Jag har en plan ...

....hoppas bara att jag ska lyckas sätta den i verk oxå ...

Funderar på att köra lite back och stavträning ikväll - lovar inget men jag hoppas på att jag ska genomföra det. Satt nämligen och läste lite av mina favoritbloggar och kom fram till att jag har en superbra backe inte alls långt hemifrån som jag kan powerwalka till och sen köra två eller två intervaller uppför i. Det borde kunna göra ganska stor nytta tror jag  ... hrm måste nästan testa för att se om det är något som jag skulle gilla :)

Lite suddig bild men jaja ni ser ju ändå lite :)



Måste nog skaffa mig en stegräknare igen oxå ... en bra som verkligen fungerar - tyckte det liksom peppade en själv att försöka slå antalet steg man gått på en dag att göra det bättre hela tiden.

Uppdatering: Det vart stavgång till Mosstorpsbacken och två gånger orkade jag upp och ner ;) och sen hela vägen hem igen...

//eVis

Igår eftermiddag ...

...på cirkelträningen var det helt klart överkroppen som skulle få sig en genomkörare! Just nu känner jag av mina skulderblad som om de är stenar som ligger och skaver på ryggen ...bröstmusklerna känns som tighta gummiband som jag har på helspänn... Kanske skulle stretcha bättre?!




Skönt var det - kände mig otroligt gnällig och klen under själva träningen men jag pressade mig själv framförallt på kondisbitarna för att få hjärtat att pumpa lite extra.

Massagen som jag fick i lördags känns låååångt borta - knutarna är nog redan tillbaka, kanske ska fråga hjärtat om han vill massera lite ikväll. Igår somnade vi bägge efter att ha läst lite bok som två pensionärer :)

Läser du någon bra bok nu?

Hoppas att jag känner ännu mer träningsvärk i kroppen i morgon, då vet jag definitivt att jag tog ut mig trots att jag var lite gnällig.



//eVis


..är det vår tur nu...

... det finns en kö, den väntar vi på att vi ska komma till första plats på nu, vägen till kön har varit lång men vi är där och får nu vänta ett tag till. Vi har fått tillstånd att stå i kön i alla fall. Hoppas det inte blir för långt och jobbigt att komma ända fram bara, även lite rädd för att vi inte ska komma vidare efter att nått första platsen. 
 




//eVis


Cirkelträning

och jag hoppas att det blir överkroppen som får sig en genomkörare idag, förra tisdagen var det benen som fick ordentligt med stryk.



Ge mig kraft att orka :)

Ska du träna idag?

//eVis

Anna Anka, Maria Montazami och Agnes-Nicole Winter

Det går ju inte att INTE kommentera Anna Anka! Denna skånska kvinna som är i stora landet USA närmare bestämt Hollywood och representerar oss lilla landet lagom Sverige ... eller?!

Jag hoppas bara inte att hon flashar alltför mycket med att hon är just svenska - för jag vill då inte bli ihopkopplad med de nycker som hon har för sig :)

Men attans så svårt det är att låta bli att titta på henne, det är verkligen som att dras till att behöva sitta och skämmas för hennes skull.

Stackars barnen
- Du får inget godis om du inte ler!
- Ska vi åka hem o berätta för pappa att du grät!
- Nu ställer ni er där och ler fint så vi kan åka hem istället!

Och i nästa avsnitt ska vi få se när hon konfronteras av sitt EX, går därifrån och pekar finger åt honom och dessutom säger att han är ett rävhål! Med hans dotter i famnen .... utan att veta mer så känns det ändå inte som ett bra sätt att hantera en konflikt med ett gemesamt barn?!

Maria Montazami är ju så charmigt långsam och ändå insiktsfull. Hon berättar hur hon jobbar en halv dag med att ställa ut lite blommor och lägga fram lite handdukar och andra dekorationer i husen som hennes man sedan ska sälja och att hon på så sätt har börjat tjäna sina egna pengar. Trots att det förmodligen är maken som förstått att Maria borde må bättre av att göra något annat än att köpa vaser - så han betalar henne för det jobb hon gör! (han betalar alltså fortfarande allt indirekt) :)

Hon har förklarat för oss tittar hur deras ekonomi är uppdelad
- Han betalar allt! Toppen!
- Jag sa att vasen kosta 65 dollar, sen tog jag resten från matkassan, den kostade nog 400 dollar! Dagens tips!
- Det här kylskåpet har jag köpt för egna pengar!


Agnes-Nicole Winter, jag blir inte riktigt klok på om hon har tjänat sin förmögenhet genom att gifta sig rikt och sen kräva hälften vid skiljsmässan eller om hon är så produktiv som hon påstår och har tjänat hela sin förmögenhet på sitt filmproduktionsbolag..? Filmen som man fick se trailer på igårdagens avsnitt var ju skrattretande dålig, inte ens B-rulle!  Däremot är hon nog den som säger minst dumma saker i alla fall :)

- Jag får de här kläderna för då gör jag reklam, jag är deras lilla reklampelare!



Jag är i alla fall hooked - kommer slaviskt följa denna serie då det är så skönt att se på dessa olika damer med sina knasiga ideér.

Tittar du på serien?

//eVis

 


Helgen

Var både fantastisk och kaotisk men sen ännu mer fantastisk! :)

Fredagen började med att vi var lite väl optimistiska med tiden, kom fram till Grisslehamn fem minuter försent och då hade storebror ringt en gång och kollat var vi var... Kom fram och skickade över deras "boardingkort" och sen var det lugnt. Vi satte oss i baren och kopplade ner och av.

Killarna drog iväg till golfbanan direkt när vi kom i hamn och vi tjejer åkte till hotellet och checkade in, hade en halvtimme på rummet och sen gick vi till stället där vi skulle få våra behandlingar. Det var då kaoset kom. Stället hade dubbelbokat oss och det var bara en stackars tjej där som inte visste någonting om nåt. Vi upp till hotellet som har själva spaanläggningen (som ligger i deras källare) och förklarar hur vi ser på saken och de ska återkomma när de har försökt att lösa sitationen.

