Influensa fobi

helt ärligt så funderar jag på om jag ska ta mig råd och ta bilen till jobbet varje dag framöver?! Det står folk på både bussen och tunnelbanan och hostar, snorar och skrockar med sina onda halsar.

VARFÖR ??

Stanna hemma och låt mig slippa bli sjuk bara för att du tror att du är oumbärlig på ditt jobb! Jag vill inte bli sjuk bara för att du inte tror dig ha råd att vara hemma och bli frisk - din egoistiska idiot!

Jag blir uppriktigt förbannad på dem som inte tänker längre än till sig själva - varför tror ni att det kallas influensa?

Citerat från Vårdguiden *

Influensa är en virussjukdom. Den utvecklas ofta till en epidemi som sprids snabbt mellan länder. Smittan sprids både genom luften och genom kontakt. Vanliga kännetecken på sjukdomen är hosta, huvudvärk, hög feber samt muskel- och ledvärk. Du kan också få snuva, halsont, smärtor i bröstet, frossa och orolig mage.

Överföringen av virus sker genom luften när en smittad person hostar, nyser och andas ut, men också genom kontakt som att ta i hand. Det är svårt att undvika att föra smittan vidare, eftersom du är som mest smittsam redan ett dygn innan du blir sjuk.

Det brukar ta en till tre dagar från smittotillfället tills du blir sjuk. Om du har haft influensa ett år brukar risken minska för att du ska bli smittad igen under de närmast följande åren.

Egenvård

Eftersom influensa beror på ett virus kan den inte behandlas med antibiotika. Om du är frisk i övrigt räcker det att lindra besvären.

Följande kan du göra själv:

  • drick så mycket som möjligt.
  • håll dig lugn och ligg gärna till sängs.
  • sov mycket.
  • stanna inomhus tills sjukdomen går över.
  • undvik rökning och alkohol.
  • tag febernedsättande och smärtstillande medicin om det behövs.

Slut på citat


Behöver man verkligen veta mer för att förstå att chansen att influensan "dör ut" kanske bara beror på om man stannar hemma en eller två dagar när man känner sig lite dålig?! Du märker ju ganska snabbt om du har symptomen eller inte för just influensan!!

* Länk till Vårdguiden http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Influensa/


//eVis


Galen helg

I fredags hade vi det lugnt och skönt allesammans. Lilldottern var hos sin kompis L o sov över där och vi andra låg i vår säng och tittade Sagan om ringen.

På lördagen var jag ensam - stordottern stack iväg till fotbollsplanen tidigt på förmiddagen och sen vidare till kompis H. Lilldottern var kvar hos L och hjärtat sov eftersom han jobbat i helgen.

Själv slappade jag och gjorde det som föll mig in, tittade på tv, läste och åt superfrukost i min egen takt. Tvättade lite och plockade där det behövdes. Såg fram emot att få äta middag med familjen på kvällen eftersom det INTE blev så på fredagen. Då ringer och smsar jag med stordottern som velar fram och tillbaka på om hon ska vara hemma eller inte och det slutar med att hon inte ska det. Och jag står i köket senare när jag ska laga mat och gråter för att jag inte har bägge mina barn hemma  hos mig varken en fredagkväll eller en lördagkväll - jag som ALLTID har sagt att jag längtar tills dem ska flytta hemifrån, nu börjar jag redan tveka.... Hjärtat kommer upp från sängen och hittar mig ledsen som jag är i köket och försöker trösta mig - känner mig som en urlakad treåring som saknar mamma när han har tröstat mig.

Åker för att hämta lilldottern hos L och sen hem för att äta middag.

Söndag - stodottern har match mitt på dagen ute i Österåker, den slutar 0-2 till Täby, stordottern gjorde bägge målen!! och hon är back.... första målet gör hon från mittcirkeln, en droppboll som går på sidan av målvakten. Andra målet skruvar hon in på en hörna som hon själv lägger!!! Supersnygga mål bägge två.

Jag har packat inför resan till Helsingfors och även till Hjo - ska bara slänga ut lite smuts och lägga in lite rent när jag kommer från Helsingfors. Kommer inte bli så mycket bloggande eller träning i veckan men så blir det ju tyvärr ibland.

Hoppas er helg har varit bra

//eVis

AJ aj skor men acka så snygga de e!!

