Tisdagsträning på lunchen

tänkte försöka komma igång inge - har ju varit "ledig" från träningen över två veckor nu för att foten ska få vila sig bra, men nu tycker jag att det är nog vill ju köra järnet egentligen och komma i mål så småningom.

Gick så ner på gymmet och tänkte stå på bandet i 15 min som uppvärmning och sen köra ett kort styrkepass efter (överkropp). Jag klarade av 10 min sen började jag känna av foten lite grann och då gick jag av direkt - vill inte behöva börja om med två veckors vila igen!! Efter körde jag kort kort styrkepass för jag blev lite less på foten - duscha och gick och åt lunch ...

Hrm får försöka snart igen o se om det går lite bättre ...

Förbannade fot



//eVis

Måndag

Jag jobba o jag lovar att det var segt att komma upp ... shit det var nästan så jag stannade i sängen - men så vet jag ju att det är inte så många på avdelningen så det var bara att kravla sig upp. Dagen gick rätt snabbt ändå och när jag fick veta att lilldottern och hjärtat åkt till Västerås för att se på semi och finalen på Aroscupen för p95 så bestämde jag mig för att åka in till stan och njuta av sommaren och vimlet med någon mer som ville göra det. I min vanliga tur så var det ingen som kunde/ville så jag bestämde mig för att åka hem och göra en eller två pajer och kanske en tårta till för den är ju så god...


Nähe då ringer hjärtat o frågar om jag inte vill åka till Västerås med P för hon ska upp o kolla då hennes son har kommit vidare till finalen, hjärtat är redan där och kommer stanna och kolla på finalen han oxå. Jo men visst varför inte - så hem, byter om till shorts och sen iväg för att möta upp P och vidare till Västerås ...



så det blev fotboll igår oxå :)

Efter finalen åker vi hem för att hämta lite grejer till stordottern som ska sova över hos H och vi är inbjudna på lite dricka och snack  - "gubbarna" vill säkert snacka massa fotboll och varken jag eller P tycker det är särskilt trist så det blir superbra. Vi kommer till familjen E vid 22 tiden och då är det dukat me popcorn och nötter - trevligt. Vi blir kvar till halv ett men sen drar jag me mig lilldottern och hjärtat hem - ska ju faktiskt jobba som idag.

Men idag ska det vara fotbollsfritt har jag bestämt mig för - vi ska till bror familj för att grilla och ha lite mysigt, killarna ska till golfbanan.

//eVis


Helgens bravader

i fredags vart jag lite lurig under fötterna när vi vart överbjudan till kompisarna A&T på drinkar :) vi hade supermysigt och jätteroligt hela kvällen, vi tog en taxi hem vid halv tre på morron och då glömde givetvist stordottern sin påse med favoritshortsen i taxibilen. *suck*

På lördagen kom så mor, far, bror m familj och svärisarna över för att fira mig i efterskott. Lilldottern och jag hade bakat en supergod tårta (en sån vi fick på midsommar) och den gjorde så klart succe.

Söndag var det cup för hela slanten - hämtade kusinerna M och S på morron och iväg till Nykvarn tidigt tidigt ... det var superfint väder och vi badade, solade, åt och tittade på fotboll. var inte hemma förrän vid niotiden på kvällen igen. Då hade stordotterns lag vunnit alla matcher utom finalen som de förlorade på straffar ...

Hoppas ni haft en bra helg för det har jag haft

//eVis


Lillhjärtat

Efter nästan hela glaset vin ringde så stordottern o sa att lilldottern höll på o spionera på henne och hennes kompisar och att vi skulle hämta henne. Vi sa (kanske lite dumt) att hon skulle låta lilldottern vara med dem istället för att fjanta sig och ringa oss. Ytterligare en stund går och stordottern ringer igen - då har lilldottern fått nåt anfall och jagar en av stordotterns kompisar och är helt galet arg på honom.

Vi går ner och plockar in lilldottern och massor av saker kommer fram som är lite jobbigt för lilldottern, killen som hon har jagat kommer och vill be om ursäkt (modigt) men han har ju inte gjort nåt fel så vi bara undrar om det är nåt vi kan göra för honom istället. Han har lyckats att springa i en liten glashög (barfota) men han blöder inte så han tror inte att det är någon fara *suck*.

Hjärtat och jag tar hem lilldottern och pratar och pratar och pratar .... det visar sig till sist att hon inte tagit sin medicin som hon ska och jag vet inte - detta kanske är resultatet då...

//eVis


Igår :)

För det första så gjorde jag en supergod köttfärspaj till middag när jag kom hem, jag hade bett hjärtat att köpa pajdeg eftersom jag är så lat och inte orkar göra en själv. Men han hade lyckats med att köpa smördegsplattor istället så jag fick lov att göra min egen pajdeg - vilket gick jättebra och jättesnabbt så nu vet jag det tills nästa gång.