Vi går och gör stan - hittar ett supermysigt café som vi sätter oss på och sen fortsätter vi att göra stan. Ingen som ringer så jag springer in på Eckerölinjens kontor som ligger på stan och få dem att förstå allvaret i det hela och ber dem att lösa situationen. Vi får göra behandlingarna nästa dag på Havsvidd istället - vilket senare visar sig vara en fantastisk anläggning som jag och de andra med mig såg som ett jättebra byte.

Så vi går tillbaka till hotellet efter en stund och jag lägger mig i badet.

Trerättersmiddag på hotellet med gott vin till. Maten som vi fick var supergod och vinet likaså, vi tar kaffe och avec i hotellbaren och då kommer J och M till vårat hotell, de är oxå på Åland för att fira sin ettårs dag :)

Senare sticker vi till Dino´s och tar ett par drinkar och gör kvällen lite längre.

Upp käka hotellfrukost och sen direkt iväg till Havsvidd - som sagt ett superfint ställe och jag kopplade åter ner och av. När svägerskan börjar med sin behandling sitter jag och mor i bastun och blir varma och har det bra. Sen är det mors tur då sätter jag mig i massagebadet och ser ut över havet och klipporna. Så är det min tur, får chockladmassage med varma stenar och en grymt duktig och målmedveten massör. Hon jobbar så hårt med min högra ryggsida att jag senare knappt kan duscha för att det känns som hon har rivit upp huden på ryggen. Men ack så skönt det känns i mjukdelarna.

Vi äte lunch på stället och sen åker vi till Tjudö Äppelvingård och går runt där och tittar - det är fint väder och det slutar med att vi köper på oss lite vin som vi ska smaka hemma senare.

Vidare därifrån till Kärringsunds stugby och deras restaurang för att inta lite fika och dit kommer senare killarna och även de tar lite fika. Nu börjar resan närma sitt slut. Jag och svägerskan åker till båthusen som ligger vid Vildsafarit och kollar in lite maneter i vattnet bara för att fördriva lite tid tills båten ska gå.

På båten äter vi deras berömda smörgåsbord och njuter av den goda maten!

Nu är resan slut och vi åker för att hämta lilldottern hos hennes farmor och farfar.

Söndag var det fotboll och uppkoppling inför ny vecka :)

//eVis

Boxning

I eftermiddag (snart) ska jag träna boxning, ska bli otroligt skönt. Mina muskler är superstela sedan cirkelträningen i tisdags så det ska bli skönt att få mjuka upp dem. Hoppas bara inte att Erik tänker köra så mycket ben för jag tror inte att jag kommer att palla det.

Idag var det supergod lunch på jobbet och jättestark vitlöksdressing till salladen så jag tycker synd om M som jag ska boxas med, han får stå ut med att jag stinker. Har förvarnat honom oxå så att han inte får en chock.

Snart ska handskarna på :)

Monstret kommer fram ;)




//eVis

Missade 1års dagen på blogg.se

2008-09-17 då började jag att skriva här - innan skrev jag på msn spaces och det följde faktiskt med några läsare därifrån hit, ni vet vilka ni är :)

Men man kan ju alltid fira i efterskott eller?

Tack för alla kommentarer och sköna åsikter som ni har delat med mig och jag hoppas definitivt på fler, de är ju ett skönt bevis på att det finns någon som läser.

Kram



//eVis

Gaaahh ..... :@

Tror jag hinner få ett par samtal innan jag är hemma som jag ändå inte kan göra någontng åt alls, allt är lilldottern inblandad i. Tio djupa var det va?!

Väl hemma berättar stordottern att hon har fått sms av en fd klasskompis under dagen som handlar om lilldottern och hennes busringande. Jag vill prata med lilldottern om detta och det går bra ett tag, sen brister det för henne -  jag säger att jag kör hem hennes kompis om hon inte lugnar ner sig. Vi börjar om och jag förenklar det hela, det brister igen - jag säger en gång till att jag kör hem hennes kompis om hon inte skärper sig. Kortar ner det men nu håller ingenting och hon kastar sin mobil mot mig .... Kör hem lilldotterns kompis som behövt få se och höra allt.

Kommer hem och försöker prata med lilldottern om allt som hänt och hon berättar då att hennes kompis i skolan F, har fått förbud att leka med lilldottern pga det som hände i förra veckan. Jag ruttnar och ringer upp Fs mamma och förklarar för henne att vi inte alltid har ringt eller förbjudit lilldottern att träffa F bara för att F och O har busringt till lilldottern. Förklarar att jag tror att alla konflikter beror på att det finns en konkurrens situation mellan de tre och att den förstärks snarare än förminskas då F inte får vara med lilldottern, och varför läggs all skuld på lilldottern. Jo då kommer det fram att Fs mamma inte har en aning om någonting eftersom de har haft fullt skägg med sin äldsta dotter under ett helt år.

Vi avlsutar samtalet bra och jag ber henne om ursäkt i fall jag varit hetsk eller otrevligt men att jag har definitivt fått nog av att beskyllningen av alla situationen bara ligger på lilldottern - nu kommer jag kriga för henne och börja berätta allt som händer så att de andra mammorna är medvetna om vad deras döttrar gör oxå.

Ibland känns det som om det bara är vår familj som pratar med våra barn.

//eVis


Lizzie Miller!!! <3

Läser expressen.se och snubblar över en liten liten artikel i deras flik Hälsa & Skönhet. Denna artikel borde vara på deras första sida med stora rubriker.

Lizzie Miller är 20 år och hade blivit beordrad av sin agentur att banta (trots att hon är plusmodell) ner sina 80 kg som är fördelade på hennes 177 cm!! Hon har ett BMI på 25,5 vilket är på gränsen till överviktig, men fortfarande normalvikt.

Men Lizzie gjorde nåt som alla borde våga - hon klädde av sig och visade sin oretuscherade kropp i tidningen Glamour. Efter det har agenturen ändrat åsikt eftersom just det numret sålde slut i ett nafs.