Idag hade jag planerat sedan igår vad jag skulle ha på mig - jag ska ta hand om en praktikant och ville väl ha tänkt till lite extra. Så här i efterhand så har jag inte tänkt till alls ... tröjan är inge skön, linnet är för urringat, jeansen för små och skorna är definitivt för höga.

Jag är inte den som inte kan gå i högklackat men det är bara det att jag tränade igår och mina lår är inte riktigt vana vid det ännu så när jag går på tå så gör det såååå förbannat ont i mina lår pga träningsvärk så jag vete fan om jag kommer att palla ha skorna på mig hela dagen ... men så måste jag ju det för som sagt så ska det vara en praktikant här idag :)

KUL



//eVis

Torsdag

Efter jobbet stack jag ner till gymmet direkt och bytte om - jag hade mina egna handskar med mig som tur var, gick till salen och började ta fram mitsar och kuddar. Boxning - Erik larvar sig som vanligt och triggare igång lite rolig stämning och sätter på hög musik. M o jag kör hårt och faktiskt så kändes det mycket bättre än förra torsdagen - så skönt att man kommer tillbaka fort efter att ha haft ett bra långt uppehåll.

Hjärtat och tjejerna kommer till mitt jobb efter och hämtar mig och vi åker till Kista för att äta middag - precis vad jag längtat efter. Har suktat efter Sovlakisallad och Hallomiost på Grekiska Kolgrillen lääänge nu, det är ju sååå gott. När vi ändå är i Kista så går vi tillbaka till Zax där vi klippte lilldottern för nån dag sen och klipper även stordottern, hon blir lika nöjd hon och sen hem o slappa ... så segt och tröttsamt.

Stordottern tvättar en vittvätt och vi hänger den tillsammans när det är klart - alla är jättetrötta men lilldottern lyckas baka en kladdkaka som de andra delar på :)

//eVis

Lilla Yster

Efter jobbet igår åkte jag hem o gjorde en liten sallad och bara fixa till mig lite för jag skulle till S min "lillaYster" och dricka lite vin och som jag senare fick erfara dricka lite vin och Baileys :)

Vi fnittrade och pratade om ALLT som vanligt och det var supertrevligt.

Tack söt för igår

Älskar dig

//eVis

Nyklippta

Både jag och lilldottern är nyklippta - jag gick till louise P på Djursholms Torg, hon är bäst, har lite lite tider bara men då får man anpassa sig. Fixade bort solblekta toppar och snyggade till hårbotten. Köpte en inpackning som jag ska superanvända på mitt hår nu framöver för att inte slita sönder håret - jag fönar det ju varje dag och det tar på mitt stakars skandinaviska tunna bebishår.

Lilldottern åkte vi med till Kista och klippte henne på Zax, Ricardo hette frisören - superduktig och noggrann, han gjorde exakt som lilldottern ville ha det och hon blev jättenöjd :)

Lilldottern hade haft sin tredje Tävlingsträning och hon har sååå ont i sina smalben just nu, hon växer så det knakar och idag får hon ledigt från träningen - tänkte maila till Boxia och säga de så dem vet.

Kvällen avslutades med "So You Think You Can Dance" jag kan verkligen inte sluta imponeras av hur otroligt duktiga alla dansare är som är med i detta program, och koreograferna sen då, hur hittar man på nya danser vecka efter vecka?!




Wade Robson - Ramalama Bang Ban


//eVis

Dålig sömn leder till filmtittande

Så även denna natt - sista gången jag tittade på klockan var den 03:50 och Lokaltidningen hade kommit in genom brevinkastet och jag hade kissat fyra gånger och även hämtat tidningen och låg nu i sängen och läste den. Innan har jag sett två filmer

Män som hatar kvinnor av Niels Arden Oplev, med bland annat Mihael Nyqvist och Noomi Rapace. Den är helt klart värd att se och jag måste säga att det är bland de första filmer som fångar karaktärerna väldigt bra och även närmiljön gör att det känns troligt och spännande. Tror den gör sig otroligt bra på en biograf!



Sen efter det och jag fortfarande inte kunde somna så såg jag Fighting av Dito Montiel, med bland annat Channing Tatum och Terrence Howard. En typiskt "I have the Amercian dream" film med romantiska inslag. Hyr den på DVD!



