664

Skön dag - vaknar för tidigt av att det droppar, med tanke på vattenläckan som vi har så får jag först panik men inser sedan att det är utanför det droppar. Kommer upp senare och då visar det sig att det är plusgrader ute och det förklarar ju ännu mer varför det droppa utanför tidigare.

Igår var jag och klippte mig i Kista och sedan skrek ett par fina läderstövlar på mig från Bianco - så jag gick in o hämtade hem dem, kunde ju inte låta dem stå där och vara alldeles ledsna och sakna mig. Så nu är vi bägge nöjda, jag och stövlarna  ^_^ 
Bilden blir större om du klickar på den ^_^



Vidare hem till mor o far - behövde tanka lite och fundera lite högt tillsammans med dem, brukar alltid fungera väldigt bra. Pappa och stordottern som var med gick in i datarummet och körde ett läxförhör - stordottern har prov i NO idag.

Sen hem o bara bums i sängen... måste samla mycket krafter inför vad som komma ska. Idag åker hjärtat o hämtar flyttkartonger och flyttgarderober på flyttfirman så vi kan packa lite sånt som man inte vill att flyttfirman ska packa, vi kan även ställa undan saker som vi inte behöver ta med oss men som vi måste flytta för att renoveringen ska funger som det bör.
Det blir ett glas rött till packningen ikväll iaf ^_^



Vad ska ni göra i helgen?
Jag ska som sagt packa och kanske på en cup med lilldottern - beror på om hennes hosta upphör eller inte.

//eVis

 

 


Vattenläckan fortsättning ...

Idag ringde så en kille från ett företag som uppenbarligen har med vår vattenläcka att göra. Han sa nämligen att han behöver komma in i vår lägenhet imorgon för då ska de börja riva!

- Ja ha men behöver inte möblerna vara lite ur vägen då så ni kan arbeta ordentligt? frågar jag
- ja jo det vore ju bra. svarar han

Så med andra ord tog jag mig till min handläggare och frågade hur jag gör nu, han gav mig massa nr att ringa och sen var det bara att planera. Meddelar hjärtat att vi måste flytta snart och att jag f-n inte pallar mer snart. Han blir irretterad och beskyddande och säger att de ska ringa honom i fortsättningen istället om de inte fattar att vi inte kan trolla.

Jag trollar i alla fall och lyckas få tag på en kille som ska fixa en evakueringslägenhet åt oss, troligen inte inflyttningsbar förrän den första - men det passar bara bra eftersom flyttgubbarna som ringer mig säger att de inte har någon tid förrän tidigast på måndag.

Så jag ringer upp den första killen o säger att han får inte någon nyckel av mig förrän på måndag - och det gick bra sa han. Tänk att man ibland faktiskt får det som man vill bara man säger vad man vill :)

Ikväll blir det till att tänka strategiskt och planera våra kommande månader, kläder ska packas och jag vet inte allt. Vad kan nästa steg bli och hur ska jag undvika komplikationer av mina tidigare val?


Tips ?!

Har tittat på ett parhus ett par km härifrån och vi kommer att skriva kontrakt på det på fredag, flytten går på måndag så nu är det bara att koppla om hjärnan och tänka flytt helhjärtat. Ska ringa flyttkillarna i morgon för att höra vad jag behöver och inte behöver göra innan de kommer på måndag.

//eVis

9

Tittade på filmen 9 av Shane Acker  tillsammans med lilldottern igår - animerad sci-fi, helt ok faktiskt. Den vart nominerad för en Oscar 2006 för bästa animerad kortfilm, den vann dock inte. Den är värd att hyra och titta på - lite barn-skräck-film kanske man kan kalla den...handlar om jorden efter att människan är utrotad.



//eVis




661

Jobba ute hos kund på eftermiddagen igår, vilket tyvärr visade sig var helt i onödan. Hade blivit kallad till ett möte som jag absolut inte kunde bidra med något till alls och de visade sig att dem inte hade några frågor till mig heller. Måste hitta rutin på att veta om mötena är nödvändiga eller inte i framtiden, blir så onödiga resor och tid som försvinner mer eller mindre.

