Slumdog Millionaier

Filmen var ju nominerad till massor av Oscars och fick ta emot pris för bla Best Motion Picture of the Year - Christian Colson och Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published - Simon Beaufoy 

Det är en film baserad på tv programet Vem vill bli Milijonär och en tonårings som lever i Bombay där han växt upp i slummen, man får följa honom, hans bror och en flickas uppväxt i plåtstaden.

Filmen höll mig i ett järngrepp hela tiden och jag kan verkligen förstå att den har vunnit priserna och den förtjänar verkligen varje enda ett pris den har fått och kommer få. Helt klart värd att se !!!

Slumdog Millionaire





//eVis


Igår var vi till Nacka + kalas

Då hjärtats brorsdotter har varit där tidigare och rekommenderar en skobutik som vi vart intresserade av. Alla utom jag hittade skor - billigt så det var en bra tripp. Efter det var det kalas hos hjärtats systerson som fyller 19 år.

Efter det kom M över och köpte min näst senaste mobil ... min W980 ... lite ledsen över att sälja den men jaja jag kan ju inte ha den liggandes hemma bara ...han stannade en stund och snacka lite - alltid lika trevligt, jag tycker mycket om M.

L o hennes två döttrar kom över och kollade in de kläder som vi inte kunde eller ville ha av den säcken med kläder som vi fått av hjärtats chefs dotter som gjort en garderobsröjning. De tog typ det som var kvar så alla kläder kom till använding kan jag gott meddela - himla roligt :) Stordottern fick en helt ny garderob och jag hittade massa roligt som faktikt passade ... *glad*



Idag var jag så o fick

mina naglar tillbaka - äntligen känner jag mig hel igen!!! :)

Tjejen som gjorde naglarna har bara hållt på med detta i ett år, hela tiden varit egen och kämpat på. Hon är superduktig och otroligt noggran - allt tog ca 2 timmar. Jag är van med dryga timmen så jag vart lite stressad men samtidigt så är naglarna så grymt bra gjorda så det är absolut värt den där extra tiden.

www.yes4beauty.com



Just nu tittar jag på landskampen, Sverige -Portugal. Pappan i familjen knas är ju givetvist där med sin bror och tittar på matchen, hitintills så har det nog inte varit värt resan, det står 0-0 än så länge och det har varit få bra målchanser.

Stordottern sover över hos en kompis, hjärtat har åkt till jobbet och lilldottern sover.

Snat jag me

//eVis

Torsdag

Passade utgång för jag var så förbannat trött och seg och drog med mig lilldottern till Täby C (hon var inte svårövertalad) medans hjärtat och stordottern hade träning.

Hittade en superfin tröja till hjärtat som han tittat på länge och en tröja till mig ... så nu var vi klädda ett tag till elle??

Hem o är helt slut - plockar lite och slänger mig i sängen och tittar på Sveriges värsta bilförare ... de e ta mig fan galna - att veta att det finns sånna nötter ute i trafiken gör att man inte vill åka bil nåt mer alls.

jaja när hjärtat åkt till jobbet började jag arbeta på mitt nyfunna intresse, att göra ett armband och ett halsband ...... två halvbra foton på mina första smycken ...


 





//eVis

Blir alldeles pirrig ibland

Om jag inte har träffat mitt hjärtat på ett par dagar så kan jag bli helt pirrig i kroppen bara jag ser ett foto på honom o så får jag lite hjärtklappning för att jag blir så glad över att jag fortfarande känner som jag gör för mitt hjärta. Vi har ju trots allt gått igenom en hel del tillsammans - men o andra sidan så har vi ju även försökt att vara ifrån varandra oxå men det gick inte.

I år är det  19 år sedan jag lärde känna hjärtat  och vi har varit tillsammans i 17 år - det är exakt halva mitt liv :) kan ni tänka er ...

Visst e han fin mitt hjärta - älskar dig



//eVis

Shopping...

eller hur haha... åkte till Täby C för att hämta ut min pstav som jag ska byta ut på fredag ... förväntade mig att den skulle ligga på ca 1200 kr, men döm om min förvåning när hon säger att den kostar typ 500 kr ... :) kan det bli billigare? Jag tror inte ens att minipiller skulle hålla måttet. Jag har ju ändå denna pstav i 3 år ... så det är ju hur bra som helst att jag dessutom är nöjd med den och sätter in min "tredje" pstav visar ju faktiskt att det fungerar superbra för mig.

Gick in på Panduro och gick loss på lite berlocker och kedjor, köpte mig ett set med verktyg oxå - nu ska jag nog bara ha en låda sen är jag nöjd ... kommer fylla på smyckesgrejerna vartefter sen. Började att tillverka ett armband men det fattas en del grejer så jag måste komplettera inom snar framtid, tror annars att det kommer att bli superfint .. ska ta fota o lägga upp här sen.

Åkte hem till H och fick mina ben ytterligare vaxade, eftersom jag hade för korta hårstrån sist när jag var på skolan så fick hon inte med allt och då blir det till att göra igen ... H är duktig på sånt här så det passar ju bra. Sen fick ju vi lite tid med miniC oxå o det gör ju dagen värd allt ... puss påre

 


//eVis

Nagelfix!

Har fått en tid hos T&T Nails i Jakan - mina gamla hemmatrakter - så jag ska dit och få en utbildningsbehandling, känns superbra. Istället för att betala typ 700-900 kr för en vanlig förlängning hos en egen nagelskulptör i stan eller Täby så får jag detta för 300 kr :) kan ju inte bli bättre. De är säkerligen supernogranna för att de "tränar under uppsikt" och sen tar det väl lite längre tid men det gör mig ingenting.

Så nu ska jag få fina händer och naglar igen - har varit lite naket utan nu i ca ett år....börjar nog med vanlig fransk manikyr... sen kan jag go wild and crasy senare ...