//eVis

Helgen

Hjärtat kom till mitt jobb med lilldottern i fredags, en timme sitter vi på mitt kontor och kommer på saker som vi har glömt så det var bara att åka hem och komplettera packningen.

Hemma hinner jag och hjärtat bli osams på de 10 min som vi är hemma och så åker vi därifrån - skit skoj!

När vi kommer hem till mina föräldrar så är min pappa hemma och han håller på o packar in i bilen, då vill han att jag ska åka och köpa en antennkabel som vi behöver i stugan - visst det kan jag väl göra, men så när han ska fixa med plånboken så upptäcker han att han har glömt den på sitt jobb (i Hammarby!!) så han åker och hämtar den.

haha vilken bra början det verkar bli på helgen.

Mamma kommer  hem och sen åker vi ! 

Jag har väl inte riktigt greppat hurpass mycket det är som måste göras på landet men här kommer lite bilder så förstår kanske även ni ... jag slet både lördag och söndag så jag var svettigare än ett boxningspass...


  



Lördagen började vi faktiskt med att åka till stan för att shoppa lite - jag hittade ett par jeans och tjejerna fick tre var trosor av mormor. Sen var det DollarS som gällde - massa småkrams och kul hittade vi där.

På söndagen hann vi med att åka in till Strömmingsleken i Söderhamn, lilldottern åkte lite attraktioner och lyckades lura med mig i en som gjorde mig illamående och skakig. Träffade kusin C me familj, de var bakis och skakis så vi stod i skuggan och skakade tillsammans haha.


 



Sen hem o fortsatte med att plocka ut golvet i köket för då hade mor & far tömt köket på kylskåp, spis och diskmaskin ... o så bilresan hem, både jag och lilldottern somnade i baksätet och sov halva resan hem, skönt men ack va ont man får i nacken och ryggen när man ligger som ett gem i baksätet.

Väl hemma och uppackade väskor så gick jag o la mig - hjärtat skulle åka och jobba sååå

ha det var min helg - hur har er sett ut?

//eVis


Bitterfitta!!!

Jag blir en äkta bitterfitta snart - sååå trött på alla förhoppningar som inte infaller som gör att jag blir ledsen och BITTER ...

Vill inte

//eVis

För tonårstjejer är ALLT pinsamt...

Sitter och läser Expressen på nätet och kommer till en artikel som heter "De unga flyr föräldrarnas favoritsajter" och läser mig snabbt fram till att det handlar om att Facebook har fått en äldre publik än tidigare och att den yngre publiken försvinner därifrån. Slutsatsen man drar på Expressen är då att det är barnen till föräldrar som inte vill vara kvar där pga att just föräldrarna är på samma sajt.

Längre ner i artikeln så finns det en Bildspecial där man har frågat två killar och fyra tjejer vad det tycker - det framgår av dem sex att killarna inte bryr sig om att föräldrarna är på samma sajt medans tjejerna tycker att det är pinsamt och jobbigt att föräldrarna kan se allt de gör?!

Men det jag vill mena med detta inlägg är att ALLT oavsett om det är föräldrar, kompisar, skolan, idrotten eller vad som helst så är det pinsamt i en viss ålder... skulle väl säga att den åldern är mellan 12-16 år beroende på mognadsfasen.

Min stordotter är lite mognare då hon är tillsammans med vuxna, men så fort hon är med kompisar så blir allt så där tonårspinsamt, så jag skulle vilja säga att relevansen i det som frågas är rätt svajande. Hade tjejerna stått ensamma och fått frågan så kanske de skulle sagt NEJ eller om de fått svara anonymt istället för att finns i Expressen med svar och bild!!! *ler*



//eVis

Äntligen !!

Igår efter jobbet tränade jag boxning med M, helt underbart roligt och skönt - helt slut efteråt. Hjärtat kom och hämtade mig på jobbet och vi åkte till T&A för att fika, kanske skulle ätit middag innan men det blev inte så.

Lilldottern var hos polare och så även stordottern - det blev kallabalik när vi kom hem för då visar det sig att lilldottern inte har några hemnycklar och har suttit utanför porten i en halvtimme och väntat, man tycker att det ska väl gå bra - vi hade sagt att vi skulle komma lite senare och att hon fick väl vänta om det var så! Men hon var hysterisk!!