Hjärtat lurade vi att det bara var champinjoner på ena halvan av pajen och han åt och tyckte det var jättegott trots att det var champinjoner i hela. Jag hade iofs mixat dem tillsammans med löken och vitlöken så de var inga stora bitar som han kunde känna direkt.

Åkte ner till Tibble och tittade på Waxholms herr Alag som skulle möta Österåker, supertråkig fotboll och det stod 0-0 i halvlek då vi åkte hem. Hällde upp lite vin åt mig och hjärtat och tjejerna stack ut o njöt av sommarlovet.

//eVis

*orka sätta rubrik*..

Idag när jag vakna så fick jag för mig att det var fredag - tog lång tid innan jag kom på att det bara var torsdag.... glömde träningskläderna hemma så jag kunde inte köra nåt pass på jobbet, får väl gå ut o gå ikväll istället eller nåt...

Har jobbat på som bara den idag och tiden har sprungit iväg tycker jag.

Skrev ett brev som jag la på posten och jag vet inte vad som kommer att hända och vilka följder det kan tänkas få men jag har lättat mitt hjärta och sen får mottagaren göra detsamma om den vill.

Undrar om det händer något roligt annars idag - tänkte åka till Centrum o fixa mitt busskort så jag slipper lägga en förbannad massa stålar på smsbiljetter som jag gjort hitintills. Köpa en pajdeg (eftersom jag är superlat och inte orkar göra en själv) för att försöka mig på ett gott pajrecept som jag fick med mig hem från Finland.

Hoppas på svar från en tjej vid Odenplan för att fixa mina naglar eftersom min "vanliga" tjej är på semester och lyckades bli sjuk då vi hade tid bokad egentligen, händerna är inte snygga nu kan jag meddela ....*suck*

Idag är sista dagen för A på jobbet - det firar han med att åka till Mallis i morgonbitti - jag är inte ett dugg avundsjuk :)

//eVis

Dag 1 efter semester

shit shit shit så svårt det är att komma upp - galet svårt.

Idag har jag jobbat rätt lugnt, det var inte supermycket som hade kommit in under de dagar jag inte varit på jobbet så det kändes väldigt skönt. Träffat min kollega som kommit hem från nån sorts militärtjänst i Kongo - galet skönt att han är välbehållen och hemma igen. På eftermiddagen tackade vi av A som har varit vikarie åt han som varit i Kongo, han har fått en värsting tjänst som trainer....så glad för honom men samtidigt supertrist att han ska sluta hos oss så klart.

Alla skulle ut på AW efter jobbet idag men jag hade ju ingen aning om att dem planerat det så jag kunde inte följa med idag. Åkte istället hem till lilldottern och drog iväg henne på en liten shoppingtripp i Täby ...hittade två tunikor, två koftor, två linnen och en munkjacka på superrean ... :)

Nu har jag duschat och ska gå o lägga mig men då ligger stordottern o hjärtat i vår säng o tittar på U21 matchen USA - Spanien ...*suck*

//eVis

Resan hem...Finland

Började redan 05:00 för att då gick vi upp och började klä på oss. Suck så segt och hjälp vad lite jag sov tills morgonen då avfärden skulle ske, stordottern har legat och buffats och andats jättetungt bredvid mig.

Kommer så sist och slutligen på båten efter vad som kändes som en evighet - och slänger mig i hytten för att sova ... bägge tjejerna har ju sovit hela vägen ner till båten så de är inte allas lika trötta som mig men jag låter dem springa runt lite själva på båten och fortsätter sova.

Så var det dags för lunchbuffén och om det gick så var denna sämre än den på vägen till Finland, supertrist men jaja...senare fördrev vi tiden med att tjejerna badade, vi gick på taxfree och shoppa massa godis och sen kolla vi film på hytten.

Hjärtat skicka ett sms o säger att han förmodligen är på Tibble o kollar fotboll när vi kommer hem och att vi kan komma dit om vi vill - stordottern blir lyrisk och vill självklart se lite fotboll så vi åker dit det första vi gör. Sen hem och då har jag fått blommor och ett fint presentkort av hjärtat som försenad födelsdagspresent. :)

Kollar in U21 matchen mellan Sverigen - Serbien och sen sover jag .... helt slut

//eVis


Sista DAGEN ...Finland

Frukost som vanligt och idag fick vi nästan sällskap av W - men det slutade ändå med att hon somnade om och missade oss :) snacka om att ha sommarlov ...