Så här såg jag ut för ca 1½ år sedan - det är Carina som gjort dessa naglar, jag gillade verkligen att gå till henne men hon bor ju för sjutton på Ekerö och orkar jag inte med ...

Uppdatering: De blev inte Jakan - fick kontakt med en tjej som jobbar med den gelén som jag vill använda på naglarna och jag fick en tid hos henne på lördag, åt både mig och H så vi kommer att gå dit bägge två samtidigt - MYS !!!



//eVis

Gick hem lite tidigare

från jobbet igår och blev upphämtad av hjärtat, stordottern och hennes kompis L, vi åkte vidare och handlade. Jag planerer en gooooooood middag tills på lördag. Massa smågott som ska intas - ska nog köpa lite vin tills dess oxå. Sen åkte vi alla hem och jag dammsög plockade och fixade lite.

Hade köpt en välomtalad Champangefärgad hårfärg som jag tänkte jag skulle testa och jag måste nog säga att jag är nöjd med resultatet, det var dessutom enkelt och smidigt att göra det - måste bara köpa ett riktigt bra shampoo och balsam åt mig nu eftersom jag ändå färgar håret rätt ofta.

ÅÅåå så tänkte jag skicka ett foto till min mail så jag kunde lägga upp det här från min Iphone - så går inte det längre, näehä ... får fippla med det senare för nu måste jag jobba

//eVis

Stordotterns träning

Igår fick alla tjejerna en överraskning på träningen - en av tränarna hade fixat så att två landslagstjejer kom och hälsa på !!!

o ja en av dem var stordotterns favorit  anfallaren Therese Sjögran och sen var även anfallare Nilla Fischer med. Det blev autografskrivning och mycket beundran bland tjejerna. Tycker det är superkul när tränare och föräldrar kan bidra till att såna här saker sker SUPERROLIGT!!

 


//eVis

Efter en vecka

med Eye Q så känner jag redan skillnad på lilldotterns humör. De värsta topparna på utbrotten är borta och hon blir lugn mycket snabbare.

Hon har slutat med de oförskämda orden till med säkert en tredje del - vilket är en bra bit på vägen känner jag. Så detta kommer vi absolut att forsätta med.

//eVis

Boxning !!

Igår vart det ett boxningspass på gymmet i timme och en kvart körde vi i full fart. Träffade S och M som har börjat köra boxningen de med, härligt o få se dem igen.

L o jag gick igång stenhårt på träningen, det var som om vi var i lalaland :) överlyckliga över att kunna köra boxningen igen, vi har ju fått ha ett uppehåll på nästan ett år för att jag har varit skadad i axeln. Nu körde jag ganska lugnt och försiktigt för att se om jag klarar av det utan problem. Det gick hyfsat bra, jag fick köra med vänster en del för att inte överbelasta högern bara. Men jag behövde inte sätta någon ICE Power efter och idag har jag inte ont heller ... *glad* vi sa ändå att vi inte kommer köra varje måndag utan kanske varannan bara för att ta det lungt.

Det känns underbart att klara av det i alla fall

Tvättade en tvätt när jag kom hem och bestämde mig för att inte träna som idag på lunchen - har redan känning av träningsvärk i skulderbladen och armarna så jag tar det lite lungt.

Somnade som en stock när jag väl gick och la mig efter Ballar av Stål ... - jag gillar fortfarande Soneby Citysport bäst :)



//eVis

Så där - nu har jag fixat ...

Här kommer bilder från helgen ...i lördags var vi hos bror o hans sambo som fyllde år - på söndagen var vi och såg Yvonnes barn Cabare Hurra för Holywood tillsammans med lilldotterns kusiner...



  



  


//eVis

Jag kan inte lägga upp bilder längre ??

Det har hänt nåt med min blogg - det går inte att lägga upp bilder ...*ledsen* //eVis

Leker med min nya leksak

Igår fixade hjärtat en Iphone åt mig som jag nu bloggar från :) så himla läckert

Fredag!!!

Det som firades på em var att en av cheferna på våningsplanet hade jobbat inom firman i 30 år ...*grattis*

Jag tog tunnelbanan till Fridhemsplan och gick in på St:Eriks gymnasium och fyra trappor upp - där finns alltså en yrkesskola för alla möjliga sorters skönhetsbehandlingar. Det var fyra elever där som hade ett varsitt "offer" att öva på. Jag skulle få mina ben vaxade ...hrm, har aldrig gjort det någonsin - bara rakat.

AJ AJ AJ vad det gjorde ont. Jag hade med mig kameran men jag tappade allt minne om det och glömde ta kort som jag hade planerat att göra. Men jag kan säga att så här i efterhand så överväger jag att fortsätta att vaxa benen, det blir så lent och fint ....

Hem och sitter i några minuter - sen ska det fixas iordning lilldotter som ska gå på disco. Vi ägnar lite extra tid till att fixa henne och sätter lite mörka slängor med keratinvax ...sminkar henne och sen bär det av. Snart kommer H med syster och lillebebisen C hit och ska vara här medans tjejerna är på discot.

Stordottern är på disco o har varit hos en polare och fixat sig själva ...

//eVis

Lunchpromenaden idag

Den var inte lika trevlig som igår - näe idag var det isande kallt ute och lite blött både här och där så det vart bara att gå på asfalten som finns i närheten. Inte dirket det ljuvaste att titta på när man vill njuta av naturen egentligen ...

jaja bätter än att sitta inne på kontoret och inte få någon frisk luft alls - undrar hur det kommer bli senare om jag inte kommer att klara mig utan dessa promenader.

När jag kom tillbaka o skulle fixa min vatteflaska i köket så hängde det en lapp på kaffeautomaten, måste ju i alla fall gå dit vid 14:30 för att se vad det är som ska firas ...