Mitt i allt så börjar hjärtat åka mot fotbollsplanen för där är stordottern och tittar när p-95 har träning - som om jag vill se det som inte ens har ätit middag ännu och har en lilldotter som är halvt hysterisk fortfarande i bilen. Så han blir assne när jag säger det när han väl parkerat utanför fotbollsplanen TROTS att han frågat mig på vägen hem innan om jag ville se träningen och jag redan då sagt NEJ eftersom jag var hungrig och ville äta mat... vad gör jag för fel, är jag otydlig?!

Väl hemma gör jag en ChiliConCarne som jag och lilldottern äter tillsammans och sen lägger jag mig i sängen och tittar på tv tillsammans med henne, min telefon har börjat fungera igen och det är en så enorm lättnad så det känns helt galet!! Vad beroende man har blilvit av mobilen på bara några år. Sjukt!

Dagen har alltså varit 50 % bra och 50 % dålig - men man kanske inte kan begära mer?! Sova fick jag och nu ska jag åka till landet -  om några timmar! Ska bara jobba bort lite papper först.

//eVis


Drew Carey show - Richard Simmons as the props!!!



//eVis

Nya naglar ... pjuh

Vilken dag igår - bordet blev rent, knappt ett papper kvar på bordet och resan till Helsingfors är bokad! Stressar hem för att hinna till Telenor som jag älskar just nu *not* innan jag ska hämta lilldottern på hennes träning.

Jag står o väntar på min tur och klockan tickar iväg, måste sticka - snabbt iväg och hämtar lilldottern fem minuter försent men hon hade inte behövt vänta så länge. Det värsta jag vet är att låta barnen vänta om de ska bli hämtade... Tillbaka till Telenor och står säkert och väntar i 20 min sen är jag tvungen att avbryta och be butiksbiträdet ta mitt ärende sen när han är klar med dem han håller på med eftersom jag måste iväg och telefonen är avstängd!!!! Då börjar kärringfan o tjafsa med mig och säga att de oxå hade väntat i 20 min innan o att jag minsann inte skulle bla bla bla - sa bara att biträdet inte behövde hjälpa mig NU utan kunde göra det när han är klar med dem!! Förstår inte varför folk måste vara så hetska och bittra jämt ....

Snabbt vidare och lämnar lilldottern på någon kompis fotbollsmatch och sen iväg till Wirge för att få mina naglar fixade!! ÅÅååhhh så skönt det ska bli - naglarna är superlånga och jobbiga men dem har hållt suveränt bra denna gång. Wirge är noggran med underarbetet och det gör att kvaliteten är PERFEKt och det gör att det håller läääänge!!

Har ingen förebild men ni får en efterbild i alla fall, det syns inte på bilden men den franska manikyren är med glitter oxå så den är inte helt vanlig (vilket jag tycker är rätt trist).



//eVis

Onsdag

Igår var vi och tittade på när lilldottern hade sin första träning efter sommaruppehållet, det gick riktigt bra och i morse när hon var uppe och sa hej då till mig så sa hon att hon hade träningsvärk. Bra då är det bara att träna bort den idag då :) Lilldottern har nämligen träning idag igen och jag ska hämta henne därifrån innan jag åker och fixar mina naglar.

Just nu ser mina naglar ut som jag vet inte vad - de har säkert vuxit en halvcentimeter sen jag gjorde dem sist och då är det bara 3 veckor sedan, så det ska bli skönt att få fixa i ordning dem.

Vart "tvungen" att boka en resa till Finland för att åka på ett möte där i september och det krockade ju självklart med den vecka då vi även ska på konferens med jobbet + den vecka då hjärtat hade tänkt att jobba lite extra så nu är det surt värre, men men inte mycket att göra. Fick tillsist till det för först fick jag itne mitt lösenord att ens fungera och ja man blir ju lätt stressad av att göra saker man inte är van vid, men det gick bra till slut.

Sitter med fullt av papper på bordet och jag hoppas på att allt är borta innan dagens slut - ska fortsätta nu så jag vet att det säkert blir så.

//eVis

Zonträning!

När jag kom hem från jobbet idag så skulle stordottern och hjärtat iväg på träning inom nån timme och jag och lilldottern skulle få massa tid för oss själva. Fixade lite mys och sen var det filmvisning vi såg The Forbidden Kingdom av John Fusco med bland annat Jackie Chan och Jet Li. Filmen är lite av en nutida version med twist av KarateKid, många roliga inslag och mycket fightscener med mycket effektljud och trix.