Efter frukosten så beger så jag och tjejerna oss till Kristinestad för att shoppa haha det går inte, finns knappt några affärer och de som finns är inte direkt uppdaterade - ursäkta nedslaget men vad ska jag säga. Tjejerna dissade direkt butikerna och började fråga efter Gina Tricot och H&M, jag försökte att förklara att dem inte finns här utan möjligen i Vasa eller Helsingfors ...massor av suck och stön men jaja

Jag hittade tillslut varsin present till tvillingarna och riktigt bra sådana som de behöver - och senare även en fin present till W, fast den hittade vi på Vonnes i Lappfjärd, en butik som är nyuppnad med massor av krims och krams i.

Sen hem och slänga i oss middag, J kommer inte till oss utan vi får åka dit - där träffar vi så hela den familjen med morbror, och alla hans barn och barnbarn - mycket trevligt. Innan har vi hämtat momo så hon fick oxå ut en stund och träffa alla de sina avkommor :)

Jag hade ju lovat J (ena tvillingen) att jag skulle komma på hans fotbollsträning och jag hann faktiskt se en halvtimme trots att vi var och hälsa på alla andra innan. Sen in till Sale o köpa fika och bröd som vi ska ha på resan ner till båten i morgon. När jag så körde över hem momo så stannade vi där och fikade med henne och morbror me familjen. Sen hem till P, tjejerna fixade sin packning och jag försöker umgås me P o R sista stunden. Tyvärr så hade tvillingarna hunnit somna så deras presenter får de öppna när de kommer från dagis i morgon.

Nu är allt fixat och jag ska snart gå o lägga mig för att orka köra i morgon - startar 05:00...*suck*

Sov gott
Kram
//eVis

Födelsedag ....Finland

Idag fyller jag år - har fått massor av sms, gratulationer och annat.

I morse vart jag överraskad med tårta och present av P och familj :) Efter frukosten åkte vi till "villon" och hade en underbar dag där tillsammans med R´s faster och man.

När vi kom hem så ringde A och gratulerade mig ända från Turkiet - blev såååå glad, saknar A så otroligt mycket och försöker läsa hennes blogg I Turkiet så ofta som möjligt eftersom det nästan är enda kontakten man har med henne. Men nu fick jag veta att hon ska försöka komma hem till jul!!

Badade bastu och nu ska jag snart gå o lägga mig i sängen o titta på tv, är helt slut ...

Kram på er alla

//eVis

Midsommardagen...Finland

Har bara såsat runt här hemma och inte gjort någonting ... såååå skönt :)

Jo förutom att jag vallade stordottern som tog sig för lite löpträning eftersom hon har cup på söndag igen och inte tränat nåt sen vi åkte hit .. hon har sagt att hon ska springa igen på måndag så vi får väl se ... duktig va hon ialla fall idag :)

//eVis

Midsommarafton....Finland

Börjar dagen med att skicka R till "bodin" ett par gånger fram och tillbaka för att det saknas saker till kvällen. Vi gör i ordning potatisgratäng och lägger köttet som ska grillas i marinad. Sen blir det massor av plockmat, oliver, syltlökar mm mm.

Vi åker till graven igen för P ville se själv hur det hade blivit det som hon hade planterat för ett tag tillbaka sen. Åker även förbi byns nya pub och kollar in vart vi ska åka på Loppis på måndagen... ;) W har nämligen en jättefinring som lilldottern är superimpad av som W köpt på Vonne´s loppis så dit ska vi åka på måndag innan vi åker till staden för att "shoppa". Har fått en inköpslista av min storebror på saker han vill få hemköpt härifrån oxå haha.

På eftermiddagen så kommer då mobbo o hans familj, momo oxå på cykel så då börjar festandets. Vi har supertrevligt och äter god mat. Barnen leker bra och jag tror faktiskt att alla har det riktigt bra. När så momo cyklar hem själv kommer stordrickat fram :) vi får Irish Coffe och gamla hederliga Hot Shots med Galliano - de var riktigt längesen - men fortfarande gott!! :)

Så som sist när jag firade midsommar här så får mobbo helt plötsligt för sig att han ska hem o då blir det så - hela familjen packar ihop och cyklar hem. Då passar vi andra på att bada i poolen - den har gått på full uppvärmning hela dagen så nu är det 36.2 grader varmt i den. Njuter av en sista cider tillsammans me P o R och sen är det go natt.

Tack supermycket för en underbar midsommar

//eVis


Torsdag.... i Finland

Idag körde jag fram och tillbaka så många gånger till momo så jag tappade räkningen tillslut känns det som. Först åkte jag dit efter frukosten före jag trodde att jag skulle köra henne till "bodin", men då hade hon fått lunch"dejt" och kunde inte åka förrän vid kvart i ett. Bara till att åka tillbaka till P. Innan hade jag ordnat med lunch för att R och de minsta barnen hade varit uppe så tidigt och de kanske ville äta lunch tidigare än oss.