//eVis

nja inte riktigt än va?!

I morse så var det som vanligt igen ... gap o skrik, oförskämda ord, slå i saker och dundra med dörrar ...

Stordottern hälde upp för mycket tevatten åt lilldottern - det var startskottet, hon är helt oförstående för att det tar lite tid att reagera. Säger lilldottern stop så ska det vara stop inte ens lite till får det komma i koppen ...*suck*

sen var det igång - ALLt blev fel ...hon hittade inte sina kulor som hon helt plötsligt skulle ha med sig till skolan, hon ska ha med sig solglasögonen och MÅSTE ha ett fodral till dem ...osv osv

o sen när vi går tillsammans till skolanså är det som om ingenting har hänt ...

gaaahh ---- blir så trött

//eVis

Aerobickondition och solning

L kommer o hämtar mig vid sextiden, innan har jag fixat lite med stordotterns blogg ... www.kottfarslimpan.blogg.se var tvungen att ställa larm på mobilen för att komma iväg i tid, vill ju inte att L ska behöva stå och vänta på mig när hon är så snäll och hämtar mig varje gång vi ska träna.

Kör ett SKÖNT aerobickonditonspass, jag kan koregrafin nu och kan verkligen ta ut rörelserna och känner hur hjärtat pumpar och lungorna krampar :)

Solar efter träningen o sen åker vi och hämtar L´s bonusdotter som har jobbat praktik på ett ålderdomshem. Hem o fortsätter fixa lite me stordotterns blogg och sen blir det nog sängen ... är rätt slut faktiskt ...

//eVis

Lunchpromenad

Idag var jag ute i ca 30 min och gick lite lugnt och pratade med H, fnissade lite över allt möjligt och sen lyssnade jag på lite musik. Bara njöt av det underbart kalla vårvädret.

Typisk vårvy



Hjärtat kom efter att ha varit på sjukgymnastik och fikade på mitt jobb, satt och pratade och fnissade lite - var längesen.

Älskar dig mest


//eVis

Frukost lugnt idag oxå ....

Så här mysigt har tjejerna det numera på frukosten ... två dagar i rad är inte bara en händelse ... kanske det ligger förändring i framtiden för familjen ...

*håller tummarna*



//eVis

Tisdagkväll

Jag kommer hem efter jobbet möter stordottern i porten och hon har ett gäng me grabbar med sig, de ska ut o träffa några till sen ska hon komma hem igen o äta lite middag. Hjärtat och lilldottern har åkt iväg och ätit, förmodligen för att låta stordottern vara ifred med sina polare .. :)

Sätter på en tvättmaskin när jag kommer in, det är helt tyst i lägenheten ....

Hjärtat och lilldottern ringer - vi åker och handlar., kommer hem och hallen är fullbelamrad med kläder och skor. Stordottern står i köket och steker korv och kokar makaroner till sitt gäng me polare, jag tycker det är helt underbart att de väljer att vara här så vi låter dem hållas ...

hjälper stordottern med hennes blogg som hon har startat - lite väl mycket info om henne själv så vi försöker förklara för henne att man ska hålla sig lagom känd på nätet *igen*

Sen blir det en tvätt till och bara softa i soffan ...

//eVis


Det är ju så vacker ute ..

men jisses viliken tur att jag har vinterjackan för det blåser riktigt kalla vindar. Var ute på lunchen och gick en liten promenad runt Bergshamras Kolonilotter och ner till Ålkistan...tänk va vacker det kommer att vara där om några veckor.



//eVis

Onsdag morgon

Så var det en ny dag - hjärtat har inte sovit en blund i natt, jag har hört honom gå ut i köket och göra nåt att äta, han har tittat på tvn o sen har han väl legat och snurrat till och från hela natten. Vet inte om det har och göra med det vi pratade om igår eller vad ... han har i alla fall tagit över lilldotterns Johannesört eftersom han som ofta har svårt att sova.

Lilldottern berättade på vägen till skolan att hon var så trött igår för det hade varit bråk i skolan på dagen igår. Det visade sig att det var två tjejer som ville uppträde med lilldottern bäggetvå och att de inte var sagt att så skulle det vara från början. Lilldottern hade föreslagit lottdragning om vem som skulle få dansa med henne och det blev F, när lilldottern då såg att L blev lite sur och ledsen så  hade lilldottern föreslagit att de skulle dansa tillsammans alla tre (tre tjejer vet ju alla hur lätt det är) och så blev det efter lite övertalning. Så idag har de uppträdande - hoppas allt går bra.

Morgonen gick för övrigt väldigt  bra och inga tjafs

//eVis

Tisdag

Kvällen slutade med att vi satt i soffan och bara glodde på tvn, så skönt när jag har lagt om min träningsdagar att jag har så mycket kvalitettid med hjärtat och lilldottern, stordottern är ju knappt hemma numera och är hon det så har hon massa kompisar här istälelt.

Nu var lilldottern hos sin kompis L och de bakade och spelade spel, lilldottern låg i vår säng och tittade på tv (trodde vi) hon hade somnat och låg och snusade kudde sedan länge tillbaka, hjärtat ruska liv i henne och bad henne gå o kissa o lägga sig i sin säng - det gjorde hon och sov vidare resten av natten oxå.

Hämtade stordottern hos hennes kompis och ringde L på vägen - vi satt och pratade både vägen dit och medans jag väntade på stordottern utanför porten och hela vägen hem. Det är sällan som vi pratar så mycket på telefon, vi brukar bägge ha så mycket att göra så vi inte hinner.

väl hemma så hade hjärtats tränarkollega kommit över efter ett möte nere på föreningen så de satt o snickelesnackade och jag kollade in semifinalen i bandy ... sa till hjärtat att man saknar ju bandyn lite när man tittar så där på det igen. Såg att han blev lite nostalgisk han oxå och han "erkännde" att han inte har velat gå på bandy eftersom han är livrädd för att bli besviken för att han inte kan spela själv längre ...hrm, ja mycket som poppar upp ibland.

