiskt taget nere på gräset :D

Dagen innan vi åkte hem var vi så inne i Barcelona City - vilken stad! Här krävs det som en annan förälder sa minst en vecka för att känna sig nöjd och att man hunnit se allt man verkligen vill se - inte alls konstigt att de vart nominerade och vinnare som kulturstad för några år sedan.

Som sagt bilder kommer ...

//eVis

Bästa semester någonsin

Idag när vi åkte till Ica Stop för att köpa lite frukost som vi ska ha på väg till Skavsta så

säger Stordottern

- Det här kommer bli bästa semestern någonsin, jag har mina kompisar med mig, jag åker till Barcerlona och jag får spela fotboll!

Vi ska alltså åka på cup med Stordotterns fotbollslag till Barcelona, vi är ca 70 personer som reser tillsammans. 30 tjejer och resten är syskon och föräldrar....

Bilder och mer får ni vet när vi kommer hem igen, nu har vi ställt klockan på 03:30 för vi lyfter 07:00 från Skavsta.

Har bäst - för det ska vi

Kram
//eVis

Affärsmiddagar

Jag har varit skeptisk till att delta i så kallade affärsmiddagar, som bara går ut på att nätverka och byta visitkort, därför har jag inte varit direkt närvarande på de faktiskta affärsmiddagar som jag blivit inbjuden till under ett par år tillbaka - mest för att som sagt jag varit skeptisk men oxå för att jag inte har trott mig ha så mycket att bidra med.

Nu fick jag på nosen av dem jag träffade igår på just en affärsmiddag. De undrade varför jag inte hade figurerat tidigare eftersom jag ändå hade varit med i branschen så pass länge som jag har, jag fick så där och förklara hur jag såg på saker o ting och böja mig för majoriteten som sa åt mig att nu fortsätta att delta i så många som möjligt. Jag tror att jag kommer att delta på fler men definitivt inte alla tillfällen.

Hur som haver så träffade jag massor av människor som jag har daglig eller åtminstone veckovis kontakt med och det är helt ljuvligt vilket lyft man får i sitt intresse för sitt eget jobb när det blir så härliga konversationer mellan oss kolleger, samarbetspartners  och konkurrenter.  Att sen få höra att man som jag då borde skryta mer och vara lite mer kaxig är nästan farligt för en sån tjej som mig, måste lägga band på mig själv och inte falla för att göra som dem säger. Men jag ler inombords :O

Så här fint var det dukat när vi kom och satte oss till bords och lokalen var superbra och maten underbar - men sällskapet var bäst!



//eVis




Oavsett vad som händer

så kommer vissa personer alltid att vara dem de är i mitt liv - jag kommer aldrig få en annan relation med dem en den jag har idag. Självklara är ju tex närmaste familjen som mamma, pappa, syskon och barn... men sen finns det ju svärmor, svärfar och barnens kusiner mfl.

Svärisarna kommer alltid vara svärisarna även om jag får nya svärisar eller om de får ny svärdotter ... livet kommer att vara detsamma men ändå inte så det gäller ju att hålla de kontakterna på rätt köl - de som ger mig något tillbaka och de som faktiskt känns ända in i hjärtat att de menar väl. 



Förra helgen var Stordotterns gudfar och tittade på en viktig match som hon spela - när de viktiga tillfällena i livet kommer är det skönt att ha sina viktiga personer omkring sig.

O de tillfällena kommer ju inte att förändras för att livet i övrigt förändras

Lilldotterns gudmor kom över och mös med henne igår innan jag kom hem från jobbet, de snickelesnackade på lilldotterns rum, drack the och hade mys - sååå fint av gudmor att göra det för vår lilla tjej, hon behöver det nu.

Senare igår kom A & T över för att fira mitt "assuradörsskap" även M kom över - vi smällde upp den Chapel Hill som jag och N fick av familjen Sprit tidigare i helgen. Dessa personer är människor som jag alltid kommer att älska och värdera högt i mitt liv, de som faktiskt kan släppa saker de gör där och då o bara komma över för att fira nåt eller så och en ännu härligare egenskap som de alla besitter är att bara vara sakliga och diskutera även fast man som oftast tycker olika - utan att det går över styr, man lär sig ju faktiskt något av att ha sådana människor omkring sig - om man tillåter tillvaron att vara sån i alla fall.

N har varit super denna vecka - ställer upp o fixar och donar, skjutsar och hämtar alla. Vet att han har massor i huvudet just nu och jag tror mig inte ens kunna tänka mig in i hans situation när det kommer till kommande händelser i hans liv, men han är stark och kommer gå vinnande ur allt han oxå. Vi kommunicerar otroligt bra just nu och det känns bättre och bättre hela tiden. Du kommer alltid vara en del av mitt liv...



ååå det är så skönt att ha gjort upp med sitt eget liv och bara ha de allra bästa omkring sig - de allra viktigaste (så klart ur min egen synvinkel)...