Sitter i solen en stund och njuter av en kaffe och att höra barnen leka tillsammans - fixar det sista för lunchen och får alla till bordet, inte illa av en tvåbarns mamma att få fem barn och en man till bordet utan krångel :)

Efter lunch åker jag så tillbaka till momo för att ta henne till "bodin" - vi åker först till kykogården och kollar in moffas grav och plockar lite för högt gräs mm. Sen efter det blir det så äntligen "bodin" momo har skrivit en lista och jag går efter henne som ett snällt lamm i affären. Jag vet inte om hon är stressad eller inte för när P senare åker till momo så har hon kommit på massor av saker som hon glömde att köpa då vi var i "bodin"... jaja jag fick med mig munkar hem till de små. Men först ska vi leta efter J som har gått bort sig medans jag varit borta - lite trist eftersom han följt efter två av de äldre flickorna som gått iväg på egenhand, men vi hittar han tillslut då han bestämmt sig för att komma hem igen helt enkelt! :) *litet äventyr*

Äter lite middag och barnen badar i den uppvärmda poolen - intar både en och annan alkoholhaltig dryck i gott sällskap och nu är det dags att sova

Om vi inte hörs i morron så får ni ha en fin midsommarafton

Kram
//eVis

Onsdag ...i Finland

Började dagen så sakteliga - skönt me semester och sovmorgon :)

Efter ett tag upptäckte vi en sommarlovslapp på P´s kylskåp där det stod att det skulle vara lek och skoj på Lappfjärds idrottsplats för barnen mellan 10:30 - 12:00 så vi tänkte åka o hämta de andra två barnen som är hemma på sommarlov och åka dit. Sagt och gjort. Väl vid idrottsplatsen så är det inte någon där - så vi åkte vidare till en lekplats där alla 5 hade riktigt roligt ihop. När de var färdiga och nästan helt slut åkte vi till "bodin" o handla lite mjölk och grisar :)

Hem till momo o fick i oss lite smörgåsar och sen  var det att åka fyrhjuling och kasta boll som gällde, så hem till P igen. Där hemma vart det lite lugn och ro och sen kom P hem med tvillingarna. Då skulle det badas i poolen och de skulle vara vattenkrig i badrummet. Så middag och sen planerade jag och P all mat inför midsommarafton - blir till att åka o handla - sagt och gjort :)

När vi kom hem igen så kom vi på en del saker som vi måste åka och kompletter i morgon i alla fall - tur att jag ska köra momo till "bodin" i morron då hon hade nästan tomt i sin kyl.

Nu ska jag gå o lägga mig - tjejerna är i W´s rum och tittar på film så jag får se när de kommer in o lägger sig ...

Sommarlov och semester :)

//eVis


Båtresan.....

Vi började med att vila direkt efter att vi kommit på båten, det behövde vi alla men framförallt momo som hade varit klädd och vaken sedan 04:00 på mogonen.

Efter vila så gick jag och tjejerna runt på båten och kolla in taxfree och allmänt överallt. Vi gick ut på soldäck och sippade på varsin cola i solen och njöt av det fina vädret. Sen ner till hytten för att hämta momo och äta lunchbuffé - den var sisådär, lite dåligt med alternativa varmrätter men det dög nog för oss då vi alla blev ordentligt mätta :)

Efter lunchen var det dags att lotsa momo på taxfree där hon gick loss på godis och likörer :) Vi andra hade bestämt oss för att bada lite bubbelpool så det gjorde vi efter taxfree och när vi kom tillbaka från poolen sov momo fortfarande gott i hytten. Vi la oss alla för att vila igen då för poolen tog hårt på krafterna, sov nån timme och sen var det bara att försöka driva tiden de sista timmarna som kändes som ett helt dyng.
 
Men tillslut fick vi så åka av båten och påbörja de 25 mil som det är till momo.
 
//eVis

Sista arbetsdagen - semester!

jösses så skönt det är att vara fullkomligt medveten om att jag bara jobbar idag och sen har semester - om än så bara för en veckan men den veckan ska jag ha det riktigt bra. Umgås med mina släktingar på andra sidan sjön och ligga i soffan och läsa bok, åka runt lite på landet och bara va.

Om det blir fint väder så blir det givetvist till att hänga på stränderna eller sitta i trädgården.

Nu ska jag göra rent skrivbord så hörs vi kanske senare.

//eVis

Trött, förväntansfull och arg...

blir så sne på att detta hem förvandlas till en sophög så fort barnen går "lös" i just hemmet. De släpper sina saker där de är, de slänger inte skräp i soporna utan de lämnar det där de är...hänsynslöst

Jag längtar efter att få åka härifrån och få ha semester men är så arg över hur allt går till här hemma just nu så jag inte orkar vara riktigt så glad som jag vill. Hoppas bara att det släpper och att allt handlar om att barnen oxå kanske har "resfeber" och att det är därför det är som det är...