//eVis


Första dagen för lilldottern med Eye Q

O vad jag hoppas att det ska bli bättre med humörsvängningarna för lilldottern, har läst massor nu på nätet och olika forum där man säger att det är precis vad hon behöver ...

Så två tuggisar i morse och två i em och sist två innan läggdags - så ska hon hålla på i 12 veckor, sen blir det färre tabletter efter det ...

Tabletterna smakade inte jordgubb sa hon, hon både provade att suga på en och tugga den andra, men som tur är så är dem inte så stora så de inte går att svälja hela ...*pjuh*






//eVis

Earth Hour

jag hoppas att ni alla har hört talas om Eart Hour som kommer att ske Lördagen den 28/3 kl 20:30 då släcker miljontals människor över hela världn ljuset i en manifestation för klimatet. Genom en enkel handling - att släcka allt som drivs med el under en timme - kan du vara med och sända en signal till världens makthavare att de måste göra mer för klimatet



Anmäl dig till Eart Hour idag:

>> Privatperson        >>Kommun      >>Företag      >>Organisation    >>Skola       >>Kyrka



//eVis

Måndagkväll ...

gick mest ut på att bara koppla av - så himla skönt.

Lilldottern hade två kompisar hemma när jag kom hem och strax därpå gick hjärtat och stordottern på träning. Lilldottern och hennes kompisar började titta på Madagaskar 2 och det blev lugnt och skönt igen.

När lilldotterns kompisar hade gått då bestämde jag och lilldottern oss för att vi skulle ha lite "spakväll" hemma. Vi gick in i duschen och fixade fötterna och tvättade varandras hår och hade det hur bra som helst - sen var det bara sängen som gällde.

Hjärtat och jag tittade på film Lakeview Terrace, med Samuel Jackson av Niel LaBute, den var helt ok men för korthuggen enligt mig. Fanns mer att berätta - man kunde göra historien mycket mycket mer än vad det vart i filmen.



//eVis

Lördag och Söndag

Lördagen var en ren återhämtningsdag - tvättade lite och bara slappade. Lilldottern skulle sova över hos mormor och morfar en natt till bestämdes det, så jag behövde bara hämta stordottern i Åkersberga. Bägge tjejerna har varit på teater och haft det riktigt bra på varsitt håll.

Så igår efter att ha hämtat lilldottern hos mina föräldrar åkte vi ut på stöveljakt. Hemsidan där jag hittade denna stöveln som finns nedan hade listat ett par återförsäljare, åkte o kollade om de fanns där. Ingen av dem hade denna stövel i barnstorlek, så när vi ändå var i Täby C så gick vi in på Din Sko (tack för tipset Anna W) och kollade där. Och där hittade vi dem... ska ta ett foto senare idag och lägga ut - supersnygga men jag fick ändå bråka me lilldottern om att hon skulle ha dem på sig idag när hon gick till skolan.

Senare igårkväll åkte vi ut till familjen Knas - det var säkert ett halvår sedan vi såg dem så det var ett kärt återseende. Pojkarna vart helt stolliga när vi kom, de hade saknat våra tjejer otroligt mycket det märktes direkt. Mamma Knas och jag hamnade i köket och snackade massor och hjärat och Pappa Knas hamnde framför någon fotboll. Hjärtat var i himelriket - en 50" tv och surrondljud på till Canal + Sport ... en bira i handen och bästa polarn mittemot - kan det bli bättre. HÄRLIGT!!!

//eVis


Fredag - Sahara osv

Jag och L träffades på mitt jobb, tog en skön avslappnande bastu och gjorde oss i ordning i lugn och ro. Träffade de andra på Sahara och började kvällen med Champange me mynta  *mums*.

Maten var strålande bra och helt klart prisvärd, vi fick in 18 st smårätter och grillat kött, massor av mums som man inte tidigare har provat, jag tror vi satt i 2-3 timmar pratade, åt och skrattade.




Från Sahara gick vi vidare till Hard Rock, det var ganska tomt på folk och jag började känna av mina nya skor - så korkat att ta på sig nya skor - men jajaja, vi tog ett par drinkar, gunga lite på höfterna och sen tyckte vi det var dags att gå vidare.

Hamnade på Patricia - påminn mig om att jag ALDRIG mer ska gå med på att gå dit. Varje gång jag har varit där så har det slutat med att jag har gått inom en timme och de har inträde oavsett när man kommer på 120 kr. Så trött på mig själv, det luktar apa (kanske av en förklarlig anledning som inte går att nämna här) och det är fullsmetat av folk på dansgolvet där nere - på dansgolvet där uppe var det liveband som körde någon blandning av Ebba Grön och Bob Marley .. hrm jaja.

L´s sambo HP kommer och hämtar oss från stan och jag slänger mig i sängen när jag kommer hem ...

//eVis

Nu har jag nog hittat den!

Här är stöveln som jag tror att lilldottern vill ha och jag har hittat fler som säljer skon dessutom, om de inte har stl hemma så kanske jag kan be dem skicka efter - den finns nämligen från stl 28-42!! Det är högt skaft, svart, snörning och mönster - det enda den faller på är att det inte är någon annan färg än svart och vitt... hrm håll nu tummarna på att den går hem, så förhoppningsvis så kanske vi kan köpa den på lördag eller söndag.




//eVis

Torsdag

På väg hem från jobbet tror jag att jag pratade med lilldottern i telefonen ca 5 ggr! *ler* det är helt fantastiskt hur hon ABSOLUT inte kan vara ensam, av någon anledning så klarar hon bara inte av det - hon blir rastlös efter två min.