Så för mig är det fortfarande lika viktigt som alltid att återigen ta upp frågan, hur ska det idealet som media förmedlar egentligen vara och framförallt, ska det verkligen tillåtas att retuschera bilderna på modellerna så att alla unga tjejer får sådana förvridna bilder som de senare försöker efterleva?!

Verkligenheten är ju den att vi ser ut som Lizzi Miller utan retuschering eller operationer!

Vad tycker du?



Foto: Walter Chin


//eVis


Cirkeltränigen igår

är så grymt rolig och jag känner att jag verkligen tar ut mig helt och hållet. Tur att det inte är mer kondition än vad det är för det hade jag aldrig orkat :)

Idag har jag så där lagom skön träningsvärk så i morgon blir det väl ännu värre. Känner inte magen lika mycket som efter förra gången, men benen - jösses mina ben. Men det är bra, det sägs ju att benen är de största musklerna och kör man mycket ben så förbränner man alltså mer oxå :) Kanske därför spinning är så bra för det pumpar ju både igång hjärtat och det är i princip bara benmusklerna som jobbar.

Kom hem ca halvåtta - hjärtat låg till sängs och tjejerna hade inte fått någon middag så jag drog iväg med dem till Kista Centrum och käka middag. Sååå perfekt att de har öppet till 21:00 varje kväll!! UNDERBART - älskar foodcorner då alla kan få den mat de vill ha men ändå sitta tillsammans :)

Hem o slänger mig i sängen efter att ha pratat både med svärmor och mamma

Tränade du nåt igår?

//eVis

Brand på jobbet !

Brandlarmet gick och vi uppmanades via högtalare att ta oss ut ur husen via trapporna. Vi blev upplysta om att det var på riktigt - det är en brand i huset! Sedan väntade vi alla ute tills brandkåren kom och efter en stund fick vi veta att det inte var någon fara. Det var köket som fylldes med vattenånga från vattenbaden, och brandlarmet utlöstes av det.




Foto: Åsa Lo Ekstrand


//eVis


Det vart mörkt mörkt ...

...men man vänjer sig väl igen kanske haha

Jag fick en hint redan när jag gick i nian av en av mina klasskamrater, han sa att jag bytte frisyr lika ofta som en annan byter kalsonger... hrm på äldre dagar har det kanske blivit färg snarare än fristyr ...

Så här ser jag i alla fall ut nu och hjärtat är glad igen - han gillar mig bäst som mörk, och jag tror attan mig att jag trivs bäst som mörk oxå. Känner mig lite sluskigt hillbilly i det allt för ljusa och mellanblond är svår att hålla och hitta en färg som inte blir orange eller grön.. (eftersom jag gör det själv)

De yttersta topparna är så klart lite mörkare än vad det är i botten eftersom de var solblekta men jag får väl gå o klippa till det och så blir det oxå bra :)

Lite förvånad ser jag ut - har jag själv inte fattat att jag är mörk?! haha

//eVis

Blond Mellanblond eller Mörk

Jag är rätt ombytlig av mig och just nu känner jag att jag håller på o tröttnar på den hårfärgen jag har, känns slitet och trist...

Vad tycker ni?!

Blond (- den färg jag har nu) Mellanblond eller rent av helt Mörk

  




//eVis


Jag är sambo med min exman <3

Efter en kraftig operation som mitt hjärta genomgick -02 flyttade vi isär och jag begärde skiljsmässa. Vi skrev på papprena och jag hade en egen lägenhet för första gången i mitt liv.

Barnen bodde hos oss varannan vecka och livet rullade på - det var varken härligt, lyckligt eller dåligt. Men någonstans mittemellan hela tiden. Eftersom hjärtat och jag hade varit tillsammans i 12 år när vi skiljde oss var det svårt att vara utan honom och det slutade med att vi umgick väldigt mycket även fast vi inte bodde ihop och även fast vi inte var ett par.

Sen sommaren -06 kunde vi inte lura oss själva längre, vi blev ett par igen och på hösten flyttade vi ihop. Nu har vi levt tillsammans som ett par sedan hösten -06 i vår gemensamma nya lägenhet och vi har lyckats väldigt bra hitintills tycker jag. Vi är öppna och har ett vänligare sätt mot varandra än vad vi hade innan vi skiljdes.

Att gifta oss igen är nog inte vår melodi - vi har bytt ringar och lovat att leva tillsammans så länge vi älskar varandra och det är gott nog!

Jag tror någonstans att hade inte hjärtat gått igenom sin operation och behövt ändra sitt liv så radikalt som han gjorde hade vi nog inte alls varit ett par idag. Jag tror inte heller att man kanske finner tillbaka till varandra om man inte behöver omvärdera sin situation så pass mycket, det krävs ändå rätt mycket självinsikt för att kunna gå tillbaka till någon som lämnat en själv. Han fann en ödmjukare sida hos sig själv under den tiden som han var tvungen att omvärdera sitt liv, från att själv varit aktiv både på fotbollsplanen och bandyplanen till att inte vara aktiv alls. Det krävs också mycket, mycket människa till att klara av det.

Hjärtat har dock funnit det möjligt att både åka skridskor, skidor och han är en omtyckt tränare för stordotterns fotbollslag idag istället för att själv utöva idrotten. Han lägger ner en stor del av sitt hjärta i alla fotbollstjejer och får förmodligen lika mycket tillbaka eftersom han fortsätter år efter år.

Så när jag läser artikeln i aftonbladet.se så känner jag igen mycket av det som Johanna berättar!



Foto: Johan Skyman

//eVis


Helg på landet ....

Vi kommer som skrivet upp sent på fredagen och det enda vi gör när vi kommer upp är att tända en brasa, slänga upp täckena i sängarna och ta en kopp kaffe. Tittar lite på Skavlan på Svt och dricker en kopp efterlängtat kaffe.