Mitt under filmen kommer vi på att lilldottern inte har några bra skor till sin badmintonträning som börjar som idag så vi stänger av och sticker till Kista för att hitta ett par nya bra inneskor - tills sist så hittar vi ett par Puma, en dricksflaska och svettband. Stordottern får äntligen sina Prestige solglasögon som hon längtat efter.

 


När vi kommer hem har hjärtat en del goda roliga nyheter och det är  nu jag ska vara en sån där äckligt stolt skrytande mamma ett tag.

Stordottern har blivit uttagen till att delta i en specialträning med fotbollsförbundet som kallas zonträning. Det innebär att både förbundstränare och stadslagstränare kommer att kunna se vad hon presterar. Nu gör jag säkert en höna av en fjäder men blir sååå himla glad för hennes skull att det satsas ordentligt på det som hon älskar mest att göra.

//eVis

Utbildningsmöjligheter

Har haft en känsla de senaste dagarna att jag måste göra något mer kreativt med mitt liv, jag förtvinar sakta men säkert bakom min dataskärm och känner mig inte alls tillfreds som det är just nu. Började lätt med att leta Komvuxutbildningsprogram för hösten och ser att de Komvux som finns i Täby inte har de kurser jag vill gå, hittar annat forum som finns i Täby som har det istället och skickar efter mer information som jag förmodar kommer via mail eller post. Strax efter sitter jag och läser om olika yrkesutbildningar och funderar över om vi skulle kunna leva på en inkomst och ett sturdiestöd?! Eller rent av våga satsa på eget direkt ...

gaaa ge mig viljan och modet att göra något galet - jag tror inte jag blir "at peace" annars

//eVis

Måndag

o det ligger inte så fasligt mycket i inkorgen - rensat nu och ska snart gå till skrivaren o hämta mina printar som jag skrivit ut för att ha lite överskådligare översikt på vad jag ska göra idag. Resten tar jag i morron.

Hungrig som en varg är jag heeela tiden så vi får väl se hur det slutar idag - ska i alla fall gå hem från jobbet och se hur långt jag tar mig utan att dööö! En veckas ofrivillig frånvaro från vardagslivet gör det surt att komma tillbaka men jag ska!!

//eVis

Filmdag i sängen ...

Stans huvudvärk vaknade jag med när klockan ringde i morse - maila snabbt kontoret och stanna hemma, somnade om och sov till 12 ...

Spenderade större resterande delen av dagen i sängen - tog en sväng till Täby C för att få mig min latte, hittade även ett par skor på rean men sen orkade jag inte mer och åkte hem och slängde mig i sängen igen.

Filmerna jag sett idag är

Disgrace av Steve Jacobs, med bla John Malkovich - filmen äcklade mig och men fick mig även att fundera utanför min egen säkerhetsram vilket är kittlande. Helt klart en svår film med mycket baktanke och bra budskap, vänta tills den kommer på DVD och hyr den.




Stordottern sover hos H i natt igen eftersom de har tränings igen i morgonbittie som de hade imorse och det är lättare för henne att ta sig dit därifrån, så när hjärtat åkt till jobbet slängde jag och lilldottern på den romantiska komedin 17 again av Burr Steers, med bla Zac Efron och Matthew Perry, Det är en typisk highschoolfilm med en liten twist - roligaste inslagen i filmen står ändå karaktären "Ned" för tillsammans med skolans rektor :) Hyr den när den kommer på DVD.




//eVis

Det börjar bli helg

långsamt långsamt går tiden framåt - om 2½ timme är det helg och jag kan gå hem, funderar redan på om jag ska gå tidigare och ta ut på flexen!!

Känner att jag vill ut i solen och det otroligt fina vädret - ikväll ska det bakas hemma så jag kommer inte vara så mobil då heller ..

Vad har ni gjort och vad ska ni göra i helgen?

//eVis

Skulle tränat men

tiden räckte inte till - inte mentalat i alla fall.

Åkte och handlade inför helgens kräftkalas och sen iväg och hälsa på D&L som vi inte träffat på hela sommaren. Det var supertrevligt, vi fick veta en hemlis *glad* och sen var vi och tittade på deras halvfärdiga hus som de bygger. WOW säger jag bara vilken kåk!!! Superfin utsikt, massor med bra uttänkta detaljer osv .... ska bli roligt att se hur det blir när det är klart.