Kommer hem och lilldotter möter upp mig vid bilen, åker till ICA Stop och köper 10 bitar sushi som vi delar på...börjar bli mer och mer besviken för varje gång jag äter sushi där. Riset är ljumet till varm och ramlar isär hela tiden, går ju inte att äta dem då.

Därifrån till Coop för att möta upp L och M vi ska "hänga" lite ikväll, kollar in gummistövlarna där, men det är inga som passar lilldottern i smaken så vi åker vidare till Skopunkten där finns det inte heller några som faller i smaken - däremot hittar jag ett par skor som jag köper.

    


Åker hem och börjar packa för mig, jag ska inte hem innan vi går ut ikväll - L kommer till mitt jobb så ska vi sitta i bastun och snickelesnacka och bara ha det bra en stund innan vi åker iväg till Sahara och möter upp resten av gänget! Ska bli så roligt...!!

Sen packade jag lilldotterns väska eftersom morfar hennes kommer och hämtar henne i eftermiddag så att hon får vara där inatt. Stordottern ska vara hos en kompis.

Läxförhör och nu är jag helt slut - går o lägger mig vid halv nio och sen sover jag redan halv tio.

//eVis

MMA träning idag på lunchen .. :)

shit shit shit va roligt ...

Uppvärmningen var väl det som var mest annorlunda, mycket kräl och kryp övningar. Vilket jag givetvist inte kunde göra fullt ut eftersom jag belastar min axel för mycket då - men annars så hängde jag me helt :)

Sen vart det brandmanna-grepp och kickboxning. Vi avslutade med att köra stationsträning med slagkombinationer, sparkar och hjärtat rusade i 180 hela tiden.

Riktigt roligt.

Får se om jag orkar köra ett pass ikväll oxå med L eller om jag ska avstå. Sist vi körde i torsdags så var det ju inte så farligt jobbigt så jag kan nog orka ..

Har verkligen fått igång träningslusten igen,speciellt nu när vi lagt om dagarna och jag ändå får många kvällar hemma med famliljen.

  

Det är inte hon som skrivit brev som är med på bilden *tyvärr*

//eVis

Snygga gummistövlar

Nu har jag och lilldottern diskuterar ett tag vad för skor/stövlar som skulle passa bra att ha i skolan. Hon har haft sina svarta hitops men de börjar släppa i sulan nu



Sen försökte hon med sina boots som ser ungefär ut så här ... trodde de skulle hålla mot den snöblaskiga snön men näee ... inte de heller



Så nu har hon och jag börjat diskutera olika sorters gummistövlar - jag skulle ju helst vilja att de var fodrade, fast då är de kanske för varma för våren...så en hög stövel med snörning och helst svarta med något färgglatt mönster på e vad hon önskar sig.

O om ett barn som håller till på en skolgård och önskar sig ett par gummistövlar när det är snöblasigt väder ute - då skulle det nästan vara olagligt att inte köpa ett par. Ska bara hitta dem först .... vet du vart jag hittar dem så säg till..



Liknande de på bilden

//eVis


Kanske ska ta Eye Q

i stället för JohannesÖrt - ju mer jag läser desto säkrare bilr jag ... än så länge så är det ju inte försent att byta heller ... lilldottern har ju bara tagit två tabletter hitintills.

Hjärat kanske kan ta Johannesörten istället - han har ju så svårt att somna och hålla en sammanhållen sömn ibland.

Hittar artikel efter artikel om just Eye Q och dess inverkan på överaktiva barn.

//eVis

Film

Igår tittade jag på Twilight av Catherine Hardwicke, med Kristen Stewart och Robert Pattinson helt klart annorlunda vampyrfilm. Jag hade väldigt höga förväntningar på filmen eftersom det ändå dröjde ganska länge innan jag fick se den - men samtidigt så brukar jag inte vilja ha så höga förväntningar på vampyrfilmer.

Filmen levde upp till mina förväntningar - mycket tackvare att den var annorlunda, hade en annan infallsvinkel och tackvare att den största delen av filmen var romantiskt lustande.



//eVis

Läxor & gymnastikkläder...

åkte jag hem efter jobbet och hjärtat hade lagat jättegod middag. Kokt potatis, fläskotletter som legat och puttrat i gräddsås i en timme .. *mums* Lilldottern tar sin andra tablett med Johannesört till middagen.

Efter maten gick hjärtat och la sig och skulle kolla mailen, då ropar han efter mig och stordottern - det visar sig att han fått mail från stordotterns gymnastiklärare som ger stordottern en varning eftersom hon har glömt ombyteskläder så pass många gånger den senaste tiden. Jag blir asförbannad för det sista jag sa till stordottern innan jag gick var just att hon inte skulle glömma kläderna! Det jag inte förstår är min stordotter är galen i fotboll och gillar att aktivera sig med sport - vad är det för fel på gymnastiken i skolan då?!

Vi kommer på den briljanta idén att hon ställer in ett återkommande möte på sin mobil som plingar varje tisdag och torsdag 10 min innan hon ska gå, på så sätt blir hon påminnd om att hon ska ha med sig sina ombyteskläder och förhoppningsvis så kommer hon inte mer att glömma kläderna.

Sen blir det tjafs om att göra läxor eller inte med både stordottern och lilldottern - efter mycket om och men sitter både stordottern och lilldottern och gör sina läxor tillsammans med mig. Jag hjälper stordottern att förstå matteläxan eftersom hon har väldigt svårt för matten överlag.

Torligtvis så lyckades inte hjärtat sova speciellt mycket alls på kvällen - men han lär ju sova desto mer idag då istället. Stackaren som jobbar så knasiga tider.... vad ska man göra ?! Funderar på att försöka få tag på en etta med liten kokvrå och hyra så kan han få sova där de veckor han jobbar ...sen kan stordottern flytta dig när hon blir stor nog. Någon som vill sponsra?