Go natt

Lördagmorgon börjar med att jag vaknar av att höra kaffebryggan puttrar i det temporära köket (min storebrors gamla sovrum) och kollar in mobilen. Slänger iväg ett par sms till kusin C och bestämer med mor att vi åker till Hudik för att shoppa lite. Lilldottern ska vara tärna på bröllop helgen som kommer och ville ha något nytt.

Det blir en låååång dag på stan, vi träffade kusin C, faster BM och lilla söta A, han och lilldottern utforskade möblemanget på H&M lite ingående och upptäckte att det låter roligt inuti de kuberna :)

 

Efter Hudik, som vart lyckat på alla sätt - kom vi hem till stugan och pappa hade hunnit med en del men även väntat på att vi skulle komma o kunna hjälpa honom med en del. Så vi satte igång och sen kom C, BM och A till oss i stugan och fika.



Sen var det nästan dags för gonatt igen - redan när klockan var åtta så undrade jag om jag inte kunde få gå o lägga mig. För myckt frisk luft och jobb gör susen.

Söndagmorgon började alldeles för tidigt, vaknade av kaffebryggarens puttrande igen - ingen ide att försöka somna om. Så upp och börja jobba på golvet igen. Det går undan och vi får mycket gjort, jag får upptäcka att jag förmodligen inte är min fars dotter när det kommer till spikande i alla fall. Varenda spik jag ska hamra in blir sned och viker sig - så det ger vi upp ganska direkt :) Bättre är jag på att bära och släpa.

Efter att vi städat undan och fyllt släpvagnen med ved till mamma och pappas kamin hemma så slänger vi på oss stövlar och beger oss ut i skogen. Pappa ska kolla ett älgpass och vi tänkte se om vi hitta några svampar eller bär. Vi tar bara med oss tre små hinkar eftersom vi inte tror det finns nåt kvar. Picknick med rulltårta och kaffe är nerpackat i ryggsäcken och vi beger oss iväg. Det blir ett par timmar och en och en halv stor plastkasse med svamp, gula kantareller, höstkantareller och framförallt svarta trumpet kantareller.

 

Hemresan går bra - vi kommer hem och jag hinner träffa hjärtat en timme innan han åker till jobbet...

Nu är veckan igång igen och jag längtar tills på fredag - då åker vi till Åland med mor, far, storebror och hans sambo på spa och golfresa!

Vad ser du fram emot?

//eVis


Vad tyst det är..

Har precis pratat med hjärtat som ringde för att berätta om matchen de spelat ikväll, det blev oavgjort och en trevlig match. När han sen undrar hur det går för oss, säger han först - vad tyst det är i bilen!! Haha, alla som har åkt bil med min pappa vet att det som oftast är tjutande motorljud i bilen ;)

Vi stannade innan Uppsala och åt middag. Mamma hade köpt med sig räksallad åt oss vuxna och en räksmörgås till lilldottern. När vi sitter där så får vi säkerligen bli vittnen till en liten "affär", två bilar sim står längst bort - nos mot nos. Ena bilen tom och andra med ett par som hånglar för fullt... Hihi

Nu är det 500m kvar tills jag kan kliva ur bilen. Det har tagit lång tid ikväll att komma upp, släpvagnen är tungt lastad och då går det inte fort och det blir definitivt tyst i bilen!!

//eVis

Tatueringar, Skoskåp och busringningar ..

 

Efter jobbet åkte jag och hjärtat till Taste of Ink som har öppnat i Täby (tyvärr har de ingen hemsida ännu), träffade ägaren Patrik som visade oss lite bilder och gav oss lite funderingar kring hur jag vill göra framöver. Ska kolla kassan och även försöka få fram lite mer referensmatrial på Patrik. Men allmänt ett trevligt, fräsht och bra bemötande - helt klart värt att besökas.

Vidare till Täby C för att gå till EspressoHouse och få en daglig dos me god latte

Mio nästa - har fått bekräftelse sms på att skoskåpet är hemma och klart att hämtas så det gjorde jag gladeligen. Gillar att montera ihop möbler och fick även hjälp av stordottern så det gick riktigt bra faktiskt. Nu är det på plats! :) Perfekt att det är fyra lådor - blir automatiskt att man har en egen låda var då :)

Sen började det mindre roliga *suck*

Lilldottern ringer hem o säger att de har varit lite dumma mot en kompis och att kompisens storasyster har varit dum mot dem som försvar. Blir helt matt av att höra vad hon säger .... vet att kompisens mamma kommer att ringa och fråga vad som hänt och hur jag ser på saker och ting.

Mycket riktigt ...

Det är alltså tre tjejer som "hänger" i skolan, på fritiden och dessutom konkurerar om varandra hela tiden - för tydligen så kan man inte vara tillsammans alla tre?! Så är det när de två kompisarna är tillsammans, då är lilldotterns "hackkycklingen" och när lilldottern är med någon av kompisarna så är det den tredje som är nya "hackkycklingen".

Problemet tror jag är att de är bara dem och två tjejer till i klassen så det finns liksom inga alternativ som känns riktigt bra och ibland är inte ens det enda alternativet det bästa! 

Gårdagens tjafs hänger fortfarande över våra huvuden nu på morgonen så det blir skrik och tårar vid frukosten som ändå avslutas på ett bra sätt. Jag skjutsar lilldottern till skolan och påminner henne om att de måste reda ut problemet och att det är viktig att påminna de andra tjejerna om att ALLA tre kan vara kompisar.

Hoppas på det bästa - får väl se om det ringer nån från skolan.

Hur har er vecka varit? Idag är det ju faktiskt fredag - jag och lilldottern åker till landet och ska njuta av frisk luft och jobba lite på huset som behöver ett "luftigt lyft" :)

Ska hur som heslt ska bli skönt med ett miljöombyte!!


//eVis

Stresstålig ?!

Börjar jättebra - lite segt att ta sig ur sängen men det går tillsist. In i duschen och sen ut för att fixa frukost. Jag förbereder alltid kvällen innan så mycket som det går så att jag slipper stressa på morgonen vilket är superskönt.

Lilldottern står och rör iordning sin gröt och jag sätter på äggen så att de kommer igång och koka. Vi sätter oss tillsammans alla tre, lilldottern, stordotter och jag för att äta frukost.

