Arbetslivet idag ...

jag är lyckligt lottad - jag har både en bra arbetsplats, en bra chef och trevliga arbetskamrater. Vi har högt i tak och en stark respekt för varandras olika personligheter, vilket jag uppskattar otroligt mycket.

Men alla har inte den lyckan

En del blir avskedade för att de anmäler fel som sker under sina vardagliga rutiner, brister som finns på arbetsplatsen eller rent av för att företaget ska spara pengar och varslar folk för att senare återanställa dem på nya tjänster med lägre löner.

Får ett företag vara så "elakt" och svaret är dessvärre JA - företag har idag många regler och lagar att följa, men de är väldigt sällan som de gör något rent olagligt. Fackföreningarna idag är dem jag egentligen vill ifrågasätta - vilka jobbar DE egentligen för?

Minns ni för fler år sedan då det var en ung kvinna som anmälde fel och brister på ett ålderdomshem, där de låg i sina sängar längre än de skulle och missköttes helt enkelt. Hon fick priser och hyllades av många.

Idag har vi samma situation med Peter Magnusson på Södertälje sjukhus, man kan läsa om honom på expressen.se. Skillnaden i detta är att det är inte företaget som är anmält utan Peters kolleger. De har använt sig av främlingsfientliga kommentarer och detta har Peter protesterat mot via media då inte ledningen har tagit tag i problemen då han anmält dem dit. Sjukhusledningen med VD Mikael Runsiö har gått ut offentligt och tackat honom och sagt att han gjort rätt. Trots detta vill de tvinga honom att byta arbetsplats och tjänst. 

                                Foto: Sören Andersson

Så där har ni det - han har sin anställning, företaget tackar honom för hans insatser men vill ha honom på en annan plats. Vad gör facket, dem som ska hjälpa anställda i dessa situtationer?  

Hur ska svensken våga visa civilkurage när inte stora företagen gör det?!

//eVis

Kommentarer
Postat av: Lise-Lott

Nej, han har aldrig spelat bandy, men han har många kunder som spelar med Broberg och dom retas lite för att pingis inte anses vara lika "manligt"...

2009-10-06 @ 15:47:56
URL: http://minafyravaggar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0