Kommer hem efter att ha varit och handlat lite och gör en superstor och god lasagne tills resten av familjen kommer hem, de har tidig träning och jag och lilldottern som jag hämtade hos en kompis lägger oss i sängen och tittar på en film tills de andra som sagt kommer hem.

Jag hade dunderhuvudvärk på kvällen så jag somnar tidigt - tidigt !! :)

vaknade i alla fall utan huvudvärken i morse tur var ju det - måste bli bättre på att dricka vatten på dagarna. Idag har jag laddat med två små flaskor med kolsyrat vatten som jag har med mig, jag har ju tyvärr svårt att dricka vanligt dricksvatten för jag tycker det inte är gott helt enkelt.

Idag hände absolut inget så jag tänkte kanske ta en promenad ikväll om det går ... det visar sig senare.

//eVis

fcuk it!

jag har inte släppt paniken över att kanske inte bo hemma - att behöva leva i kappsäck i ett par månader och för att behöva bråka med försäkringsbolagen om att få sakerna gjorda osv.

jag har helt enkelt målat fan på väggen redan och kan inte lyckas sudda bort bilden ...



*panik*

//eVis

*suck*

Jaha är det nu sömnproblemen ska börja igen? I huvudet snurrar det återigen massa tankar jag inte vill ha, rädslor jag arbetar med men som jag förmodligen inte kommer bli av med utan hjälp. Problemet är att jag vill inte prata om det hela tiden heller - det blir så tjatigt och sårens kanter blir mer och mer trasiga. Så hur gör man - alla tips är välkomna!!

Vattenläcka!!

Igår var en GALEN dag .. gick upp för mig okristligt tidigt för att ge mig av och jobba ute hos en kund. När jag är halvvägs framme ringer lilldottern och är halvt hysterisk - det rinner vatten i köket och i vårat sovrum. Det visar sig senare att vi har en granne på åttonde våningen som inte är hemma och deras element har gått sönder och det står fullkomligt och sprutar ut vatten. Ber lilldottern att ringa pappa som har betydligt närmre hem och ta hand om allt - ringer till fastighetsskötaren och felanmäler.

Väl framme hos kunden så löper dagen på superbra, jag får massor - verkligen massor gjort och jag tror att lika nöjd som de är är även jag.

Kom hem o åt middag som hjärtat fixat - stordottern hade bakat en kaka som vi åt till efterrätt, sen ringer grannen från våning sju på och undrar om vi drunknat ^_^ charmig sak ... Vi pratar på och hon berättar hur det ser ut hos dem osv... kommer överens om att vi håller lite kontakt så vi vet vad som händer och hjälper varandra med information från de olika instanser som kommer kräva saker av oss nu.

Kollar in tapeten i sovrummet och den släpper tre fyra lager in till betongen, på ytterväggen är det lättbetong och där kommer de att behöva riva upp väggen helt och även golvet och taket eftersom det är grannens golv ... ja jösses säger jag hur kul blir det här ?!

Får kanske fixa med lite ommöblering i vardagsrummet så får vi ha det som sovrum ett tag framöver - men köket vet jag inte hur det kommer att bli - kommer vi kunna använda det alls osv ... *suck*

Orkar inte tänka mer på det nu får ta det vart efter det händer mer ...

ska ringa till Münthers som kommer att stå för avfuktningen i alla fall.

//eVis

Beck o Guldkompassen

Tittade på senaste Beck - tror jag, den var bra. Men tyvärr så skulle inte filmerna hålla i fem sekunder utan Persbrandt!

Beck - I Stormens Öga av Harald Hamrell med bla Mikael Persbrandt och Peter Haber. Den är som de flesta andra Beckfilmer - men denna gång finns det en personlig agenda för Gunvald, det gör att det finns lite extra krydda och känslor i filmen.