Precis när jag är klar så hör jag bara papper papper papper ... från lilldottern. Stordottern är snabbt framme med papper så att hon kan hjälpa lilldottern som har tappat sin tallrik med gröt i knät. Aha - jag säger till lilldottern att ta av sig byxorna och gå o hälla upp vatten i en hink med lite tvättmedel så att vi kan lägga byxorna i blöt tills jag har tid att sätta igång en tvätt ikväll.

Sagt och gjort - slänger ner byxorna i vattenhinken och sen är jag på väg till jobbet. Lilldottern har sovmorgon så hon tar det lugnt och letar nya byxor att ta på sig.

När jag kommer till jobbet så ringer lilldottern på min mobil och berättar att hon har ju haft mobilen i byxorna som nu legat i hinken med vatten ett bra tag. *suck* hon har tagit upp mobilen och tagit isär den och lagt alla delar på papper så den kanske ska kunna torka. Tar ut simkortet och lägger in i det i en gammal mobil som hon får ha tillsvidare istället.

Efter ett tag så ringer hon igen och nu hittar hon inte sina nycklar - haha men lilla hjärtat jag är ju på jobbet jag kan inte hjälpa dig att leta ... hon blir superstressad och jag försöker få ner hennes stressnivå per telefon - vilket inte är det lättaste. Hjärtat är hos tandläkaren så han kan inte hjälpa heller.

Hjärtat ringer och säger att han är på väg hem och jag förklarar allt som hänt och ber honom hjälpa henne och sen skjutsa henne till skolan så hon får lugna ner sig. Så blir det och de hittar nycklarna tillsist och lilldottern kommer lagom lugn till skolan.

wOw vilken morgon !! 





//eVis


IFK Täby f96

Stordottern spelar i lag IFK Täby f96, de ligger just nu och fajtas med Sollentuna och Djursholm om topp tre placeringarna. Igår slog de Brommapojkarna med 1-0 på ren skär vilja och kämparglöd.

Tyvärr så kan ibland fotbollen färgas av antingen ledare, domare eller absolut värst föräldrarna som står i publiken. Igår var en sån match. BP har med sig en stor skara publik och det är ju alltid roligt när många är engagerade, men då det var tufft spel och väldigt jämt så blev BP´s publik väldigt frustrerade i andra halvlek.

IFK Täby gjorde målet i första halvlek precis innan halvlekspaus. Det var en spelares förmodade storebror eller liknande som slängde ut en så korkad kommentar mot en av våra spelar - som för den delen var ca 1½ meter ifrån honom "ta ut elefanten" skrek han!!  Vi stod ca 5 meter ifrån honom och det var INGA SOM HELST TVIVEL om vad han sa. En av våra ledare som inte coachade matchen gick fram och ifrågasatte vad han sagt och försökte förmedla att det inte hör hemma på sidan av eller på fotbollsplanen att säga sånna saker till 13 åriga tjejer!!

Tyvärr så hade de ingen som helst förståelse för detta och hävdade att han inte alls sagt något sådan!

Efter matchen så är fortafarande den spelare som fått denna otrevliga kommentar otroligt upprörd och hennes mamma går då fram till killen och BP´s publik och vill återigen höra hur och vad de har att säga om saken. Återigen så kliver en och samma mamma fram och säger att det är "förortsvarning på mammorna här" , dessutom säger hon till en annan mamma (från vårat lag) att hålla käften!

Vilket uppförande!!! Fina förebilder!!!

Kände att jag var tvungen att skriva om detta då jag blir så upprörd och så förbannad över att föräldrar som står på sidan av planen ska förstöra! Tjejen i vårat lag gick inte in på planen igen efter kommentaren och hon var väldigt ledsen och upprörd över att fått kommentaren från vuxna människor - det stora i det hela hade varit om förebilderna i detta lag skulle sagt att de bad om ursäkt för det som hände och att det inte ska hända igen. En ursäkt kan man som oftast ta och då även förlåta - men att hävda att det inte hänt!!!

Fy skam Brommapojkarna f96´s publik!!

När vi kom hem efter matchen så ringde en man från tidningen Svensk Damfotboll och berättade att de ska skriva en artikel om IFK Täby f96 i nästa nummer som kommer ut i oktober, han undrade om vi ville ha numret hemskickat och vi tackade självklart ja!

Snacka om dubbelvinst idag - först vinsten mot BP och sen få veta att Svensk Damfotboll ska skriva om laget.

IFK Täby f96 ni är bäst!! Ni låter er inte falla in i andras fula beteende och uppförande utan ni blir fortfarande chockade och upprörda över dåligt framförande och det ska ni ta mig sjutton ha en stor eloge för!!



//eVis

Cirkelträning

Körde ett hårt pass efter jobbet igår - sååå grymt skönt.

Lunchen tryckte på i halsen och jag trodde flera gånger att jag skulle spy - men det gick bra. Kommer helt klart att fortsätta med detta då jag älskar den här sortens träning, det är både för flåset och för musklerna.

Sen att det är Christian Carassco som är instruktör, han håller även på med MMA - är alltså inte sen att lägga in lite inslag av brottning och boxning i uppvärmningen och stretschingen. Gillar det starkt.

Idag är jag lagom seg i kroppen - men ingen överdriven träningsvärk. Min teori är att man använder musklerna så intensivt under 30-40 sekunder, att det liksom aldrig hinner bli den superbelastningen som det blir om man exempelvis styrkertränar. Med resultat att man syresätter musklerna så bra under hela tiden så det blir inte så farlig träningsvärk? Kan jag ha fel eller rent av rätt?!

Hur som helst så känns det skönt att ha hittat två bra pass att köra på jobbet hitintills. På torsdag kommer jag itne att kunna köra boxen så jag ska gå på step i stället på fredag - är det riktigt roligt så fortsätter jag med det oxå utöver de två andra passen :)

//eVis

Skulle du kunna ? ge upp hoppet om sex



Idag läste jag artikeln där Katerina Janouch får frågan om brevskrivaren ska ge upp hoppet om sex? Men när man läser närmare så handlar det om mer än så - det är frågan om att leva ensam eller ha ett förhållande som är den egentliga frågan.