//eVis

Landskampen Sverige - Malta

på Ullevi - för det första måste jag säga att gräset så riktigt bra ut :)

Matchen borde ha slutat med minst två mål till åt Sverige, de spelade bra men kunde satt fler målchanser och gått om Portugal i tabellen istället för att "nöja" sig med en seger.

Marcus Berg, bröderna Elm och Zlatan är givna anfallare och framspelare i fortsättningen - om inte Lagerbäck ser det vinnande konceptet med dessa nya, unga och otroligt duktiga spelare så är det dags att avgå. De yngre killarna spelar bollen på ett helt annat sätt, de lägger fram rullande passningar - inga långa bollar på Bengt. De har en speluppfattning som är otrolig och det syntes verkligen att bröderna Elm kan varandras tänk och att de tänker fotboll på samma sätt.

Snyggt spel och härligt med lite jubel över att Göteborgssonen Hysén fick komma in sista minuterna


Vi satt hemma hos hjärtats brorson och tittade på matchen och när den nästan var slut kom hans sambo hem då pratade vi på och tittade vidare på Grey´s innan vi åkte hem. Tack M o J för en trevlig landskampskväll.



//eVis

Träningsvärk & Skolavslutning

Det har jag idag - jösses i den största muskelgruppen på kroppen så ni kan ju tänka er hur det är att vara jag idag :) men o andra sidan så är det det här jag vill, jag vill att det ska kännas att jag har tränat - blir bara mer peppad att fortsätta när det tar och förhoppningsvis ger något då dessutom. Ska försöka komma iväg till gymmet i morron på dagen (har tagit en semesterdag i morron) och idag blir det vilodag.

Idag har stordottern skolavslutning, hon slutar sexan och till hösten börjar hon med andra ord i sjuan - högstadiet :) min lilla tjej... som blivit så stor :). I morgon är det lilldottern som har skolavslutning, så jag funderar på att åka och köpa en varsin tårta åt dem - eller kanske bara en varsin bakelse för att fira att skolan är slut?!

thithi

Jag hoppas att kanske min mormor kommer och hälsar på ikväll eller i helgen - hon har aldrig varit hemma hos mig där vi bor nu och det vore roligt att få visa henne vårat nya hem nu. Trots att det står under renovering men jajaja hon har det där ögat att se den slutliga produkten med så hon ser nog hur fint det kommer att bli :)

Nu är det jobba jobba jobba som gäller - fick mail från "helpdesk" tidigare idag som sa att min mailbox är snart full - så jag har spenderat morgonen med att arkivera de mail som är viktiga och de som är mindre viktiga har fått åka i papperskorgen... så nu är det rent och fint inför semestern.

//eVis

Ny länk

Jag har hittat en ny blogg som jag kommer att läsa - GymGlam, Caroline Nilsson som skriver bloggen är ett träningsfreak som skriver tips och lägger upp massor av bra övningar, bilder och filmer.

Idag körde jag hennes benövningar på gymmet och jag kan säga att mina ben känns som överkokt spagetti just nu, förhoppninsvis så har jag återfått lite kraft till kvällen.

Jag körde 3x15 benböj med 10 kg + stången



Jag körde 3 x 12 utfall med bara stången



Jag körde 3 x 15 raka marklyft med bara stången



Sist 3 x 15 höftlyft på Pilates boll..



Bilderna kommer från GymGlam och det är Caroline på bilderna

//eVis


wOw vilken eftermiddag

vi fick på sjön :)

Det klarnade upp och blev riktigt härligt väder faktiskt. Det var molningt emellanåt men vi fick en del sol oxå - det viktigaste var att det inte regnade och det gjorde det ju inte.

Vi tog det lugnt ut till Saltsjöbaden på P´s båt - och vilken båt sen då :) chefen hade köpt in lite vin som vi smuttade på vägen ut och sen när vi kom till Sjökrogen i Saltsjöbaden så mötte kyparen oss med en bricka välkomstdrinkar. Härligt mottagande.

Middagen var suveränt god och deras efterrättbuffe var inte heller att klaga på, vi var ensamma på krogen nästan hela middagen - precis när vi skulle dricka kaffe kom ett gäng till med båt och la till på bryggan för att även de inta middag på krogen. Kan tänka mig att detta är en välbesökt sommarkrog.

Båtturen hem så slussade vi i Slussen, första gången för mig vilket i sig var en upplevelse. Jag kommer att lägga upp foton här när jag har lagt över dem till datorn bara.

