Samtalsterapeut

Jag är så glad att vi har valt att som familj vända oss till Resursteamet - jag ska villigt erkänna att vi tvekade läääänge innan vi gjorde det men nu är jag som sagt bara glad över att vi ändrade oss. BUP kan hoppa o hoppa helt enkelt i alla fall i jämförelse med Resursteamet.

Vi har stans bästa samtalsterapeut - hon vet exakt vad vi tänker och vad vi säger, hon säger rakt vad hon tycker att vi borde göra istället och ger konkreta förslag som inte bara går att ta på utan som oxå går att utföra - inga fantasi grejer här inte. Sen är det inte sagt att det är lätt att genomföra för det, men en sak som terapeuten slog ett hårt slag för var att vi får inte avbryta vår lilldottern oavsett om vi vet vad hon tänker säga eller fråga för om vi gör det då kommer vi att sänka hennes självkänsla ner i skona och vart det leder behöver man ju inte vara proffesor för att gissa sig till. 

Sen att vi dessutom måste sluta ha dåligt samvete för att vi inte alltid kan ge allt som vi vill eller som barnen alltid vill ha var oxå något hon sa STOPP för !! Barnen mår bara bra av att möte motstånd i sina önskemål för att få vidareutveckla sina fantasier och för att lära sig att argumentera så måste vi dessutom inte alltid bara säga rätt o slätt NEJ ... vi måste lyssna och ge utrymme för diskution.

åååååå det är så svårt ibland men vi måste försöka - man lär så länge man lever både som vuxen och som barn.

//eVis

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0