För det första så framgår det inte om det handlar om en kvinna eller en man vilket borde vara ointressant men samtidigt så kan jag inte sluta undra över om jag inte tycker det är mer märkligt att en kvinna lever ensam än att en man gör det. Kvinnor har väl en biologisk klocka som tickar snabbare än vad män har? och då blir det väl mer att männen kommer på försent att oj nu kanske jag skulle haft familj för längesen ... medans kvinnorna kanske inte väljer att leva ensamma utan att det bara blir så av olika anledningar?

I min närhet finns det både män och kvinnor som lever ensamma och är lite äldre (över 40 år) och som jag förstår det så njuter de mer av att leva ensamma än ångrar att det. Jag skulle definitivt inte kunna leva utan min sambo - vi har provat att vara separerade och ärligt talat, det var kul en stund men sen saknas den där andra halvan av en själv och man vill ha tillbaka den och känna sig hel igen. Det är inte bara sex, utan det är även relationen som sig att ha någon att dela upplevelser och känslor med.

Skulle du kunna leva utan en partner, vare sig det handlar om sambo, make/maka, särbo eller KK?


Tillägg efter fler kommentarer: Det är märkligt hur olika vi ser på förhållanden, även fast förhållanden (för det mesta) går ut på samma sak - tvåsamheten.

En del ser det som räddningen från att vara ensamma, en del ser på det som räddningen på ekonomi, en del ser på det som räddningen för barnen osv osv ... men får man lov att vara egoistisk i ett förhållande.

Får man vilja vara ensam, får man lov att önska mer sex, får man lov att önska mindre sex, får man lov att önska mer gemensamhet osv osv ...

Ska man vara överens om vissa saker innan man blir ett par eller tror ni att det löser sig av sig självt längsmed vägen? Eller är det risken man tar att man kanske inte passar ihop ju längre tid som går och ju mer man lär känna varandra?!




//eVis

Tisdag

Idag har jag gjort två praktiska saker som jag dragit mig lääänge för att göra, det ena rör bara mig och det andra rör lilldottern.

Nu är sakerna i rullning och jag hoppas givetvist på bästa möjliga resultat.

Tisdag idag och jag ska träna Cirkelträning på gymmet - en timma grymma övningar och emellan blir det kondition, förväntar mig att bli svettig som få och uttömd på fysisk ork, vill knappt kunna shamponera håret efteråt för att jag har tagit ut mig så hårt.... får väl se hur det går.

Till helgen ska jag och lilldottern till landet - ska bli skönt, även om det innebär massa jobb just nu så hoppas jag på att få njuta av lite höstfärger och ren skön luft i alla fall.

Halva dagen har gått och jag bara läääängtar tills den är slut så jag kan sticka till gymmet. Var så laddad för att träna igår men så blev det inte eftersom vi fick hjälp med tapetseringen - så det ska bli skönt att komma iväg i eftermiddag istället.

vad har ni gjort idag?

//eVis

Tapeten är på plats !!

Vi är helt enkelt supernöjda med resultatet - tapeten är på plats och den är sååå snygg :) Pappa är bäst som fixa det i ett nafs, hjärtat var nervös men lyckades hjälpa till så mycket som han kunde ändå...

Här är resultatet och vägen dit

    

Nu är det bara installera spotlightsen och nya taklampan och ställa in möbler, sätta upp krokar sen är det helt klart :)

//eVis


Helgen

Min lördag gick åt på cupen i Sollentuna tillsammans med lilldottern, efteråt åkte vi och stordottern till mina föräldrar för att äta lite lunch och sen kom alla stordotterns kompisar och skulle äta middag och sova över hos oss. Kul med tre extra tjejer hemma :)

Söndag då hade alla planer utom jag - som vanligt känns det som.

Stordottern gick och kolla på fotboll och sen till Grönan med polare, hjärtat tittade oxå på fotboll med sin tränarkollega och lilldottern gick till badhuset med en kompis.

Då tänkte jag att jag åker till VARUHUSET och köper hem lite nya möbler - men de fanns ju inte då jag kom dit så klart så det vart bara en lampa o lite krams o sen hem. SUCK!!

//eVis

Viking Cup -09

Lilldottern deltog i en otroligt välarrangerad cup i Sollentuna i lördags, det var över 200 matcher under helgen som skulle spelas - tänk er att hålla koll på det :)

Lilldottern spelade för första gången i tävlingsgrupp och det märktes - vilke tjejer hon mötte - superduktiga alla tre. Det vart alltså bara tre matcher för henne då hon förlorade alla tre.  Lite för stillastående och avaktande var hon, sen har inte lilldottern spelat tillräckligt länge för att vara taktisk under matcher så hon förlorade lite på det helt enkelt.


Lilldottern i väntan på egen match


 



//eVis

Straffskillnader i Sverige?!

Jag kan inte sluta förvånas när jag läser dagens Aftonbladet.se och hittar två relativt lika artiklar angående något slags våld.

Den ena artikeln handlar om en man som våldtagit ett barn från sex års ålder, hur länge eller många år framgår inte, och han blir dömd till 3 års fängelse för våldtäkt mot barn , sexuellt övergrepp mot barn samt sexuellt ofredande - alltså tre olika brott! Han blir skyldig att betala ett skadestånd på 15 000 kr till flickan!

Den andra artikeln handlar om en 18 årig kille som väljer själv att tatuer in en förkortning för Förstörd För Livet, vilket innebär FFL. Samma förkortning som det kriminella gänget Fucked For Life har. Det kriminella gänget blir förbannade av någon anledning som inte framgår på killen och tortyr-om-tatuerar killen och kräver hans föräldrar på ett femsiffrigt belopp som lösen! De två killarna blir dömda till 2 år och nu ytterligare 6 månader i fängelse för detta.