Tack kära kolleger för en härlig kväll som avslutades på Loopen med en Strawberry Daqary

//eVis


Det ser ut att bli

finare och finare väder - snart spricker det upp helt och hållet *håller tummarna* ... kommer att försöka ta en hel del bilder som jag lägger ut här för snart ska vi gå ner till bryggan och blir upphämtade av P som kommer med sin båt :)

Hare gott

//eVis

Förbannade regn

Det pissar långsamt ner från himlen och det ser inte ut att ljusan heller - så det blir väl en mysigt blöt och kall båttur vi åker ut på i eftermiddag, istället för en varm solig.

Ja ja hur som helst så ska det bli skönt med ett annorlunda avbrott i vardagens slit, ser fram emot att komma iväg trots vädret. Kommer att fortsätta önska och hoppas på att det spricker upp dock :)

//eVis

Lite film jag sett

Paul Blart; Mall Cop, av Steve Carr  imponerade inte - den kändes tjatig och överambitiös. Jag gillar vanligtvis Kevin James men i denna film är det för mycket tjockisskämt och egen nedvärdering för att jag ska gilla den.





Däremot så såg jag Coraline and the Secret Door, av Henry Selick och den var riktigt välgjord och otroligt bra historia. Väluttänkt och välgjord.



//eVis

En timmes Styrketräning

Är nu avklarad och jag har även ätit lunch :)

Körde bröst, triceps, biceps, mage och rygg. Såå skönt - jag kan ju faktiskt träna trots foten, bara inte konditionsträning som jag så gärna vill träna. Vill inte träna så tungt, alltså inte med så tunga vikter för jag vill ju inte öka i omfång - hellre tvärtom. Men det blir så lätt att det knappt känns nåt då man kör me lätta vikter. Har börjat göra fler repetioner och det gör ju att det svider liiiite på slutet i alla fall :)


Det var skönt så jag får nöja mig - kommer nog ha träningsvärk i morgon :)

//eVis

Måndag

och jag har bestämt mig för att försöka leva utan Voltaren idag - hoppas på att läkaren ringer och berättar vad dem såg på röntgen i fredag. Måste ju känna ordentligt oxå för att veta om det är bättre eller sämre, det är ju lite svårt med influenser av Voltaren i 10 dagar att veta om jag har ändrat grundläge eller inte ... så nu slutar jag me Voltaren för att se om jag har ont eller inte ...

Igår kväll  hade jag väldigt ont i foten efter att vi varit på Grönan och gått runt i massor av timmar ... :(

uppdatering: Läkaren ringde precis och berätta att det är ingen fraktur eller stressfraktur på foten, så det är bara att uthärda tills det försvinner av sig självt! :(

//eVis

Gröna Lund idag

Bilderna får tala sitt eget språk..har så ont i foten så jag orkar inte skriva mer



Ha en skön söndagskväll
Kram
//eVis

Min kära släkt

Åkte till min moster och hennes två pojkar idag - träffade min morbror och hans familj som tagit med sig min älskade mormor från Finland och kommit på besök.

Min pappa tog med sig alla barn och morbrors sambo till Lådbilslandet i Södertälje där de skulle möta upp min bror med hans familj och ha lite roligt för sig :) De var borta jättelänge så jag hann börja funder vart de var till och med. Jag menar det regnade ju ute och lådbilslandet låter inte som något man gör inomhus direkt. Men det hade tydligen inte regnat där de var :)

Mina kära kusiner hade fullt sjå med att reta gallfeber på varandra - det finns ju en hel del konkurrans mellan två killar på 18 och 22 år :)

När pappa kom hem med alla barnen och G så började han och äldsta kusinen att grilla, jag gjorde sallad och mamma och moster hade redan gjort potatisgratängen. Nu vankas middag

ja juste det - när barnen var på Lådbilslandet var jag och "tanterna" på plantagen och mamma köpte en palm till mig för 10 kr haha, ska plantera den i ena krukan ute på balkongen så tar jag in den till hösten.

Nu lite bilder från middagen på min sköna släkt - de enda som inte kom med på bild är brorsdottern, morbrors son + hans dotter och jag.



//eVis

Ny läkartid idag igen :(

foten ville inte bli bra av Voltaren så nu har jag fått ytterligare en läkartid, ska dit vid 13:30 för att förmligen röntgas. Hoppas på att jag får veta vad felet är eller åtminstone någon åtgärd annan än bara vila ... det är liksom rätt svårt att vila foten ... tar mig ju inte fram om jag inte går?! 

 

uppdatering: foten blev röntgad och jag får besked i början av nästa vecka om jag har en fraktur eller stressfraktur.

//eVis


Lite bilder från när vi var o hälsa på Svante

Han är ju bedårande söt - pappa Gunnar däremot tycker att han är pinsam, luktar illa och enbart jobbig










//eVis

Igår var ingen bra dag

till sist så slutade dagen rätt pissigt faktiskt, tror att det är vädret (skyller på det ialla fall).