När jag hade sett den så var jag fortfarande inte speciellt trött så då letade jag fram en gammal men ack så bra film Guldkompassen orginaltitel The Golden Compass från 2007 av Chris Weitz med bland annat Nicole Kidman Daniel Craig och Dakota blue Richards. Det är en ren fantasyfilm och den är otroligt bra animerad - gillar man lite trollska berättelser så ska man kolla in denna filmen!


Nu såg jag att det ska finnas en två - så det är bara att leta upp den oxå :)

//eVis

656

Shit onsdag redan !! Just nu rusar veckorna förbi mig känns det som, tror det är för att hjärtat är hemma så lite mot vad han har varit hitintills. Ja ja han är lycklig och sprudlar riktigt av glädje omän trötthet när han kommer hem. Underbart!!!

Igår satt han o berättade om allt han gör och hur skönt det är - att han är förvånad över hur bra det känns och att han samtidigt blir arg (inte arg men du vet mer irretterad) för att han inte gjort det tidigare.

Lilldottern hade fixat igen att ta sig till träningen själv - ska göra det idag igen! Hon är som värsta bussmarodören numera! Ställer larm på mobilen för att komma ihåg att gå till bussen o allt. Innan ska hon ut med grannhunden Musse och rasta honom så han klarar sig hela dagen. Jag tror att allt detta ansvar som hon fått har gjort så hon växer enormt som person. Vi har inte alls lika många utbrott längre och det kan väl även ha o göra med att vi har varit på Resursteamet och fått guidning (eller som vi säger till tjejerna vi går på föräldrarskola) vilket gjort att hela stämningen hemma är lugnare och bättre. 

Fixade lite filmer inför helgen - jag och lilldottern ska softa ensamma på landet och bara ha det mysigt ...Vi har planerat att ta sparkarna på lördag och ge oss ut på långfärd - ta med picknick och grilla korv på nåt bra ställe. Hoppas det blir fint väder bara  :) fast det klart - spelar ingen roll egentligen, bara det är kallt!!

Längtar riktigt!!

//eVis

655

oj oj fyra dagar sedan jag skrev sist - håller nog kanske på att tappa suget helt enkelt. Eller så händer det väldigt lite i mitt liv just nu ;)


Fredag Åkte hem till syster yster efter jobbet, hon hade varit hemma en stund och jobbat på som den. Förrätt Bruschetta *mums*. Varmrätt Kyckling och pasta med supergod sås ... sen godis och en hiskilig massa vin till ... snackade och tittade på Let´s Dance ... men mest snacka ... så skönt o få komma bort och göra det ibland utan att ha någon som sitter och lyssnar eller tycker nåt om det vi pratar om. TACK älskade S för en underbar kväll.

Lördag Vaknar upp hos S och ligger kvar i sängen o snackar lite till ^_^ som om vi inte setts på evigheter ... Sen säger hon åt mig att ligga kvar så ska hon fixa frukost ... mums igen !!

Efter att jag lämnat S så åker jag hem o byter om för att göra mig klar för pulkabacken tillsammans med familjen och familjen E. Det blir en kort vistelse i backen sen hem till familjen E, där bjuds det på middag och massor av mer vin :)

Sent sent ska stordottern o H spela cup så vi åker till första matchen som börjar 22:15, o hejjar på. Vi kommer inte hem förrän vid 00:30 och då stupar åtminstone jag i säng.

Söndag vi försöker göra klart stordotterns rum - ställer ner garderoberna för den som vill ha dem i porten. Ingen vill ha dem så vi slänger dem i grovsoporna till sist. Byter byråer och det innebär även att jag får tillfälle att göra rent i akvariet igen - byter vatten och torkar rent glaset.

Vad gjorde du i helgen som var? o vad har du för planer för helgen som kommer?

