Trampa på mig - G Ö R D E T ! ! !

Om man är sårad – får man bete sig hur som helst då eller ska man fortfarande vara hänsynsfull mot den som faktiskt har sårat dig? Ska man vara den ”bättre” personen i fallet för att visa sig stark eller ska man tillåta sig själv att visa hur man faktiskt mår och hur ont det faktiskt gör.

Ska man få vara ledsen och arg, ska man få vara otrevlig och ska man få kräva tid? Ska man skaka av sig och gå vidare och hoppas på att tiden läker alla sår eller vad ska man göra?!

Nätterna är långa när men tänker på saker som är outredda och fortfarande öppna sår som varar och inte riktigt vill läka alls… det tar otroligt mycket kraft att försöka glömma, eller bearbeta i bästa fall.

Hur ska man kunna lita på en människa som sårat dig och som inte eller knappt har bett om ursäkt för det och tycker att man ska börja om igen för att gå vidare trots att hålet i hjärtat är så stort så att hjärtat knappt finns kvar längre. Eller när det inte finns någon som förstår det som hänt eller ens någon som vet om vad det är som gör att man känner sig sårad – vad gör man då? Vem vänder man sig till för att få prata, hjälp, tröst eller någon att bara skrika åt för att man inte kan få ut något annat än bara just skrik.

Kudden som kvävt skriken och gråten hitintills börjar bli slabbig och äcklig – är det så en vän känner sig när det blir för mycket motgångar och aldrig några medgångar? Ska man kunna begära det av en vän eller får man bita ihop för att underlätta även för vännen.



Kommer livet någonsin att vara enkelt?

//eVis

Kommentarer
Postat av: P

Alltid bäst att säga vad man känner. Vänskap måste vara ömsesidig!! En vän som bara tar energi (utom i vissa, speciella situatiner såklart) är ingen riktig vän. Ta hand om dig. Å du, det är ok att skrika.. Kram//P

2009-12-10 @ 07:20:22
Postat av: Anonym

NEJ! du ska inte trampas på, tillåt inte det, skriv inte så.

Om det inte går att prata och lösa problemen,så tycker jag att det är bäst att avstå energitjuven, som bara suger all energi ur dig. Hur viktig är personen för dig, efter det som hänt?



Acceptera vad du känner och hur du reagerar, men det betyder INTE att du accepterar det som hänt.

Försök att förlåta, för din egen skull.Det är inte så lätt, men jag tror det underlättar, det som hjälpte mig att förlåta en gång för länge sedan var insikten av att förlåta innebär inte att du accepterar det personen gjort eller det som hänt, du förlåter att personen inte visste bättre genom att såra och behandla dig illa. Lämna det bakom dig och gå vidare och ödsla ingen energi på det längre.

Man kan nog aldrig glömma, men jag tror att man efter en tid kan bestämma sig för att gå vidare.



Kram Lena Franzén



2009-12-10 @ 11:11:09
Postat av: eVis eVis

P - jag ska söka upp en trollskog och ställa mig o skrika som Ronja Rövardotter !!



Lena - tack och kram på dig oxå :)

2009-12-10 @ 12:50:21
URL: http://evisevis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0