Vidare till familjen E för att lämna övernattningskläder till stordottern så fastnade vi där i en timme :) alltid lika trevligt, deras minsting H berättade hela deras semesterresa för mig medans vi spelade vändtia. Det roliga är att jag har ju träffat dem massor sedan dem kom hem från sin semester men det var inte förrän nu som minstingen H var redo för att berätta allt  *mys*. Jag gillar verkligen familjen E de är som syskon ... och barnen kommer överens strålande bra vilket gör det sååå mycket lättare och roligare. Fick med mig hem ett häfte med snapsvisor (på framsidan står det Censur) - ska göra om det lite till lördag ... tar definitivt bort censuren i alla fall *ler*



//eVis

Cirkus Cirkör

Som jag har berättat tidigare så står mina föräldrar för vårat kulturella utbyte här i livet :) Mammsen har tipsat om Parkteatern som har sin turné under sommaren. Igår var det dags för Cirkus Cirkör i Kista

De hade massa tokigheter för sig och temat var camping! Ett härligt roligt lätt inlsag av kultur i sommarvärmen på eftermiddagen - kan det bli bättre?!



David Anton Oscar Foffo



Oscar - stordotterns favorit, det enda hon sa hela föreställningen *åååh va söt han e*

 




//eVis

Känslor som bubblar upp som lava

Ilskan och känslan av att bli bedragen rinner längs huden som vulkanisk lava. Hur ska jag komma ifrån den innersta kärnan som håller på att förtär mig så fort den kommer utanför min kropp - så fort jag får ytterligare vetskap om svek och ord utan sanning som uppdagas?!

Det finns en känsla som inte är färdigt bearbetad och som svider...både av salt i såren och i synen som jag blir tvingad att se vare sig jag vill eller inte, ska jag göra mig blind och låta saltet förtära mig.

Sanningen måste fram - den måste ut, frågan är bara hur till vem och hur kommer den att tas emot. Vill inte såra fler - det räcker med oss som redan har fått saltet i såren. Jag vet iofs inte om jag och lilldottern är ensam om att känna saltet - de andra kanske känner av sötma och lever lyckliga när vi inte längre är en del av deras liv, kanske rent av en lättnad.

Det är just det som bränner som rinnande lava - ovetskapen! Jag stålsätter mig inför varje möjliga risk och jag mår bra, jag klarar vardagen och jag kan prata om det.

Men så kommer en bild framför mina ögon som för mig ser ut som ett teaterspel, ett spel för galleriet.  För jag vet vad som sagts  mellan stramt viskande läppar, vad som sagt och vad som gjorts - ögon som har rullat i huvudet för att förtydliga det som sägs, suckar som lämnat lungorna för att uttrycka tyngden av orkeslöshet inför oförstånde omgivningar och påträngande människor. 

ååå vad jag kan känna mig lurad - men det gör mig iofs bara mer stark och jag blir bara mer säker på mitt beslut, trots det så kan jag inte låta bli att förundras över en annan människas förmåga att kamouflera sig, föreställa sig. Stackars dem som inte känner till sanningen och inte vet vad som sägs bakom deras ryggar. Jag tar hellre den elaka otrevliga sanningen och lever med den än tror mig vara lycklig i ovetskap om vad sanningen egentligen innehåller.

USCH



//eVis

Första träningstillfället

efter semestern - gick alldeles strålande. Tog min väska och gick ner på lunchen för att testa min häl på löpbandet igen. Jag springer ju inte utan jag går i raskt tempo - PoweWalking - som det så fint kallas. Gick i 37 min - minns inte hur långt men jag höll en medelhastighet på ca 15km/h och hälen höll hela tiden.

Idag mår jag bra och har inte ont heller så jag kan väl egentligen köra på nu kanske... har tänkt att ta det lite lugnt de första två veckorna så jag inte förtar mig eller skadar mig, så jag håller mig innomhus på bandet de första veckorna och sen börjar jag gå hem igen.