Hur kan man ha så lika korta strafftider på dessa två så otroligt olika grova brott?

Vi talar om en man som har utnyttjat en flicka under vad jag tolkar det som flera år och en kille som fått en tortyr -tatuering (alltså ett brottstillfälle) och straffen blir ungefär lika långa, det skiljer 6 månader på de två straffen?!!

För mig finns det ingen rim och rison i detta. För mig är det uppenbart att flickan har lidit större skada än vad killen har och därför borde hennes situation uppmärksammas med att brottslingen får ett längre straff. Sen att säga att de gånger hon blivit våldtagen bara skulle vara värt 15 000 kr är ett hån, ett skämt - ett elakt skämt, snacka om att domstolen säljer henne billigt!

Varför har vi dessa två egentligen praktexempel att ens jämföra? Hur kommer det sig att det får vara så här - är det rättvist, är det rättvisa dessa två olika brott som straffas så lika?!

Den som vet och kan svara får gärna göra det för jag blir då inte klok på nåt av det - jag blir bara uppgiven och ledsen och känner så mycket för den flicka som fått utstå detta.

Självklart känner jag även för killen - traumat han gått igenom är inte något någon ska behöva uppleva, men utan att föringa det han varit med om så tycker jag inte att straffet för flickans situation är rättvis. Det borde vara ett betydligt strängare straff för det brott som hon blivit utsatt för!

Fru Justitia?!






//eVis


Kolsyrat vatten

Först vill de att man ska sluta köpa flaskvatten och nu vill de att man ska sluta med hemkolsyrat vatten. Tidningarna är duktiga på att skriva om alla olika faror och hemskheter som vi utsätter oss för varje dag!

Jaha hur ska man göra då - jag kan absolut inte med att dricka vanligt kranvatten - tycker det är äckligt och oftast smakar järn eller klor.

Min räddning från läsk har varit kolsyrat vatten, jag slipper alla färgämnen, allt socker och andra obehagliga överrasningar som finns i dagens lemonader :) Hade jag inte haft kolsyrat vatten att dricka så skulle jag torkat ut, eller blivit tjock som en flodhäst och inte haft några tänder kvar. Att ha kolsyrat vatten är som att dricka läsk för mig. Mina döttrar dricker inte heller läsk hemma längre - de blandar det köpta kolsyrade vattnet med vanlig saft och på så sätt har de sin läsk.

Kaffe, the, ett o annat glas rödvin och kolsyrat vatten det är vad jag dricker. Jag vill inte bara dricka kaffe, inte heller bara the och jag tänker definitivt inte bli alkoholist - så tyvärr så får väl mina tänder klara av att jag dricker kolsyrat vatten på flaska från butiken.

Men o andra sidan så är jag den som samlar på mina egna flaskor och lämnar in dem till återvinningen oxå - det är pengar som mina döttrar får för att de hjälper till med just pantningen :) Så jag tänker inte skämmas för att jag köper vatten på flaska som dessutom är kolsyrat och smaksatt!

Sådeså




//eVis


Gårdagen

Körde boxning med M på eftermiddagen - grymt roligt och otroligt skönt efteråt. Erik körde "jacki chan" övningen som jag och L brukade kallade den när vi körde boxningen tillsammans och det tar såååå hårt på rumpan och konditionen, men jag lyckades faktiskt göra fler än förut :)

Snabbdusch sen påväg hem - hämta bilnyckeln och iväg till Wirge för att fixa naglarna - nöjd som vanligt när jag går därifrån. Nästa gång får jag åka till Wirges nya lokal som hon har fixat, ska bli spännande.



Hem köpte lite mat på vägen hem och slängde i mig det och sen sova !!

Jag tror att jag håller på och får lite ordning här oxå - men det är mycket kvar.

//eVis

IKEA is the shit

Har ni sett på www.IKEA.se att de har inköpslistor?! Du går in och tittar på den produkten du vill ha och lite till höger så finns det en "knapp" som säger lägg till i inköpslista. När du gjort det så finns det sen möjlighet att uppdatera inköpslistan med antal man ska ha och vilken butik man ska handla på för då får du dessutom veta vilken hylla och vilket fack varan finns på eller om den rent av är slut!

Guuu så bra för mig tex som oftast ber mina föräldrar att köpa lite där och då om de ändå ska hem till oss - de åker ju förbi Ikea då.

Nu har jag och hjärtat fått ett litet bidrag och precis kommit överens om vad vi vill ha för det. Det ska bli nya köksmöbler. Vi hade tänkt oss nya matsalsstolar först men de vi hittade var lite för dyra och vi vill gärna köpa alla sex på en gång så vi avvaktar dem lite.

Men det blir i alla fall nytt barbord, nya barstolar, ny lampa till hallen och förhoppningsvis ett skoskåp - men det kommer vi köpa på Mio möbler.

  
 

/eVis

Jag har ställt till det för mig

ORDENTLIGT!!!

Min dator hemma är på lagning och med största sannolikhet så kommer den att få byta hårddisk, vilket innebär att min stilmall som jag har haft kommer att försvinna och jag har inte tid att sitta o fixa o trixa här och nu så ...

Håll till godo med standardmall så ska jag försöka återställa så snart som möjligt

shit shit shit

//eVis

Vänd på det - Bra lärare får bättre lön!

Varför ska alltid journalister locka läsare med negativa ord? Vad är det som gör att de tror att vi människor inte kan lockas av positivitet.

Om nu regeringen tittar på ett förslag för att ge bättre lön till de lärare som presterar bättre, varför vända på det och säga att sämre lärare får sämre lön?

Korrigering: Det är lärarna i Trelleborgs kommun som detta handlar om - det är alltså inte ett regeringsbeslut som jag så gärna ville tro.

Om jag var lärare och fick veta att jag skulle lönesättas efter min prestation då skulle jag se det som en utmaning!  På min arbetsplats som jag är på idag och även mina tidigare så har jag mätts i prestation och effektivitet i alla tider, fått lön efter det och även känt mig utmanad av det.