Jag ska förmodligen åka till landet med lilldottern, bara hon o jag. Hjärtat och stordottern ska på inomhusturnering i Falun och bo på fängelset där *spännande*

//eVis


Nagelfix

Igår blev det bara nagelfix - hann inte, eller orkade inte med mer ... sen la jag mig i sängen bredvid hjärtat med ett glas vin o somnade efter nån timme eller två.

Kort slapp kväll ..

Ikväll ska jag till yster och mysa - sova över och bara ha det bra med henne  ... ska bli supertrevligt :) Vad ska ni göra ikväll?

//eVis

653

Allt hade ju självklart gått hur bra som helst för lilldottern, hon hade fixat det galant - trots snöoväder och försenad buss så behöll hon lugnet och gjorde bara det som var planerat!  *stolt*

När hjärtat kom hem var han helt slut och vi lagade mat tillsammans - han låg på spikmattan en stund och sen bestämde vi oss för att åka till hans föräldrar för att fika o prata, det var längesen och massor har hänt som vi tror att de ville prata om :)

På gatan utanför vår port träffar vi M som påminner oss om att hjärtats pappa fyller år - vilket flyt - snabbt in o köper lite choklad och sen iväg ... lyckat och tur att vi träffa M :)

Hem o bums i säng efter att jag slängt i en färg så jag slipper se ut som en randig tiger, hann även göra rent akvariet (vilket var på domedagen) och hänga en tvätt ...

Ikväll ska jag fixa naglarna och tvätta lite till - ingen förprogrammerad tvätt så det blir kort program så då kanske jag hinner två maskiner till och med ...

Vad ska ni göra ikväll?

//eVis

652

jaha så har veckan gått halvvägs - jag känner att jag suger på att uppdatera just nu, kan ha o göra med att jag har r ä t t  mycket att göra på jobbet just nu, vilket är mer skönt än oskönt ^_^

Nästa vecka har jag ätit klart penicilin och då är det nya tag på spinningen, börjar redan på måndagen med första passet och sen nästa på torsdagen - ska försöka få med mig M på en promenad på tisdagen oxå.

Hjärtat har haft ett par tunga dagar - mycket kroppsarbete som han inte riktigt är van vid på samma sätt och han är helt plötsligt trött på kvällarna *näemää* Skönt i alla fall för honom att han är på G o att han tycker det är roligt dessutom.

Lilldottern har tagit sista Svininfluensasprutan och jag fick lov att Vabba som igår tack vare det :( hur som helst så är allt bättre idag och lilldottern ska både åka skridskor, gå ut me Musse och träna badminton idag ... ta sig till träningen på helt egen hand dessutom, ska bli kul o se. Jag har preppat och peppat henne full för att hon ska fixa det. Återstår bara o se ifall det går eller inte *håller tummarna*

Med andra ord idag är det lillördag - brukar ni göra något speciellt just för att det är lillördag?

//eVis


Pappa - Morfar - Byggare Bob ....

Kärt barn har många namn ... min älskade pappa har i alla fall byggt klart vår dotters säng i helgen!  Pappa är 61 år och far som en 22 åring överallt och gör det mesta. Som tur var så hjälpte hjärtat till oxå så det gick hur smidigt och fort som helst. Var nog även bästa sättet att få hjärtat att tänka på annat oxå ...

Här har ni några bilder på hur det ser ut när min pappa och hjärtat far runt och bygger hemma hos oss ...

 

Pappa 61 år kryper runt o bygger !!!<3

Slutresultat


Tack älskade pappa !!

Sen stannade både mor o far på middag och efterrätt oxå. Mamma hade tagit med stordottern på årlig shoppingtur (födelsedagspresent) och snart är det lilldotterns tur att få åka iväg med henne.
//eVis


Halsfluss

jaha så har man legat i halsfluss - penicilinet gör det den ska nu och jag är på jobbet igen. Hade som värst 39,5 i feber och badade i sängen av febersvett.


//eVis

RSS 2.0