IFK Täby f96

Stordottern spelar i lag IFK Täby f96, de ligger just nu och fajtas med Sollentuna och Djursholm om topp tre placeringarna. Igår slog de Brommapojkarna med 1-0 på ren skär vilja och kämparglöd.

Tyvärr så kan ibland fotbollen färgas av antingen ledare, domare eller absolut värst föräldrarna som står i publiken. Igår var en sån match. BP har med sig en stor skara publik och det är ju alltid roligt när många är engagerade, men då det var tufft spel och väldigt jämt så blev BP´s publik väldigt frustrerade i andra halvlek.

IFK Täby gjorde målet i första halvlek precis innan halvlekspaus. Det var en spelares förmodade storebror eller liknande som slängde ut en så korkad kommentar mot en av våra spelar - som för den delen var ca 1½ meter ifrån honom "ta ut elefanten" skrek han!!  Vi stod ca 5 meter ifrån honom och det var INGA SOM HELST TVIVEL om vad han sa. En av våra ledare som inte coachade matchen gick fram och ifrågasatte vad han sagt och försökte förmedla att det inte hör hemma på sidan av eller på fotbollsplanen att säga sånna saker till 13 åriga tjejer!!

Tyvärr så hade de ingen som helst förståelse för detta och hävdade att han inte alls sagt något sådan!

Efter matchen så är fortafarande den spelare som fått denna otrevliga kommentar otroligt upprörd och hennes mamma går då fram till killen och BP´s publik och vill återigen höra hur och vad de har att säga om saken. Återigen så kliver en och samma mamma fram och säger att det är "förortsvarning på mammorna här" , dessutom säger hon till en annan mamma (från vårat lag) att hålla käften!

Vilket uppförande!!! Fina förebilder!!!

Kände att jag var tvungen att skriva om detta då jag blir så upprörd och så förbannad över att föräldrar som står på sidan av planen ska förstöra! Tjejen i vårat lag gick inte in på planen igen efter kommentaren och hon var väldigt ledsen och upprörd över att fått kommentaren från vuxna människor - det stora i det hela hade varit om förebilderna i detta lag skulle sagt att de bad om ursäkt för det som hände och att det inte ska hända igen. En ursäkt kan man som oftast ta och då även förlåta - men att hävda att det inte hänt!!!

Fy skam Brommapojkarna f96´s publik!!

När vi kom hem efter matchen så ringde en man från tidningen Svensk Damfotboll och berättade att de ska skriva en artikel om IFK Täby f96 i nästa nummer som kommer ut i oktober, han undrade om vi ville ha numret hemskickat och vi tackade självklart ja!

Snacka om dubbelvinst idag - först vinsten mot BP och sen få veta att Svensk Damfotboll ska skriva om laget.

IFK Täby f96 ni är bäst!! Ni låter er inte falla in i andras fula beteende och uppförande utan ni blir fortfarande chockade och upprörda över dåligt framförande och det ska ni ta mig sjutton ha en stor eloge för!!



//eVis

Kommentarer
Postat av: Carina Sjöbeck

Bra skrivet Eva!!!!

2009-09-17 @ 10:06:49
Postat av: Anna W

Jag håller med Eva - ens tor eloge till våra tjejer som inte faller in i samma typ av uppförande! Enligt vad jag har hört så är det inte bara BP:s publik som inte klarar av nolltolerans på svordomar mm utan även tjejerna har lite svårt att hålla sig...

2009-09-17 @ 10:28:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0