Fick superont i hälen på eftermiddagen så jag hoppade över boxningen och det gjorde mig bara på sämre humör - men jag har sagt att jag ska försöka lyssna på kroppen mer än vad jag gjorde när det var axeln som var paj. Har ringt till läkaren idag för att prata om detta - de kommer att ringa mig runt niotiden så får vi se vad som händer då. Jag tror fortfarande inte att det är en hälsporre, det är antigen en spricka eller så är det en stressfraktur ...

Fick superont i huvudet på kvällen då jag återigen har bestämt mig för att sluta med kaffe igen, det är nämligen så att av någon anledning så verkar jag tycka att det alltid är ok att ta en kaka, bulle eller vad det nu är till kaffet och det håller inte., så nu är det slut på kaffet igen och jag kommer att ha ont i huvudet denna dag oxå sen är det över ... men ska preppa så gott det går med vatten i alla fall.

Jag längtar så tills på tisdag och jag beställer definitivt fint väder tills dess. Vi ska nämligen ut med min kollega P´s båt och åka till Saltsjöbaden för att inta en god middag där. Jag älskar verkligen att vara på sjön och längtar som sagt massor tills dess.

Nu har jag en skön fredagsarbetsdag och en ganska lugn helg framför mig - vad ska ni göra i helgen?

//eVis

Tack och lov för kalender i mobilen

Jag skulle då inte klara en veckas "schema" utan min kalender i mobilen, det plingar till och så har jag fått mig en påminnelse om vad som skall göras idag.

Som tur är har jag fått som vana att lägga in allt så fort det är något som måste kommas ihåg, så även när jag köpte bilen, det ska besiktigas och det var idag. Det plingade till i telefonen vid tiotiden att om en timme ska du besiktiga bilen - shitshitshit jag som inte tog bilen till jobbet idag!!!

fort som attan ner till tunnelbannan och får vänta 3 min tills nästa tåg kommer, när jag kommer till Danderyd så går nästa buss hemåt om 3 min - värsta flytet!! Hem hämta bilen åker till återförsäljaren och hämtar rekvisitionen för besiktningen o sen full fart till V-tuna!

Kommer i tid möter en supertrevlig kille på besiktningen och bilen går igenom, snabbt tillbaka till jobbet och här är jag nu!!

Tjoho

//eVis

Boxning

idag ska det boxas på eftermiddagen - ska bli himla roligt. Hoppas bara att jag får nån rolig att sparras med så det inte är någon som pruttar eller luktar vitlök .. hrm

Jag har ju inte kunnat boxats på evigheter pga min axel - sen ville inte L riktigt lika ofta som jag efter det och då tappade jag lite sugen själv oxå - men nu är det dags att prova igen - hoppas bara oxå att axeln håller.

Ska bli kul att träffa E oxå, han är en bra instruktör som inspererar och taggar till det lite. En kille som skulle kunna pressa på och öka intisiteten på ett pass utan att man tycker det blir jobbigt eller pinsamt.


//eVis

Idag är en vanlig dag

precis som vilken annan dag som helst.

Jag går till jobbet - lagom pigg och har mina väskor med dig för att jag ska hinna göra det som jag vill och ska.

Tränningsväskan på ena axeln och handväskan med böcker, plånbok och andra bra och ha saker i - lilldottern följer mig till bussen och vi vinkar till varandra så länge det går. Innan har vi sagt ha en bra dag och att vi älskar varandra, som vilken annan dag som helst.

Men idag är ingen vanlig dag för idag är det S´s födelsedag :) min lilla yster som blir hela vänta måste räkna ... 28 år idag :)

Hoppas din dag blir allt utom vanlig och som alla andra dagar - hoppas den innehåller precis allt som du vill att den ska innehålla och att du blir överraskad på alla möjliga sätt och vis.

Älskar dig


Puss


//eVis

Det Sociala Spelet

Läste i Christian "the bad boy" Robinson´s blogg att han tappat muren av falskhet-wannabe-önskan och fått lägga sig på rygg för sina fd svärföräldrars ödmjukhet - eller ärliget. Hur kommer det sig att vuxna människor ska behöva "gå in" i en känslomässig vägg för att våga vara sann mot sig själv?

Det är högst otroligt och högst osannolikt att någon annan än du själv är sann och ärlig mot dig själv.

I Robinsonfinalen säger Angela att hon är besviken på Nina som enligt Angela varit falsk under deras tid tillsammans på ön - till svar får hon av Nina att hon har spelat spelet bättre och därför lyckats bättre i tävlingen. Det är alltså det Sociala Spelet som Nina pratar om.

Faktum är att är du duktig på det Sociala Spelet så är du troligen falsk och även en kappvändare som håller med allt och alla och aldrig står upp för dina egna och sanna åsikter.