//eVis

Johannesört ..

Idag börjar vi med att ge Johannesört till lilldottern, tänkte att hon kanske kan bli lite lugnare och slappna av lite mer av detta. Vi kommer att börja med att hon får två tabletter under en vecka och sedan efter den veckan har gått så ska hon få en tablett om dagen.

Jag hoppas verkligen att det kommer att ge resultat för just nu är det inte så roligt här hemma.

//eVis

Tisdag ...

Stordottern och jag skulle titta på film igår, hon somnade bredvid mig och jag orkade inte tjafsa. Som tur var hann stordottern gå upp en liten stund innan hjärtat kom hem. Han gillar inte att lägga sig för att sova i en varm säng ..*ler*. Lilldottern kom upp och vi tog feber, hon kissade i en burk och sen pratade vi om ifall hon skulle gå i skolan eller inte, hon är lite av en hypokondriker och blir alltid "smittad" av alla andras sjukdomar.

Det snöar för fullt när jag och lilldottern går till bussen och jag blir på riktigt dåligt humör - jag såg ju faktiskt fram emot våren och trodde den skulle komma nu. ja ja *usch*

Sitter på jobbet nu och har massor att göra men vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja.

Snart ska jag gå o träna och då kanske jag får lite nyfunnen energi efter det och har lättare att ta tag i jobbet. Håll tummarna.

//eVis


UVI

Gick hem lite tidigare från jobbet då jag fick så ont i höger axel där jag tagit sprutan, kommer hem o där är stordottern och hennes kompis.

Jag har förmodligen UVI för jag känner mig kissnödig hela tiden ... ringer till jourläkarmottagningen i Täby och berättar hur allt känns och de vill att jag kommer direkt, symptomen säger att jag har UVI.

Kommer till läkaren och hon skriver ut penicilin *suck* nästa kur alltså.

//eVis

Johannesört och Eye Q

Tror jag ska försöka mig på lite naturläkemedel för att få lite lugnare hemma kanske. Har läst en del artiklar både skrivna av journalister och föräldrar på bloggar. De flesta rekomenderar Johannesört för lugnande effekter och Eye Q för att få till koncentrationen.

Tror jag börjar med Johannesörten och ser hur det går först ...



//eVis

Måndag ..

Börjar måndagen med att åka till företagshälsan och får en spruta ... aj *går in på ICA Maxi innan o hittar fina blommor till kontoret, trodde inte att det skulle gå så fort att komma fram på morgonen.

Om man tittar lite förbi blommorna så ser man en solfjäder - den har jag fått av min kollega som gick bort för ett par år sedan Jan Pettersson, även kallad Petson. Världens supermysigaste farbror som jag någonsin känt ... Det är egentligen lite läskigt hur mycket mer tid man spenderar med sina kolleger i jämförelse med sin egen familj, jag vet inte men jag tycker ändå på något sätt att det känns lite fel.

Nu ska jag försöka komma igång o göra det jag bör ..



//eVis

Badminton turneringen är slut ...

Lilldottern gick till tvåornas pool efter att ha vunnit två matcher och förlorat en, i tvåornas pool förlorade hon två matcher och vann en. Det blev alltså en silver medalj allt som allt. Jag hann precis tillbaka till prisutdelningen efter att ha varit och kört ett aerobicspass.

Både mina föräldrar och hjärtats föräldrar var där en stund - det var ju helt suveränt tycker jag ...








//eVis


Söndag - fotbollsmatch och badmintontunering

Hjärtat och stordottern drar iväg medans jag och lilldottern fortfarande sover för att spela match i Djursholm, de kommer hem och har även förlorat denna match. Stordottern har i alla fall fått göra mål på frispark och hon verkar inte vara lika sur som igår ändå.

Hjärtat slänger sig i sängen och jag går upp för att göra ordning något åt oss alla att äta. Lilldottern ska på badmintontunering idag och den kommer hålla på hela dagen. Jag hoppas att mina föräldrar och hjärtats föräldrar kommer för att titta så lilldottern känner sig lite extra hon oxå ...

Jag kommer att smita iväg en stund o träna med L och då kommer L´s dotter M att stanna och titta på när lilldottern spelar, nu har lilldottern sagt hela morgonen att hon är jättenervös. Jag bara hoppas att dagen går bra utan samanbrott.

Vi har haft några angående vilken kanal på tvn som ska vara på hitintill.

Återkommer me lite bilder och uppdatering om hur det går under dagen..

//eVis

Kista Centrum och Melodifestivalens andra chansen

Efter matchen var vi rätt rastlösa ( ialla flal jag) så hjärtat kom med ideén att vi skulle åka till Kista Centrum och snurra runt lite och ta en fika. Jag tror inte ens vi hann gå ut till bilen förrän lilldottern var missnöjd med något och satte prägeln på "utflykten" sen körde hon på resten av Kista besöket. Gnällde om allt, att hon inte fick gå bredvid mig, att hjärtat gick framför henne, att hon inte kunde gå själv till olika butiker, att hon fick fel smak på glassen (trots att hon bestämde själv) osv osv ...

Vad gör man ?!

När vi kom hem ringde vi till L o hennes familj för att se om de ville komma till oss och se på Melodifestivalens andra chansen och ha lite mysigt. Ja då var lilldottern igång direkt igen, hon skulle låna kläder av stordottern, hon skulle skära grönsakerna hon skulle fixa och dona, o så fort nångting inte gick som hon ville så hette vi CP, hatar den här familjen osv osv.... *suck*

Humöret är ändå ganska bra ... vi ber lilldottern att försöka ha roligt istället för att försöka kontrollera alla andra och bli sur för allt som inte går hennes väg.

