Älskade vän

Lilldottern kom hem från skolan igår och visade en namnskylt som hon gjort i träslöjden - till sin kompis, den e jättefin. Lila med rosa bokstäver och hjärtan. Frågan är nu bara när hon ska ge henne den :)

Tyvärr så kan jag räkna de gånger lilldotterns vän har ringt till lilldottern på en hand under hela deras uppväxt - de har känt varandra sedan de gick på dagis.  Det beror nog på fler olika omständigheter men ändå... lite trist att det blivit en envägskommunikation, det klart intresset kanske inte finns från vännen´s sida - men hur förklarar man det för lilldottern på ett enkelt och bra sätt utan att såra henne för mycket?

Det har varit jag och vännen´s mamma som har umgåtts och på sätt så har även då lilldottern och vännen träffats - nu har jag och mamman inte träffats på jättelänge och därför längtar väl lilldottern lite extra mycket, samtidigt som hon inte vill ringa bara för att se om vännen då någongång skulle vilja visa intresse för sin vän - jag hoppas och jag hoppas.

Jag personligen tror att man som förälder bär på ett ansvar att lära sina barn att kommunicera för att värna om sina nära och kära - på alla de möjliga sätt som finns i dag, via msn, via telefon, sms osv det är ju nutidens kommunikationsmedel. Annat var det när man var barn själv - då tog man cykeln och stack iväg till kompisen och chansade på att den skulle vara hemma, var den inte det då cykla man vidare eller hem :)

Själv kan man ju förstå att det finns mycket som händer i livet som gör att man som vuxen inte har tid att umgås och det är ändå trots det lika roligt när man väl får tid för varandra och kan ses. Men barnen är ju inte låsta av  "måsten" på samma sätt som vi vuxna så att man inte har tid eller ork för sina vänner,  vilket många gånger är orsakerna till att man som vuxen inte "leker" på samma sätt  :)

Men så i samma veva som jag satt och fundera på detta så ringer en annan (ny) vän till lilldottern, de har varit väldigt mysiga mot varandra sedan lilldottern började i den nya klassen för drygt två år sen. Hon undrade om lilldottern ville följa med till deras land med båten och bada och ha det mysigt. Ja men det låter ju underbart!! Men så står då lilldottern där och slits mellan att vänta på att den gamla vännen som aldrig ringer men som lilldottern känner stor lojalitet mot kanske ringer just denna helg eller ska hon följa med den nya vännen som faktiskt ringer. Jag vill inte styra men ....

//eVis

Kommentarer
Postat av: Sophy - What U See Is What U Get

vänner kommer o går d får man lära sig i tidig ålder =)

2009-05-28 @ 08:43:46
URL: http://sophys.blogg.se/
Postat av: eVis eVis

Surt - sa räven ... :(

2009-05-28 @ 10:49:08
URL: http://evisevis.blogg.se/
Postat av: Frida

Nej, sånt är aldrig roligt. Hoppas bara att hon får en jättemysig helg med den andra vännen :)

2009-05-28 @ 20:49:15
URL: http://fridafranzen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0