Jag röstar JA för förslaget


Foto: Tomas Brandt

//eVis


Torsdag - ytterligare en dag närmre helgen!! ^^

Igår eftermiddag var det som om någon kom och sopade min krop och tog med sig alla baciller. Vart pigg och huvudvärken försvann. Jag har ju sedan länge tillbaka bestämt mig för att jag inte ska äta värktabletter bara för lite huvudvärk, då jag tidigare kunde knapra tabletter som andra tuggade tuggummi. Så det känns direkt då huvudvärken försvinner och jag har blivit grymt medveten om min fysik.

Idag har jag med mig min träningsväska och har tänkt att köra BOX i eftermiddag men jag tror jag kommer bli helt slut - kroppen är på återhämtning fortfarande och jag flåsar då jag kommer från tunnelbanan. O_o

Sen efter träningen så är det raka spåret ut till Åkersberga och fixa mina naglar hos Wige på Yes 4 Beauty jag har gått där ett halvår snart och jag tycker att Wirge är superduktig och otroligt noggrann.

Vad ska ni göra idag?

//eVis

Hon är för fet mig - du har för dålig andedräkt

En man som älskar sin kvinna men har funnit ett fel - hon är för fet för honom och han skäms när de är bland folk.

Det finns inga bilder på hur fet denna stackars kvinna är och frågan finns kvar i mitt bakhuvud hela tiden som jag läser artikeln i Expressen - om han nu är så kär och älskar henne men ändå funnit detta fel hos henne! Är det egentligen inte han själv som är lite osäker på sig själv eftersom det enda tillfälle då han skäms är när han är med henne bland andra människor?!

O andra sidan kan jag förstå dilemat - han vill fortsätta leva med henne och njuta av hennes sällskap men kanske är rädd att hon får men av sin fysik som hindrar dem från att vara tillsammans på de sätt som han så önskar.

Då gör jag liknelsen med dålig andedräkt. Hur många har inte träffat folk som lider av dålig andedräkt men ändå fortsätter att umgås med dem utan att säga något, eller en person som inte har använt sin deoderant så frekvent som personen kanske borde.

På mitt jobb har vi tjejer gjort en pakt - den som har något i ansiktet, runt munnen efter lunch eller kanske en snorbobba som letat sig ut - då ska vi säga till varandra! Dem var väldigt noggranna att informera mig om detta när jag började så att jag inte skulle känna mig träffad på ett oartigt sätt om de påpekade något hos mig. Jag tycker det är en underbar pakt och jag försöker föra över den till mina andra kontakter under situationer då det inte är något som borde pekas ut bara för att veta senare att det är ok att säga till om något inte är som det ska!

Allt handlar i slutet om kommunikation - kan jag vara ärlig och säga vad jag känner och tycker eller måste jag linda in verkligheten i ett lager av bomull, en avvägning som varje person måste göra efter sina egna referenser och erfarenheter.



Foto: Colourbox.com


//eVis


Bästa Ove

Han har varit här och lagt in mattan åt oss redan :)

Vilken superkille...

Så himla kul och se proffs jobba med sånt som de verkligen kan - snipp snapp så var det klart liksom. Han slipade av spacklet lite som han lagt ett par dagar innan, slängde på lim och sen ner med mattan och bara gör allt så himla snabbt och proffsigt. Det värsta är att skulle en själv försöka sig på det så skulle det garanterat bli mycket svårare och ta betydligt längre tid.

TACK OVE ...






//eVis

 

 


Shit o fi fan

Tror ni inte att till trots att jag har börjat känna mig dålig, än så länge handlar det bara om ont i nacken, ont i huvudet och tjock i halsen. Va fan jag som har varit super noggrann med handhygienen och verkligen tänkt på att inte träffa folk som varit eller kan tänkas bli sjuka.

Har fått in en del roliga ärendet på jobbet dessutom som jag verkligen inte vill "lämna ifrån mig", men blir jag sjuk så har jag inget val!!

Jag hoppas innerligen att detta mynnar ut i ingenting och att jag är friskare än friskast imorron!!!

//eVis

Måla måla måla

åååå jag ser ljuset i tunneln - ser ni oxå :)

Nu har söta snälla O varit hemma hos oss och spaklat golvet två gånger och idag målade jag taklådan en sista gång... Golvmattan är beställd OCH klar att hämta så snart ligger den där- bara snälla söta O får tid att lägga den åt oss.

Svårare blir det nog med att få upp tapeten - pappa har ont om tid och har massor att göra på landet så vi får se när den kommer upp. Jag vågar inte att vi ger oss på det själva eftersom tapeten var så förbannat dyr ... men men

Här är lite bilder som uppdatering :)

  

//eVis


Måndag

Hade tänkt att gå hem från jobbet idag - men så har stordottern okuperat min ryggsäck och jag tappar så lätt suget just nu och då tar jag bussen hem istället.

Ska se om det finns något bra kondiotionspass på tisdag som jag kan ta istället - tror jag backar på att gå hem för att jag är rädd att få ont i hälen.

Vad har ni gjort i helgen?

//eVis

Konferens och Helgen

Varit i Hjo i två dagar och spenderat tiden på ett supermysigt hotell Bellevue som tyvärr har gått i konkurs - det fick vi veta på morgonen dag 2. Vi åt i alla fall supergod mat, och njöt av fin miljö, så om hotellet får en annan ledning så kan jag absolut rekomendera alla att åka dit.

Helgen har varit rätt seg, inte hänt så mycket och bara slappat .. kan vara skönt det med.

//eVis

Hemma o vänder

Har haft två häftiga, givande, trevliga och otroligt roliga dagar i Helsingfors och Bergå. Bott bra, ätit hyfsat och druckit gott, befunnit mig i fantastiska miljöer och träffat massor av roliga nya människor.

Hoppas definitivt på repris nästa år!!

Nu har jag bytt ute lite i kabinväskan och gjort mig redo för nästa tripp - Hjo med avdelningen. Nu sova lite och sen köra 33 mil :)

Hur har ni haft det?

//eVis

RSS 2.0