Livet kommer bli så bra, så bra

//eVis


Jag fixade det!!!

fick ett mail från Försäkringsförbundet som säger att jag fixade sista tentan och numera då per automatik är diplomerad Sjöassuradör!! Så förbannat skönt - hoppas att det kan innebära lite mer klirr i kassan ;)

//eVis

Det svider i mitt hjärta för mina barn


Det finns personer som betyder sååå mycket för mig

Det finns de som inte förstår hur stor påverkan de har i mitt liv

jag vill så gärna klara mig själv

jag vill så gärna vara starkare än någonsin

vem är du som säger att jag ska känna på ett sätt som jag inte gör

vem är du som säger att du ska göra allting bra

vem är du som tror att du kan sudda ut allt som är gjort och sagt

Det svider i mitt hjärta för mina barn

De som inte är starka ensamma

De som är beroende av andras förstånd





Helgens filmer

oj det blev ganska många ...

Först den sämsta av dem alla

The last airbender, av M.Night Shyamalan med bla Noah Ringer, Jackson Rathbone och Nicola Peltz. Filmen är srpungen ur en tecknad serie som gått på bla Nicelodion. Det är dåliga skådespelarinsatser blandat med ett halvtaskigt manus och med hyfsade försök till effekter.







Efter det såg vi

30 Days of Night: Dark Day´s av Ben Ketai med bla Kiele Sanchez, Rhys Coiro och Diora Baird. För mycket zombie för mig för att det ska vara intressant. Men effektfullt med eget språk och allt så hrm ja välgjord är den men inte i min smak.










Det var dem jag kom ihåg nu - kommer säkert komma på fler ... återkommer då

//eVis

Spänd som en fiolsträng

Vet inte hur jag ska vända o vrida på mig ibland. Nu är jag där och dämpar drama, medlar i bråk, svänger ihop halvsanningar och försöker få vardagen att rulla i vanlig ordning när inte någonting alls är vanligt längre.

Resultatet är att jag blir som en spänd fiolsträng och kan inte koppla av - då blir det att jag distansierar mig mot alla och allt, försöker att undvika kontakt för att slippa frågor som hur mår du?, vad ska du göra?, hur kommer det bli?

Kan inte folk bara vara som vanligt ? Varför är just jag så genomskinlig?

Behöver sova sova sova sova sova .... får väl boka in min lerinpackning som jag fick av N för ett ganska bra tag sedan. Blir på lördag - ska se om det finns tid, hoppas det! På söndag åker vi till Barcelona med stordotterns lag... ska bli superskönt o få lite solenergi igen ^^

//eVis

Hot Tub Time Machine

Har precis sett Hot Tube Time Machine av Steve Pink med bla John Cusack, Clark Duke och Rob Corddry. Först tänkte jag vad är det här för film, men man måste ge den minst 40 min innan man kan dömma den. Helt ok att hyra på DVD.







//eVis

Ibland blir det helt galet

och jag tror att jag kanske har gjort mig själv en otjänst med att göra om designen på bloggen, nu är det massor av småpet som ni säkert inte ens ser som jag ser som STORA problem ... men men stöter ni på nåt som ni tycker är konstigt så kan ni ju meddela mig det ^^


Ny design

tänkte det var dags - hoppas den uppskattas ...

//eVis

Många nyfikna igen ^^

undrar just varför ...

Ja får man inte veta saker den naturliga vägen - att folk pratar med en så får man väl ta reda på det via dens blogg.

VÄLKOMMEN ATT LÄSA du som är nyfiken



//eVis

Morgonträning

Har fått in så schyssta rutiner på måndagsmorgonen - går upp 06:00, kastar på mig träningskläder och gör två smothisar, borstar tänderna och greppar träningsväskan.

Går till bussen där jag träffar M och sen kör hon o jag ett pass på gymmet. Hitintills har det bara blivit löpbandet för min del och jag kommer köra på det tills jag känner mig redo att börja köra vikter, men än så länge så är det bandet och löpning som gäller.



Frukost köper vi på vårat fina kafe som vi har i huset där vi jobbar - slänger i mig en äggmacka och en kaffe sen är jag redo för en jobbdag.

Sååå skönt och det är ett underbart sätt att börja dagen på. Samma visa på onsdagar (förutsatt att inget händer)

Vad har ni för rutiner på morgonen?

//eVis

A Somewhat Gentle Man

Inatt såg jag A Somewhat Gentle Man av Hans Petter Moland med bla Stellan Skarsgård och Björn Floberg och en hel del andra okända för mig norska skådespelare. Filmen är lustig men otroligt långsam och tråkig. Kul att se Stellan i en roll som kanske inte är till favör för honom men säkerligen givande att spela.







//eVis

Orphan

Igår tittade jag och Lilldottern på Orphan av Jaumet Collet-Serra med bla Vera Farmiga, Peter Sarsgaard och Isabelle Fuhrman. Det är en thriller mer än skräckis och helt klart värd att hyr på DVD en tvist på slutet som gör det galet trovärdigt!!! Se den inte ensam :)







//eVis


Boxen igår

körde ett pass efter jobbet på jobbet med E - han hade förmodligen haft en skit dag för han tog ut allt på oss som var där. Såg till att vi fick kämpa som små djur, mycket kickar och gärna mitt i kombinationerna så det blir massor av mjölksyra.

Skönt - idag har jag träningsvärk i underarmarna, kan inte låta bli o undra hur jag ska stretcha bort det?!

Nästa vecka kommer jag inte kunna köra eftersom då är det konferens på torsdagen, men jag ska köra löpning så mycket det går innan vi åker.

Skönt att ha kommit igång med träningen igen efter min vristskada - så nu ska jag bara bli av med hostan helt o hållet så jag kan köra på fullt ut igen!!



Hare bäst

//eVis

RSS 2.0