Familjen kommer och det blir mysigt - R har ramlat tidigare på dagen och fått åka till Nacka sjukhus och klistrat ihop jacket. Annars så mår de alla bra. HP är lite trött av att ha tränat cross på dagen, det var där allt me R hände oxå.



Rätt var det är så blir lilldottern galen och börjar härja runt igen och jag tappar allt tålamod som jag försökt att behålla under dagen, säger till henne på skarpen och sen är allt igång. L älskar min lilldotter och vill henne allt bästa i världen men har ibland lite svårt att se de utbrott som vi får vara med om 100 ggr om dagen...o det är ju inte så konstigt hon ser ju bara kanske två eller tre av dem. Så i hamnar i en argumentation jag och L, vi avslutar den på ett bra sätt och L går ut på balkongen och röker. Efter ett tag ropar L på mig och vill att jag ska komma ut - jag går dit och då är R där oxå, han har blivit jätteledsen när vi "bråkade" jag och L så vi måste försöka förklara för R att allt är bra och att vi inte är sura på varandra alls. Så söt!



Det blir en ganska tidig kväll och jag mår skit över att allt blev som det blev - jag vet dock inte hur jag ska göra för att få någon förändring på det hela. Vet bara att jag har så mycket tålamod men jag vet inte om det räcker till ...




//eVis

Matchen idag ...

Idag spelade stordottern mot Boo FF, de är superduktiga och slog stodotterns lag med 5-0, stordottern var så frustrerad efter matchen så hon började gråta av ilska. En ganska vanlig reaktion från hennes sida, hon blir så besviken, arg, ledsen och uppgiven att gråten kommer av sig självt.

På matchen var både mina föräldrar och hjärtats föräldrar för att titta och det gjorde väl sitt till oxå för att stordotterns reaktion skulle bli som den blev ...

//eVis

En så mysig kväll ...

När jag kom hem från jobbet, hade stordottern inte kommit hem med sina kompisar - två st som ska sova över. Hjärtat och lilldottern hade förberett middagen så det var dukat och supermysigt med tända ljus.

Drack vin till middagen - första gången på lääääänge. De stora tjejerna gick ut o träffade några kompisar och lilldottern gick in i vårat sovrum för att se på det hon ville se på tvn. Jag och hjärtat kunde verkligen ägna oss åt varandra heeeela kvällen ... super mysigt med vin, tända ljus, lugn och ro.

Senare kom de stora tjejerna hem och satte sig för att mysa framför Let´s Dance me oss ...









Nu ska vi snart åka o titta när stordottern spelar match - en kompisen skulle oxå spelat men hon vaknade med feber och ont i halsen så henne skicka vi hem.... :(

//eVis

Jag ska tävla

Det är Levinda Design som har tävlingen jag hittade den hos Tant T Rapporterar och jag kan inte hoppa över - tänk att bara behöva skriva en kommentar och sedan vara med i tävligen och ha lika stor chans som alla andra att vinna...

Mysigt - man kan vinna ett jättefint halssmycke ...klicka bara på bilden så kan du oxå vara med och tävla!





//eVis

Skön träning och filmkväll ...

Sedan jag och L bytte träningsdagar så har det blivit mycket bättre vardagskvällar för mig. Jag är "ledig" måndag, tisdag, onsdag och fredagkvällar - ger mig och de andra mycket större frihet. Jag tränar söndagskvällar, tisdagar (lunch) och torsdagskvällar.

Så igår var jag o L iväg och tränade - skulle gå på ett konditionsaerobicspass som jag inte tidigare varit på - lätt koreografi och bra musik. SKÖNT - då kör vi!! Blev återigen svettig på underarmarna även om detta pass inte var lite avancerat som i söndags ... o vad jag hoppas att jag får "permiss" på söndag från lilldotterns badmintonturnering för att köra ett pass. Håll tummarna för mig! :)

Solade efter passet och satt i bastun o snickelesnackade en stund ... åt en apelsin och bara njöt av värmen och av att få slappna av på detta underbara sätt. Jag har läst mycket om floating på senaste tiden men jag är inte så säker på om jag skulle kunna koppla av helt och hållet ... måste nog prova någon gång.



Efter träningen satt jag o L i hennes bil utanför mig och snackade lite och så skulle hon visa hur hennes sambo hade gått o visslat i måndags - då får hon kramp i tungan! Jag har aldrig varit med om det själv och inte hon heller, det blir som en nackspärr för henne och hon har riktigt ont - det värsta är att det inte släpper. Jag säger till henne att hon måste ringa mig när hon kommer hem så jag vet att hon klarat av att köra hem utan att åka av vägen. Det har fortfarande inte släppt när hon kommer hem.  Ska snart ringa henne för att se om det är bättre idag eller om det håller i sig fortfarande ... mysko..

När jag kommer upp så berättar hjärtat att de haft en superbra träning han och stordottern så han riktigt sprudlar - jag mitt nöt orkar inte riktigt lyssna och känner efteråt hur dumt ointresserad jag var .. *förlåt* ...

Vi är alla samlade och ska se film ikväll blir det YESMAN med Jim Carry, av Peyton Reed jag skrattade massor - den är helt klart tidsenlig i sin humor och den gjorde verkligen sitt för mig. Ibland känner jag att jag skulle vilja bli en YesWomen. Helt klart värd att se !!



//eVis

Stormöte på jobbet och middag hos mor & far

Igår kom delar av avdelningen från Göteborg upp för att vi skulle ha möte och genom gång av de nya arbetsättet som kommer att gälla över världen för oss... *pjuh* men sååå roligt. Har inte träffat de flesta av dem sedan jag var på kursen i höstas och de roliga prickar de där Göteborgarna.