Köpte nytt lysrör till akvariet när jag kom hem och sen iväg till A o satt hos henne o snacka läääänge - men nu hade A bekymer på jobbet igen så det var mest hon som prata och jag lyssna :)

så skönt att umgås med en väninna som inte har småbarn (1-5 år) som springer runt hälarna och kräver uppmärksamhet hela tiden även fast det har sin charm.  Mina tjejer är ju 10 o 13 år så det känns ju som att man har kommit förbi småbarnsåldern för ett tag sedan. Lilldottern har många yngre vänner via mina vänner men en del är för små för att ens hon ska tycka att det är kul - har väl o göra helt enkelt med att jag och hjärtat började så mycket tidigare än alla andra i vår ålder ....  I vår umgängeskrets är det väl  A&T, P&M, M&M som inte har småå barn alla andra har från fem och neråt vilket kan vara otroligt påfrestande när man inte är inne i det själv. Ja ja det där är ett helt eget inlägg som jag får ta senare ...

Nu ska jag jobba min tredje dag efter semestern och försöka få dagen att springa förbi - vi ska till Kista parkteater ikväll och se på Cirkus Cirkör - hoppas det blir kul!

//eVis

Första arbetsdagen igår ...

var rätt seg - och händelselös, gjorde mina mail och tömde mitt postfack. Det har varit lugnt under de tre veckor jag har haft semester så jag har inte såå mycket som väntar på att bli fixat. Men det är klart att det finns alltid ärenden som "skriker".

Efter jobbet åkte jag hem - lite skönt o sitta på bussen igen och läsa min bok och koppla av, har alltid tyckt att resa kommunalt är lite av en avkoppling, ett avstamp på dagen. När jag kom hem satt stordottern, hjärtat och H och äter  middag. Vi packar in oss i bilen efter att de ätit klart och åker till Waxholm och tar en glass och kaffe - jag vill inte sitta inne när det är så fint väder ute på eftermiddagen - helst skulle jag vilja åka till en strand och lägga mig och bara lapa sol.

Blir en sen kväll efter att vi har blivit kvar hos familjen E (igen) när vi skulle hämta övernattningsgrejer åt H.

Lilldottern har lämnat sitt rum och balkongen i ett gytter så hon kommer inte få sitt rum städat idag och inte hjärtat tar tag i det på förmiddagen innan Wilaj kommer. Lilldottern har sovit över hos L efter att ha varit på bio.

Jag lyckas knappt somna och hadev supersvårt för att komma upp som imorse. Känner mig sur och grinig så det är väl tur att jag ska gå ner till gymmet på lunchen idag  få ut lite onödiga agritioner.

//eVis

Sista dagen på semestern IGÅR :(

japp så var semestern slut - jag sitter på jobbet idag och går igenom tre veckors mail.

Men jag lever för det jag har gjort på semestern - Igår var jag, lilldottern och hennes kompis O på Eriksdalsbadet på Söder. WoW att jag inte har varit där tidigare säger jag! Vilket ställe!! Vi betalade 120 kr för att gå in på både inomhusbadet och utomhusbadet och det var ju en superbra kombination. Inomhus har de två roliga vattenrutschbanor och några bubbelpooler utöver de träningsbanor som oxå finns. De har ångbastu, torrbastu och jättefina omklädningsrum.

Utomhus finns det stora gräsytor att lägga sig på, två eller tre pooler att slänga sig i, både för att motionera och leka. Vi vart supernöjda och stannade från halvett till halvsex. Efter det åkte vi till Mc Donken och åt middag (lunch hade vi med oss) och sen raka spåret hem - nu var jag trött i alla fall.

Då ringer lilldottern till sin kompis L som kommer över för att sova på balkongen tillsammans med lilldottern :) Stordottern har varit på konsert på Grönan Lady Gaga, det sög riktigt illa (hennes egna ord) . Det var fullt med folk och man varken såg eller hörde något.

jaja

//eVis

PrideParad

Blir väl vår tradition att gå på PrideParaden framöver, detta var andra året i rad som vi gick och såg på alla homos, transar och jag vet inte allt.

Lite bilder kommer









Vi var där tillsammans med familjen E och hamnde på Fridays sen för att inta lite lunch-middag, efter det var det hemåt som gällde och då till familjen E´s härliga varanda. Där stannade jag och tjejerna när hjärtat åkte till jobbet, efter ett par glas vin och alldeles för mycket snack fick vi skjuts hem av pappa E. Tack mamma E för alla tips och ideér i det som väntar mig, jag lyssnar och hör *kram*

Här har ni snyggingarna som vi hänger me till å från :)



//eVis


RSS 2.0