Jag förlorar hellre det Sociala Spelet än säljer mig till högstbjudande för lite falsk vänskap.

//eVis

Ett samtal på fejjan ... min monolog - dialogen borttagen av respekt ... *puss* du är en så skön brud...

tackar vännen - jag går igenom lite identitetskris just nu, har "förlorat" en vän jag trodde jag kunde lita på sååå jag vet återigen inte riktigt vem jag är bara

Fråga:  hur tänker du då?

jag har en tendens att bli lite som den jag umgås med och tappar bort mig själv i att försöka anpassa mig - det är en bra egenskap men ibland är den jobbig då man förlorar sitt ankare blir liksom extra svårt att hitta "hem" igen då

... min ärlighet är nog lätt att uppskatta på håll - men jag är nog svår att leva med, har lite väl lätt för att vara ärlig ibland och glömmer bort de sociala spelet, har väl förmodligen någon form av bokstavskombination precis som min lilldotter säkert har :)

Men jag börjar hitta hem och känner mig säkrare för varje dag som går ... bara att ta babysteps och hoppas att marken bär

Jag skriver dagligen till mig själv :):) det fungerar otroligt bra som terapi när man kan gå tillbaka och läsa det man skrivit då ser man verkligen de små små stegen som man har tagit

o det är ju så ... när man står med skiten upp till knäna så vet man sist och slutligen vem som hjälper en upp och vem som lämnar en att fortsätta sjunka

jo det är nog så!

- det börjar väl lägga sig och besvikelsen är inte lika stark längre ... har dock inte träffat vännen under hela tiden heller så jag vet ju inte hur jag känner när vi väl träffas. Det är ju lite som att avsluta ett förhållande :(


I morgon har jag tenta och jag har inte pluggat

någonting alls - e det bra?

Blir stenhårt plugg ikväll med andra ord ...

*suck*

//eVis

I helgen hade jag varken tid eller lust

att sitta framför datorn och skriva inlägg så ni får ursäkta att det kommer en sen uppdatering här :) men jag tror och hoppas att ni alla har gjort som mig och varit ute och inte haft tid att läsa här heller.

Fredag
Jag blev hämtad på jobbet av familjen hjärtat hade planerat lite roliga överraskningar åt oss alla. När vi började närma oss Kista C så förstod jag vad som var på tavlan - bio och mat på foodcorner. Hela familjen fullkomligt älskar att gå på bio så det passar väldigt bra. När vi kommer hem från bion börjar lilldottern att packa för åka ut på sjön i morron.

Lördag
Det blir en ganska sen start på dagen, vi fixar det sista med lilldottern innan hon ska iväg och äter lunch innan oxå. Lämnar lilldottern hos hennes kompis O och pappa för äventyr på sjön. Efter det åker vi med stordottern till hennes två kompisar L och H för att sen köra dem till Gröna Lund, det är Stockholms Marathon idag och inte den bästa dagen att åka till Grönan på då det är avspärrat överallt och fullt med folk i omlopp.

Efter att ha lämnat av de tre tonåringarna åker vi jag och hjärtat ut till Vaxholm för att njuta av det fina vädret och ha det mysigt bara vi. Tar en glass och sätter oss i hamnen och kolla in alla båtar och andra turister - massor av tyskar i stan. Stordottern och de andra tonåringarna har lämnat Grönan då det är jättelånga köer till allt och tagit sig in mot stan för att strosa runt lite - lite läskigt då det är första gången för stordottern att hänga i stan ensam men det går bra eftersom de andra tonåringarna har gjort det förr och jag gillar att tjejerna är försigkomna och vågar ge sig ut på äventyr.

Jag och hjärtat kommer att vara ensamma till middag så vi passar på att skaffa lite mys och vin till kvällen, efter ett tag så kommer dock alla tre tonåringarna hem till oss och har bestämt sig för att sova på balkongen *ler* jag och hjärtat bäddar åt dem där medans de är ute på gården och flirtar me grabbarna. hihi så roligt att se dem tillsammans

Söndag
Tonåringarna är segstartade men säger att de har sovit gott på balkongen. Frukost sen drar jag och hjärtat till stranden där vi ligger hela för och eftermiddagen :) hem och föder de tre tonåringarna med en sen lunch middag. De drar in till Grönan för att hoppas kunna åka lite idag istället. När så hjärtat behöver lite vila för att orka jobba natt igen så åker jag till A och myser i hennes trädgård.

Sen blir det elavbrott och jag bör nog åka hem till stordottern som är ensam så hon slipper vara just det i mörkret - hon har tänt massa ljus och springer omkring me ficklampa när jag kommer hem men är helt slut och går o lägger sig då hon blir trygg av att jag är hemma igen.

O nu är det måndag igen :)

vad har ni gjort i helgen??

//eVis

RSS 2.0