J o B och jag bestämde rätt tidigt för att ta en promenad på dagens slut och skvallra lite. B´s bror är med i Ocean Volvo Race och hon riktigt sprudlar när hon pratar om det. Tror att jag kanske oxå la ut lite fiskenät angående veckan i Göteborg senare i sommar när hjärtat och stordottern ska delta i Gothia Cup. Förhoppningsvis så får vi bytlåna lägenhet med antingen L´s syster T eller så J, hon verkade lite intresserad av att ha våran lägenhet i sommar en vecka:) super om det går att lösa så jue... eller hur hjärtat !

Hjärtat och tjejerna kom och hämtade mig vid Danderyd dit vi hade promenerat från jobbet och sen åkte vi över till min mor & far, har inte träffat dem på väldigt länge o nu var det dags. De var inte hemma när vi kom dit så vi startade en brasa i öppna spisen och satte oss för att vänta.

Det bjöds på fiskgratäng me lax eller lax i sås me pressad potatis, sallad och kolsyrat vatten - yummi...

Snickelesnackade massor me mamma och pappa och vi pratade om hjärtats intervju som han varit på så mysigt, vi åkte hem vid halv niotiden lagom för lilldottern att komma isäng trots händelserik vardagskväll.

//eVis

På besök hos familjen W

Igår efter middagen åkte jag och döttrarna till familjen W för att hälsa på, de har fått sitt tredje barn för bara två månader sedan så vi ville gärna hälsa på dem nu igen när allt har lagt sig lite.

H ville genast gå ut på en promenad och snacka lite - skönt får man röra lite på sig. Vi var väl ute i en halvtimme kanske och snacka av oss en hel del. Tror att det är bland det viktigaste för H nu, få lite vuxensnack och bara få vara lite. Vi hade med oss minstingen som jag körde i deras trehjulade vagn - kändes som om jag var på fyllan för det främre hjulet var så instabilt mot vad jag är van med. Men o andra sidan så har jag ju inte dragit vagn på ca 10 år heller :).

Fixade H´s ögonbryn, både vaxa och färgade, blev riktigt bra. Mina tjejer busa me mellan och hade mysigt med störts och minst ... mellan gick och la sig undertiden vi var där och W var mest trött .. :)

H tog ett kort på mig och minstingen, han är ju så söt sen fick jag även ett lite äldre kort då minstingen har en hur cool tröja på sig som helst - dessutom ser det ut som om han sjunger med på kortet (fast han gäspar egentligen bara)





//eVis

Spöke eller inte?!

shit shit har ni sett det här - höj upp ljudet oxå  ...





//eVis

Beck-hams senaste tatte :) *asg*

har ni sett den senaste




www.photofunia.com

//evis

Diplomaterna på Svt

helt jävla seriöst alltså - såg ni programmet igår. Vi zappade runt lite och hamnade på Svt där en kille var grymt otrevlig mot en annan kille som ville ha sitt körkort.

Det visade sig att det var en svenks diplomat som tjänstegör i Arabemiraten!! vafan säger jag - jag vill inte att en så snubbe ska representera oss svenskar utomland - vilket svin. Dessutom fick man senare se i programet där han säger skrattandes - hoppas svenskarna tycker att de är värt att betala skatt för mitt hårda arbete. Samtidigt sitter han i en lyxbåt och sippar drinkar !!



//eVis

Igår kväll ...

Fick veta igår på eftermiddagen att jag ska på lite utflykt på dagen idag, vi ska åka och titta på ett fartyg som kört ner en fyr .. det är liknande dessa händelser som jag jobbar med vardagligen, fast jag får sällan se verkligenheten utanför kontoret - vilket gör detta till en otroligt rolig utflykt.

När jag kom hem ringde L o lät helt förstörd - trött och less helt enkelt men när jag sa att jag ville följa med och träna så blev hon jätteglad och vi bestämde oss för att ta en hellugn kväll efter träningen.

Körde ett kombipass och sedan lång stund i bastun o bara snacka massa strunt - det är så skönt att få dessa stunder tillsammans och tömma oss på massa som vi behöver bli av med. Vi kan verkligen prata om allt och det är sååå skönt, då slipper man gå och bära på det och fundera.

//eVis

Fryser fryser fryser ...

jag fattar inte varför jag ständigt fryser numera ... jag har jeans, tshirt och en kofta på mig och fryser som en galning... händerna är iskalla och jag känner hela tiden hur jag drar upp axlarna till öronen för att jag spänner mig så ...

Funderar på att skaffa torgvantar och ha på mig när jag jobbar ... dessa hittade jag bild på tradera, men aktionen var redan avslutad ... den som känner sig manad kan ju få sticka ett par åt mig :)



Vill ha ett badkar, bastu eller solarium hemma som jag kan värma mig i .... eller varför inte en skön brasa, bara det inte blir så här ...



//eVis

Söndag ... ny träningsdag?

Börjde dagen med att slänga ut alla sängtäcken och kuddar från alla sängar ... alla var ute på sitt och jag var hemma och röjde järnet, plocka slängde, fixade verkligen över allt i hela lägenheten.

Sen kom de andra hem och jag började fixa lunch medans hjärtat dammsög, efter lunchen skulle jag iväg och träna.

L kom o hämtade mig och då var hennes bonusdotter med som tydligen funderar på att skaffa kort på samma ställe som oss lite av magin mellan mig och L står starkt hotad av denna intrig ... *ler* nej då... inte på fullaste allvar bara lite ...

Körde ett aerobicpass som hade aprolig koreografi,  kände att jag kunde ta i ordentligt och blev till och med svettig om armarna - det var längesedan!! Däremot så sög musiken men jaja man kan inte alltid få allt. Solade och bastade efter träningen såååå skönt...

//eVis

RSS 2.0